Страници: [1] 2 3 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ЧЕЗ  (Прочетена 10867 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« -: (Петък) 08 Февруари 2013, 18:50 »

Албания отне лиценза на чешката компания ЧЕЗ

То ще излезе, че сме по-загубени и от албанците - е'гати работата! Тия чешки корумпета трябва да ги разкараме от нашата държава, заедно с другите им кон*уренти - ЕВН и третата пиявица, че и забравих името. connie_tap

Вижте какво става сега: ЧЕЗ избивала загубите от Албания със сметките в България - цирка е пълен.

П.С. - този втория линк е малко на майтап.
« Последна редакция: (Петък) 08 Февруари 2013, 19:09 от Страшку » Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #1 -: (Петък) 08 Февруари 2013, 19:19 »

Браво на Албания. А дали след това ще поевтинеят сметките? Undecided
Искам и ние такаааа Angry
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Събота) 09 Февруари 2013, 16:27 »

Докато ние още спим, то албанците отдавна са се събудили и теглиха шута на монополистите.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #3 -: (Неделя) 10 Февруари 2013, 14:34 »

Днес, както и в други градове в страната имаше протести срещу енергийната мафия. В Пловдив се събраха над 1000 души. В навечерието бяха запалени и две коли на ЕВН. На народа взе да му писва вече. Имаше благословии и към Буда, всемогъщи. Angry
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #4 -: (Вторник) 12 Февруари 2013, 23:24 »

megafon.blog.bg/politika/2013/02/12/na-bunt-sreshtu-evn-eon-i-chez-ama-e-veche-kysno.1052458
    Eто този коментар е интересен от горната статия:
 
"5. alexdb - хи-хи-хи
23:04
Тъпо, неграмотно, некомпетентно Smiley. А и тенденциозно Smiley.
Леки корекции - "Марица -Изток 1" и "Марица - Изток 3" работят от началото на 2011 г. и тяхната цена изобщо не е толкова завишена, особено като се приспаднат парниковите квоти, които се спестяват, а те първа ще нарастват.
За ВЕИ-тата тия 12 000 МВТ са изсмукани от пръстите Smiley Да не говорим, че е изключително, ама изключително некомпетентно и тенденциозно ВЕИ-тата да се слагат под един знаменател при положение, че в това понятие влизат ВЕЦ, ветрогенераторни системи и фотоволатични системи. Само за сведение на автора - През 2008 г. Норвегия е произвела 142,4 TWh от ВЕИ и не виждам нито цената на тока им да е фрапираща, нито да има протести за непосилни сметки за ток.
И за да не го приемеш като голо заяждане ще ти кажа истината за настоящата ситуация каква е, защото я знам.
Понеже управлението на ПП ГРОБ е много компетентно и организирано му трябваха близо 3 г. да разбере, че благодарение на проекта АЕЦ "Белене", (държа да отбележа и с тяхно сериозно участие, за да не остане някой с грешното убеждение, че са виновни само предишните) зее една огромна яма от 3,5 млрд. дефицит в бюджета на НЕК, който поради некадърството на Трайчо се считаше, че е само 400 млн. Тогава с пълненето на тая яма бяха натоварени ЕРП-тата (края на 2011г) На тях това естествено ама хич не им хареса и лятото видяхме как орязаха тока на ВиК Добрич и оставиха Добрич региона без вода, заради неплатени 10 млн. дългове за бая години. Тогава тиквеното правителство сгря, че номера да товарят ЕРП-тата няма да мине, защото общини, общински и държавни предприятия им дължат над 200 млн. и ако вземат да им резнат тока и оставят половин България без вода тиквеното правителство си заминава за седмица. Тогава отидоха на пазарлък и си стиснаха ръцете на варианта тази дупка да се прехвърли на ВЕИ-тата и на потребителите. На първите им натресоха такси, а на вторите им вдигнаха цената с 16% средно. "
      Този Алекс, явно е навътре с нещата. Лошо става.
Активен

bojinkata
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #5 -: (Сряда) 13 Февруари 2013, 21:08 »

CEZ България измамници

Вижте как служители на ЧЕЗ крадат ток, как починал човек плаща по-високи сметки, отколкото приживе....
добре дошли в страната на мафията...
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 14 Февруари 2013, 13:44 »

Това дали е вярно?:
http://borsi.blog.bg/novini/2013/02/10/dkevr-ne-e-izpylnila-nito-edno-ot-osnovnite-si-zadyljeniia.1051935

“Наказателните санкции срещу България очевидно визират и продължаващото съществуване на ДКЕВР като държавен, вместо като независим от правителството национален орган. Доколкото обаче крайната дата за транспониране – 3 март 2011 г. – отдавна е изтекла, актовете на ДКЕВР са не само антиб*лгарски и антипазарни, те вече са противоевропейски, а продължаващото съществуване на комисията в този си вид, формално погледнато, е нелегитимно. Ergo, актовете й постановени след 3 март 2011 г. следва да бъдат считани за нищожни. Включително 13%-то увеличение на „цената” на тока!”

Автор: Радко Ханджиев”
Активен

bojinkata
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 14 Февруари 2013, 14:28 »

Бах му мама**. Ей това видео ако не сте го гледали, показва цялата система в действие:

Историята Радко Ханджиев, който от 2008 година води борба с
електроразпределение и живее 4 години без ток, въпреки че има съдебно
определение, че не е длъжник.


Като почнем с българския съд и про*уратура, минем през ЕРП-тата и завършим с обажданията по телефона да ти кажат, че си длъжник...

...и това ако е вярно - че ЧЕЗ сами ремонтират и проверяват електромерите? nix
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #8 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 17:18 »

Така, я хвърлете едно око и вижте какво се получи относно ЧЕЗ. Няколко встъпителни изречения само. За регулиране на измервателни уреди и пособия от всякакво естество, нашата държава е създала два основни "инструмента" с които осъществява регулирането, контрола, стандартизирането и т.н. на тези неща. Тези инструменти са:
 - Държавната агенция по метрология и технически надзор (ДАМТН)
 - закона за измерванията

Сега няколко извадки от закона за измерванията:

Цитат
Чл. 47. (1) За извършване на проверка на средства за измерване се оправомощават лица, които:
2. са трета независима страна за проверките, за които кандидатстват;
(2) (Доп. - ДВ, бр. 95 от 2005 г., в сила от 01.03.2006 г.) Изискването по ал. 1, т. 2 не се отнася за производители на средства за измерване, които имат сертифицирана система за управление на качеството и кандидатстват за оправомощаване на първоначална проверка и последваща проверка след ремонт на произведени от тях средства за измерване.

Преведено на разбираем език, електромерите могат да се ремонтират единствено от трета независима страна - не и от самото електроразпределително дружество. Но пък в ал. 2 се допълва, че това не важи за лица, които са оправомощени.


Отправяйки се към страницата на ЧЕЗ, намираме изчерпателна и пояснителна информация по въпроса който ни вълнува. От пръв поглед разбираме, че ЧЕЗ разполагат със собствена лаборатия и са оправомощени от ДАМТН със заповед № A-0-015/07.03.2008г.

Цитат
Фирмен профил

„ЧЕЗ Лабораторис България” ЕООД е създадено през 2006 г. и разполага с еталони, спомагателно оборудване, помещения, квалификацирани специалисти, функционираща система за управление на качеството и е „трета независима страна”, съгласно изискванията на Закона за измерванията. Лабораторията за проверка на електромери към дружеството е оправомощена със заповед № A-0-015/07.03.2008г. на Председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) за извършване на първоначална и последваща проверка на електромери.

„ЧЕЗ Лабораторис България” ЕООД е 100% собственост на ЧЕЗ а.с. Чешката Република  и осигурява  36 работни места.
Предмет на дейност

„ЧЕЗ Лабораторис България” ЕООД гарантира спазването на действащите в Република България нормативни актове и документи, отнасящи се до средствата за измерване, подлежащи на метрологичен контрол, които проверява и предлага качествена услуга на потенциалните си клиенти. Лабораторията за проверка на електромери прави първоначална и последваща проверка на електромери, в съответствие с обхвата на оправомощаването си и въз основа на утвърдена от ДАМТН методика. Дружеството извършва регистрация, изследвания, параметризация на електромери и часовници за превключване на тарифи, осъществява логистична дейност.
Ръководство и управление

„ЧЕЗ Лабораторис България” ЕООД - в ликвидация.

Рихард Пашко –  ликвидатор

Мирослава Брегова – ликвидатор
Ето го и на картинки за спомен. Страниците в момента са неработещи. Вижда се че на втората снимка, сорс-кода е омазан.
 http://prikachi.com/images/328/5873328w.png
ЧЕЗ
   http://prikachi.com/images/329/5873329l.png
ЧЕЗ


Преведено на разбираем език, всеки един електромер в северозападна България може да бъде отварян, настройван, ремонтиран многократно от самите ЧЕЗ, чрез тяхното сертифицирано и оправомощено дружесто - ЧЕЗ ЛАБОРАТОРИС ЕООД, което е 100% собственост на самата ЧЕЗ. В какво се състои всяка първоначална и последваща проверка на електромерите може само да гадаем? Но идеята този който ти предлага електроенергия, сам да ремонтира електромерите когато си поиска, някак си обезмисля функциите на държавната агенция по метрология и технически надзор (ДАМТН). Армия от чиновници работещи в ДАМТН, цял закон регламентиращ измервателната дейност и в същото време една частна корпорация наречена ЧЕЗ, заобикаля закона за измерванията, заобикаля ДАМТН, заобикаля и държавата...

Изобщо не ми се рови повече в тая пумия! Казано с едно изречение - целия закон за измерванията през 2005 година е изоран из основи с поправки и допълнения, за да се озакони дейността на ЧЕЗ и другите електроразпределителни кърлежи.Но сега идва по-интересната част според мен. Дали нещата са точно така, ще се проясни във времето. Прилагането на методологията Проблем-Реакция-Решение вече е широко известна и разпространена по цял свят. За незапознатите с тази методология, става дума за следното:
 - Предизвикване на изкуствено създаден проблем в обществото.
 - Насочване и усилване на реакцията на обеществото в "правилната" посока, чрез средствата за масова информация.
 - Предлагане на готово решение на създадения проблем.
 
 
Съобразявайки се с принципите на тази методология, сегашния проблем с високите сметки на тока, трябва да се изложи в следната последователност:

1. Проблема е налице - сметките за потребената ел. енергия са нереално високи. Хората са разбунтувани и смятат, че са измамени. Хората смятат, че не са изразходвали толкова много ел. енергия. Те не знаят къде точно е проблема, но са уверени че са излъгани. Дали обаче хората вземат под внимание, че самите електроразпределителни дружества, могат да "настройват" когато си поискат електромерите? Може би затова са по-високи сметките? А може би хората (болшинството) това не го знаят?

2. Реакция - е това не може повече да продължава така! Това не се търпи повече! Трябва нещо да се направи! Аз не съм глупак да ме правят на маймуна!

3. Оп-паля, ето го и решението: Умни електромери оптимизират мрежата. Веднага с настъпването на проблема, на другия ден министъра в ефир по телевизията предлага въвеждане на умни електромери. Ако някой каже на хората без никаква основателна причина - трябва да ви сложим нови умни електромери - никой няма да се съгласи - защо да променяш нещо, което си работи изправно? Но след изкуственото предизвикване на високите сметки, се търси ефекта на неизбежното налагане на умни електромери, за да може най-после да се реши проблема - честито на печелившите които най-после ще се чувстват спокойни, че повече няма да ги правят на маймуни с новите умни електромери. Много интересно е защо същия дистанционен начин на отчитане се опитват да въведат и с водомерите? ...и всичко това за улеснения на потребителите, за да могат те да са спокойни. Smiley

Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #9 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 18:09 »

   Според  мен  проблема  е  в  съотношението  заплати -- цени
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #10 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 19:00 »

Не ни трябват умни електромери, а умни политици, милеещи за народа си. Засега са дефицит. Няма такива. Има марионетки, оцапани до ушите в кражби, далавери, и с дебели досиета с престъпления у нас и в чужбина. Готови да клекнат пред всеки, който сложи делото му на масата за преговори. Егати преговорите се получават тогава. Angry
Активен

bojinkata
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #11 -: (Петък) 15 Февруари 2013, 22:43 »

Ето тук са хванали служител на ЧЕЗ без електромер. Месечните сметки които плаща са от порядъка на 5-10 лв.
https://www.youtube.com/watch?v=WwUuK3A1Oys


  Според  мен  проблема  е  в  съотношението  заплати -- цени

По време на държавното управление на ЕРП-та бяха генерирани печалби от 30 млн. лв. Частното управление – едва 3 млн. лв. Укритата печалба се изнася извън България.

ЧЕЗ е корпорация с държавно участие в по-голямата си част. Но в България за стимулиране на частната собственост, чешкото държавно дружество, приватизира българско държавно дружество - хитро?

Тайните служби на Чехия проверяват ЧЕЗ за злоупотреби и заобикаляне на закона

По-горе писах за ЧЕЗ Лабораторис и как сами си настройват електромерите напълно законно и оправомощени от държавата.

Според мен проблемите са доста повече от съотношението на заплати -- цени. Може би ако заплатите бяха по-големи никой нямаше да се бунтува толкова на злоупотребите на ЧЕЗ...
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #12 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 00:42 »

Не ни трябват умни електромери, а умни политици, милеещи за народа си. Засега са дефицит. Няма такива. Има марионетки, оцапани до ушите в кражби, далавери, и с дебели досиета с престъпления у нас и в чужбина. Готови да клекнат пред всеки, който сложи делото му на масата за преговори. Егати преговорите се получават тогава. Angry
good2 good2
Активен
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #13 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 13:59 »

 Не случайно отстраних Ангел Семерджиев и съм убеден, че той ще има среща с Про*уратурата. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „България говори” на Нова телевизия. По искане на министър Трайков, той ме запозна със Семерджиев, аз го сложих като шеф на ДКЕВР. От това, което установихме, не случайно го отстраних и той ще има среща с про*уратурата, съм убеден, защото много неща ще излязат за този човек. Аз съм го назначил, аз съм го уволнил, посочи Борисов.
На въпрос – това ли ви е най-голямата кадрова грешка, Борисов каза - той върви с Трайков, това трябваше да го направя още преди две години, но, за съжаление… Моята вина винаги си признавам.
На 8 февруари пратената от нас проверка в ЧЕЗ на Финансовата инспекция излезе с резултати и констатациите там са такива каквито преди три години, когато ги глобихме, посочи Борисов.
Тези, които протестират, трябва да знаят – защо тези хора не протестираха, когато един милиард лева платиха Тройната коалиция за „Цанков камък”, за 80 мегавата? Защо не протестираха срещу 1,5 милиарда лева, които заминаха за един гьол, „Белене”, НЕК е фалирала само от тези две сделки. Вместо - с 2,5 милиарда лева да се намалят загубите по мрежата, да се направи енергийна ефективност. Всички ние в края на май ще дадем още 400 милиона лева на „Париба” за заема за „Белене”. Защо не протестираха тогава? Защото сега аз ги чувам и като дойдат, решавам проблемите – каза Борисов.
Защо зелените не протестираха тогава, за огромни територии, раздадени в горите и по морето, нямаше протести, каза Борисов.
Когато са подписвали зелените енергии, договорите за топлоелектрическите централи, тогава се фиксира високата цена. Корнезов е бързал да вкара закона за зелените енергии, ако ние не бяхме намалили два пъти цените на тока, за което имаше изключителен вой от много посланици, въобще нямаше да можем сега да говорим за цена на тока, толкова висока щеше да бъде – каза Борисов.

http://play.novatv.bg/play/299589/?autostart=true
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #14 -: (Събота) 16 Февруари 2013, 16:35 »

СТРАХ!
     ББ от Марс ли пада днес, или протестите го уплашиха? И какво по нататък? Семерджиев може би, едва ли не и т.н. А Трайков, а Игнатов? И само те да са. Но всичко ще се замете под килима. И така 4 години минаха в празни обещания. Просто крадеца вика, дръжте крадеца. Семерджиев е назначен вече на топло место в енергетиката.
Активен

bojinkata
Страници: [1] 2 3 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални