Страници: [1] 2 3 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Законите на Вселената  (Прочетена 16837 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« -: (Събота) 16 Февруари 2013, 23:01 »

Законите на Вселената


Законът за привличането
- Сходните неща се привличат! Може и да ви звучи като елементарно твърдение, но то дефинира най-силният Закон във Вселената. На този Закон се подчиняват всички неща във всеки момент. Не съществува нещо върху което този Закон да не влияе.

Законът за съзнателното сътворяване - Онова, за което мисля, онова, в което вярвам, и онова, което очаквам, се реализира! Накратко, получавате това, за което мислите, независимо дали го искате или не. Науката за съзнателното сътворяване предполага съзнателно насочване на мисълта, защото ако не разбирате тези закони и не ги прилагате съзнателно, рискувате да се носите по течението.

Законът за допускането - Аз съм това, което съм, и позволявам на другите да бъдат това, което са! Когато позволяваш на другите да бъдат това, което са, дори ако не приемат това което ти си, тогава ще бъдеш Допускащ. Малко вероятно е обаче да постигнеш това състояние, докато не проумееш как привличаш нещата, които идват при теб.

Закон за Свободната Воля
- Всеки притежава свободна воля. Никой няма право да прави нещо на друг без да е взел съгласието му. Отказът или съгласието на ответника са закон за ищеца.


Херметични закони:

1. Цялото е Ум. Вселената е ментална.

2. Каквото е отгоре, това е и отдолу, както е от долу, така е и от горе.

3. Няма нищо неподвижно. Всичко се движи, всичко вибрира.

4. Всичко е двойнственно, всичко има два полюса. Всичко има своя противоположност. Подобното и противоположното са едно и също. Противоположностите са идентични по природа, но различни по степен. Крайностите се допират. Всичките истина са полуистини. Всичките парадокси могат да бъдат помирени.

5. Всичко приижда и се отдръпва. Всичко има своите периоди на напредък и упадък. Всичко изгрява и залязва. Всичко се движи, подобно на махало. Мярката за неговото движение на дясно е същата каквато е и на ляво. Всичко има ритъм.

6. Всяко действие е последвано от ефект. Всяко следствие има причина. Всичко се случва в съответствие със закона. Късмета не е нещо по-вече от едно название, което се дава на непознатия закон. Има много планове за случайностите, но нищо не може да избяга от закона.

7. Всяко нещо има своя женски и мъжки принцип. Съзиданието се проявява на всички планове.
Първо трябва да разбереш, че никой не може да стане част от живота ти, освен ако сам не го поканиш с мислите си /или с вниманието, което му обръщаш/, и че никое обстоятелство не може да влезе в живота ти, освен ако сам не го привлечеш с мислите си /или енергията, която влагаш в него/. Едва тогава ще започнеш да бъдеш онзи Допускащ, който си възнамерявал да бъдеш, когато си дошъл в това тяло.


Умът, подобно на повечето метали може да бъде видоизменян, от състояние в състояние, от една степен в друга, от условие в условие, от една полярност в друга, от една вибрация в друга. Истинската херметическа трансмутация е една практика, един метод, едно ментално изкуство.

Отвъд Космоса, Времето, Пространството и всичко, което се движи и променя, е намира Истинската Субстанция, Фундаменталната Истина.

Това, което  образува Фундаменталната Истина, истинската Субстанция, е отвъд всичките определения, но мъдрецът я нарича Цялото.

На неговата същност Цялото е непознаваемо, непознаваемо за съждението и оценките на ума, трябва да бъде прието с уважение.

Вселената е ментално съзидание, съдържаща се в ума на Цялото.

Тази цялостност създава в безкрайният си разум безбройни Вселени, които съществуват еони от време, и така цялото за Него, съзидателността и развитието, упадъка и смъртта на един милион вселени, не означава нещо по-вече от един миг.

Умът определя границите, той е матрицата на Космоса. В умът на Бащата-Майка, децата са у дома си. Няма никой без баща и майка във Вселената.
Човекът опознавайки относителната нереалност на Вселената, си представя, че може да предизвика нейните закони. Това не е  безполезно и глупаво.
Истинският мъдрец, познавайки природата на Универсума, използва закони срещу законите. По-висшите срещу по-низшите. И посредством алхимията трансмутира, нежеланото, в нещо по-ценно и по този начин, постига триумф.

Майсторството се състои в това, не са ненормални мечти, въображение или фантастични образи, а мъдрото използване на висшите сили срещу низшите.
Вибрирайки все по възвишено. Трансмутацията е оръжието на Мъдреца.

Защото, ако е вярно, че всичко се намира във всичко, тогава всичко се намира във всички неща. Който може това да разбере, е постигнал голямо знание.
Нищо не  е статично. Всичко се движи, всичко вибрира.

Всичко е двойнствено. Полярно. Всичко нещо има своята противоположност. Подобните и несходните са едно и също. Противоположните са идентични по природа, различават се само в степента си. Крайностите се допират. Всичките истини, са половинчати. Всички парадокси могат да се помирят.

Притежаването на знание, ако не е придружено с изразяване и демонстрация на практика и дело, е същото като да заровиш ценни метали, нещо безполезно и не нужно. Законът за употр*бата е Универсален. Който върви против него ще страда защото влиза в конфликт със силите на природата.

За да промените вашата характеристика или ментално състояние, променете вашата вибрация.

За да премахнете една степен на нежелана вибрация, работете с принципа на полярността, концентрирайте се в обратният полюс. Нежеланото умира при смяна на полярността.

Умът така както металите и елементите може да се променя.

Мъдрецът служи на възвишеното, но командва низшето. Подчинява се на законите, които са над него, но на свой собствен план и тези, които са под него управлява и командва. Въпреки, че правейки го съставлява част от самият принцип без да му се противопоставя.  Мъдрецът се потопява в закона. И разбирайки неговите вълни оперира с тях, вместо да бъде сляп роб. Подобно на добър плувец, отива от тук до там, според волята си, вместо да се остави да бъде повлечен от течението. Без съмнение плувецът, мъдрецът и невежата са всички подчинени на закона.

Онзи, който това разбере, е намерил правилният път към Мъдростта.

***

Както и във всички земни законодателства, така и тук важи принципа: Непознаването на Закона не те освобождава от отговорност!
« Последна редакция: (Събота) 16 Февруари 2013, 23:21 от Вещичка » Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #1 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 23:10 »

Супер тема!

 Kiss
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #2 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 23:10 »

Шефе,

да вземеш да я боднеш най-горе тая тема в раздела, че е много нужна особено за начинаещите  Wink. Да не пишат в раздела преди да са я прочели и разбрали, защото е основата на цялото познание  Grin...
Активен

Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #3 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 10:32 »

Човекът опознавайки относителната нереалност на Вселената, си представя, че може да предизвика нейните закони. Това не е  безполезно и глупаво. Истинският мъдрец, познавайки природата на Универсума, използва закони срещу законите. По-висшите срещу по-низшите. И посредством алхимията трансмутира, нежеланото, в нещо по-ценно и по този начин, постига триумф.

Ей те това е много важно да се осъзнае! В другата тема Страшку казва, че Законът за Свободната Воля е най-манипулирания - е, не е само той. Всички закони са манипулирани от онези, които са се светнали, че могат да го правят.

За това и в някои теми (най-вече в темата за добро и зло) се опитвам да обясня, че дали правиш зло или добро няма значение  Wink. Първо, защото един осъзнат индивид, който го прави просто манипулира Закона и второ, защото залитането само в едната крайност е признак на невежество, а не на израстване.

Когато наистина изучиш законите и те станат твоя природа, то с лекота започваш да ги манипулираш. Преди време търсих херметичният трактат "Ментална трансмутация" и така и не го намерих. Обаче малко по малко започнах да правя нещата и без него, просто ситуациите така се стичаха, че ме караха да го правя. Преди още да се светна какво става, си мислех, че нещо не ми е наред или че съм взела да залитам в другата полярност, докато един ден просто ми просветна... Далеч съм от мисълта, че съм ги научила нещата де, ама малко по малко всичко си идва на мястото, а и аз съм си оптимист по природа  Grin...

Една от инкарнациите ми е на жена-адвокат (една от първите) в стара Англия. Когато я сънувах още тогава видях, че законите могат да се манипулират, а тая беше бог на това. В сегашната ми инкарнация без да съм учила право, съм цитирала закони в моя защита, когато ми се е налагало и точно ги изманипулирвах както ми е угодно. Понякога е много забавно  Laugh...


Давам прост пример: имаш познат, който адски много те нерви, натоварва и трови. Ти искаш да бъдеш винаги добър или си добър и никога не стигаш до крайности. Това те прави мекушав. За да се пребориш с мекушавостта си, то е нужно да залитнеш в другата крайност - да станеш лош и да отвъртиш звучен шамар на онзи, който те трови за да го отстраниш от живота си и да се пребориш с мекушавостта си. Факт! Това е нагледен пример на 4-ти Херметичен закон  и на горецитираното  Wink.
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #4 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 11:02 »

     Първи  закон,

Законът за привличането - Сходните неща се привличат! Може и да ви звучи като елементарно твърдение, но то дефинира най-силният Закон във Вселената. На този Закон се подчиняват всички неща във всеки момент. Не съществува нещо върху което този Закон да не влияе.
       1/  Да,  себеподобните  се  привличат  що  се  отнася  до  видовете  (човек - човека,  слон - слона,  мравката - мравка), 
       2/ но  вътре  в  самата  общност  нещата  са   коренно  противоположни  (мъжкото  привлича  женското,  доброто - лошото,  негативното - позитивното,  ин + ян) 
       3/ защото  две  и  повече  добри  същности  не  правят  едно  цяло,  както  и  две  лоши,  цялото  обединява  двата  вида  енергии! 
      Борбата  (сблъсъка)  на  противоположностите  е  двигателя  на  прогреса!
           
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #5 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 11:33 »

     Първи  закон,

Законът за привличането - Сходните неща се привличат! Може и да ви звучи като елементарно твърдение, но то дефинира най-силният Закон във Вселената. На този Закон се подчиняват всички неща във всеки момент. Не съществува нещо върху което този Закон да не влияе.
       1/  Да,  себеподобните  се  привличат  що  се  отнася  до  видовете  (човек - човека,  слон - слона,  мравката - мравка), 
       2/ но  вътре  в  самата  общност  нещата  са   коренно  противоположни  (мъжкото  привлича  женското,  доброто - лошото,  негативното - позитивното,  ин + ян) 
       3/ защото  две  и  повече  добри  същности  не  правят  едно  цяло,  както  и  две  лоши,  цялото  обединява  двата  вида  енергии! 
      Борбата  (сблъсъка)  на  противоположностите  е  двигателя  на  прогреса!
           Глупости! В този закон става въпрос за вибрацията!

* Мъж и жена могат да са различни като пол и характери, но да притежават една и съща енергия и точно това ги привлича.
* Доброто привличало лошото - отново пълни глупости! Ако в така нареченото добро съществува и частица агресия и негативизъм, то съвсем нормално е да привлече същото.
* Анджек, когато обединиш противоположните енергии в себе си, то ти ставаш едно цяло. Привличаш само хора, които са ги обединили, защото другите не са ти интересни.

Двигателя на прогреса е мързела и отегчението, а не борбата на противоположности, защото ако я погледнеш тая борба отгоре, то тя е тъпчене на едно място!
Активен

Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #6 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 12:59 »

Нема да ви развалям мухабета,само искам да уточня нещо за Закона за привличането.
Ей тва е капана,за всички дето искат,ма не знаят как Grin

Начи,когато искате нещо,вие излъчвате вибрация на"искам",и съответно това и получавате.Сътворявате реалност която ви кара да искате,не да получавате.С други думи,искате да привлечете пари..Обаче постоянно мислите/вибрирате на нямане.Няма пари сега..Е,някой ден ще дойдат,но СЕГА няма..И всъщност вибрирате в липса и недоимък.
А за да привлечете пари,трябва да влезнете в тяхната вибрация.На имане.Например..Спомнете си оня път когато имахте Х лева в джоба,бяха само за вас и се чувствахте богат.Мисля,че почти всеки е имал подобни мигове.Е,спомнете си емоциите на имане.Удовлетворението и усещането.Това е вибрацията която ви трябва.И всеки път щом мислите за 80-те стинки в джоба си,се опивайте да го правите като влизате в позната вибрация на еуфория и радост.
Същото е и със всичко останало..За да получиш трябва да дадеш!И квото повикаш,тва ще ти се обади!Вселената Е огледало.Няма как да трептиш с вибрации на омраза и да получиш любов.За да получите онова което искате в реалността,просто трябва първо да го получите в "главата си".
В противен случай си играете на Сезиф който търкаля камъка..  
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 14:08 »

Двигателя на прогреса е мързела и отегчението, а не борбата на противоположности, защото ако я погледнеш тая борба отгоре, то тя е тъпчене на едно място!

Знаех си,че има нещо сакрално в мен и целият ми мързел. Laugh Laugh Laugh
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #8 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 14:11 »

Двигателя на прогреса е мързела и отегчението...
Аха, а любопитството къде го забрави?
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #9 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 14:18 »

Двигателя на прогреса е мързела и отегчението...
Аха, а любопитството къде го забрави?
good

Прав си Страшку.Пропуснааме го.Импулса..Любопитния..Недоверчивият..Търсещия..Любознателния..Фантазьора..Но повечето от тези прояви изискват"свобода".Свободно време.Не става да блъскаш като идиот по 14 часа дневно,да имаш грижата за физ.оцеляване на няколко гърла,да си обременен с хиляди други неща,и същевременно да се отдаваш да размисли и страсти относно екзистенцията.
Не,че е невъзможно,но чисто технически е доста сложно.Не,че няма да се породи любопитство.Но е по-трудно то да бъде задоволено.Ай седни чети,ако трее от ранна утрин до късна вечер да бачкаш и вечер скапан за колко ти остават силите?Да хапнеш ли?Да починеш ли?Жената ли да видиш..Децата ли..


ТОва е и една от причината,стадото винаги да е държано на ръба.Квото и да си говорим ...едно 60%от човечеството едвам оцеляват.И когато си превит на две от работа,очите ти забити все надолу.Няма никво време да погледнеш нагоре.Е тва е.Борейки се за физ.оцеляване стадото напълно забравя наличето на Духа.Щото и да има такива дето"помнят",но..Кат ревне детето,че е гладно,хукваш да бачакаш, не му направиш манна небесна.Факт,е,че във физ.трее се оцелява и от край време това се експлоатира и манипулира мноо грозно от Елита.
« Последна редакция: (Неделя) 17 Февруари 2013, 14:34 от Psyhea » Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #10 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 14:53 »

Ай седни чети,ако трее от ранна утрин до късна вечер да бачкаш и вечер скапан за колко ти остават силите?
Четенето е не е единствения начин за набавяне на информация и знания. Живота и ежедневните случки са най-добрия източник. Жените ги наричат - знаци на съдбата. Grin
--------------------------------------------------------------
Но това, което подхвана е много актуално: Уплътняването на времето на човек с несвойствени неща.
То не е само до бачкането и ангажиментите. Развлекателния шоу бизнес е абсолютно същото. Виждаш ли - няма бачкане, не се бориш за оцеляване, уш трябва да си почиваш и отмаряш, а ти ангажират отново свободното време с развлечения с които отново се заробваш - не знам дали ми хвана мисълта? Но това е наистина интересна тема за обсъждане - ако ти дойде на ум, формулирай подходящо заглавие за нова тема...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #11 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 15:00 »

Ай седни чети,ако трее от ранна утрин до късна вечер да бачкаш и вечер скапан за колко ти остават силите?
Четенето е не е единствения начин за набавяне на информация и знания. Живота и ежедневните случки са най-добрия източник.

Абе принципно говорим.Бачкаш на струг.Ми няма как да размишляваш за антиматерията(примерно Grin),щот кат нищо може да замине я пръст я ръка,нали?Тва ми беше поента.

Отвличане на вниманието от Духа,чрез дирижираната бедност и мизерия на Тялото

нещо е такова ако искаш за заглавие?
Активен
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #12 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 15:11 »

Бачкам си на струг и идва при мен Psyhea да и пробия отвор в една ламаринка. Grin Мога да и кажа - нямаш проблеми, изчакай малко и ще го оправим. Мога да и кажа - Абе я ми се махай от главата, че толкова работа имам  ...ето ежедневна случка. И без да чете книжки човек, живота пуска инфо...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #13 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 15:26 »

Бачкам си на струг и идва при мен Psyhea да и пробия отвор в една ламаринка. Grin Мога да и кажа - нямаш проблеми, изчакай малко и ще го оправим. Мога да и кажа - Абе я ми се махай от главата, че толкова работа имам  ...ето ежедневна случка. И без да чете книжки човек, живота пуска инфо...
Ами говорим за различни неща.Ти говориш само за емпиричният опит като процес със изразена динамика.Но той може да бъде и мнооого лежерен.И дори понякога е просто задължително да спреш на забавен кадър,за да можеш да"видиш".Е,те това ни се отнема при постоянната грижа за оцеляването.Ще има възможност на контакт с Психея,но тя едва ли може да отговори и задоволи любопитсвото във всеки му аспект!Това е само и единствено във твоите лични възможности.Но хората дори не го знаят..Нямат време..не са го и помисляли,щот акъла им все в тока и парното например..  
Активен
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Неделя) 17 Февруари 2013, 18:23 »

1. ...ето ежедневна случка.
2.И без да чете книжки човек, живота пуска инфо...

1.И каква е поуката от тази случка?
2.Книжките са от полза да ти дадат стимул за размисъл, анализиране ......... , абе с две думи да те сръчкат да си размърдаш "сивото"  Wink, а че живота пуска инфо няма спор това е истинското даскало.  

* Мъж и жена могат да са различни като пол и характери, но да притежават една и съща енергия и точно това ги привлича.
* Доброто привличало лошото - отново пълни глупости! Ако в така нареченото добро съществува и частица агресия и негативизъм, то съвсем нормално е да привлече същото.
* Анджек, когато обединиш противоположните енергии в себе си, то ти ставаш едно цяло. Привличаш само хора, които са ги обединили, защото другите не са ти интересни.

 hi
опасно момиченце  Grin три верни неща ..... ей ша вземеш да ме вкараш в пътя май  Grin.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални