Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Неприятни сънища  (Прочетена 8029 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #15 -: (Четвъртък) 14 Февруари 2013, 22:48 »

Калан,

портал към други измерения бе  Tongue...
И какво сега? Undecided Искат да вляза в другото измерение ли? Огледалото ли да чупя? Grin
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #16 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 07:58 »

Абе Калан,

ти кво си мислиш, че седиш само в нашето измерение ли насън. Я се вземи в ръце  Grin...
Активен

Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #17 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 20:56 »

Мира наистина понякога са за завиждане тия дето не си ги помнят сънищата.
Често се сънувам, че се гледам в огледало. От година и половина съм така. Имате ли някакви наблюдения какво може да значи това?
Какво "значи" според нечий съновник не знам и не искам и да знам. Но и аз почти непрекъснато се оглеждам я във витрини в съня си, я в огледала, я във вода....И съм безкрайно впечатлена от факта, че въпреки, че се оглеждам аз, не винаги изглеждам като сегашната аз...И всеки път когато не съм точно със сегашния си образ си казвам в съня: "Ей, ама как само изглеждам ...", в смисъла на : "Ей, ама това наистина аз ли съм бе?!"...Т.е. "отчитам разликата" във визията, съзнавайки, че съм си аз...
Толкова мога да кажа за огледалата в съня си... Undecided
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #18 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 21:15 »

Че и аз съм се виждала хиляди пъти в огледала на сън и дори си се кефя как изглеждам. Това си си ти, но в друга реалност или друга твоя инкарнация, а може и на друга планета... Забавно е.  Laugh
Активен

Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #19 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 21:17 »

Не става въпрос за съновници. Просто ми е странно, че честичко присъства огледалото в съня ми. И аз като теб понякога се виждам като по-различен човек. Даже понякога сякаш няма огледало, а просто някак си виждам свой двойник, но по различен.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #20 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 00:37 »

Ми огледалото е най-лесно за анализ и асоциации.За това виждате огледала.Архетипите на съзнанието.От пребиваването в паралелна реалност,нормално ще ти остане спомен за"огледало".И още по-нормално е да се виждаш себе си,макар и различен.Възможно е да се видите и като мъж.
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #21 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 14:19 »

Цитат
Ми огледалото е най-лесно за анализ и асоциации.За това виждате огледала.Архетипите на съзнанието.От пребиваването в паралелна реалност,нормално ще ти остане спомен за"огледало".
      Абсолютно. Дори в символизма отделните елементи се разглеждат като огледала, съответно напр. меча е огледало на мисълта  и др./залегнали  в митологичниобрази и пр./
     При един анализ на виденията на Сведенборг, писал труд за ангелските светове, Щайнер споменава/ в "ЯСНОВИДСКАТА ДАРБА НА СВЕДЕНБОРГ"*, че трудността  идва от факта, че света на символа-отразяващ идеята е огледален на видимия и от там интерпретацията е негов обратен образ, но при все случаи е нужно човек да опознае личното си светоусещане, пак до 'Опознай себе си' стигаме именно, за да си уточни архетипите, с които борави. Инак и да чете в съновници, не би постигнал осъзнатост. Мисля лесно се тълкува следвайки чувството плътно, без натрапен анализ, 'медитирайки', така се припомня мотива породил образа и съответно резултата, който явява.
* В случая засягам този труд, защото има отношение към символизма и неговия понятен израз, но  намирам темата за тълкуването на образите за важна тъй като тя засяга не само 'сънуването', а именно Света на Идеите като първооснова.
Активен
Неактивен Борислава
Jr. Member
**
Публикации: 87

« Отговор #22 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 14:48 »

Бях на около 12-13 г.,когато започна да ми се случва,та до ден днешен...към края на съня аз знам,че сънувам,виждам тялото си да лежи и спи,но не мога да се върна в него,не мога да го помръдна.Започвам да викам за помощ човека,който е до мен-като малка това беше брат ми,сега мъжът ми-събуди ме,събуди ме....Това ми е голяма мъка-не самият сън,а невъзможността да се събудя.Веднъж се случи,когато бях сама,нямаше кой да ме върне,а на краката ми седеше по турски една жена,слаба,зализана,с вързана коса и ме гледаше втренчено.Помислих си,че иска да  влезе в тялото ми.А то тежи,ама тежи...
   connie_twiddle тази моята нишка да не се е протъркала,че не мога да се връщам Smiley
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #23 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 18:06 »

Лошото е, че за астралния свят  /особено за нискоастралния/ сме като отворена книга и разни гладници чакат с нетърпение да заспим, та да изровят от кашата в главите ни нещо, с което да ни правят "луди" докато уж си почиваме от тежкия си делник...На практика се включват подмолно в театъра на собствените ни кошмари, присвояват си роля, и ни почват...Театри, сценки, така, че от нас да тече енергия към тях...Така на практика "дори насън не виждаме покой"...
При този забързан и енергийно и информационно претоварен живот, това се оказва още едно бреме...Изобщо: съществуваме на "критични обороти" през целия си живот, а после се чудим защо мрем от разни болести...Мрем, защото в нито един момент не ни достига енергия.
Това си си ти, но в друга реалност или друга твоя инкарнация, а може и на друга планета... Забавно е.  Laugh
Може. Но не е задължително. "Тука" си си. Просто астралната ти форма се променя според състоянието на мислите ти и на душата ти.
За мен са интересни друг вид съвпадения. Южният парк /в София/ винаги когато го сънувам е...блато. Същият ландшафт, същите улици наоколо, но вместо трева, има сламки по гъстата, застояла блатна вода. Сънувала съм го сигурно сто пъти по различни поводи. А едно място в централната градска част на София /при жълтите павета/, винаги е тунел...Затова пък гранитните павета при храм - паметника "Ал.Невски" /в София/ не са павета, а светъл мрамор...И дърветата са брезички там, наоколо, а не...каквито са в действителност. Винаги. Ей тия неща са ми по - интересни.
« Последна редакция: (Събота) 16 Февруари 2013, 18:11 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #24 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 19:00 »

Мира ми напомни нещо повтаряемо като сън.  Сънувах навремето, когато още имахме къща, вместо блокче, как в двора ни има бесилки и трима висят, а встрани имаше каменен зид, бе много подтискащо. Като попораснах и отново сънувах същото се запитах защо е Т образна бесилката, а впоследствие разбрах, че има такива. Много ме товареше този сън, защото усещах чувството едно към едно. Зад мястото от съня ми имахме орех и смокиня, които съхнеха.
   Също сънувах как ходя на  място не далеч от Патриарха в нещо като подземие, пак си е Софийските улици, но отдолу имаше древни каменни зали, разделени стъпаловидно, бе  като Храм -Училище,  слязох от трамвая и тръгнах през улиците по диагонал към НДК и се озовах там.     
В друго време бях сънувала, че я няма къщата ни, което като дете не си го и представях, и съм в апартамент, който не харесвам, сякаш ме схлупва, точно същия имам сега Smiley.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #25 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 19:49 »

Не съм съгласна, с тоя бисер
Изобщо: съществуваме на "критични обороти" през целия си живот, а после се чудим защо мрем от разни болести...Мрем, защото в нито един момент не ни достига енергия.
Това е твърде едноплоско виждане,което може да бъде валидно само от гледна точка на тялото.Не на душата.Душата не си отива,щото оставала без енергия.Самата душа е енергия!Онова което остава без енергия е билогичната пижама,която се превръща в безполезна дрипа,щом душата я напусне.Ама не и душата да напуска,щот пижамата останала без енерджи.
А кво става с избора на смърт?И изобщо..Ако едно недоразвито съзнание разболява тялото си,не значи,че всички го правят нали?
Освен това,мисля,че в повечето случаи хората умират не защото нямат енерджи да възстановят системите си,а просто щот не знаят,че го могат.

А иначе всички описвате типичната паралелна реалност на един и същ топос.
Активен
Неактивен user3
Full Member
***
Публикации: 163

« Отговор #26 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 20:25 »

Цитат на Психея:
Цитат
Освен това,мисля,че в повечето случаи хората умират не защото нямат енерджи да възстановят системите си,а просто щот не знаят,че го могат.

                   Сега ще се разсърдите, от религиозното отклонение, но май Иисус твърдеше същото, Психея  Smiley.
     Болестта я усещам предварително, оттам и нагласата към нея, от вложения ми мотив да се случи!
Цитат
Мира,

като спиш то съзнанието ти може да наблюдава или обитава други твои инкарнации. При едновременните това е нещо нормално бе джанъм. Ако си малко по-напред с материала и ВА ти позволи, то ти можеш да променяш тези реалности. Правила съм няколко пъти и ти говоря от опит
   Вярно е, извън времето  сме живи, сънищата ни напомнят непрекъснатостта на този процес, струва ми се Мира го е споделила не поради незнание, а защото както и аз ви споделих е доста принудително ОСЪЗНАВАНЕ да усещаш как висиш на бесилото, редом с други двама до теб. Смисъла е в личното осъзнаване, не в знаенето, оттам и нуждата от споделеност, предизвикващо спомняне - Виждане от страни, почти невъзможно е докато си в тъмата си, макар и тя по същество да е светлина отвътре...
Активен
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #27 -: (Сряда) 27 Март 2013, 16:31 »

Хора, може ли някой сънища да са всъщност спомен от предишен живот?
Примерно повтарящи се сънища.
Активен
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #28 -: (Сряда) 27 Март 2013, 20:15 »

хм, скоро сънувах много странен кратък (апокалиптичен) сън, ако мога така да го нарека общо взето. Значи в съня ми имаше плаж, море хора, слънчево и синьо небе но по важният и смущаващ акцент във съня се състоеше във привляклото както на мен така и на много хора внимание върху нещо което се намираше на небето приличащо на второ слънце, за което не се съобщаваше никъде по новините и средствата за масова информация, въобще ми се струваше някакси че съществува пълно информационно затъмнение по случая, но впоследствие така и не разбрах подробности Smiley
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #29 -: (Сряда) 27 Март 2013, 21:25 »

Хора, може ли някой сънища да са всъщност спомен от предишен живот?
Примерно повтарящи се сънища.
Мисля, че АБСОЛЮТНО ВСИЧКО е възможно...
По този въпрос не съм с голям опит, но имам няколко "любими" места на които от време на време "отивам" в съня си...Тези "места" и трите, са мои "къщи"...Прекарвала съм на сън десетки пъти в тях...ЗНАМ, че са мои. ОБИЧАМ ги. Чувствам се прекрасно в тях. Съзнавам, че съм си сегашната аз, /жената която в момента съм в този ми живот/ и в същото време тези къщи по нищо не приличат на сегашния ми дом. Разхождам се в тези "къщи" и  знам, че са мои...
Не мога да си обясня от къде знам, че са мои, като не съм ги притежавала в този ми живот. Има вероятност да виждам места от друг мой живот. Или декорите на паралелна жизнена линия? Или гостувам в астралния си дом? Или пък наистина виждам минал свой живот?! Не знам. И не знам как да разбера.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални