Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Държавен дълг на САЩ  (Прочетена 6195 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #30 -: (Неделя) 10 Август 2014, 12:57 »


И нас ни направиха дрънцоли също като американците.....Има някаква аналогия м/у нашата бедност и тяхната....Особено в частта за посещенията от ЧСИтата и глада.....За сега още нямаме толкова бездомници, ама на там вървим... Angry

А най-странното е, че това се публикува у сайт, който призовава да се осъди комунизма...т.е. не можем да го представяме за руски агитационен и пропагандаторски..... Wink....


Американците са толкова разорени че…


  Съвременна Америка – това е страна където почти всеки тъне в дългове, и където болшинството от хората нямат пукнат грош в джобовете си, или са много близо до този момент. Преди няколко години в Америка била популярна шега започваща с: „Майка ти е толкова разорена, че…“ Като се има в предвид посоката, в която днес се движи САЩ, тази шега отново става актуална.
За съжаление, изброените в тази статия факти не са смешни а по-скоро отрезвяващи. Елитът живеещ в богатите райони като Ню Йорк, Вашингтон, и Сан Франциско се справя добре, но голяма част от страната преживява труден период във финансова криза. Повечето от американците не са почувствали „излизане от кризата“. Нещо повече, в много отношения ситуацията става все по-сложна. Представяме ви 15 варианта за продължение на фразата: Американците са толкова разорени, че…
1. Американците са толкова разорени, че почти една трета от тях са посещавани от агенти по събиране на дългове. Според едно скорошно проучване са потърсени дългове от 77 милиона души. С други думи бизнесът по събиране на задължения в САЩ процъфтява.
2. Американците са толкова разорени, че те не подновяват автомобила си по-дълго от всякога. Средната възраст на автомобилния парк в страната скоро постави нов рекорд за всички времена – 11 години и 4 месеца.
3. Американците са толкова разорени, че 52% от тях не са в състояние да си позволят собствени домове.
4. Американците са толкова разорени, че половината от всички завършили колеж, са все още финансово зависими от родителите си въпреки, че са завършили преди повече от две години.
5. Американците са толкова разорени, че само 36% от младите на възраст под 35 години имат собствено жилище, това е най ниския показател регистриран някога.
6. Американците са толкова разорени, че са рекордьори по задлъжнялост. Общият дълг на населението на САЩ възлиза на рекордните $11,68 милиарда!!!
7. Американците са толкова разорени, че през последните десет години бюджетът на средното американско семейство намалява с 36%.
8. Американците са толкова разорени, че в САЩ един от четири работещи на непълен работен ден живее на ръба на бедността.
9. Американците са толкова разорени, че над 37 милиона от тях се хранят в пунктове за безплатно хранене и получават продукти от благотворителни организации.
10. Американците са толкова разорени, че 40 милиона от тях изпитват недостиг на храна.
11. Американците са толкова разорени, че по време на престоя на Обама в Белия дом, хората които използват купони за храна се увеличават с 14%. Преди десет години в САЩ, броят на жените, които имат работа надвишавал броя на жените, приемащи купони за храна със съотношение две към едно. Сега броят на жените, които използват купони за храна, надвишава броя на работещите жени!
12. Американците са толкова разорени, че повече от 20% от децата живеят в бедност.
13. Американците са толкова разорени, че страната има рекорден брой бездомни деца, които спят по улиците. В момента повече от един милион деца в държавните училища са бездомни.
14. Американците са толкова разорени, че 76% от всички жители на САЩ живеят от заплата до заплата.
15. Американците са толкова разорени, че 26% от тях не разполагат с никакви средства за извънредни ситуации.
Ако сега по време на тъй нареченото „излизане от кризата“ всичко е толкова лошо, колко по-сложна ще е ситуацията в Америка по време на следващата голяма икономическа криза?
За съжаление, повечето американци са си внушили фалшиво чувство за сигурност. Повечето от тях вярват, че кризата започнала през 2008-ма е стара и далечна история и вярват, че лидерите на САЩ са се справили със ситуацията на 100%
Разбира се това не е така. В действителност, дългосрочните проблеми на американците само са се задълбочили.
По време на следващата криза, всички цифри по-горе, бързо ще се променят към по-лошо!
 


 


 

         
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #31 -: (Неделя) 21 Септември 2014, 11:46 »

"Газпром нефт" вече започна да продава нефт от Новопорта за рубли и доставки за Азия в юани
http://www.fondsk.ru/news/2014/09/20/gazprom-neft-nachala-prodazhi-nefti-novoporta-za-rubli-i-postavki-v-aziju-za-juani-29598.html
Активен

bojinkata
Неактивен mechka5
Newbie
*
Публикации: 38
The only limit is my imagination.

« Отговор #32 -: (Събота) 06 Декември 2014, 20:39 »

http://vbox7.com/play:fd9efeac24
Активен

The only limit is my imagination.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #33 -: (Събота) 27 Декември 2014, 22:46 »

А тук пък една справка колко долара дължи незакъсалата Америка на закъсалата Русия.   

10. Хонконг – 120 млрд. долара

Хонконг технически не е държава, но е нещо като специален административен район с икономически суверенитет. 20% от БВП на Хонконг идва от финансовия сектор. Изглежда, че голяма част банковата активност тук идва от купуване на щатски държавни ценни книжа.

9. Русия (член на БРИКС) – 131.6 млрд. долара

Въпреки че отношението на Русия към САЩ не е особено топло (през 2011 година Путин нарече САЩ „паразит“) това явно не е спряло Русия да купи голяма част от щатския дълг. Едва ли обаче, преките кон*уренти на САЩ от топли чувства им отпускат дългове.

8. Люксембург – 146.8 млрд. долара

Въпреки че е малка държава, БВП на глава от населението тук е 80 700 долара. Държавата е финансов център, а чрез базирани в нея банкови сметки е закупена голяма част от щатския дълг.

7. Великобритания – 156.9 млрд. долара

Великобритания традиционно е голям съюзник на САЩ. В последните години обаче тя значително е намалила размера на щатски дълг, който държи и изпада от номер 3 до номер 7 в класацията на най-големите кредитори на САЩ.

6. Белгия – 167.7 млрд. долара

В класацията по БВП Белгия е на номер 32 в света и може би се чудите как изобщо е в топ 10 тук. Отговорът се съдържа в две думи – данъчен рай. Тук са базирани много компании, заради по-ниските данъци.

5. Швейцария – 178.2 млрд. долара

27% от общия размер на частните активи в света се държат в швейцарски банки. Страната винаги е в топ 10 на най-големите кредитори на САЩ.

4. Тайван – 185.8 млрд. долара

В несигурни времена тайванските инвеститори предпочитат да държат парите си в щатски ценни книжа.

3. Бразилия (член на БРИКС) – 256.4 млрд. долара

Бразилия е 6-тата най-голяма икономика в света. Тя разчита най-вече на петрол и износ на други природни богатства. Икономическият ръст на страната се засилва до голяма степен от инвестиции на китайски корпорации.

2. Япония – 1.14 трилиона долара

В момента съотношението дълг към БВП на страната възлиза на внушителните 219%. Комбинацията със застаряване на населението и увеличаващ се публичен дълг обаче не е никак добра за Япония.

1. Китай (член на БРИКС) – близо 2 трилиона долара

Китай е най-големият кредитор на САЩ. Страната с население от 1.3 милиарда души и отбелязва по-висок ръст, от която и да е друга държава.
Активен

bojinkata
Неактивен AllCatRaz
Full Member
***
Публикации: 157
Пол: Мъж

« Отговор #34 -: (Вторник) 06 Януари 2015, 21:27 »

Днес се поразрових из investing.com и погледнах индексите на почти всички валути на петрола и т.н.И ми направи странното впечатление ,че като например златото на 01.06.2014 пада цената и се покачва с времето.И в същото време гледах повечето валути например (Евро към Долар) на същата дата почва да падат на долу и на долу и сега е 1.1935 ,а тогава е бил 1.3692.Също така и с Паунд и Долар и така е с много валути които тръгват на долу от 01.06.2014?

Според вас случайно ли е?Ето събитията от първи срещу втори юни http://en.wikipedia.org/wiki/June_2014 .
Активен

Обикновеният едноок човек ще трябва да открие своя път,за да оцелее в царството на слепите.

Ако не си спомним за изгубеното добро,трудно ще си представим по-добро бъдеще.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #35 -: (Сряда) 07 Януари 2015, 16:55 »

Днес се поразрових из investing.com и погледнах индексите на почти всички валути на петрола и т.н.И ми направи странното впечатление ,че като например златото на 01.06.2014 пада цената и се покачва с времето.И в същото време гледах повечето валути например (Евро към Долар) на същата дата почва да падат на долу и на долу и сега е 1.1935 ,а тогава е бил 1.3692.Също така и с Паунд и Долар и така е с много валути които тръгват на долу от 01.06.2014?

Според вас случайно ли е?Ето събитията от първи срещу втори юни http://en.wikipedia.org/wiki/June_2014 .

Няма случайности в тези работи!!!!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #36 -: (Четвъртък) 29 Януари 2015, 21:33 »

Вашингтон накара света да печата пари

 
/Поглед.инфо/ Швейцария се оттегли; разрухата е нашето бъдеще

Коментарът, който е превод от американското списание „Форийн полиси” (16.01.т.г.), не видя и няма да види бял свят в големите ни „независими” медии, защото противоречи на пропагандните измислици за политиката на Русия, Китай, САЩ и ЕС, с които ни заливат „евроатлантическите” трубадури. И защото Пол Крейг Робъртс предвижда краха на американската империя, поради нейния арогантен експанзионизъм, сдържан някога от Съветския съюз; и превърнал Вашингтон в седалище на най-корумпираното правителство на Земята, по думите на самия Робъртс. В този смисъл нашите медийни папагали може би нямаше да оставят без последствие факта, че тъкмо държавният секретар на САЩ при посещението си в София размаха пръст заради царящата у нас корупция. Както се казва, имало е от кого да се учат българските политически и икономически мошеници. Що се отнася до русофобите, те определено ще бъдат разочаровани от текста на Робъртс. Защото в САЩ има хора, които не си губят разсъдъка. Значи не всичко е загубено и борбата си заслужава.

Разположени в своите вашингтонски офиси, неоконсерваторите се поздравяват с успешното използване на аферата “Шарли” за повторното обединяване на Европа с външната политика на Вашингтон. Няма да има повече френски вотове с палестинците против позицията на Вашингтон и Израел. Няма да има нарастващо европейско противопоставяне срещу започването на нови войни в Средния изток. Няма да има повече призиви от френския президент да се прекратят санкциите срещу Русия.

Разбират ли неоконсерваторите и това, че обединиха европейците с антиимигрантските политически партии от дясното крило? Вълната на подкрепа за карикатуристите на “Шарли” е вълната на Националния фронт на Марин льо Пен, на Партията за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фарадж и на германската PEGIDA, която помита Европа. Тези партии са овластени от антиимигрантския плам, който беше аранжиран с цел да обедини отново европейците с Вашингтон и Израел.

Арогантните и безразсъдни неоконсерватори сгафиха още веднъж: овластяването на антиимигрантските партии има потенциал да революционизира европейската политика и да разруши империята на Вашингтон.

Съобщенията на британския „Дейли мейл” и  „Зеро хенд”, че Русия е прекъснала доставките на природен газ за шест европейски страни може да са некоректни.

Тези източници са надеждни и добре информирани, но такова прекъсване моментално би произвело политически и финансов безпорядък, за какъвто няма никакъв признак. Следователно, освен ако не се касае за информационно затъмнение, действието на Русия е било разбрано неправилно.

Ние познаваме нещо, което реално се е случило. Иначе официалният представител по енергетиката на ЕС Марош Шевчович не би изразявал такова изумление. Макар да не разполагам с каквато и да е точна информация, мисля, че знам каква е истинската история. Уморена от украинските кражби на природния газ, който преминава през страната, за да бъде на свой ред доставен на Европа, Русия реши да насочи газта към Турция, заобикаляйки по този начин Украйна.

Руският енергиен министър потвърди това решение и добави, че ако европейските страни желаят да се възползват от тази газова доставка, могат да изградят инфраструктура или тръбопровод, за да вкарат газта в своите страни.

С други думи, има възможност за прекъсване в бъдеще (на доставките на руски природен газ – б. пр.), но понастоящем няма никакво прекъсване.

Тези две събития – “Шарли” и руското решение да се прекрати доставката на газ за Европа през Украйна – би трябвало да ни напомнят, че винаги съществува възможността за аномалии и непланирани последствия от официални решения, които могат да причинят аномалии. Дори американската „суперсила” не е имунизирана срещу аномалии.

Има толкова много обстоятелства, които свидетелстват, че ЦРУ и френското разузнаване са отговорни за изстрелите в “Шарли”; както и, че изстрелите са били произведени от двамата братя, чиито документи за самоличност бяха удобно намерени в колата, с която уж се измъкнали. Тъй като французинът увери, че братята са били убити, преди да могат да говорят, никога няма да научим какво са имали да кажат за заговора. Единственото доказателство за вината на братята, с което разполагаме, е твърдението на силите за сигурност.

Винаги, когато чуя правителствено изявление без реално доказателство, аз си спомням за „оръжията за масово унищожение” на Саддам Хюсеин, за „употр*бата на химически оръжия” от Асад  и за „програмата за ядрени оръжия” на Иран. Щом един съветник по националната сигурност на САЩ може да направи с магия от рядък въздух „гъбести облаци над някой американски град”, Шериф и Саид Куаши могат да бъдат превърнати в убийци. В края на краищата те са мъртви и не могат да протестират.

Ако това е било нападение под фалшив флаг - а ние никога няма да го знаем със сигурност - то постигна целта на Вашингтон за обединяване на Европа под егидите на Вашингтон и Израел. Но този успех има едно непланирано следствие: той обедини Европа около антиимиграционната политика на партиите от дясното крило, овластявайки по този начин лидерите на тези партии.

Ако това предположение е правилно, животът и (или) репутацията на Марин льо Пен и Найджъл Фарадж ще се окажат под заплаха, тъй като Вашингтон ще се противопостави на издигането на европейски правителства, които не се придържат към неговата линия.

Изумлението, предизвикано от решението на Русия да пренасочи  своите газови доставки за Европа, е доказателство, че Русия държи много карти, които би могла да изиграе; и които биха съборили политическите и финансовите структури на западния свят. Китай също държи подобни карти.

Ако Путин или Китай трябваше да се намесват

Двете страни не разиграват своите карти, защото не смятат, че се нуждаят от тях. Вместо това двете сили се изтеглят от западната финансова система, която обслужва хегемонията на Запада над света. Те създават всички икономически институции, от които се нуждаят, за да бъдат напълно независими от Запада.

Следователно аргументът на руското и на китайското правителство е „Защо да провокираме и да пляскаме западните глупаци? Те могат да прибeгнат до своите ядрени оръжия и ще бъде изгубен целият свят. Нека просто се разхождаме, докато те ни насърчават да отговорим на техните провокации”.

Можем да се благодарим, че Владимир Путин и лидерите на китайското правителство са и интелигентни, и хуманни, за разлика от западните лидери.

Представете си, например, страшните последици за Запада, ако Путин трябваше да се  намесва лично в резултат на редицата обиди и към Русия, и към самия него. Путин може да унищожи НАТО и цялата западна финансова система, когато поиска. Всичко, което трябва да направи той, е да обяви, че тъй като НАТО е обявила икономическа война срещу Русия, Русия повече не продава енергия на членките на НАТО. Съюзът НАТО би се разпаднал, тъй като Европа не може да оцелее без руските енергийни доставки. Империята на Вашингтон би свършила.

Путин осъзнава, че безразсъдните неоконсерватори биха могли да натиснат ядрения бутон, за да са запазят някакво достойноство. За разлика от Путин, техните „его” са „на линия”. Така че Путин спасява света от ядрена война, бидейки непровокативен.

Сега, представете си, че китайското правителство изгуби търпение спрямо Вашингтон. За да се противопостави на „изключителната, необходима, единствена сила” с реалността на своята слабост, всичко, което трябва да направи Китай, е да стовари наведнъж на пазара  всичките си масово деноминирани доларови финансови авоари; точно, както банковите агенти предлагат масово на дъмпинг необезпечени със злато контракти на фючърсния пазар.

За да избегне финансовия колапс на САЩ, Федералният резерв би трябвало да печата масово нови долари, с които да купува дъмпинговите китайски облигации. Понеже Федералният резерв ще защитава американските финансови пазари, купувайки дъмпингови китайски ценни книжа, Китай няма да загуби нищо от продажбата. Следващата стъпка е решаваща. След това китайското правителство предлага на дъмпинг масовите доларови притежания, които е получило от своите продажби на преобладаващо доларови финансови инструменти.

И какво става тогава? Федералният резерв може да печата долари, с които да купува дъмпинговите китайски ценни книжа, но ФР не може да печата чужди валути, с които да изкупува дъмпинговите долари.

Масовата доставка на долари, стоварени на обменния пазар от Китай, би могла да няма купувачи. Стойността на долара би колабирала, Вашингтон не би могъл повече да плаща своите полици, като печата пари. Американците, живеещи в една зависима от вноса страна, благодарение на офшорните работни места, биха се изправили пред високи цени, които сериозно биха подкопали жизнения им стандарт. САЩ биха изпитали икономическа, социална и политическа нестабилност.

Оставяйки настрана промиването на мозъците им, тяхната беззащитност и патриотичната им подкрепа на режима във Вашингтон, американците трябва да се запитат следното. Как е възможно правителството на САЩ, - една уж суперсила, толкова да не осъзнава действителната си уязвимост, та Вашингтон е способен да тласка две истински сили, докато те натрупат достатъчно мощ и изиграят картите, които държат?

Американците трябва да разберат, че единственото изключително нещо за САЩ е невежеството на населението и глупостта на правителството. Коя друга страна би оставила една шепа мошеници от Уолстрийт да контролират нейната икономическа и външна политика, да управляват нейната Централна банка и трезора и да подчинят интересите на гражданите на интересите на единия процент свръхбогати?

Едно население, което не се безпокои от това, е оставено на тоталното благоволение на Русия и Китай.

Наскоро се случи една аномалия, събитие, което все още би могло да отприщи други аномалии. Швейцарската централна банка оповести края на фиксирането на швейцарския франк към еврото и американския долар.

Преди три години прелитането от еврото и долара в швейцарски франкове тласна разменната стойност на франка толкова високо, че застраши съществуването на швейцарската експортна индустрия. Швейцария оповести, че всякакви по-нататъшни вливания на чужди валути във франкове ще бъдат посрещнати със създаването на нови франкове, за да се абсорбират вливанията така, че да не приближават повече обменния *урс. С други думи, Швейцария закова франка.

Швейцарският коректив

Швейцарската централна банка вече обяви, че фиксирането е приключило. Франкът моментално повиши стойността си. Акциите на швейцарските експортни компании паднаха, а погрешно позиционираните обезпечителни фондове понесоха сериозни удари върху своята платежоспособност.

Какво накара Швейцария да премахне фиксирането? Това не беше безплатно действие, то струваше много на Централната банка и на швейцарския износ. Отговорът е, че главният про*урор на ЕС постанови, че е допустимо за Централната банка на ЕС да инициира “количествено облекчение” – каквото е печатането на нови евро, за да покрива грешките на частните банкери.

Решението означава, че Швейцария очаква да се конфронтира с масов отлив от еврото; и че Швейцарската централна банка не желае да отпечата достатъчно  нови швейцарски франкове, за да поддържа фиксирането. Швейцарската централна банка смята, че толкова енергично би задействала печатната преса, че основата на швейцарските парични доставки би експлодирала, надхвърляйки далеч БВП на Швейцария.

Политиката за печатане на пари на САЩ, Япония и сега очевидно ЕС, принуди други страни да девалвират своите собствени валути, за да предотвратят покачването на обменния им *урс, което би могло да намали способността им да изнасят и печелят чужди валути, с които да плащат за своя внос. Така Вашингтон накара света да печата пари.

Швейцария се оттегли от тази система. Дали други ще я последват, или останалият свят ще последва руското и китайското правителства в новите монетарни аранжименти? Или просто ще обърне гръб на корумпирания и непоправим Запад?

Нивото на корупция и манипулация, което характеризира икономиката и външната политика на Съединените щати днес, беше немислимо по-рано във времето, когато амбицията на Вашингтон беше сдържана от Съветския съюз. Ламтежът за  хегемонистична власт направи Вашингтон най-корумпираното правителство на Земята.

“Лидерството преминава в империя. Империята поражда безразсъдство. Безразсъдството носи разруха. Разрухата е бъдещето на Америка”.

в. „Нова Зора”

Източник: Форийн полиси

 

 
Публикувано на
27.01.2015 @ 22:39

Автор: Пол Крейг РОБЪРТС
http://kolevm38.blog.bg/politika/2015/01/29/vashington-nakara-sveta-da-pechata-pari.1334090
Активен

bojinkata
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #37 -: (Вторник) 23 Януари 2018, 06:30 »

"САЩ пред фалит, затвориха Статуята на свободата"
"Белый дом США не отвечает на звонки. Денег нет! (видео)"« Последна редакция: (Вторник) 23 Януари 2018, 06:40 от x_name41 » Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #38 -: (Четвъртък) 08 Февруари 2018, 12:15 »

Кой е причина за срива на борсите ?
Автор: born

   Колапсът на американската борса – «асиметричен отговор» на САЩ от Путин?
 image

В никакъв случай това не е /съвсем/ сигурно. Дори и предполагането на такъв вариант е трудно да се  предположи...Просто - един опит за хипотеза на основание съчетаването на очевидните факти  и размисъл върху това, което се случва. Да вярваш в съвпадения в конкретния случай - и то толкова удачни и толкова мащабни - просто не е за вярване.

И така -  фактите...

Финансовата борса на Уолстрийт рухна. Американският индекс Dow Jones, пропадайки с 1200 пункта, установи антирекорд на спад в течение на един ден за цялата си история. Снижението на фондовия пазар на САЩ е максималното от 2011 год. - периода на европейската дългова криза. В резултат на рухването на пазара на акциите, загубите на инвеститорите достгнаха около 100 млрд долара. Експерти допускат, че това е  началото на края на епохата на глобалния  ръст на световните финансови пазари. Другото, на което обръщат внимание като възможност е началото на нова икономическа криза в САЩ.

Ако се върнем малко назад във времето ще си припомним и други случили се събития. На 30 януари Министерството на финансите на САЩ публикува тъй наречения «кремълски доклад» — списък на руски чиновници, политици и бизнесмени, които бяха  обявени за «приближени» до руския президент Владимир Путин. В този списък са включени 114 парламентаристи, видни чиновници и глави на държавни компании, а също така 96 «олигарси» - най- богатите в Русия. Списокът се яви като  "анонс" за бъдещи санкции срещу всички тези  лица, които американското министерство на финансите реши засега да не въвежда - очевидно,  замисляйки да си поиграе с размахването на такъв застрашителен "дамоклев меч" над главите на обречените...

Либералните издания в целия свят заликуваха в безкраен възторг. Либералекспертите шумно и напрегнато започнаха да строят прогнози и фантастика на тема: "Сега Америка ще им покаже откъде изгрява слънцето на  наглите руснаци!" . Реакцията на Руското ръководство неочаквано се оказа повече от спокойна. Президентът Владимир Путин каза: 

"Зад всеки от тези хора, зад всяка от тези структури стоят граждани, трудови колективи, цели производствени отрасли. Тоест по същество, всички нас, всичките 146 млн са вкарали в някакъв списък. Какъв е  смисъл, аз лично не разбирам. Но това, безусловно, не е дружествен акт!

Ние очаквахме този списък. Не е необходимо да скривам, че сме готови да предприемем ответни стъпки. При това сериозни, които биха смъкнали нашите отношения до нулата. Но ще се  въздържим засега от тези действия. Но внимателно ще наблюдаваме как ще се развива ситуацията  на практика."

Малко по- резки бяха думите на замминистъра на МИД Русия Сергей Рябков:

"Ние не се състезаваме за строга огледалност и няма да действаме в своя вреда … Ще отговорим, когато и ако президента и ръководството, оценили съвкупността от  факторите, дойдат до извода, че този момент е настанал. И тогава нашият отговор може да стане за американците голяма изненада!"

Ситуацията в това време се развиваше... На 3 февруари САЩ публикуваха нов документ - обновената ядрена доктрина (Nuclear Posture Review), в която Русия се обявява, фактически "враг №1" за Америка и в която нея- обвиняемата едва ли не в опит да завоюва целия свят, звучат заплахи за "неизчислими и непоносими за Москва загуби"... Напълно предвидимо и очаквано, в Русия тази "доктрина" нарекоха агресивна и имаща абсолютна  антируска насоченост.

 Реакцията на руската страна бе доста по-твърда- нали това е документ определящ противника и (ако назовем нещата с истинските им понятия !) потенциалните  мишени за удар от страна на държава,  притежаваща колосален ядрен арсенал - това вече не са някакви си списъци и неясни санкционни заплахи. САЩ за пореден път поискаха от РФ да забрави за всякакви претенции за  ролята на "световен лидер", при това напълно  отчетливо дрънкайки с атомните ракети и бомби.

И ето че...  Изведнъж...  Внезапно?!  С американската финансова борса започнаха да се случват неприятни неща. Неприятности, заплашващи икономиката на страната с крах, тази същата страна, чийто президент  се закани да направи отново  " велика". И то за чужда сметка. Прессекретаря на Белия дом Сара Сандерс направи по повод на разразилия се борсов провал доста странно изявление:
"Президентът е съсредоточен върху нашите дългосрочни фундаментални икономически показатели, които остават  изключително высоки: това е укрепването на икономическия ръст в, исторически ниската безработица и ръста на работната заплата на американските работници. Данъчните облегчения и реформи още повече  укрепват икономиката на  САЩ и продължават да способстват за укрепване благосъстоянието на американския народ".
С такъв неуместен оптимизъм в момента, когато Dow Jones навежда на   мисли  за начало на нова Велика депресия, стопанинът на Белия дом изглежда, извинете, като глупак, смеещ се на  на погребение. И това е още по-странно и неразбираемо, ако  отчетем, че Трамп се явява по-скоро бизнесмен, отколкото политик. Вероятно съвсем скоро ще му припомнят един от неотдавнашните му постове в Twitter:
"Фондовият пазар създава невероятни преимущества за нашата страна, не само от гледна точка рекордния ръст на цената  на акциите, а и създавайки нови работни места. Работа. Работа. Работа. Седем трилион долара е стойността на това, което бе създадено след нашата  велика победа на изборите!"
Случващото се  на борсите не изглежда особено като "велика победа"...

С една дума, Америка преживява голям сюрприз /изненада/. От някъде вече чухме нещо такова ?! Следва да повторим, че нищо не внушаваме. Просто съпоставяме,  анализираме и плахо извеждаме хипотези... 
Ето ви и още факти - за един единствен ден най- богатите американци, решили  на официално ниво "да започнат лова" на руските богаташи, изведнъж загубват милиарди! И - забележете! - без всякакви "доклади", "списъци" и санкции. Главата на Berkshire Hathaway и водещ инвеститор Уорън Бафет -  около 5,1 млрд долара, собственика на Facebook Марк Зукърбърг - 3,6 млрд долара, основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж – по 2,3 млрд долара всеки. Най-богатия човек в света, собственика на  Amazon Джеф Безос, е загубил около 3,3 млрд долара.
Ужасяващи са финансовите загуби и на корпорацията Alphabet, явяваща се холдингова компания на Google,падането на стойността на  акциите на която с 5,1% доведе до  снижение на капитализацията й с $39,48 млрд, както и компанията Facebook – $26,2 млрд (-4,7%), Това, че именно тези "кантори" с огромен ентузиазъм се нахвърлиха да способстват и съдействат на русофобски ангажираните конгресмени в САЩ в търсене на  "руска следа" при вмешателство в американските избори, нищо друго , освен  съвпадение и случайност не би могло да бъде !
Финансовите аналитици, след като се поосвестиха и здраво се запасиха с  валериан и уиски, вече пристъпиха към гадания на калкулатор и  разтълкуване на причините за небивалия американски крах, повлякъл след себе си срутване на  борсите по целия свят. Ето - и "разпродажбата от инвеститорите на рисковите активи на фона на усилване на инфлационните очаквания в САЩ", както и "твърде бързите темпове за растеж на пазарите", и други подобни. Обаче, интересно, че на самата Уол-Стрийт "по горещи следи" обвиниха за катастрофата... автоматизираните трейдъри"! Марко Коланович от JPMorgan заяви: "Изглежда, че компютрите ни победиха..." Подобни мисли - за "електронна грешка", изказват и някои други аналитици. 

Ей, хора, а защо никой още не писва за "руските хакери"?! 

Безусловно, нова световна криза на РФ не е необходима. Ето - цената на нефта от марка Brent също падна. Наистина - само с 1,2%, до 66,82 долара/ барел,цена напълно приемлива за руската икономика. Но все пак... Интересно е, че  никой засега и не говори за начало на  световна криза! Засега...

Разтърсилите Уол-Стрийт събития -подчертавам- са необясними и безпричинни (на пръв поглед)... Предупреждение ли е това ? Демонстрация на целия свят, че непоклатимите " титаны" всъщност може да се  окажат колоси на глинени крака ? Или - повод за някого да се  замисли накрая за това, че извънредно увлеклия се в опити да  наказва, принуждава и "престроява" чужди държави, може много леко да изпусне момента, когато в хаос и лишения ще разруши своята собствена страна ? Кой  знае...

Нищо не внушаваме. Само  строим хипотези и поставяме версии.

Александър Неукропный специално за Planet Today
Активен

bojinkata
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални