Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: От живота - новата кнтига на Брони Уеър  (Прочетена 409 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен dodolina
Newbie
*
Публикации: 41

« -: (Събота) 03 Май 2014, 21:47 »

Петте неща, за които най-често съжаляват умиращите... / Синтезани от Брони Уеър по време на нейните грижи като болногледачка за умиращите си пациенти, които могат да променят из основи живота ни/:
ОСТАНИ ВЕРЕН НА СЕБЕ СИ : Най-често съжалението е: "Нямах смелостта да живея, както искам." Бъдете по-смели и по-егоистични и казвайте по-често "Не!". Носи ли ти щастие работата? Пълноценна ли е връзката ти? Искрени ли сте с близките си? Ако на някой от тези въпроси се кол*баеш с отговора, премисли това, което правиш! Мисли в дългосрочен план. Не позволявай да бъдеш спиран от краткосрочни неудобства като напускане на работа, смяна на жилище. Когато трябва да вземем най-правилното решение, често ни пречи страхът да не разочароваме другите, да не даваме поводи за упреци. Научи се да не обръщаш внимание  на критиката. "Ако някой ти дава  подарък и ти не го приемаш, чий е този подарък?" - Буда. Отнасяй се към упреците като към нежаланите подаръци -не ги приемай, а ги връщай обратно. Така ще се освободиш от оковите, в които се си се окавал сам. Ако се паникьосваш от промени, медитирай като се концентрираш върху дишането си. Това помага да освободиш духа си от негативните мисловни клишета и убеждения, които сами създаваме в живота си.
НЕ ПОСВЕЩАВАЙ ЖИВОТА СИ НА РАБОТАТА, А НА САМИЯ ЖИВОТ! Най-важното е просто да си добър човек. Нека щастието не зависи от материалните неща. Концентрирай се върху момента и намери смисъл в работа си. Важно е как се приемаш и доколко удовлетворен се чувстваш. Започни най-после да се занимаваш с това, което обичаш. Тогава няма да приемаш заниманията си като работа. И животът няма да се изниже неусетно с привит от работа гръб.
ИМАЙ СМЕЛОСТТА ДА ИЗРАЗЯВАШ ЧУВСТВАТА СИ. Когато човек разкрива чувствата си, това автоматично го прави уязвим. Затова се боим да бъдем открити и честни и издигаме стени около себе си. Ако искаме да сме щастливи, трябва да срутим тези стени. Малките деца,тъй като не умееят и не знаят да прикриват чувствата си, директно казват, когато обичат някого, плачат, когато са тъжни, изразяват болката си, за да могат след това отново да са радостни. Опитай да изразяваш чувствата си на момента. Започни още сега, а не когато е вече твърде късно. Казвай на хората, че ги обичаш и цениш. И няма никакво значение, ако твоята откровеност не им допада или реагират не както си очаквал. Важно е единствено, че си им го казал. Честността освобождава и е винаги възнаградена. Дори и да е само форма на самоуважение, или за да бъде животът без чувство за вина, или начин на поведение, за който не сте подозирали преди . Винаги върши добре работата си!
ПОДДЪРЖАЙ КОНТАКТИ С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ. Хората, които приемаш, каквито са, и които те познават добре, накрая са по-важни от всички останали. Да показваме, колкото се може по-често, на приятелите си, че ги ценим и да не се страхуваме да бъдем уязвими. Да разпознаваме доброто приятелство по това, че ни приемат такива, каквито сме, и обратно - ние също да не се стремим да променяме другите. Говорете за проблемите на момента и не упреквайте приятелите си, а само споделяйте как се чувствате.  Ако някой реагира с обида, може би е време да задгърбиш отношенията. Не разчитай на хора, на които не даваш нищо, и не очаквай от приятел да даде всичко за теб. Всяко приятелство има много положителни страни и някои отрицателни. Бъди доволен да се зарадваш с един, да споделиш въленията си с друг, без да те съди, да имаш едно и също хоби с трети. Отнасяй се към близките си приятели с безусловна любов и вярвай, че доброто, което правиш, ще ти се върне. Разбери кой е добър с теб и се старай понякога да надскочиш сянката си  - прошката е ключът към дълбоката удовлетвореност.
РАДВАЙ СЕ ПОВЕЧЕ! Човек съзнателно може да реши да бъде щастлив. Повтаряй си ежедневно, че си щастлив. Не казвай нищо негативно, не гледай сърдито, а се усмихвай - това е достатъчно, за да промениш състоянието си. Понякога човек просто трябва да се застави да бъде щастлив. Ако смяташ, че си роден под щастлива звезда, тогава автоматично заживяваш от слънчева страна на живота.  Само трябва да си го позволиш! Толкова е лесно да искаш повече и повече от живота. Но никога не можем да получим всичко, затова е важно да ценим онова, което имаме. Разпознавай даровете, които имаш в живота си!  Всяка вечер благодари за доброто, което си срещнал през деня. Щастието  ти се базира на личните ти решения, а не на обстоятелствата. Животът е хубав дори и след редица лични нещастия. Не си блъскай главата за дреболии. Помни, ч е любовта е винаги с теб. Щастливият живот е    за онези, които го искат. Не е нужна драстична промяна, а само промяна на това как самият ти възприемаш нещата. И смелост да реализираш съкровените си желания. Това как те преценяват другите и какви материални неща си постигнал накрая, няма никакво значение за теб. Важно е само колко щастие си дал на хората, които обичаш, и колко време си отделил за нещата, които са ти на сърце!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални