Страници: 1 ... 16 17 [18]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Опит за обсъждане на паралелни реалности  (Прочетена 16118 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #255 -: (Сряда) 04 Юни 2014, 02:45 »

Значи според тая теория всеки изминал миг, части от секундата генерира безкрайно количество нови реалности.
Те не могат да са само паралелни, но и безкрайно засичащи се и прогресивно безкрайно растящи експоненциално като брой.
Щото ок, в една реалност си блъснат от кола, в другата не си блъснат, но пък и в 2те, допреди няколко секунди си бил около колата.
Ми ако в някоя реалност преди секунда си плувал в морето точно по това време? Тогава ще се произведат куп нови реалности, примерно да те сгази Титаник, или някоя акула. А в следващата секунда още нови варианти.
Просто абсурд, ако питаш мен ...  Roll Eyes
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен ironia
Hero Member
*****
Публикации: 523

« Отговор #256 -: (Сряда) 04 Юни 2014, 10:22 »

 Cool е-ха! какви неща съм писала миналата година  Cool Направо се изненадвам на ... усърдността, с която съм обяснявала ... и идва някакъв си човечец и ми обяснява как трябвало да разбирам от политика и история ха-ха- това се казва не да се изакаш на метенето, ами човек примерно да нарисува някаква яка картина или да направи много въздействащ филм и нЕкъв зрител да се изкаже ... нещо за обстановката в Украйна и Сирия, щото това са истински важни и актуални теми на реалността. К`ви паралелни реалности, к`ви пет лева?  Undecided

Към Пепончо,
това не е теория. Ако беше теория щеше да е доказано. Онагледено. Направена една ... парагара примерно за пътуване по паралелните реалности и въобще нямаше да си пишем каквото и да било.
Проблемът (за да разберем и повярваме, че е възможно и ги има) е, че всеки субект вероятно има определен "обем"/вместимост/краен брой възможности за избор и взимане на решения. Тук е удобната теория с предопределеността и съдбата- така е трябвало да стане.
Понеже по-ясно е представено във филма "Плъзгащи се врати" http://www.tvtv.bg/movies/view/id/3804- това разклоняване, мисълта ми е, че само веднъж в живота си вероятно имаш момент, в който да се "разклони" линията ти на съществуване.
И пак придържайки се към филма, за да се избегне безкрайната прогресия ... единият "път" свършва по-рано или в добрия случай се "влива" в другия. Обърнете внимание на "влива", а като гледате и филма ще разберете какво имам предвид.
Така донякъде се обяснява (може би) една принципно необяснима активност на Съзнанието. Едни (уж) вродени способности, но не и прераждането.
Къде е истинският проблем обаче. Ако успеем да се "движим във времето" някой ден и да манипулираме тези алтернативи с уж по-добрата и правилната, как се променят още поне милион,два, защо не милиард други пътища и нишки.
По-сложно е от игра на шах. Да си едновременно ясновидец, Шерлок Холмс и някакъв мулти-логик срещнал Стивън Хокинг в астрала  Laugh

Та, за мен не е невероятно, просто ми е любопитно какво се случва там Smiley

И! вижте колко интересно се получава (пак, след като гледате филма)- реално тук и сега всичко ви е пърфект. Няма на къде повече и катастрофирате или по - със съспенс сте възможен убиец- вашето опитно съзнание се "влива" в паралелното. То от своя страна също достига някаква степен на удовлетвореност но на по-напреднала възраст. Това не е нов живот, но и в същото време е, защото може да е на друго място с други хора, да знаеш друг език. В смисъл тези "преливания" не са задължително и необходимо в тяло идентично на това в тази реалност. Но спирам до тук. Защото мисля, че ще ви объркам Smiley
Активен

"Няма радост на света, която да замени радостта, която ти е отнета" Байрон
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #257 -: (Сряда) 04 Юни 2014, 11:10 »

Никога до сега не съм успявал да си изградя мнение относно паралелните реалности, което да издържи критика. Но ще споделя какво по-важно се е случило до сега в моето търсене да си обясня въпроса.


  • глобалностите: паралелните реалности са свързани със задълбочено разбиране на редица глобалности. Това са неща, в които се съдържаме, в които се съдържат съдбините ни, общи знаменатели за съзнанието ни - например Времето е една такава глобалност. Няма начин, по който да се сдобием с разбиране за тези глобалности, в които сме потопени, с които сме пропити, защото никога не можем да ги напуснем. Не можем да се дистанцираме. Да се дистанцираме от Времето значи да познаем различни състояния на съзнанието, за които възприемането на време е маловажно, и от тази гледна точка да разгледаме времето отвън, да сравним "отвън" и "отвътре" и така да научим повече за това нещо.
    Това не е тотална невъзможност според мен - дори в природата си има вратички. Само че за нещо такова трябва да се питат лудите - задълбочени шизофреници например и други... а пък те не са пълноценни свидетели, защото не могат да направят обективен доклад за себе си. Затова, докато говорим за паралелни реалности със старите си едностранчиви (изкривени) разбирания и познания за Времето и останалите глобалности, съм напълно съгласен с Tangrata.
  • науката: имаме все пак някакви изследвания в тази област, направени чрез употр*бата на логика, философия и математика (+дърт окултизъм). Изводът е, че не съществуват други измерения, освен трето измерение. Не искам да кажа, че няма други измерения. Искам да кажа, че другите, освен трето, не съществуват. Всички останали измерения са по-скоро морета от призраци... морета от потенциали, идеи.. нещата са в състояние на пред-зараждане. Единствено в трето измерение нещата не са потенциални, а веществени - реализирани потенциали. Трето измерение е единственото веществено, тъй като единствено в трето измерение съществуват граници - нещата не могат просто да преминат едно през друго... тук има сблъсък, сблъсъкът е основа за обособяването на "себе си" за всяко нещо.
    Но паралелни реалности съществуват. Въпросът е - за кои измерения се отнасят. Дали съществуват паралелни реалности за трето измерение. Или паралелните реалности са паралели на останалите измерения.


Когато участвам в дискусия, която държи да използва настоящите разпространени разбирания за глобаностите (живот (несмърт), прераждане, време-пространство), ставам адвокат на тезата на Tangrata.
Когато участвам в дискусия, която целенасочено разтваря границите на глобалностите, защитавам тезата на peppone1 и ironia.

Елемента на моето лично мнение, по втория случай, е че според мен пътуването във времето е ключово за процеса на разклонение (създаване на паралелна реалност).
Според това, което аз знам като информация, съм си изградил мнението, че в миналото не може да се пътува. Когато се пътува в миналото, това не е буквално... а всъщност самото пътуване (например самото отваряне на портал към миналото, или този ключов момент, в който самото пътуване става факт) създава версия на миналото. Появата на този от бъдещето валидизира това копие на миналото, и то се сдобива със собствено бъдеще. И вече е създаден разклон...

Например, ако аз реша пътувам до Вчера... самият ми акт на пътуване до тогава създава копи-пейст вариант на сегашната пътека. Когато се появя във Вчера, моето собствено бъдеще валидизира бъдещето на всичко останало в тази копи-пейст пътека, и когато аз си тръгна (когато се върна в Днес) копи-пейст пътеката ще продължи да се развива от моя момент нататък, като паралел.
Това също така означава, че никога не мога да се върна в едно и също минало. Ако в горния пример аз съм се върнал във Вчера, 18:00... и после реша да се върна отново във Вчера, но 19:00, аз няма да се върна в предното Минало, а ще се върна в копи-пейст вариант, създавайки негов паралел. Тоест опитвайки се да се върна в друго време в същото минало, ще създам паралел на паралела. И при второто си връщане това ще бъде копи-пейст на предния копи-пейст.

Или... отново с други думи... За да се избегне невъзможността да се повлияе на миналото, и за да се избегне противоречието да срещнеш себе си в бъдещето, се създава нов паралел на реалността. Мотивът за това възникване е нуждата от интегриране на акта на време-пътуването.


То това е мнението ми само, ако нямам същото мнение като Tangrata.
Активен

Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #258 -: (Сряда) 04 Юни 2014, 11:56 »

От много време искам да изкажа мнението си за Паралелна реалност или както Танграта ги нарича - паралелна фантазия.  Grin
За мен повечето им схващания са доста вреди, защото създават лошо има на хора търсачи на истината и хора които оспорват статуквото. Защото заради теории свързани с рептили,антихристи и др. хората занимаващи се със сериозни теории свързани с икономика, политика, история. религия, наука и т.н. биват осмивани. Така покрай сухото гори и мокрото. И заради подобни теории не се обръща внимание на сериозни такива. Също така се създава илюзия,че е невъзможно да се победи статуквото, защото срещу нас има рептили, антихристи, зомбита и Бог знае още какво.

Такива обяснения за света са толкова простовати. Ако човек има достатъчно познания върху икономиката, политическите идеи, правото, религията, етатизма и други неща свързани със статуквото ще е наясно, защо нещата днес стоят по начина който стоят.  
blade, заглавието на темата не е свързано с издателство "паралелна реалност". Думите са употребени в правия смисъл - пребиваване в реалности отвъд петте сетива на тялото (зрение, слух, обоняние, вкус, допир с кожата) в които човек е осъзнат и буден за преживяванията.
Споделям мнението ти, че покрай сухото гори и мокрото.
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #259 -: (Сряда) 04 Юни 2014, 13:22 »

Междудругото... по повод паралелните реалности (с мъничко оф-топик като за увод):

Има една много интересна компютърна игра по този въпрос: Legacy of Kain

Този медиен продукт е буквално претъпкан от окултен символизъм и библейски мотиви, но интересното е, че те са поставени в sci-fi контекст - контекста на пътуването във времето. Понякога ми се иска да имах подхода, който "Паралелна Реалност" имат, когато анализират някой филм... но моят подход е.. по-неинтелектуален, докато извличам впечатленията си (опитвали сме междудругото да работим съвместно, но подходите ни са твърде различни, за жалост). Понякога съжалявам, че не мога да направя толкова обширни анализи на някои неща от гейминг-индустрията (но пък никога не забравям, и интегрирам изводите си из другите неща, които пиша).


Например един интересен въпрос, който се повдига, е:
Има ли в Библията свидетелство за пътуване във времето? Извършено от някой от богоугодните образи? Ако наистина няма такова свидетелство... може би това ще е първото нещо, което Библията е пропуснала да спомене. Възможно ли е?
това е една от силните области за Ira... аз нямам представаВ играта става дума за двама главни герои - два вампира - Кайн и Ра`Зиел (Кайн го познаваме от Кайн и Авел, а Ра`Зиел е архангел, пазител на всички небесни тайни (само Бог знае повече), има специално отношение към хората, в Кабала Ра`Зиел е демон). Двата персонажа се опитват да разрешат глобалния проблем (завръзката), като се преследват по времевата линия на света.

Интрото на играта гласи:
"При избора - дали да управляваш провалена и корумпирана империя, или да предизвикаш съдбата за нови зарове, за по-добро хвърляне срещу нечия предопределеност - какво да избере един крал? Но дали някога наистина имаме избор. Човек може само да се състезава - ход след ход - с манипулациите на съдбата, и така да се противопостави на тираничните звезди."
Ще преведа един от разговорите мужду Ра`Зиел и Кайн, когато се срещат в безплътна равнина, от която могат да наблюдават Времето отвън:

Ра`Зиел - Знам само едно Кайн - самият факт че ти и Мобиус ме приковахте към този момент означава, че не мога да вярвам на нито един от вас. Не зная кой дърпа конците, но вече няма значение... Защото ги прерязвам. Оттук нататък ще следвам собствената си съдба.
Кайн      - Де да беше толкова просто.
Ра`Зиел - Фатализмът ти е изморителен, Кайн.
Кайн      - И дълбоко неблагодарен, Ра`Зиел. Трябва да разбереш - присъствието ни тук не изменя историята, ти и аз се срещаме тук само защото сме принудени да го направим. Ние винаги сме се срещали тук - историята е непоправима. Хвърли камък в бърза река - течението просто го заобикаля и продължава нататък, сякаш препятствието никога не го е имало. Ти и аз сме чакълчета, Ра`Зиел, и е напълно безнадеждно да нарушим потока на времето. Континиумът на историята е просто твърде силен, твърде устойчив.
(тук Ра`Зиел и Кайн стават свидетели, как в потока на историята две инкарнации на един и същи предмет - меч, който принадлежи на персонаж от миналото и на персонаж от бъдещето - се срещат една друга (в дуел))
Кайн      - ... Две инкарнации на острието се срещат във времето и пространството, създаден е парадокс - разгръщащо се изопачаване, достатъчно мощно, за да дерейлира историята.
(мястото на което се намират, започва да се разтваря)
Ра`Зиел - Какво се случва!?
Кайн      - Запратени сме към съдбите си, Ра`зиел, това, което усещаш, е притеглянето на историята, което се хвърля да ни посрещне. Това е моментът, в който историята и съдбата се сблъскват. Ако наистина вярваш в свободната воля, Ра`Зиел, това е моментът да го докажеш... Този момент не е нужно да бъде завършек - може да се превърне в прелюдия. Сега имаш властта да преправиш неизбежното бъдеще и за двама ни.
Ра`Зиел - Какво е това!?
Кайн      - Историята среща парадокса. Дори и в момента потокът на времето се дърпа и се опитва да се отблъсне - маршрутът му е блокиран от твоя отказ да извършиш предначертаните си постъпки. Бъдещето се преподрежда, за да посрещне монументалното ти поведение. Това е моментът, в който ние с теб се възстановяваме, и прегръщаме съдбите, които в началото трябваше да имаме.
...
Ра`Зиел - Сигурно не са особено щастливи от това, че разбъркахме прилежно подреденото им тесте карти..
Кайн      - Разбири, Ра`зиел - ние не сме изтрили историята, а просто я пренаписахме. Бъдещето протича покрай жалките ни действия, търсейки пътя на най-малкото съпротивление, докато приема само най-леките изменения. И запомни, Ра`Зиел - ние сме дразнители и в това отношение. Историята няма да позволи внасянето на парадокс.
Ра`Зиел -  И ако събитията не могат да се пре-подредят, за да възприемат промяната?
Кайн      - Тогава дразнителят се изхвърля. Имай предвид, че това може да е именно резултатът, който враговете ни се опитват да провокират.


Ето интересна мисъл:
Ами ако е възможно да се разрушават светове и Вселени само чрез внасяне на противоречие във времевата им линия? Технологията за манипулиране на времето не обезсмисля ли оръжията, войните и сблъсъците? Може ли да съществува дисциплина като време-пространствено инженерство и време-пространствени инженери, които само чрез манипулиране на нишките на съдбата могат да доведат нещо до съществуване или несъществуване?
Едно и също ли е да разрушиш нещо, и да го премахнеш от равнината на съществуване?
Активен

Страници: 1 ... 16 17 [18]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални