Проблеми с форума
Страници: 1 2 [3] 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблеми с форума  (Прочетена 6521 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #30 -: (Събота) 23 Март 2013, 21:03 »

http://www.piriform.com/ccleaner
Изтегли си ccleaner, инсталирай и почисти.
Другата програма е ATF-Cleaner http://www.softpedia.com/get/Security/Secure-cleaning/ATF-Cleaner.shtml
При нея няма нужда от инсталация. Това са програми които премахват времените файлове на Windows и кеш-а на браузърите. Аз даже и двете си ги ползвам.

Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #31 -: (Вторник) 09 Април 2013, 12:07 »

Здравейте.
Възможно ли е в допълнителни опции да се вмъкне бутон броузе  за да могат да се качват файлове направо от пц-то.Гледам че в други форуми го има.
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #32 -: (Вторник) 09 Април 2013, 15:55 »

Здравейте.
Възможно ли е в допълнителни опции да се вмъкне бутон броузе  за да могат да се качват файлове направо от пц-то.Гледам че в други форуми го има.
Възможно е, възможно е. И админа е забелязал, че има такива опции в други форуми. Имам го предвид да видя как се прави, понеже и админа е админ по неволя... 
Активен
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #33 -: (Сряда) 10 Април 2013, 17:22 »

То всъщност си го има като опция да се активира. Има го вече качването на файловете, а ще видите, по-точно ще чуете че има и други нови неща...  Grin

Качвайте през форума само в краен случай. За тези които не могат да се оправят с по-долните сайтове - за тях не важи.

Картинките ги качвайте на съвъри:
prikachi.com
picbg.net
и др.


Видео файловете ги качвайте на:
youtube.com
vbox7.com
vimeo.com
и др.


Всякакви други файлове:
http://dox.abv.bg/
http://www.ripway.com/
http://www.sendspace.com/
http://www.mediafire.com/
http://filefactory.com/
http://www.4shared.com/
и др. Някои изискват регистрации, някои май са без регистрация и т.н.
Активен
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #34 -: (Неделя) 07 Юли 2013, 16:41 »

П.П.3: Админ, защо не мога да напиша думата "п-о-г-р-е-б-а-х-а"? Изписва ми я: "погр*баха"
Защото в думата "п-о-г-р-е-б-а-х-а"? има една трибуквена комбинация, която се цензурира автоматично.
Абе нещо целият форум се е оплескал или май аз нещо го оплесках. Като чета темите гледам и там сме оплескали нещата ...абе какво да ти разправям.  hi-hi1  ...имам го предвид, ще видя това с цензурирането защо така се е объркало.
Активен
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #35 -: (Четвъртък) 14 Август 2014, 00:28 »

Здравейте, как мога да надписвам линковете, не е както в другите форуми, където в едно прозорче се написва желания текст. После разширението го копирах и го пуснах в друг форум и работеше, но тук не става, а повечето участници как го правят? И оше, ако може да се направи редактирането на темите за постоянно, така няма да се появяват редуващи се постове и теми завършващи със запетайка.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #36 -: (Петък) 15 Август 2014, 07:49 »

Здравейте, как мога да надписвам линковете, не е както в другите форуми, където в едно прозорче се написва желания текст. После разширението го копирах и го пуснах в друг форум и работеше, но тук не става, а повечето участници как го правят? И оше, ако може да се направи редактирането на темите за постоянно, така няма да се появяват редуващи се постове и теми завършващи със запетайка.

peppone1, форумът е от по-старите и се прави ръчно. Може и да има "add-on", ще погледна за някакви функционалности относно линковете. Ръчно се прави по следния начин. Изписваш желания текст. В дадения случай текста е - страницата на форума. Ограждаш текста с url таговете ръчно или с третия бутон над емотиконите. След отварящия url таг поставяш равенство и изписваш линк-адреса. Ето така изглежда в три стъпки:

Код:
1. страницата на форума

2. [url]страницата на форума[/url]

3. [url=http://http://xcombg.net/]страницата на форума[/url]


-----------------------
код-форматирането на текста сега забелязвам че излиза със зелен текст - явно съм се опитвал нещо да правя стил матрицата и съм го забравил...
Активен
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #37 -: (Понеделник) 01 Септември 2014, 12:09 »

Този линк е объркан, повтаря се връзката http, а трябва след знака равно да се постави линка. Ако е възможно, качете разширението на видно място, за да може всеки да го копира, без ръчно да го изписва.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #38 -: (Вторник) 09 Септември 2014, 11:59 »

Този линк е объркан, повтаря се връзката http, а трябва след знака равно да се постави линка. Ако е възможно, качете разширението на видно място, за да може всеки да го копира, без ръчно да го изписва.
peppone1, цялата платформа на форума е на старата версия и за съжаление доста от наличните функционалности се правят ръчно. На тоя етап няма как да преминем към новата версия на форума, защото съм пипал сорс-кодовете, редактирал съм ги, дописвал съм в тях и сега всичко е оплетено като свински черва. В хелп-страницата на форума има инфо за хиперлинковете и как се оперира с тях, а също и за останалите неща как се форматират: http://xcombg.net/index.php?action=help;page=post#bbcref

Относно хиперлинковете вмъкнал съм един прост скрипт и при натискането на хиперлинк-бутона да изскача нов прозорец в който се въвежда url-адреса. Ето и обяснено с картини за по-нагледно:

Изписвате текста, маркирате го и натискате бутона "Вмъкни връзка":
http://prikachi.com/images/543/7594543U.png
Проблеми с форума


Въвеждате интернет адреса в появилия се прозорец:
http://prikachi.com/images/544/7594544c.png
Проблеми с форума


интернет адреса е надписан, без да се добавя знак за равенство и да се форматира ръчно url-тага.
http://prikachi.com/images/532/7594532g.png
Проблеми с форума


Доколкото схванах идеята ти беше за нещо такова. Пробвах го под файърфокса и гугъл-хром работи, за браузъра на операта също би трябвало да работи.
Активен
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #39 -: (Вторник) 09 Септември 2014, 12:06 »

Не знам дали сте забелязали, аз сега го забелязвам , ама явно някога съм слагал и бутон за ѝ с ударение. Вместо да пишете й, може да слагате ѝ когато се налага. Бутона се намира над емотиконата с целувката.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #40 -: (Вторник) 09 Септември 2014, 13:50 »

Да, ама при мен сега не се получава, а преди - вчера работеше!? За "вмъкни  връзка" става въпрос!
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #41 -: (Вторник) 09 Септември 2014, 20:39 »

Хубаво е с този прозорец дето излиза, но вече не може да се корегира размера на текста, шрифта и цвета. А като дадеш отказ на прозореца,  бутона за url-адреса не се активира....Ето какво ми се получи без допълнителните ''опции'' дето вече не може да се ползват..... Grin

http://xcombg.net/index.php?topic=670.msg21696#msg21696


Няма ли начин като се изключи автоматичния прозорец за url-адреса, да минем на ръчна ''предавка''....? Само питам де....Ако може .....

hi....


Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен admin
Administrator
*****
Публикации: 537

« Отговор #42 -: (Сряда) 10 Септември 2014, 11:17 »

Има и ръчна предавка вече.
Два бутона са за вкарване на линкове. Единия е по старо му, другия е с изскачащия диалогов прозорец.
--------------------------------------


Забелязал съм, че някой път линковете на кирилица не се появяват работещи след като се пусне коментара. Имам предвид тези линкове:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0
Пускайте такива линкове през новия бутон и диалоговия прозорец който излиза, за да е сигурно че ще се появяват работещи.
--------------------------------------

Да, ама при мен сега не се получава, а преди - вчера работеше!? За "вмъкни  връзка" става въпрос!
Божинка, опиши с думи какво става при натискане на бутона или направи някоя снимка, пробвай с друг браузър и т.н. Дай малко инфо и ще го измъдрим.
« Последна редакция: (Сряда) 10 Септември 2014, 11:23 от admin » Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #43 -: (Сряда) 10 Септември 2014, 12:08 »

Мерси Админ.... thanks1
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #44 -: (Сряда) 10 Септември 2014, 19:13 »

Има и ръчна предавка вече.
Два бутона са за вкарване на линкове. Единия е по старо му, другия е с изскачащия диалогов прозорец.
--------------------------------------


Забелязал съм, че някой път линковете на кирилица не се появяват работещи след като се пусне коментара. Имам предвид тези линкове:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0
Пускайте такива линкове през новия бутон и диалоговия прозорец който излиза, за да е сигурно че ще се появяват работещи.
--------------------------------------
 Вече си го оправил! Мерси. Но и с другия вариант става! Усетих го как се прави!
Да, ама при мен сега не се получава, а преди - вчера работеше!? За "вмъкни  връзка" става въпрос!
Божинка, опиши с думи какво става при натискане на бутона или направи някоя снимка, пробвай с друг браузър и т.н. Дай малко инфо и ще го измъдрим.
Активен

bojinkata
Страници: 1 2 [3] 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални