Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Държавен дълг на САЩ  (Прочетена 6235 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #15 -: (Вторник) 17 Септември 2013, 22:01 »

Ето цитат от книгата  ''Империя на дълга'' на Бил Бонър.


Нека се спрем за момент и да се вгледаме във Великата американска империя на дълга. Това е най-големият дълг в историята. Той поддържа най-величествената икономика, която е изграждана някога. Носи повече богатство, на повече хора от всяка друга система, която е създавана. Това казва в книгата си „Империя на дълга“ американският писател Бил Бонър, в която представя един по-особен поглед за Америка и основите на нейното икономическо господство.
По думите на Бонър американската икономика е не само несравнимо ефективна, но и неизмеримо забавна. Има своите излъскани шлемове и веещи се знамена, своите интелектуалци и своите гладиатори, своите Цезар, Антоний, Нерон и Калигула. Има своите храмове, съдилища, Капитолия (б.р. храмът на Юпитер на Капитолийския хълм и сградата на Конгреса в САЩ), сенаторите си, своята преторианска гвардия, центуриони, легиони по целия свят, както и своя “хляб и забавления за народа” и своите скъпо струващи войни по периферията.
Римската империя се е базирала на класически модел на имперските финанси, основана на сложна и разнообразна пирамида от връзки на подчинение, изградена чрез брутална сила. Американската империя на дълга, от друга страна - стои не на основата на солидна пирамида на доверие, права и власт – а е като разнебитена къщурка от заблуда, измама и недоразумения.
“Моят данъчен консултант ми досажда... Знаете какво става с пазара на имотите.” - цитира NBC през юни 2005 млада жена, купила втори дом в Колорадски *урорт. Според изследване повече от една трета от къщите, продадени през последните 12 месеца, не са за основно местожителство, а са втора къща или инвестиция.
Според Бил Бонър в основата на пирамидата се намират дребни агенти, разпространяващи лъжи и заблуди – такива като гореспоменатия данъчен консултант, който кара жената да навлезе в най-балонообразния пазар на имоти в американската история. Журналистическо проучване сочи, че оценители често разтягат оценките за да помогнат да се сключи сделка. Кредиторите знаят много добре, че оценките са лъжливи, но ги поглеждат с едно око, докато с другото гледат декларацията със съмнителния доход на кредитоискателя. И, според същото изследване, кредиторите вече не проверяват верността на тези декларации.
В Калифорния цените на къщите изпревариха значително ръста на доходите, така че едва един на десет купувача може да си позволи една средна къща, се посочва в книгата. Но все пак, благодарение на “градивните финанси”, се продават повече къщи от всякога. „По този начин основата на дълговата пирамидата се основава на всеобща измама и алчност, покрита с друго ниво от измислици“, смята авторът на аналитичната творба. Според него финансистите знаят много добре, че голяма част от купувачите не могат да си позволят да плащат за къщите, които са купили, но не виждат смисъл да го споменават. Нито пък инвеститорите искат да знаят.
Най-умните от тях дори са разбрали как работят нещата. Федералният резерв държи краткосрочните лихви под нивото на инфлацията, за да могат инвеститорите в дългосрочни ипотечни финансирания и купувачи на американски държавни облигации да направят лесни печалби.
По-нагоре по стъпалата на имперския дълг са легиони от аналитици, икономисти и хора, всяващи объркване, чиято роля е да ни накарат да вярваме в 6 невъзможни неща преди закуска и още дузина преди вечеря, пише Бил Бонър. „Икономисти шарлатани в статистическото бюро за труда обработват числата така, както охраната на Гуантанамо се отнасяше със затворниците. Обработват ги така грубо, че са готови да кажат каквото и да било. Малтретирането на статистиката е това, което позволява на американците да се самозаблуждават за собствената си икономика. В добро състояние е, казват те. Има растеж. Стабилна е. Всички тези така наречени факти са малко повече от обстойно извъртане“, допълва авторът.
Ясно е за всеки, който си е направил труда да помисли за това, е, че икономика, която харчи повече отколкото произвежда, е в упадък. Според Бонър обаче е трудно да се намери икономист, който да каже това.
По проблема на търговският дефицит икономистите ще кажат каквото сенаторите и конгресмените искат да чуят, както Levey&Brown направиха в списание “Foreign Affairs”: “Дефицитът на САЩ по текущата сметка и външния дълг не са голяма заплаха за глобалната позиция на страната. Американската мощ е базирана на икономическо превъзходство и финансова стабилност, които няма да свършат скоро.” Всъщност историята с търговския баланс е най-нелепата приказка, която икономистите някога са чували. Една нация купува неща, които не може да си позволи и от които няма нужда, с пари които няма, пише Бил Бонър.
По думите му щабквартирата на Федералния резерв е друга крепост от лоялни лъжци, които не само подтикват гражданите да ипотекират къщите си, да купуват коли и да извършват всякакви актове на необуздано безразсъдство, а също и контролират парите на нацията и се грижат да вървят ръка за ръка с измама**.
„От центъра до най-отдалечения гарнизон в периферията, от най-ниския ранг до най-високия – всички гордо участват в една от най-големите измами за всички времена“, смята авторът. „На дъното на империята нископлатени роби прахосват пари за вносни дрънкулки. Плебеите играят комар с ипотечни кредити с променлива лихва. Патрициите залагат на хедж фондове, които спекулират с ипотечни дългове. Близо до върха са икономистите от ФЕД, подстрекавайки ги да го правят. И на самия връх е изпълнителят..., който намалява данъците, докато увеличава разходите за хляб, забавления и войни“, добавя той.
От едната страна на земното кълбо – в англосаксонските страни, в частност САЩ – са потребителите. На другата страна – Азия – са производителите. Едната страна прави, другата взима. Едната спестява, другата заема. Едната произвежда, другата консумира.
„Нещата не са били замислени по този начин. Когато Америка първо се нагърби да бъде империя, тя беше изгряваща, силна, дейна, новаторска млада икономика. И за 6 десетилетия от своето имперство – приблизително от 1913 до 1977 г. - извличаше облаги от кон*урентната си позиция. Всяка страна, до която успя да простре доларите си, стана потребител. Нейния бизнес правеше печалби“, посочва Бонър.
Постепенно обаче нейните търговски предимства са избледнели, а индустриите й - остарели. Появяват се кон*уренти по периферията на империята – първо в Европа, след това в Япония, а по-късно в цяла Азия, дори на места, които тази империя никога не е доминирала.
До началото на 21 век разходите за поддържане на ролята на САЩ като единствена световна суперсила, нарастват до над 5 на сто от БВП на страната, или 558 млрд. долара на година. Америка не само не е измислила начин как да таксува света за осигуряването на ред, но сега този ред работи против нея.
„Икономиките по периферията се развиваха по-бързо. Те имаха по-високо ниво на спестяване и много по-ниски разходи за труд. Имаха някои от разходите за хляб и забавления, но нямаха разходите за опазване на империята. Те бяха по-свободни, по-леки, по-бързи. Всеки ден кон*урентите вземаха все повече от американският бизнес, активи и пари. Ако империята беше действащ бизнес, счетоводителите биха казали че губи пари“, коментира Бил Бонър.
„За момента американците приветстват своите имперски стандарти. Те благодарствено слагат американския флаг на колите си, на шапките си, на чашите си, на ризите си, дори на бельото си. Американците са горди с империята си – и би трябвало да бъдат. Без нея никога не биха могли да затънат толкова в дългове. Коя централна банка би напълнила трезора си с аржентинско песо или зимбабвийски долар? Кой наркотрафикант или търговец на оръжие би искал да му се плати в полски злоти? Коя инвестиционна компания би купила боливийски държавни ценни книжа?
Доларът няма златно покритие от 34 години насам. И все пак хората го вземат за толкова ценен, колкото жълтия метал – че и по-повече. В края на краищата даването на заем на чуждо правителство е залог, че това правителство ще изстиска гражданите си, за да може да плати. САЩ дори не се налага да изстисква. Когато един дълг трябва да се плаща, други чужденци се нареждат на опашка да го финансират“, заключва Бил Бонър.
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #16 -: (Неделя) 22 Септември 2013, 18:13 »

Бедността в САЩ се покачва въпреки съживяването на икономиката

Броят на американците, които живеят в бедност, миналата година достигна 46,5 млн. души – знак, че обикновените граждани не усещат възстановяването на икономиката, което финансовите пазари виждат, пише Ройтерс.

Данните на Бюрото за преброяване на населението на САЩ очертаха белезите от рецесията през 2007-2009 г. и наляха допълнително масло в огъня на д*батите за мерките за икономии на правителството и нарастващото неравенство в доходите. Изнесените данни могат да възобновят разговорите за увеличаването на минималната работна заплата.

Друго изследване показа, че неравенството в САЩ е най-голямото от 1928 г.


От 2011 г. насам бедните се увеличиха само с 300 хил. души и затова коефициентът на бедност в страната остава непроменен – 15% на годишна база. Границата на бедност за 2012 г. бе определена на 23 492 долара за четиричленно семейство.
Възстановяването от най-голямата рецесия след тази през 30-те години на XX век беше маркирано от рекордния скок в цените на акциите, подклаждан главно от безпрецедентната парична политика на Федералния резерв. Миналата година индексът Standard & Poor's 500 постигна 16% възвръщаемост на годишна база, Бюрото за преброяване на населението оповести, че медианният доход на едно домакинство е спаднал от 51 100 долара през 2011 г. до 51 017 долара.

Въпреки че по-голямата част от закритите 8 млн. работни места бяха компенсирани, повечето от тях бяха в сферата на услугите като търговията на дребно и ресторантьорството, които по принцип не са добре платени.

Затягането на коланите от страна на Вашингтон с цел намаляване на бюджетния дефицит значително понижи грижите за социалното осигуряване. През миналата година около 16,1 млн. деца и 3,9 млн. души на възраст 65 и повече години са живели в бедност.

В доклада на Бюрото личат и положителни новини. Миналата година 48 млн. души не са имали здравна застраховка, което е спад от 48,6 млн. души през 2011 г.

Цифрата на здравните застраховки се покачва от 260,2 млн. долара през 2011 г. до 263,2 млн. през 2012 г. Броят на неосигурените намаля за втора поредна година, след като през 2010 г. Барак Обама направи реформи за по-достъпно здравеопазване.

Правителството на САЩ очаква броят на неосигурените да спада. До 2014 г. още около 9 млн. души се очаква да се сдобият със здравни застраховки чрез разширяването на обхвата на програмата Medicaid върху бедното население върху почти от половината от щатите.

Още 7 млн. души ще имат здравни застраховки чрез субсидираните държавни борси, създадени с нов закон.

Делът на хората, осигурени чрез правителствените програми като Medicare и Medicaid, се качи на 32,6% от 32,2 на сто.

Делът на неосигурените деца, живеещи в бедност, е 12,9% спрямо децата, които не живеят в бедност, показват още данните на Бюрото за преброяване на населението на САЩ.
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #17 -: (Понеделник) 30 Септември 2013, 21:26 »

Парализа на правителствените служби в САЩ?

Мнозина конгресмени предричат парализа на правителствените служби от вторник.
Само армията ще продължи да получават финансиране дори ако правителствените институции бъдат принудени да спрат работа.
Камарата на представителите на американския Конгрес прие проектозакон за временно финансиране, който демократите определиха като неприемлив. Републиканското мнозинство в Камарата одобри финансови мерки за финансиране на държавния апарат до 15 декември, като отложи с една година прилагането на здравната реформа на президента Барак Обама, отхвърляйки данъка върху медицинското оборудване, включен в закона на Обама.
Проектозаконът ще бъде отхвърлен в Сената, контролиран от демократите, каза ръководителят им Хари Рийд. Белият дом също предупреди, че президентът ще наложи вето на този текст.
Двете камари на Конгреса ще трябва да постигнат съгласие по въпроса преди полунощ в понеделник, когато приключва финансовата година 2013.
Всяка седмица на политическа парализа ще струва 8 млрд. долара.
През нощта срещу неделя все пак Камарата на представителите, в която мнозинство имат републиканците, гласува закон, който ще позволи поне на американските военни да продължат да получават финансиране дори ако правителствените институции бъдат принудени да спрат работа.
Демократите подкрепиха закона, но изтъкнаха, че той пренебрегва значението на останалите федерални служители, които ще трябва да спрат работа, ако не бъде одобрен временният бюджет.
От утре 800 хил. души, заети в публичния сектор, може да си останат у дома.
До сега САЩ минаваше за доминиращата сила в света, а Китай приемахме като изгряващ икономически гигант.
 В днешни дни се повтаря познатата до болка смяна на ролите от 20-те години на миналия век,когато Великобритания е доминиращата сила, а САЩ изгрява като икономически гигант и е държава кредитор с положителен търговски баланс.
Днес, обаче, в упадък е американската империя. Военните разходи далеч надхвърлят потенциала на американската икономика. За да плати за военните си авантюри, САЩ прибягва до стари трикове—колосални бюджетни и външно-търговски дефицити.
 САЩ са потребителско общество, базирано на военна сила, има недостиг от национални спестявания и са затънали във външни дългове, кредитирани от целия свят и най-вече от Китай.
А Китай е най-опасният кредитор с положителен търговски баланс.
САЩ вече зависят от Китай и не само от него.
Не чака и другият сакрален проблем-САЩ ще достигнат тавана на дълга на 17 октомври.
Това ще бъде факт,ако Конгресът не постигне договорка за повишаване на лимита, обяви в писмо до председателя на Камарата на представителите Джон Бейнър финансовият министър на САЩ Джейкъб Лю.
Една от "извънредни мерки", за да запази бюджета на повърхността е забавянето на плащанията към пенсионния фонд.
До 17-и октомври правителството има на разположение по-малко от 30 млрд. долара,а средните дневни бюджетни разходи са в размер на 60 млрд. долара.


П.П. OT ARRI

Предлагам, правителството на САЩ да прокара закон в който се забранява дългът да има таван.....Никакви тавани....печатане му е майката..... Grin...


Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #18 -: (Понеделник) 30 Септември 2013, 21:50 »

Да, ама вече и хартията и мастилото са на свършване. Затова искат да има виртуални пари. Чиста  работа?!
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #19 -: (Понеделник) 30 Септември 2013, 22:13 »

Е да де, но как виртуалните пари фед ще ги продава на правителството... Undecided
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #20 -: (Събота) 05 Октомври 2013, 16:53 »

интересно защо не намират потвърждение онези слухове за война?, още повече че ситуацията е именно такава, според слуховете. Да не би да са размислили?, или войната  всъщност е налице, със примера във Сирия?, мдааа сложни са международните политически и икономически отношения Grin
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #21 -: (Събота) 05 Октомври 2013, 17:52 »

интересно защо не намират потвърждение онези слухове за война?, още повече че ситуацията е именно такава, според слуховете. Да не би да са размислили?, или войната  всъщност е налице, със примера във Сирия?, мдааа сложни са международните политически и икономически отношения Grin
            Нямаше слухове - имаше война. Тя продължи обаче около 15 минути. САЩ изстреляха две стратегически ракети от база в Испания, руснаците ги прехванаха - едната гръмна във въздуха, а другата замина някъде на дъното на Средиземно море, на 300 км от Сирия. По този въпрос вече се писа в СМИ и във форума и няма да уточнявам. Никоя от страните не отрече пуска, друг е въпроса какви обяснения дадоха. Важното е, че веднага след това Обамама** даде заден.
             Между другото това е пореден опит на евреите да Я започнат, но за щастие - пак неуспешен.
             И като гледаме сегашната ситуация с бюджета на САЩ, наистина имат нужда от една голяма война, ама нъц!
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #22 -: (Понеделник) 07 Октомври 2013, 21:47 »Народно въстание в САЩ, за което не говорят СМИ   Wink


Изглежда, че в най-капиталистическата страна в света назрява класова борба с огромни размери


                           


Организацията "Независими водачи на камиони"(Independent Тruckers of America) публикува обръщение във фейсбук в което ис поставя за цел да събере един милион водачи за марш на камиони към Вашингтон на 11-13 октомври, за възвръщане конституционните права на американците. Едновременно те призовават в тези дни за отказ от каквито и да е покупки. След това обръщение, тяхната страница във фейсбук е била изключена!

Такова блокиране на страница във фейсбук става и с друга организация, "Truckers To Shutdown America" след публикуване на апел за поддръжка на марша срещу Вашингтон.
Закриването на  страницата във фейсбук извика вече противоположна реакция от страна на свободолюбивите шофьори, те създават веб-страницата: RideForTheConstitution.org и откриват нов акаунт във фейсбук Truckers Ride For The Constitution в който публикуват своят манифест.
Ехото от възванието е грамадно, десетки хиляди хора откликват на него.
Така например на Guerilla Media Network е било създадено радиопредаване ‘Ride for the Constitution’ където се води излъчване в подкрепа на движението, а на страницата ridefortheconstitution.org активистът Шон Барнес излага забележително обръщение под заглавието  "Единство и цялост":

"Приветстваме американският народ. Ние сме анонимни. Ние идваме при вас с молба да се обединим, да станем като един. Заедно ние сме силни, разделени сме слаби.
Дойде време, всички да се повдигнат. Ние не можем повече да позволим на нашите малки различия да ни разделят, тъй като ние всички заедно сме американци: водачи на камиони, учители, студенти, жени, съпрузи, войници и матроси.
Ние сме американци. Ние се намираме в порочен кръг от дългове, които никога не могат да бъдат платени.
Ние, американските граждани губим нашата свобода, ден след ден безшумно се изплъзват нашите права, в същото време нас ни отвличат с други незначителни истории.
Ние трябва да се държим заедно, да отложим настрана нашите разногласия с другите групи, които така както и ние искат: "Мир и Свобода от тиранията на федералното правителство".
Настана време да отложим настрана всички наши противоречия и да се сплотим в един американски народ.
Нашата страна лежи в руини. Повече от 40 билиона дългове продължават да растат. Жените и децата гладуват и умират на улиците.
Нашите ветерани биват исползвани като парцали когато те се върнат у дома след свършване на службата.
Ние сме длъжни да станем, като американски граждани, за да вземем обратно властта от тиранията за народа.
Да възстановим Америка, такава каквато тя трябва да бъде: страна на свободни, страна на мъжествени, страна на свободата.
Исканията на народа са прости:
Ние искаме отмяна на закона аз Предоставяне на извънредни пълномощия
Ние искаме отмяна на Патриотическия акт
Ние искаме банките да бъдат привлечени към отговорност за своите престъпления
Ние искаме Федералната изборна комисия да бъде разпусната
Ние искаме престъпниците в правителството да бъдат арестувани за извършеното предателство, военни престъпления и геноцид.
Ние искаме разпускане на Федералната резервна система
Ние искаме общо медицинско застраховане, което да е общодостъпно за всички американци
Ние искаме допълнение към конституцията, което да ограничава срока на пълномощия на политиците
Ние искаме разпускане на Агентството за национална безопасност, ФБР,ЦРУ
Указите на президента трябва да бъдат забранени.

Ние имаме още изисквания към Правителството на САЩ, този списък е само началото.
Да направим така, както направиха в Исландия.
Времето дойде. Станете рамо до рамо, като братя и сестри и изискайте Америка обратно за народа.
Ние сме анонимни.
Ние сме легион.
Ние не прощаваме.
Ние няма да забравим.
Ние сме американски граждани."
 
http://ridefortheconstitution.org/unity-and-integrity/
http://www.informationclearinghouse...rticle36361.htm
https://www.facebook.com/ridefortheconstitution
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #23 -: (Понеделник) 07 Октомври 2013, 23:39 »Народно въстание в САЩ, за което не говорят СМИ   Wink


Изглежда, че в най-капиталистическата страна в света назрява класова борба с огромни размери


                           


Организацията "Независими водачи на камиони"(Independent Тruckers of America) публикува обръщение във фейсбук в което ис поставя за цел да събере един милион водачи за марш на камиони към Вашингтон на 11-13 октомври, за възвръщане конституционните права на американците. Едновременно те призовават в тези дни за отказ от каквито и да е покупки. След това обръщение, тяхната страница във фейсбук е била изключена!

Такова блокиране на страница във фейсбук става и с друга организация, "Truckers To Shutdown America" след публикуване на апел за поддръжка на марша срещу Вашингтон.
Закриването на  страницата във фейсбук извика вече противоположна реакция от страна на свободолюбивите шофьори, те създават веб-страницата: RideForTheConstitution.org и откриват нов акаунт във фейсбук Truckers Ride For The Constitution в който публикуват своят манифест.
Ехото от възванието е грамадно, десетки хиляди хора откликват на него.
Така например на Guerilla Media Network е било създадено радиопредаване ‘Ride for the Constitution’ където се води излъчване в подкрепа на движението, а на страницата ridefortheconstitution.org активистът Шон Барнес излага забележително обръщение под заглавието  "Единство и цялост":

"Приветстваме американският народ. Ние сме анонимни. Ние идваме при вас с молба да се обединим, да станем като един. Заедно ние сме силни, разделени сме слаби.
Дойде време, всички да се повдигнат. Ние не можем повече да позволим на нашите малки различия да ни разделят, тъй като ние всички заедно сме американци: водачи на камиони, учители, студенти, жени, съпрузи, войници и матроси.
Ние сме американци. Ние се намираме в порочен кръг от дългове, които никога не могат да бъдат платени.
Ние, американските граждани губим нашата свобода, ден след ден безшумно се изплъзват нашите права, в същото време нас ни отвличат с други незначителни истории.
Ние трябва да се държим заедно, да отложим настрана нашите разногласия с другите групи, които така както и ние искат: "Мир и Свобода от тиранията на федералното правителство".
Настана време да отложим настрана всички наши противоречия и да се сплотим в един американски народ.
Нашата страна лежи в руини. Повече от 40 билиона дългове продължават да растат. Жените и децата гладуват и умират на улиците.
Нашите ветерани биват исползвани като парцали когато те се върнат у дома след свършване на службата.
Ние сме длъжни да станем, като американски граждани, за да вземем обратно властта от тиранията за народа.
Да възстановим Америка, такава каквато тя трябва да бъде: страна на свободни, страна на мъжествени, страна на свободата.
Исканията на народа са прости:
Ние искаме отмяна на закона аз Предоставяне на извънредни пълномощия
Ние искаме отмяна на Патриотическия акт
Ние искаме банките да бъдат привлечени към отговорност за своите престъпления
Ние искаме Федералната изборна комисия да бъде разпусната
Ние искаме престъпниците в правителството да бъдат арестувани за извършеното предателство, военни престъпления и геноцид.
Ние искаме разпускане на Федералната резервна система
Ние искаме общо медицинско застраховане, което да е общодостъпно за всички американци
Ние искаме допълнение към конституцията, което да ограничава срока на пълномощия на политиците
Ние искаме разпускане на Агентството за национална безопасност, ФБР,ЦРУ
Указите на президента трябва да бъдат забранени.

Ние имаме още изисквания към Правителството на САЩ, този списък е само началото.
Да направим така, както направиха в Исландия.
Времето дойде. Станете рамо до рамо, като братя и сестри и изискайте Америка обратно за народа.
Ние сме анонимни.
Ние сме легион.
Ние не прощаваме.
Ние няма да забравим.
Ние сме американски граждани."
 
http://ridefortheconstitution.org/unity-and-integrity/
http://www.informationclearinghouse...rticle36361.htm
https://www.facebook.com/ridefortheconstitution
хм, прелюдия към НСР? Smiley
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен mechka5
Newbie
*
Публикации: 38
The only limit is my imagination.

« Отговор #24 -: (Вторник) 08 Октомври 2013, 00:26 »

Мда империалистите САЩ имат нужда от война, но по ми е интересно да ги гледам как се гърчат. Ако си спретнат и една гражданска ще е идеално. Кой каквото търси го намира. Оня Титор вземе да познае макар и с известно изместване във времето.
Активен

The only limit is my imagination.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #25 -: (Вторник) 08 Октомври 2013, 19:30 »

Ха, неслучайно ФЕМА подготвя концлагери и колективни ковчези, дето събират по 4 трупа.
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #26 -: (Събота) 12 Октомври 2013, 18:39 »


Петролните американски ''провинции'' искат да се отделят в собствени държави .... Grin Едно нещо можем да признаем на обамамама, и това е, че ще разцепи Америка ...... Wink....А от там и пророчеството на гущерова, че последния американски президент ще е черен, ще се сбъдне....


САЩ се цепят?В момента в Америка се случва нещо странно - твърдолинейни патриоти и шовинистки настроени консерватори толкова са се разочаровали от правителството си, толкова са отчаяни от петте години на управление на либерала Барак Обама  в Белия дом, и толкова са убедени, че правата им са потъпквани от левия градски елит, че искат да се отцепят от установения политически ред, коментира ДПА. В Тексас можеш да чуеш местните да мечтаят както никога досега за отделяне от Съюза и създаване на тяхна собствена страна - Република Тексас. На други места не се говори толкова за създаване на нови държави, но пък има много планове за създаване на нови щати. Единадесет отдалечени окръга в щата Колорадо искат да създадат щат "Ново Колорадо", където завинаги да бъде гарантирано правото им да носят огнестрелно оръжие и консервативният им начин на живот, далеч от посегателствата на правителствените бюрократи в Денвър. Подобни настроения са популярни и в най-северната част на Калифорния, където активисти водят кампания за отделяне от този щат, доминиран от урбанистичните икономики на Силициевата долина и Лос Анджелис, намиращи се на повече от 1000 км на юг. Окръжни управители в Модок и Сискию вече гласуваха за обединение с други населени места в северните части на щата и съседния Южен Орегон и създаването на 51-и американски щат, който да се казва Джефърсън. "Тази щат (Калифорния - б.ред.) уби добива на дървесина и улова на сьомга", заявява пред вестник "Юрика Таймс-Стандард" Робърт Смит. "През 70-те и 80-те години процъфтявахме. Превърнаха ни в страна от Третия свят. Няма причина реките да не са вече това, което бяха едно време, но те продължават да ни отнемат водите. Не ги е грижа как живеем ние тук на Север. Не ги е грижа дали гладуваме". Разбира се, има сериозни юридически пречки пред този план, който ще трябва да бъде одобрен от законодателния орган на Калифорния, както и от Конгреса на САЩ. Последния път, когато е създаден нов щат след отделяне, е през 1863 г., при основаването на Западна Вирджиния, която не била съгласна с решението на своя щат майка Вирджиния да се присъедини към подкрепящата робството Конфедерация. Но щатските сепаратисти не ги спира липсата на скорошен прецедент. Инициативата за 51-и щат в Колорадо е може би в най-напреднал стадий. Досега 11 селски окръга с общо население от над 350 000 души в северните райони на щата са подкрепили предложението на 5 ноември да се гласува за отделянето им. Водач на инициативата е 44-годишният Джефри Хеър. Той казва, че основните причини да се иска отделяне са намеренията на  либералното правителство да засили контрола върху огнестрелните оръжия и стимулирането на зелената енергия. "Причините са и в това, че тези райони години наред бяха пренебрегвани, а в някои случаи дори имаше неприкрито враждебно отношение към отдалечените райони на щата", заявява той за Ей Би Си Нюз. Скот Стрелчик, който е привърженик на сепаратизма в Мериленд, гледа на разпадането на 50-те щата на Америка на по-малки образувания като на рецепта за връщане на мира и хармонията в американската политическа система. "Така ще имаме избор и всички тези най-различни хора ще получат възможност да живеят заедно в разбирателство, без да се карат, без постоянно брат да се кара с брата и съсед да се кара със съседа", заявява той пред "Гласа на Америка". "Това е, което исках в крайна сметка - просто правителството да ме остави на мира да си живея живота". Но Стив Масурана, който е почетен професор по политология в Университета на Северно Колорадо, не се отнася с уважение към сепаратистите и нарича плановете им разрушителни". "Те нямат почти никакви шансове исканията им да се приемат, а и да се приемат, това ще е катастрофа", предрича той пред ДПА. Според Масурана относително малък брой хора подкрепят тези сепаратистки планове, които се пропагандират от някои местни официални лица, свързани с "Чаеното парти" и твърдолинейни републиканци. Колегите им във Вашингтон са основните двигатели в тежката битка около сегашното спиране на американското правителство и задаващия се дефолт. "Водят политика на гняв или на имитация на гняв. Необходима им е постоянна кампания, за да могат да продължат да набират средства", казва той. Поддръжниците на отделянето също освен това пренебрегват факта, че като цяло облагите, които получават сепаратистките окръзи от щата, са по-големи от това, което плащат като данъци. Те също така не вземат под внимание колко е сложно създаването на нови щатски правителства, правни системи и споразумения по въпроси като използването на водите, например, заяви Масурана. Но в крайна сметка самата поява на тези планове отразява нездравия политически климат в САЩ. Макар че американската демокрация винаги е била съпътствана от едно здравословно недоверие към правителството, още от Войната за независимост срещу британците, сега нещата са стигнали твърде далеч, казва той "Проблемите, които ги вълнуват, ще трябва да се решат с компромис, а не със създаването на 51-ви щат".Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #27 -: (Неделя) 01 Декември 2013, 18:18 »

Шанхайската фючерска борса (Shanghai Futures Exchange - SHFE) може да започне да оценя всички свои сделки на суров нефт в юани  е заявил в четвъртък президента на борсата и добавил, че са ускорили подготвителните работи за получаване на съгласието на регулиращите органи.
       В момента Китай вече е на първо място в света, преди САЩ,  по внос на петрол.
       Натрупал е валутен резерв от над 3.66 трилиона долара и финансистите считат, че по-нататъшното трупане на долари е вредно за икономиката на Китай.
http://topwar.ru/36588-poshel-obratnyy-otschet-kitay-zayavil-chto-perestanet-kopit-amerikanskie-dollary.html
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #28 -: (Вторник) 07 Януари 2014, 21:36 »

А честито....ша катурнат еврогейския съюз...... Wink

Вечният Райх – звярът е най-опасен, когато умира


В момента, на световната икономическа и политическа сцена вървят два процеса един срещу друг. Първият е стремителният крах на САЩ в икономическата и политическа област.

Вторият е противопоставянето на американската върхушка на този процес и нейното убеждение, че ще намерят изход от кризата. Просто е нужно с помощта на нов вид война, която може да бъде определена даже като "революция", за да съкрушат всички около тях и да укрепят позицията си на доминираща свръхдържава.

Двата процеса са все по-видими през последните години и особено след сирийската криза и преориентирането на политиката на САЩ към Близкия изток, Европа, Русия и Китай.

Очертават се и контурите на втория процес. Кой от тях ще надделее не е ясно.

Досега отделяхме внимание на безпрецедентната икономическа криза на САЩ и на Западния проект.

Да се спрем накратко на втория процес.

На какво разчитат САЩ – ядрото на съвременния световен капитализъм. Истина е, че тяхната империя е в упадък. Но те имат преимущество в глобализирането и изпреварват другите с използването на финансовите инструменти и военните технологии, като и в двете области са в "режим на война" – при финансите от 1974 г., а във военната област след терористичните операции на 11 септември 2001 г.

Да предположим какво планира новият световен ред според идеите на строителите на Вечния Райх. В центъра вероятно е очертаващата се идея за трансформирането на САЩ в северноамериканска автархия. От геополитическа гледна точка този "голям остров" ще е блок от САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия и др. Тук вече се изгражда авторитарен режим от нов тип с черти на неофашизъм.

Външно този режим съблюдава нормите на "демокрацията", но след реалния банкрут на САЩ се изгражда някакво кастово феодално общество.

Северноамериканската автархия трябва да стане ядрото на новия световен ред. Тук трябва да се осъществява реиндустриализиране и да се построи промишленост на най-високите и безлюдни технологии. Тук трябва да се създаде и научно-военен промишлен комплекс от висша класа, да се разположат основните бази на глобалните военноморски сили, въздушно-космическия флот, мобилните сухопътни и въздушно-десантни сили. Тук ще е и центърът на морската пехота и на световното подслушване, и анализ на събираната информация. Тук ще се изградят и центрове на новото оръжие – климатичното и психотронното.

В северноамериканската автархия ще се разположи и финансовият център на планетата и щаб-квартирите на най-крупните корпорации, на новия морал и философия, на обработката на масовото съзнание на човечеството. Тук ще продължат да работят главните университети и кадрови центрове. Тук ще се появи и центърът на новия религиозен култ, нямащ нищо общо с християнството.

Тази метрополия ще се превърне в "свещено място", където избраниците ще могат да живеят няколко столетия (това не са фантазии, вече се работи в тази насока), тоест с физическо безсмъртие спрямо останалото човечество. Владиците на тази нова метрополия ще имат невиждана власт над света. Туземните царчета ще бъдат марионетки и ще носят на своя хегемон своите природни ресурси, богатства, легиони от роби.

Ядрото на новия ред трябва да изглежда като остров на стабилността сред обкръжаващите го руини на бившия Евросъюз, бившия СССР, бившия Китай и т.н.

Тук се появява въпросът за отношенията между новата метрополия и световната периферия.

На първо място ЕС, като общоевропейски проект, се възприема от архитектите на Вечния райх като кон*урентен, въпреки че е слаб и стар. САЩ жертват ЕС и вече открито работят за неговото разрушаване. Европа ще се превърне в блато от нова раздробеност. Ще бъде разрушена единната валута – еврото. Старите национални държави ще се разпаднат. Испания ще се разпадне на Каталуня, Галиция, Баскония. От състава на Великобритания ще излезе Шотландия, Уелс ще я последва. Цели райони на острова ще бъдат вече мюсюлмански или с пришълци от Азия и Индия.

Италия ще се разпадне на Падания (север) и Неаполитания (бедният мафиотски юг). Ще изчезне от картата единна Белгия. Ще се засили сепаратизмът в отделни райони на Германия, Полша, Чехия. Франция може да запази единството си, но при нея проблемът е бързото остаряване на населението и мюсюлманските анклави вътре в страната.

Хаосът и военните действия, които сега покриват огромните територии от Афганистан до Мароко, скоро ще преминат и в Европа – граждански войни в Гърция, Испания, Италия, Унгария, Румъния, Франция. Те ще повторят съдбата на Югославия.

Европа е подложена на масово заселване от ислямски имигранти, подсилващи вълната на новото Велико преселение на народите. Все по-очевидно е, че новият ислямски пояс на Европа включва умиращите и стареещи Италия, Испания, Балканите. Внушителни ислямски общности ще станат реалност и в Скандинавия.

В Швеция делът на мюсюлманското население вече надмина 15 процента. Вълната ще залее Норвегия, Финландия, Дания.

Тази постЕвропа ще се лиши от статута на световен научен и технологически център, на културен суверенитет и военна мощ. Участта ще е измиране на коренното население. Сили за национално възраждане и смяна на *урса европейците нямат. Те вече са живи мъртъвци. На останките от бивша Европа новият Вечен райх ще запази своите военни бази в Англия, Шотландия, Скандинавия, Полша, Румъния, Кипър, Малта.

Източна Европа ще стане бедна аграрна периферия с угасващо население с ролята на санитарен кордон между стара Европа и Изтока.

По отношение на Русия Вечният райх ще продължи политиката на раздробяване и етнически геноцид, започнала след 1992 г., като ще се парира всякаква възможност за реинтегриране на голямата държава на евразиатското пространство. Руснаците ще бъдат лишени от техния ракетно-ядрен потенциал и развита промишленост. Украйна ще се разпадне на три части – Запад, Център и Югозапад. Русия също ще бъде подложена на разкрояване на редица суровинни колонии, чието население ще измира с високи темпове. И тук Вечният райх ще има военни бази. Най-важен ще е Сибир, който трябва да бъде отсечен и колонизиран. Северен Кавказ ще се превърне в зона на постоянна война и вечни конфликти. Същото се отнася и за Закавказието. На пазарите с роби отново ще се появят красивите грузинки, арменците отново ще бъдат клани от мюсюлманите. Народите ще бъдат разделени на племена, а племената – на родове и кланове. Колкото по-далеч стигне ентропията, разпадането и атомизирането, толкова по-добре за ядрото на Вечния райх.

За да не може Китай да се възползва от руските ресурси и от Европа, Вечният райх ще се опита да го раздроби. Ако успеят, Китай ще бъде разпаднат на три държави, всяка от които вече не може да стане свръхдържава. Ако този план се провали, китайците ще бъдат заобиколени от Сибир и Казахстан с верига от военни бази на Вечния райх и бавно ще бъдат душени с изостряне на вътрешните проблеми и жестока гражданска война.

Ислямският свят, в проекта на Вечния райх, е масив от малки държавици, между които се водят непрестанни междуособни войни. Таджиките воюват с узбеките, племената се колят в Пакистан и Афганистан, Иран е разчленен на няколко държави. Сунитите и шиитите се изтребват взаимно и дружно мрат от нищета и глад. Египет е взривен от гражданска война и се разпада на "горен" и "долен", като "горният" воюва за водите на Нил с Етиопия, а в "долния" коптите и християните се унищожават взаимно. Либия ще се разпадне и ще потъне обратно в пустинята без нейния нефт. Полосата на хаоса, раздробеността и войните ще се проточи от разпадналите се Алжир и Либия, през хаотизирания Египет до развалините на Ирак и Сирия. Тя ще премине през разгромения Иран и ще стигне до "дивите ловни полета" на Афганистан и Пакитстан.

Нефтогазовите райони на Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ ще бъдат отрязани от тях и ще станат окупационни зони на Вечния райх като важен ресурсен регион. Всички останали ще бъдат изпъдени в пустинята. Под контрола на Вечния райх ще премине и основната нефтена провинция на бившия Иран – Хузестан, и колосалният газов залеж Южен Парс (Иран), Северен (Катар). Тук ще бъдат създадени марионетни шиитски арабски режими. Ще дойде ред и на Турция, на която няма да позволят да построи нова Османска империя, тъй като на планетата може да има само една империя – Вечният отвъдокеански американски райх.

В Турция ще бъдат провокирани кървави междуособици. Ще се използват кюрдите. Турция ще бъде лишена от част от нейните територии и ще затъва във вечен вътрешен конфликт.

В кървавата баня на Близкия Изток, Израел ще остане военна база и протекторат на Вечния райх.

Япония ще измре заради бързото остаряване на населението, но японските острови ще бъдат използвани като непотопяем самолетоносач на САЩ срещу Китай и Русия.

Индия ще бъде затворена зад Хималаите, нека се избиват с пакистанците.

В Латинска Америка най-голям потенциал има Бразилия, но щом започне да върви нагоре и тя ще бъде ударена силно.

На Африка е отредена ролята на континент, който ще бъде очистен от биомасата и ще се превърне в резерват . ЮАР ще бъде хвърлена в бездната на корупцията, трибализма и племенните междуособици.

В резултат, американският Вечен райх, тоест глобалната метрополия, ще остане остров, защитен от околния хаос от два океана. Той ще трябва само да поддържа огъня на хаоса и раздробеност, на всеобщата гражданска война.

Рискът за Вечния райх е почти нулев. Ядрена Русия ще бъде разоръжена. Китай ще бъде неутрализиран от ПРО в Тихия океан. Никакви мюсюлмански вождове няма да застрашават острова на Вечния райх.

Това са само някои от чертите на новия глобален пожар, който сега е предимно в икономическата и финансова област. Те са хипотетични, но достатъчни да се направи изводът, че тезата за края на САЩ може да е преждевременен .

Звярът е най-опасен, когато умира.

http://strogosekretno.com/img/223/1-2.jpg
Държавен дълг на САЩ


Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен hacko
Sr. Member
****
Публикации: 292

« Отговор #29 -: (Вторник) 06 Май 2014, 12:51 »

http://m.my.mail.ru/bk/sch01/video/1497/5601.html?v-ref=fb
Тук се говори че хамериканците са измамили всички които са им дали златото да го пазят.
Активен
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални