Страници: 1 ... 7 8 [9]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ЧЕЗ  (Прочетена 10967 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #120 -: (Петък) 15 Април 2016, 11:33 »

ЧЕЗ иска поскъпване на тока за бита с 21%

http://www.expert.bg/ChEZ-iska-poskypvane-na-toka-za-bita-s-21-534663.html
14.04.2016, Thursday / 17:20


Източник: Getty Images/Guliver

Токът за бита през деня да поскъпне с 21%, а през нощта - с 22 на
сто е поискала компанията "ЧЕЗ Електро България".Заявлението им е
публикувано на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране.

От ЧЕЗ обясниха, че целта им е да се премахне кръстосаното субсидиране и
за сметка на по-високите с една пета цени за бита те предвиждат
поевтиняване на тока за малкия бизнес. Предложението им е цените на
електроенергията за стопанските им потребители да паднат с 19 на сто през
деня и с 13% през нощта.

По закон всички енергийни дружества трябваше да направят своите
предложения за промяна в цените на тока до края на предишния месец, но
засега регулаторът е публикувал само тези на ЧЕЗ.

Преди известно време ЕВН и Енерго про изпратиха съобщение, че ще поискат
поскъпване на тока за бита в рамките на 2-3%. Те обаче могат да внесат в
КЕВР съвсем различно искане от това, което вече беше разпространено от
медиите.

Всички заявления ще бъдат разгледани от регулатора, който ще определи
цените на тока от 1 юли
http://balance.blog.bg/novini/2016/04/14/chez-iska-poskypvane-na-toka-za-bita-s-21.1444670#last_comment


Тихо, да не се събудят!!!!!! connie_malesnore
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #121 -: (Събота) 16 Април 2016, 21:06 »

 Готвят ни нов ГЕНОЦИДЕН - ТОКОВ УДАР!...ЧЕЗ иска 20% поскъпване на тока (От 1 юли 20,1% по-скъпа дневна тарифа и 21,6% по-скъпа нощна!!!)

автор: samvoin

ДА ТЪРПИМ ИЗРОДИТЕ НА ВЛАСТ ОЩЕ И ДА СИ СТОИМ В КЪЩИ!!!
ЧЕЗ иска 20% поскъпване на тока за битови клиенти


ЧЕЗ поиска бомбастично поскъпване на тока с 21%
Блиц-14.04.2016 г.
 
Поскъпване на тока с над 20% иска ЧЕЗ
Черно море-отпреди 19 часа
 
"ЧЕЗ Електро" иска поскъпване на тока за бита, за да намали ...
Novinite.BG-14.04.2016 г.
 
ЧЕЗ поиска токът да поскъпне с над 20% за битовите клиенти
списание МЕНИДЖЪР-14.04.2016 г.
 
Кредитните тежести на НЕК ще надхвърлят четвърт милиард
Задълбочено-mediapool.bg-отпреди 9 часа
 
„Енерго-Про“ иска токът да поскъпне с 2,9%
Вестник "Утро" (информация за медиите) (абонамент)-1.04.2016 г.
 
ЕРП-та искат поскъпване на тока от 1 юли
Задълбочено-Инвестор.БГ-31.03.2016 г.
 
ЕВН и "Енерго-Про" искат средно с 3% по-скъп ток от юли
Задълбочено-mediapool.bg-31.03.2016 г.       Не е луд, тоз който яде баницата, а този който .....................            
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #122 -: (Вторник) 27 Февруари 2018, 12:36 »

Оставка на правителството!...
Автор: mt46

Георги Кадиев: Зад сделката за ЧЕЗ стоят управляващите, а Гинка е техен параван

Автор: Анастас Добрев


- Г-н Кадиев, възможно ли е управляващите и лично премиерът Борисов да не са знаели за сделката „Гинка-ЧЕЗ“, при положение, че, както твърдите, по нея се преговаря от 6 месеца?

 - Абсолютно невъзможно е правителството да не знае за сделката. Такива сделки, които зависят от регулаторни органи в съответната държава, винаги се правят с нейно знание. Да не говорим за 20-годишното приятелство на министър Петкова с Гинка - не мислите ли, че са си говорили за сделката? Не забравяйте, че Борисов винаги много отблизо е следял ЧЕЗ. Когато държавата още имаше 33%, неин представител в ЧЕЗ беше приближеният на Борисов и Пашата Митко Каратиста, чиято съпруга е общински съветник от ГЕРБ. Не мисля, че те са изтървали поглед върху такова стратегически важно дружество. Напротив, мисля, че сделката е изцяло на управляващите и използват Гинка като параван. Просто дойде време ГЕРБ да си купи ЧЕЗ.

 

- Как така "международно утвърдена банка" гарантира заем от 320 милиона евро на световно неизвестната Гинка Върбакова и семейната й фирма, която има проблеми с предишни кредити и дългове към НАП? И как въобще въпросната Върбакова предявява интерес към толкова крупен бизнес, без да разполага с необходимите налични средства? Това не е ли някакъв абсурд?

 - Банка би гарантирала сделката или дала кредит само срещу самоучастие от поне 30% и залог на акциите или предприятието, и то само ако познава собственика и той има безупречна репутация или ако друг заложи имущество като обезпечение. Гинка Върбакова няма нито активите, нито парите за самоучастие, нито история в управление на толкова голямо дружество. Това е като да пуснеш първокласник на изпит за докторат - няма как да стане. За мен зад Гинка стоят други хора, които обезпечават кредита на банката. Ще разберем това, когато след няколко години Гинка "продаде" дружеството на истинските собственици. Това вече го видяхме с „Булгартабак“, сега го разиграват с Общинска банка. Просто управляващите изкупуват икономиката.

 
- Възможно ли е сделка за 1/3 от енергоразпределението на България, която засяга близо 3 милиона български потребители и е свързана с националната сигурност, да става без благословията на кабинета и лично на премиера Борисов?

 - Не, не е възможно. За мен това е сделка на хора от ГЕРБ, вероятно на най-високо ниво. Те гарантират сделката, "техните" контролни органи ще я проверяват, "техните" медии ще ни облъчват как сделката е по чешките закони. За съжаление, държавата е толкова отсъстваща вече, че дори не знае как да защити интересите си. Просто наблюдава. Гинка е ексклузивен преговарящ от 6 месеца, предишният фаворит беше набързо ликвидиран и изгонен от пазара на енергия, разчистиха терена за собствения си фаворит. Чехите в крайна сметка не ги интересува на кого продават, взимат парите и забравят. Много показателно ще е КЕВР дали ще даде разрешение за сделката, защото по Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката, чл. 92, комисията трябва да даде разрешение за сделката, тъй като по нея ще има учредяване на залог на имуществото и акциите на петте дружества на ЧЕЗ- България. Предполагам, сега натискът на управляващите ще се пренесе върху КЕВР. То е ясно, че КЗК ще пусне сделката- първо, защото концентрация наистина няма, и второ, защото как майката на депутат от ГЕРБ ще се изправи срещу интересите на ГЕРБ?
 

- Как да си обясним поведението на ЧЕЗ – голяма държавна компания, която приема охотно да продаде бизнеса си в България на посочено й лице без биография?


- Все им е едно на кого продават, стига да не е лице с отявлено лоша репутация. Взимат парите и забравят. Гинка Върбакова в случая прекрасно става за ролята на купувач.

 
- Има ли някакъв смисъл от проверка на сделката, ако всичко е предварително съгласувано? КЗК ще проверява за монополно положение на пазара, каквото няма. ДАНС ще проверява произхода на средствата – в случая легален банков кредит. Тази проверка, с която премиерът си прави пиар, не е ли просто за парлама?

 

- Проверките досега трябваше да са направени. Сега са просто проформа, а и някой вярва ли сериозно, че КЗК ще спре сделката, при цялата политическа обвързаност, която има? За да няма проверки досега, значи им е казано да няма проверки. Сега като видяха реакцията, ще правят псевдо-проверки. Тази сделка е готвена и мислена от месеци, с използване на подставени лица, с прикриване на следи, със затваряне на очите от страна на контролните органи. Оставка на енергийният министър е просто отпушване на напрежението, изгаряне на малък бушон, но сделката си върви и Гинка ще си вземе ЧЕЗ. Трябва оставка на цялото правителство.


- Кой, според вас, стои зад тази съмнителна сделка?

 - Могат да бъдат само високопоставени политици от ГЕРБ, осигуряващи чадър над сделката. Такава голяма сделка, осъществена от толкова неопитен кандидат без пари, става само с изграждане на схема. И няма кой друг да я изгради и осигури, освен самите управляващи.

 

- Има ли това правителство обществено полезен ход оттук нататък? Може ли да се намеси в една сделка „между частни субекти“, както побърза да се застрахова премиерът?

 - Полезният ход е оставка на цялото правителство и ново правителство, което да направи проверка на сделката. Не вярвам и за секунда, че това правителство може да осигури нормална, истинска проверка и да обяви публично резултатите.

http://www.glasove.com/categories/skandalyt/news/georgi-kadiev-zad-sdelkata-za-chez-stoyat-upravlyavashtite-a-ginka-e-tehen-paravan

ПП: И не ми изтъквайте като аргумент кой и какъв е Кадиев! Първо вижте наглостта и безобразията на ГЕРБ! Вие, които потретихте мутрата ББ и бандитската му шайка, също носите голяма вина и отговорност за мизерното и абсурдно състояние на България! Бог да ви съди!...
Активен

bojinkata
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #123 -: (Вторник) 27 Февруари 2018, 16:58 »

Гинка..Минка всяко 'чудо' за три дена. Поне ще има прясна помийка за продажните медии.
« Последна редакция: (Вторник) 27 Февруари 2018, 17:05 от umbra » Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #124 -: (Вторник) 27 Февруари 2018, 19:09 »

До къде падна гербераската "кадрова" политика на др.борисоф  - след теменужките, калинките и малинките - гинки, без средно образование. ОШфорката имала още три не взети изпита и щяла вземе диплома за някакво си образование. И  това чудо на интелектуалната мисъл ще управлява бизнес за милиони, тоци, моци и алабала!? Shocked Горко ни!

“Борисов обвини Борисов, че иска да свали Борисов. Троен аксел и двоен тулуп. Безумна история“.Коментар на Явор Дачков.
« Последна редакция: (Вторник) 27 Февруари 2018, 19:16 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #125 -: (Сряда) 28 Февруари 2018, 08:47 »

Цитат
    Георги Кадиев: Зад сделката за ЧЕЗ стоят управляващите, а Гинка е техен параван      
Струва ми се, ако червената думичка се смени с думичката кинокефали Wink, картинката ще се изясни бая.
Що никой не попита, включително медии, сайтове и пр. защо адж*ба ЧЕЗ се "изтеглят" от Родината ни? М?
Нали подобни "бизнеси" носят милиарди евра? Кой оставя ей така кокала, без бой?
Явно на някои/евреите им припари под краката? Щото чехите повечето май бяха евреи, доколкото се сещам.
Глутницата май голям глад я гони, щом бау - бау гинка трябва да я предвожда.
Нищо, че първо тя ще бъде изядена. Просто още не го знае.
Който лае последен, лае най-добре.
Ма не се знае. Wink
Щото мога и да не се съглася.

п.п. Вишеградската четворка кои "държави" включваше, че не се сещам? Ма май и четирите бяха еврейски?
И понеже папуто свърши, четворката минава на лешоядство. Чий ще е трупът?
Ми ЕС.
Следващата им стъпка след оглозгването на трупа е самоунищожение.
И рахат!

п.п.2 Ей тук:
https://www.youtube.com/watch?v=E5XDxqadL4E
някои от тях почнаха да изплюват камъчето. Roll Eyes
« Последна редакция: (Сряда) 28 Февруари 2018, 09:27 от paci1 » Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #126 -: (Четвъртък) 01 Март 2018, 11:55 »

Забелязано в България Публикувано на 28.02.2018 в България

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2018/02/28337517_855010241290516_3348599907665550669_o.jpg
Активен

bojinkata
Неактивен paci1
Hero Member
*****
Публикации: 733
Пол: Мъж

« Отговор #127 -: (Четвъртък) 01 Март 2018, 12:00 »

След успешната серия картончета "Златните пирамиди", националната лотария пусна в обръщение нова серия картончета - "Златните ЕРП - та"
Гинчето е първият печеливш.
Чак Бойко я извика тая сутрин да я поздрави с печалбата. Каква чест.
Да и е честито!
 Laugh
« Последна редакция: (Четвъртък) 01 Март 2018, 12:10 от paci1 » Активен
Неактивен hacko
Sr. Member
****
Публикации: 292

« Отговор #128 -: (Петък) 02 Март 2018, 09:25 »

Нека българи да вземат ЧЕЗ, аз лично нямам нищо против. Пак поне парите ще се въртят в бг, а не в други държави. То е ясно, че Гинка е поставено лице. Събра ли са се няколко български олигарси и решили да си купят ЧЕЗ. Това е подарък сега за бг защото нали знаете, че американците по принцип не дават да се връща нищо към нас. Ако утре дънди прешъс се продават, и аз реша да ги купя, същото е? Единствено не ми харесва схемата с ЧЕЗ, ако държавата се намеси да плати неустойки ако има и после пак го продадат на чужди граждани.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #129 -: (Петък) 02 Март 2018, 11:43 »

Да, но не е ясно къде е била държавата,  когато оферираната цена е била 230 милиона евро? Но по-страшното и меко казано неприятно е, че от 1 юли ЧЕЗ иска скок на цената с 10.37%. Така гинчето по-бързо ще си избие паричките! Там е заровено кучето. В новата цена!  
  Изобщо не се знае и кой стои зад гинчето и какви нови изненади ни готви!? От мафиоти добро не чакай!
  Спонсори на сделката са също банки със съмнителна репутация, замесени в пране на пари и други финпрестъпления. В ЕС вече се заинтересуваха също от тази сделка.


И още: СДЕЛКАТА за ЧЕЗ - Малко информация и анализ
Автор: lordmdobrev
 Държава на глупостта.

Всичко е глупост! държавата искала контролен пакет. То се продават само 67 %. Останалите 33% са на пенсионни и др. дружества на три мафийки. Ако държавата вземе 34 % от тези 67%, фирмата на г-жа Върбакова ще плати, и няма да получава дивидент. Според мен вдигането на цената от 225 на 328 мил евро включва комисионна, която някой е наредил да получи. А сделката се следи от ДАНс и други служби вече 2 години. Т.е. явно някой държавен мафиот си е договорил 100 мил евро комисионна, а други партийци няма да получат нищо, и затова бучат. От друга страна при 500 мил евро заемо , което включва и изкупуване на останалите 33% , лихвата по този заем е минимум 58 - 68 милиона лева на година. ЧЕЗ разпределение печели около 27 - 29 мил лева на година. ЯВНО ТРЯБВА ДА СЕ КРАДЕ , за да СЕ ПЛАЩА ЗАЕМА. Това просто сметки - практически.

 Още повече , който  ще купува НАДЦЕНЕНА ФИРМА вместо за 225 - 230 мл евро за 328 мил евро.

лорд.проф.д-р по право д-р по икономика Момчил Добрев
« Последна редакция: (Петък) 02 Март 2018, 11:51 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #130 -: (Събота) 03 Март 2018, 11:24 »

Алоо, фрау Меркел! Бойко е.

- Я, я, Бойко, вас волен зи?

- Не Волен. Мани го Волен. Ако може пак да нападнете Чехия. За това се обаждам.

- Вас?

- Не нас. Чехия. Чехия атакен вюншен. Гросе арбайт!

- Нихт ферщейн, майне фронде.

- Да, да, ти си майне фюрер.

- Найн, найн. Нихт ферщейн. Данке. Ауфвидерзейн.

- Ква Данка ма, Данка е в кметството! Пфууу, Гинка ма, Гинка!

От Фейсбук

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #131 -: (Неделя) 04 Март 2018, 13:02 »

Скандалът ЧЕЗ – с нова афера: Фискалният и валутен резерв ще платят на Гинчето да си купи компанията!

Автор: zahariada
 Скандалът ЧЕЗ – с нова афера: ФИСКАЛНИЯТ И ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ ЩЕ ПЛАТЯТ НА ГИНЧЕТО ДА СИ КУПИ КОМПАНИЯТА!
 

Както вече ви информирах, идеята за държавно участие при покупката на нашенската ЧЕЗ пропадна, защото това изисква откриване на нова процедура по продажбата, в която не се знае какво ще стане. Иначе другите кандидати ще осъдят чешката ЧЕЗ за огромни суми заради нарушаване на правилата.

Информирах ви, че заради международният скандал зейна огромна дупка от над 100-170 млн. евро в механизмите за трансфер на парите като заплащане по сделката поради отказа на редица банки да участват в схемата. Спешните напъни да се намерят нови фин. институции пропаднаха – дори перачите в Лондонското Сити са отказали въпреки тлъстите оферти да се включат. Все пак имиджът е по-скъп.

Затова се търси ново решение как да се попълни дупката с парите при Гинчето, за да си вземе нашенската ЧЕЗ.
Родната мизерна банкова система няма как да извади повече пари от вече осигурените от нея за сделката (65 млн. евро от държавната Българска банка за развитие, 180 млн. евро от Уникредит, 80 млн. евро от Първа инвестиционна, 20 млн. от ОББ).

Днес (бел.ред.,-вчера) се реши за целта да се използва държавният фискален резерв и валутният резерв на БНБ, който гарантира Борда. Няма обаче пряко да дадат парите на Гинчето (това е държавна нерегламентирана помощ и ЕК ще спре сделката).
Затова фискалният резерв на държавата и валутният на БНБ ще оформят депозити в банките, които ще се съгласят на участие в тази афера и фактически от тези пари ще се формира кредитният ресурс за Гинчето. Онези, чиято фасада е тя, няма да вложат дори лев собствени средства в сделката.

Изброените по-нагоре суми от банките ще бъдат завишени, Уникредит ще оформя нов синдикиран заем, а за успеха на операцията властта навива за участие и финансови институции като Сити, Райфайзен, ДСК, Алианц.

Както е известно, кредитите (които ще надвишат сумата от 400 млн. евро) ще се гарантират с бъдещи приходи и 50 000 (петдесет хиляди) лева капитал на Гинкиновото дружество.
Зад гърба им истинският гарант ше бъдат депозитите на Валутния борд и фискалният резерв на държавата.
Когато бизнесът на Гинчето в закупената нашенска ЧЕЗ изгърми (както е планирано по замисъла), държавата и БНБ ще платят софрата на онези, прикрили се зад великата „бизнесменка-мултимилионерка.”

Е, виждал съм всякаква наглост през тези години на прехода, но въпреки това не ми се вярваше, че 18 години след старта му по толкова безпардонен мутренски и циничен начин ще се граби.

Григор Лилов, Фейсбук
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #132 -: (Понеделник) 12 Март 2018, 09:55 »

Екслузивно! Гинка се отказа от сделка с ЧЕЗ - индийци стават собственици на ЧЕЗ България
автор: varg1
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bgПостингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 По информация от Прага от наш източник, Гинка Върбакова се е отказала от сделката с ЧЕЗ, в момента се договарят само условията по които ЧЕЗ ще и върнат платените 5 милиона депозит платени при подписването на предварителният договор.
Отказа от сделката е бил още в началото на седмицата, а в договора е имало кауза с която на Гинка Върбакова и Инерком, ще бъдат върнати парите, заради форсмажорни обстоятелства, като адвокатите на Гинка са я посъветвали да използва тази кауза и да прекрати сделката.

Според чехите самата Гинка Върбакова е предложила всичко да свърши още в понеделник, защото цяла България е била възмутена от нейното присъствие в сделката, задействани са всякакви проверки срещу нея и за пореден път българските власти не са позволили някой извън властта в България да има крупен бизнес и да инвестира милиони в България.

Според съветниците на Гинка Върбакова политически лидери са и поискали милиони комисионни, за да мине сделката и след като тя ясно им е обяснила, че няма откъде да ги вземе, защото ще плаща за сделката с банкови кредите, е започнала яростната атака във всички медии на властта и опозицията, медии които са имали за цел да я дискредитират и я свържат с кой ли не в политиката, като целта е била да и извият ръцете, за да си получат комисионната по сделката.

Според Гинка Върбакова това са форсмажорни обстоятелства, които тя е нямало как да знае и въпреки доброто и познанство с министъра на енергетиката в момента Теменужка Петкова, тя не е могла да ги преодолее. Дори веднага след като се е разбрало, че Гинка се отказва официално от сделката с ЧЕЗ, Бойко Борисов върна на мястото и Теменужка Петкова, защото всички разбраха, че няма да платя и цент комисионна на никой е заявила Гинка Върбакова на чехите.

Очакваме днес официално, Гинка Върбакова да обяви краят на сагата ЧЕЗ и да каже, че се отказва от нея, заради това че в България държавата трябва да е собственик на ЕРП тата, защото така искат хората.

Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #133 -: (Сряда) 14 Март 2018, 18:09 »

МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той:
Автор: zahariada

  МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той:


Покрай скандала с покупката на ЧЕЗ-България от Гинка Върбакова, в медийното пространство изпълзя една персона, която ни е позната от фалита на КТБ преди няколко години. Става въпрос за финансиста Стоян Мавродиев, който по онова време като шеф на Комисията по финансов надзор „проспа“ разграбването на банката на Цветан Василев.

image

Оказа се, че сега Стоян Мавродиев оглавява „Българска банка за развитие“ – една от финансовите институции, които са декларирали, че ще отпуснат пари на Гинка Върбакова, за да купи активите на ЧЕЗ. Нека припомним, че първоначално Мавродиев излъга, че банката му нямала нищо общо със сделката между пазарджишката бизнесдама и чешката компания.

ВСИЧКО ЗА ГРЕХОВЕТЕ НА СТОЯН МАВРОДИЕВ ВИЖ ВЪВ ВИДЕОТО ПОД ТАЗИ СТАТИЯ:

По-късно обаче лъжата му бе опровергана от пиара на ЧЕЗ – Ладислав Кширх, който разкри, че ЧЕЗ получили писмо от „Българска банка за развитие“, в което Мавродиев декларирал, че банката му отпуска кредит от 65 млн. евро за фирмата на Гинка Върбакова.

„Българска банка за развитие“ всъщност е държавна банка. Справката показва, че неин основен акционер е Република България (с 99,99 % от дяловете). В тази финансова институция се съхраняват 2 млрд. лева държавни пари, предназначени уж да кредитират малкия и средния бизнес. Но, на практика, от държавните пари в банката се „облажват“ единствено олигарсите. Например: След фалита на КТБ, именно ББР спаси редица бизнеси на … Делян Пеевски.

image

Биографията на финансиста Стоян Мавродиев обаче далеч не се изчерпва с това. Името му нашумява покрай мега-делото срещу кокаиновия бос Евелин Банев- Брендо. Оказва се, че подписът на финансиста Мавродиев стои под редица документи на офшорките на Брендо. На няколко пъти про*уратурата привиква Мавродиев като свидетел по делото срещу кокаиновия бос, но той така и не се явява.

Въпреки че от години му се носи славата на финансист на мафията, през 2009 г. Стоян Мавродиев е назначен за личен съветник на Бойко Борисов при първия мандат на ГЕРБ.

А след това пък, ГЕРБ го избират за шеф на Комисията по финансов надзор (КФН). Именно по това време Булгартабак попада в ръцете на Делян Пеевски – момчето за мръсни поръчки на Бойко Борисов.
А малко по- късно, се стига и до фалита на КТБ. Който бива също „проспан“ и „пропуснат“ от Стоян Мавродиев, като шеф на КФН.

Независимо от това, скандалният финансист получава още по- висок и отговорен пост – поверена му е Българска Банка за Развитие, в която държавата съхранява над 2 млрд. лева. А Мавродиев използва парите предимно да захранва бизнесите на олигарси и мутри, вместо да подпомага дребния и среден бизнес в България. Кой стои зад лицето Стоян Мавродиев и чии поръчки изпълнява той – можете да се досетите и сами. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той:
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 37 Коментари: 0   Гласове: 1


  МАФИЯ! Финансистът на Брендо, Пеевски и Борисов Оглавява Държавната банка, която Даде Пари на ГИНКА ДА КУПИ ЧЕЗ! Вижте кой е той:


Покрай скандала с покупката на ЧЕЗ-България от Гинка Върбакова, в медийното пространство изпълзя една персона, която ни е позната от фалита на КТБ преди няколко години. Става въпрос за финансиста Стоян Мавродиев, който по онова време като шеф на Комисията по финансов надзор „проспа“ разграбването на банката на Цветан Василев.

image

Оказа се, че сега Стоян Мавродиев оглавява „Българска банка за развитие“ – една от финансовите институции, които са декларирали, че ще отпуснат пари на Гинка Върбакова, за да купи активите на ЧЕЗ. Нека припомним, че първоначално Мавродиев излъга, че банката му нямала нищо общо със сделката между пазарджишката бизнесдама и чешката компания.

ВСИЧКО ЗА ГРЕХОВЕТЕ НА СТОЯН МАВРОДИЕВ ВИЖ ВЪВ ВИДЕОТО ПОД ТАЗИ СТАТИЯ:

По-късно обаче лъжата му бе опровергана от пиара на ЧЕЗ – Ладислав Кширх, който разкри, че ЧЕЗ получили писмо от „Българска банка за развитие“, в което Мавродиев декларирал, че банката му отпуска кредит от 65 млн. евро за фирмата на Гинка Върбакова.

„Българска банка за развитие“ всъщност е държавна банка. Справката показва, че неин основен акционер е Република България (с 99,99 % от дяловете). В тази финансова институция се съхраняват 2 млрд. лева държавни пари, предназначени уж да кредитират малкия и средния бизнес. Но, на практика, от държавните пари в банката се „облажват“ единствено олигарсите. Например: След фалита на КТБ, именно ББР спаси редица бизнеси на … Делян Пеевски.

image

Биографията на финансиста Стоян Мавродиев обаче далеч не се изчерпва с това. Името му нашумява покрай мега-делото срещу кокаиновия бос Евелин Банев- Брендо. Оказва се, че подписът на финансиста Мавродиев стои под редица документи на офшорките на Брендо. На няколко пъти про*уратурата привиква Мавродиев като свидетел по делото срещу кокаиновия бос, но той така и не се явява.

Въпреки че от години му се носи славата на финансист на мафията, през 2009 г. Стоян Мавродиев е назначен за личен съветник на Бойко Борисов при първия мандат на ГЕРБ.

А след това пък, ГЕРБ го избират за шеф на Комисията по финансов надзор (КФН). Именно по това време Булгартабак попада в ръцете на Делян Пеевски – момчето за мръсни поръчки на Бойко Борисов.
А малко по- късно, се стига и до фалита на КТБ. Който бива също „проспан“ и „пропуснат“ от Стоян Мавродиев, като шеф на КФН.

Независимо от това, скандалният финансист получава още по- висок и отговорен пост – поверена му е Българска Банка за Развитие, в която държавата съхранява над 2 млрд. лева. А Мавродиев използва парите предимно да захранва бизнесите на олигарси и мутри, вместо да подпомага дребния и среден бизнес в България. Кой стои зад лицето Стоян Мавродиев и чии поръчки изпълнява той – можете да се досетите и сами. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

Гледах го когато лъжеше на живо, че не е давал писмо на гинчето за пред ЧЕЗ. Тя само питала, пък те само й отговорили/от банката/. Много такива писма минавали през банката!?!?!?
 И тоз е много ЧЕЗтен! Сега дали някой ще му потърси отговорност за лъжата?  Едва ли!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #134 -: (Вторник) 20 Март 2018, 10:48 »

http://gikotev.blog.bg/drugi/2018/03/20/diamantite-v-koronata-na-ginka-vyrbakova.1599805#last_comment
Диамантите в короната на Гинка Върбакова
автор: gikotev

Кандидатката за придобиването на активите на ЧЕЗ България и фирмата и Инерком си имат интернет страничка, която е много интересна. И сега ще ви предложа един по-задълбочен, но несравнимо интересен и познавателен прочит на информацията в тази не много богата страница. И за да не губим време нека видим раздел МЕНЮ / НАШИЯТ БИЗНЕС / ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ ВЕИ, горе и в ляво на снимката (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

И ето какво четем там: "ИНЕРКОМ управлява 7 фотоволтаични проекта в Южна България с общ капацитет над 100 MW.
От 2012 година групата оперира 6 соларни парка с над 22 MW инсталирана мощност, разположени на обща площ от 460 000 кв. м. Четири от тях се намират в местността „Хаджийски ливади“ край село Мало Конаре, а два са край село Елшица."
......................
"ИНЕРКОМ е в процес на реализацият на най-мащабния си фотоволтаичен проект край село Сбор. Той е с планирана инсталирана мощност от 80 MW и е разположен на площ от 1 милион квадратни метра. Желанието на инвеститора е той да започне работа изцяло на свободния пазар,"

Тогава аз се обръщам към любимият ми инструмент Google Earth (Гугъл Земя) и започвам да търся декларираните фотоволтаични паркове, а вие виждате всичко което открих на другите три части от горната снимка.Те ( снимките ) са правени в периода април - юли 2016-та г., което означава, че за Мало Конаре и Елшица парковете отдавна са завършени и общо ШЕСТ на брой. Ние, обаче, виждаме само ДВА.
Това издава или дълбоко непознаване на терминологията и понятията в този вид бизнес или умишлен и целенасочен опит за подвеждане и измама на бъдещите клиенти на Гинка. Отделните секции в един парк (може още да се нарече ферма или централа) не са отделни пакове, така както и отделните етажи в подземния паркинк или отделните паркоместа не са отделни паркинги. Най-долу можете да видите кратко видео (около 4 минути) с най-големият фотоволтаичен парк в света, за да придобиете по-добра представа за "объркването" на Гинка и компания. Така заявените от нея СЕДЕМ парка на практика стават ТРИ. Но това далеч не е всичко!

Отиваме в раздел МЕНЮ / ИНЕРКОМ / ИЗПЪЛНЕНИ ПРОЕКТИ, където виждаме следната картинка:

image

Шарена картинка и нищо повече. Никакво пояснение и разяснение, никакви линкове, никаква информация, която да може да се провери и потвърди. Поради тази причина не мога да ви покажа успехите и в съседните Румъния и Гърция, ако въобще има такива.

И това не е всичко! На интернет сайта на Инерком има още пикантерийки, но се опасявам да не ви досаждам и за това за сега ще спра до тук.

Георги Котев


С една дума - пунта мара! Лъжата е държавна политика на тази територия!
Активен

bojinkata
Страници: 1 ... 7 8 [9]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални