Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Малки форумни джихадчета  (Прочетена 1907 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« -: (Вторник) 12 Януари 2016, 14:20 »

Не се удържах и се самоцитирам с ЛС,което току що изпратих на teodordt.

Здравей.
Може би (почти) всички сме склонни да се отъждествяваме несъзнателно с мнението си - "аз Съм моето мнение",заради което,когато нечие мнение бъде оспорено/критикувано,ответникът,така да се каже го възприема като нападение към своята личност.И  следва несъзнателна защитна реакция,изразяваща се в личностни нападки към критикуващия,а не към самото му мнение.Поради това понякога се получава обилно количество междуличностен его-спам.Което в случая на моето включване малко ме издразни,та може и аз да съм се поизцепил с егото си,но пък и "его изява" е това ,с което започнах,когато трябваше да попълня полето за причини за регистрация.

Скептичен съм дали може да се получи общоприета форумна терминология.Най-много,двама-трима събеседници да се споразумеят помежду си за значението на термините.Може да опитаме,ако искаш,да видим ще се получи ли съзидателен диалог.Ако ти се сторят интересни бъдещите ми теми(които все не мога да се наканя да почна),давай си мнението,включително и оспорващо,а аз ще гледам да използвам това като възможност да открия евентуални слабости в собствените си тези.Принципно смятам,че човек трябва първо да изследва как се е формирала собствената му Система от убеждения(а убеждение не значи непременно фактическо знание),търсейки слабите ѝ места,за да се коригира евентуално,инак може да се окаже ревностен религиозен последовател(и проповедник) на собствените си заблуди.И се получават малки форумни джихадчета между някои потребители.

(хареса ми как съм го написал,може да се самоцитирам в някоя тема)
*****
А сега,колеги,който иска да се качва на минарето и да включва мегафона.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #1 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 09:34 »

Понеже лично ми даде разрешение да "се обаждам" в твоите теми, нека и аз да добавя нещо от себе си по отношение на терминологията.
Ако изключим чистото желание да се заяждаш с някого и му говориш напук, първият проблем в общуването (не само в един форум, а изобщо в общуването между двама) е, че понякога говорещ и слушащ буквално "не говорят на един език" т.е. зад едни и същи думи, двамата влагат различно разбиране (съдържание, смисъл). Тук стигаме до терминологията - разбирането което влагаме в думите, които използваме.
Първото ми сблъскване и осъзнаване на този проблем беше с един предмет от университета - Банков мениджмънт. Специалността ми е такава, че с банково дело не се бяхме сблъсквали. Нямахме никаква идея какво е това и какви процеси протичат, как са обвързани и каква терминология се използва. Обаче някое "светило" беше решило, че трябва да изучим как да управляваме нещо, което не познаваме. Отделно, учебникът беше написан в стил: "Агрегацията на портфолиото при ритейл банкирането води до синергия и екстрактиране на необходимата есенция от предоставяни услуги". Как Ви се струва учебник с обем на тухла четворка, написан в подобен стил? (Риторичен въпрос).
От тогава през годините си изградих навик да обяснявам и казвам нещата по възможно най-простият начин. А ако се наложи да използвам специфични термини, обяснявам значението им възможно най-просто, за да съм сигурен, че човека срещу мен ме разбира. Занимавам се с достатъчно специфична материя и смятам, че успявам да се разбера с клиентите си.
Вторият проблем в общуването е "губенето на основната нишка". За да е ползотворен, разговорът трябва да следва логическата си линия, а не да се прехвърча от тема в тема. Когато подобно "прехвърчане" се случи, трябва да се намери начин разговорът да се "завърне" обратно. В противен случай се получава една говорилня.
И двата проблема, отделно от чистото желание за персонално заяждане, водят до както го нарече HomerCat, "форумен джихад".
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 10:16 »

teodordt ,да уточня нещо.

Темата е "моя",само доколкото аз съм автор,така че никой няма нужда от разрешение да пише.Който иска-да заповяда.В тази и другите "ми" бъдещи теми.А специално към теб отправих покана,защото проявявам интерес към възможността да се получи(надявам се) диалог,защото човек се развива И чрез общуване с другите.
     Съгласен съм с горното ти мнение.

"Вторият проблем в общуването е "губенето на основната нишка". За да е ползотворен, разговорът трябва да следва логическата си линия, а не да се прехвърча от тема в тема. Когато подобно "прехвърчане" се случи, трябва да се намери начин разговорът да се "завърне" обратно. В противен случай се получава една говорилня."

Самата структура на форума(за разлика от авторски блог) неизбежно води до тенденция към фрагментиране на съдържанието,но при все това форумът може да се разглежда и като цялостно контекстуално пространство(ама си обичам изразите,'баси!),съставено от смислово свързани фрагменти-теми.Демек,начинът по който човек взема отношение по политическа тема,например зависи и от начина по който той се отнася към себе(познанието) си,а това е свързано с начина му на живот(който пък е функция от начина му на мислене/подозирам,че ставам досаден).

П.п.: Може ли да те наричам Тео?Ако искаш може да ме наричаш Хомър или Homer,както ти е удобно.

Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Гост
« Отговор #3 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 10:30 »

 Cool
Теодорчо, не са ти виновни "форумните джихаджисчета".
Сам си си виновен, браточка. Щото четеш дебели книги, а вътре сичко е лъжа. Тия книжки са написани от ТЯХ за НАС, да ни водят за носа. Надявам се знаеш кои са "ТЯХ". Мисля, че не знаеш. Даже съм убеден.
Даже съм убеден, че и хабер си нямаш по чий акъл се водиш.
Оплезили сте езици подир оня национален ПРЕДАТЕЛ гласеца като куче подир кокал. И представа си нямаш кой е. Понеже си ми симпатичен и си умно момче, ще ти "шушна".
Този е най-големият сатанист в България, и май не само тук. И си търси шарани. Като теб. И като много други дотърчали тук, примамени от "леснодостъпна информация".
Безплатен обяд НЯМА ! Сичко се ПЛАЩА.
С кръв.
Нима искате да си размените ДУШИТЕ, които са ВЕЧНИ за "познанието" как да влезем там, дето не ни е дошло времето да влизаме? М?
Човешката памет е къса, нека да я опресним с цитат :

Цитат
  Така,че МНООООООООООГО сме закъсали и да НЕ кажете после,че НЕ съм Ви бил предупредил когато цели ескадрили,ако ли не и армии от Натовски и Руски самолети изчезнат "безследно" и "НЕ"знаен "огън господен" изпепели няколко руски или американски полка(ако ли не и дивизии)и някой и друг кораб "изчезне" в морето!Ете тогава вече Сатанистите наистина ще ни Го вкарат знаете къде и ще Ви питам АЗ тогава дали не е ПО-ДОБРЕ ВЕЛИКАТА ЗМИЯ да УПРАВЛЯВА ЗЕМЯТА,вместо това КОСМИЧЕСКО НИЩОЖЕСТВО и *урва на Анунаките Сатаната??! 

Направи се на ударен и го питай коя е тая Велика Змия., дето трябва да и служим.
Направиш ли го, и получиш ли отговор, обещавам да ти кажа кой съм.
Дотогава ще си джиткам анонимен, за да си пазя дирника.
За вас ключовата дума е ПОЗНАНИЕ, а не знание. Разликата е огромна, намерете я сами. Като мен.
Лек и спорен ден!
Активен
Гост
« Отговор #4 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 10:58 »

 Cool

Великата Змия бе, не я ли познавате?
Активен
Гост
« Отговор #5 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:03 »

велика змия Grin или велик червей Grin. Монголците имат мит за един червей подобен на змия да не е той Grin

Не се занимавайте с глупости. Ако Господ бе преценил,  че за хората е добре да ходят в астрала то това щяхме да го можем инстинктивно. За какво ви е да храните червеите?
Активен
Гост
« Отговор #6 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:21 »

 Cool
За кралицата на Орион някой да е чувал? Великата змия.
Нещо напоследък подочувам, че не била добре със здравето. Shocked
Що ли?
И си търси лекарство. Човешки души.
Познайте от два пъти кой и ги "доставя". Един серсемин. Нашият гласец. 
Невероятно, но факт.
Ай честито на "печелившите"! Wink
Активен
Гост
« Отговор #7 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:24 »

 Cool

Великата Змия, няма общо с онази измислена история "Документите Тера"
Активен
Гост
« Отговор #8 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:27 »

Питай влизалите у астрала.
Е, които са се завърнали, де....
Активен
Гост
« Отговор #9 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:32 »

 locked

Ще ги отключим, Гласа и Великата Змия ще ни дадат ключа.

 locked
Активен
Гост
« Отговор #10 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:37 »

Ама вие сериозно ли му имате вяра на тоя ...глас на "истината"? и как никой не го попита ЧИЯ истина има предвид. Някой поинтересувал ли се е  да разбере кой и какъв е тоя глас на "истината" и приятелчетата му дето спамят?  Като оставим астралното на страна,  реално погледнато или е много болен наркозависим ходжа търсец лековерници за едно място или е хлапак,  който прочита от тук от там разни дивотии и после сипе глупости.

п.п. многоцветните букви говорят за психично разтройство.


Активен
Гост
« Отговор #11 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:38 »

За ония, с преплетените нишки там, дето не могат да се измъкнат вовеки веков що не казвате? А?
Предните Любопитковци от форума.
Кажете хората да знаят. Що си мълчите.
Гласа си знае работата. Sad
Активен
Гост
« Отговор #12 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:45 »

За ония, с преплетените нишки там, дето не могат да се измъкнат вовеки веков що не казвате? А?
Предните Любопитковци от форума.
Кажете хората да знаят. Що си мълчите.
Гласа си знае работата. Sad

щото някому не е изгодно.
Активен
Гост
« Отговор #13 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 11:53 »

Ранните евреи са боготворели змията бог на шумерската империя и левитите били наричани „синове на Великата змия”. Техният бог YHVH (Яхве, Йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Кабала, означава „Мъдростта на Змията”. Левитите или „синовете на Великата змия” (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името „левити”. Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан или „Бронзова (медна) змия” и левитите поставяли златни и бронзови образи на тяхното божество в олтарите на еврейските храмове.
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #14 -: (Сряда) 13 Януари 2016, 12:04 »

Ранните евреи са боготворели змията бог на шумерската империя и левитите били наричани „синове на Великата змия”. Техният бог YHVH (Яхве, Йехова) е описван като получовек, полузмия и свещената им книга със скрито (езотерично) познание – Кабала, означава „Мъдростта на Змията”. Левитите или „синовете на Великата змия” (кръвна линия на Ануннаки) са обожествявали YHVH като дракон, наричан Левиатан; оттук и името „левити”. Змийската форма на YHVH била известна още като Нехущан или „Бронзова (медна) змия” и левитите поставяли златни и бронзови образи на тяхното божество в олтарите на еврейските храмове.

извинявай обаче имаш грешка.
Ану-Наки=небесни-хора на шумерски.
ануннаки го пише закария сичин,  който Не Е Историк. книгите му са Художествена Литература,  а не Научен Труд.
съжалявам,  може би знаеш повече шумерски от мен и си наясно,  че е бил подобен на японския или финландския.
Активен

Живота е свещен.
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални