Страници: 1 ... 16 17 [18]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Миротворческата" дейност на САЩ - справедливо или не справелдливо са очерняни  (Прочетена 15999 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #255 -: (Вторник) 10 Януари 2017, 15:37 »

В навечерието на Втори Украински фронт: Полша-България, да си припомним какво ни чака

автор: latestnews

В навечерието на стоварването на американските танкове за Втори Украински фронт, разпрострян от Полша до България, не е зле да си припомним какъв приблизителен сценарий ни чака. Но мисля, че на някои хора из Българията им е малко да ядат ядрен прашец от запад, че се натискат и набутват като девици със свещ на ФАЩ да им го подхвърлят да го лапат и от изток, север и юг. Мазохисти ни управляват, в цялото ни великолепие на преклонени техни жертви.

 

Разказ на очевидеца Зоран Младенович:

„НАТО унищожаваше страната ни последователно и безпощадно!”

„11.05.2013 год. За дългите ми години работа в Белград аз се сприятелих със забележителното семейство на Зоран Младенович. Той има прекрасна жена Снежана, дъщеря Йована и син Вук. През цялото време, докато НАТО бомбандираше Сърбия и Черна гора, Зоран помагаше на снимачните екипи на руската телевизия. Заедно с кореспондентите и операторите той се озоваваше в "най-горещите точки” и виждаше всичко, което ставаше в онези дни не само в Белград, но и в цялата страна. На него, както и на милиони сърби, му се наложи да преживее много трагични и страшни моменти. В дневника ми са останали неговите спомени:

Когато на 24 март 1999 година започнаха да обстрелват столицата ни, първата бомба падна близо до сградата, където постоянно спортувам. Хората започнаха да изскачат от нея, крещейки: „НАТО бомбардира Белград”. Но ние не се изплашихме и продължавахме заниманията си. Най-много ракети и бомби бяха пуснати в района „Стражавица”. Тук се намираха подразделенията на нашата армия. Те се разполагаха над земята, затова НАТО обстрелваше този район постоянно – ден и нощ. Но да пробият тунелите така и не успяха.

Тогава жена ми беше бременна и аз много се страхувах за нея. Изпратих я на село при роднини. Но авиацията на НАТО бомбандираше и там. Затова се принудих да изпратя Снежана в Будапеща. Заедно с нея в Будапеща замина и 8-годишната ми дъщеря.

Върнах се в Белград и започнах да работя с кореспондентите от Русия. Това бяха журналисти от Първи канал, НТВ, РТР – возех ги из цялата страна. Неведнъж сме били в Косово, Черна гора, обиколихме цяла Сърбия. Със собствените си очи видях какво натовците направиха със страната ми. След бомбандировките върнах жена ми и дъщеря ми в Сърбия. И след няколко месеца тя роди сина ни Вук.

Спасихме живота и здравето си, но земята изгубихме. Някога бях купил на черногорското адриатическо крайбрежие 2500 кв. м. земя. Но тъкмо в този район (Лущица в Черна гора) пускаха обеднен уран. Сега с него е заразена цялата почва, цялата вода и това е заплаха за хората. Там има толкова уран, че ще стигне за няколко поколения. Затова ние се изплашихме за здравето на децата ни и продадохме тази земя.

Зная, че няколко мои съседи, които не успяха да продадат тази заразена земя, след 1999 година започнаха да боледуват. Моят съсед, той е сърбин, бежанец от Хърватска, пострада още през 1995 година. Него, както и 300 000 други сърби, просто ги изгониха от Хърватска и им отнеха всичко. Техният малък син се разболя от левкемия през 2000 година и почина. Някои пострадаха от това, че са занесли в домовете си части от тези ракети. В тях имаше много от този уран. После те разбраха какво е това в действителност. Но беше вече късно. Болест и смърт. Има пострадали и сред военните, които след това обеззаразяваха тази територия.

На въпроса ми, защо авиацията на НАТО така безмилостно е бомбандирала черногорското адриатическо крайбрежие и имало ли е там военни обекти, които са подлежали на унищожение, Зоран отговори простичко, но отговорът не стана от това по-малко ужасен:

Там имаше само гора, море и малък и много чист плаж. Повече нищо. Два самолета А-2 просто взеха и изхвърлиха целия си товар – касетни бомби. Не е ясно защо, може би, те са решили, че е опасно да летят по-нататък и са се отървали от боеприпасите, а после са се върнали на своите самолетоносачи.


АВТОР: КОНСТАНТИН КАЧАЛИН- "ГЛАСЪТ НА РУСИЯ",

 Открито в: „blog.bg” като постинг на автора:

Автор: internationalist Категория: Политика
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #256 -: (Вторник) 10 Януари 2017, 20:59 »

Бомбардировките над София, 1944
https://www.youtube.com/watch?v=VHPaIYRbZRk
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #257 -: (Сряда) 11 Януари 2017, 17:09 »

Трамп сравни САЩ с нацистска Германия, във връзка със сегашната истерия, царяща в США в хода на бурната деятелност на отиващата си  администрация на Обама, с тази, която по онова време се е водела в  нацистска Германия.

https://topwar.ru/106987-tramp-sravnil-ssha-s-nacistskoy-germaniey.html

Не е далеч от истината! Този не си поплюва!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #258 -: (Сряда) 01 Март 2017, 20:59 »

Войните на САЩ срещу държавите, които държат на своя суверенитет явно ще продължат.

автор: hadzapi

Транснационалните компании ПОБЕДИХА Тръмп! ВОЙНАТА НА САЩ СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ!
 

Надежда всяка тука оставете! Във вторник вечерта, на Капитолийския хълм, пред Сената и Палатата на представителите на Конгреса, президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе своята първа програмна реч, в която очерта приоритетите на  външната и вътрешната си политика.Еклектиката и разнопосочните, често взаимно изключващи се послания, така характерни за Тръмп, отново се проявиха и сега – в 60 минутната реч на американския лидер.

От една страна той заяви, че САЩ ще уважават суверенитета на държавите и правото им да се движат по свой собствен път на развитие. Но почти веднага след това Тръмп посочи, че външната политика на Щатите предвижда „пряко и мащабно взаимодействие с другите държави“, което да се превърне в „непосредствено, мощно и значимо взаимодействие с целия свят“.

Какво означава това „мощно взаимодействие“ на САЩ с другите държави? Ето какво: Съединените щати са най-голямата свръх сила в света. Когато световния хегемон каже, че ще взаимодейства „пряко и мощно“ с другите държави, които във всички случаи са по-слаби във военно отношение от САЩ, това започва да звучи като заплаха за техния суверенитет. Защото взаимодействието с по-силния предполага наличието на компромиси от страна на по-слабия, който ще трябва да отстъпва пред интересите на по-силния. Така, прокламираното от Тръмп „уважение към суверенитета на другите държави“ започва да се размива и да придобива формата на „мек диктат“. Или да използваме соросоидната терминология- „мека сила“. С други думи „ние те уважаваме, но бъди така добър да изпълняваш това, което ти казваме“. Защото ако не го сториш, ние имаме набор от средства да те вразумим, като „цветни революции“, „изкуствени хиперинфлации“, „спящи терористични клетки“, преврати… и в краен случай платени убийци.Трябва да обърнем внимание и на още една „езикова“ подробност. Докато Владимир Путин говори винаги за равноправно сътрудничество между държавите, то в американския вариант думите „равноправно“ и  „сътрудничество“ са изчезнали и вместо тях, те използват термина „взаимодействие“.  Но взаимодействието предполага взаимно действие. Тоест, каквото прави единият, същото да прави и другият. Няма смисъл да ви казваме, че САЩ и завбъдеще ще правят каквото им е изгодно, а по-малките държави трябва да следват техните действия. Иначе няма да има взаимно действие, нали? Както казва нашият народ „Пременил се Илия- пак в тия!“

Има и още нещо: Доналд Тръмп в пряк текст предупреди „партньорите“ на САЩ – (и тези, които влизат в НАТО, и тези които не са в Алианса), че ще трябва да вземат  непосредствено и значимо участие в стратегическите и военни операции на пакта. А бизнесмена в него не пропусна да отбележи, че като вземат участие във военните операции на НАТО, страните-членки ще трябва и да си плащат за това.

Какво излиза всъщност? Че страни като България например,  хем ще пращат свои войници да се бият и умират за интересите на Щатите, хем ще трябва и да си плащат с пари за това „удоволствие“. Който не вярва, да прочете речта на Тръмп на сайта на Белия дом.

Тези заявления на Доналд Тръмп ни дават основания, колкото и да не ни се иска, да направим извода, че в кратката битка между новия американски президент от една страна и транснационалните корпорации и уолстрийтовските банкстери от друга, отново са победили последните.Но с това лошите новини не свършват. В предизборната си кампания Тръмп наричаше НАТО „остаряла и изкуфяла организация“. Сега неговата риторика е сменена на 180 градуса. Тръмп вече заявява, че новата администрация на Белия дом решително поддържа НАТО. И само ще иска от другите членове на пакта да плащат повече за операциите на военния блок.

И ако на държави като Германия и Франция тези допълнителни харчове няма да се отразят кой знае колко много на бюджета, то за нас ще е убийствено. Защото ние първо трябва да плащаме за купуване на старите въоръжения на САЩ, защото те още преди 15 години унищожиха нашите. И второ- ще трябва да увеличим парите, които плащаме на САЩ за това, че сме членове на НАТО. Няма значение дали българският народ е искал или не е искал страната ни да става член ва военния блок.

В светлината на тези заявления на новата щатска администрация, става пределно ясно защо Борисов, Горанов и компания взеха 26 милиарден заем, който с лихвите стана 30 милиарда. Тези пари изобщо не са били предвидени и насочени към възстановяване на българската икономика и подобряване стандарта на живот у нас. Те са, за да ги дадем на „бедните“ американски щати.А фактът, че въпросният убийствен за България  заем, бе изтеглен преди Тръмп да стане президент, ни навежда на мисълта, че е възможно цялата предизборна баталия в САЩ и избирането на „извънсистемния“ Тръмп за президент, да е едно голямо представление.

Към такива мисли ни насочват и други факти: Например това, че говорейки за намиране на нови съюзници, Тръмп изобщо не спомена за Руската федерация. Нито за Китай. А всички си спомняме как той се биеше в гърдите и клетвено заявяваше, че иска да нормализира отношенията с Русия. Всъщност американският народ го избра именно заради това. Да направи Русия приятел, а не враг. Защото си даваха сметка, че така ще се подобри и разкапващата се американска икономика. Само че, за съжаление, предизборните обещания явно се забравят твърде бързо.

Нещо повече: Това, което Тръмп не можеше да каже пред Конгреса, го каза неговия фаворит за директор на Националната разузнавателна служба на САЩ. Дан Коут потвърди пред сенатската комисия, че е „много обезпокоен“ от факта, че Русия се бърка навсякъде в международните дела. И че заедно с Китай, Руската федерация вече представлява осезаема заплаха за САЩ и на тази заплаха е необходим обединен отговор. Тези думи на Коут са ясни и не се нуждаят от тълкования. Тоест: Щатите все още смятат, че „международните дела“ са тяхна работа и никой друг не трябва да се меси в тях. Тоест, войните на САЩ срещу държавите, които държат на своя суверените явно ще продължат.Нека прибавим само още един щрих към тази „картинка“. Доналд Тръмп заяви пред Конгреса, че има намерение да сложи край на орязването на военния бюджет. Че трябва да се увеличи бюджета за нарастване и усъвършенстване на стратегическите ядрени оръжия. А също така трябва да се увеличат парите и за „мъжете и жените от американската армия“. „Защото, добави Тръмп, ако не можем да предотвратим войната, трябва да се сражаваме и да победим!“.

И понеже към момента никоя държава не заплашва пряко сигурността на Щатите, това заявление отново навежда на мисълта, че САЩ нямат намерение да се оттеглят от завоюваните и контролирани от тях огромни територии по планетата. И че войните, които водят по целия свят ще продължат.

Докато Щатите не покорят света. Или докато светът не се справи с кучетата на войната в САЩ и техните господари от транснационалните мега корпорации. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски - http://skandalno.net/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-175262/
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #259 -: (Понеделник) 06 Март 2017, 13:42 »

Кой всъщност влезе в Белия дом

автор: hadzapi
"Американската пролет", т.е. надеждите, свързани с избора на Доналд Тръмп за президент, продължи точно един месец. Последва наместване на артистите и декорите, за да се разбере, че Тръмп е от същата "конюшня" и от същото статукво.

Ще припомня, че с избора на Тръмп се свързваха големи надежди:

че ще започне да прави "Америка отново велика";
че ще възроди американската промишленост и ще осигури милиони нови работни места;
че ще погледне трезво на отношенията с Русия, Китай и Иран;
че ще се включи в решаването на близкоизточните войни, като се съобразява с резолюциите на ООН за Израел и неговата политика спрямо Палестина, нелегалното застрояване, анексирането на Голан и т.н.;
че е представител на онази част от световната капиталистическа класа, която е срещу глобалните финансови капиталисти, която е ориентирана към развитие на промишлеността и реалната икономика, а не към глобализирането на финансово-спекулативния капитал;
че ще направи одит на Федералната резервна система на САЩ, което ще даде шанс на 300 милиона американци да излязат от матрицата на неоробовладелството;
че ще направи икономиката национално ориентирана срещу световната неолиберална контрареволюция...
Има и много други причини, заради които Тръмп беше определян като "извънсистемен играч".

Бях сред малцината коментатори в света, които предупреждаваха, че това може да не е истина и че по-скоро е wishful thinking, че Тръмп си е системен играч от "конюшнята" на Буш-старши, Чейни и ционизма, които предпочетоха него, вместо Хилъри Клинтън, заради лични причини.

Цялата тази "американска пролет" посред зимата продължи точно един месец и завърши преди несъстоялото й се начало, на 14 февруари 2017 г. с визитата на израелския премиер Нетаняху във Вашингтон и срещите му с Тръмп.

Преди това неочаквано дойде оставката на съветника за националната сигурност на САЩ ген. Флин, който също така не изкара на поста си /най-важният в администрацията на президента на САЩ/ един месец. Поне аз такова нещо не си спомням за последните 50 години.

Съветникът за националната сигурност е крайъгълният камък в политиката на САЩ в съвременния свят. Флин се осмели да извърши нещо немислимо.

На първо място, искаше да работи с Русия с рационален подход към общите проблеми.

На второ място, Флин заяви, че така наречената разузнавателна общност на САЩ е паразит, който трябва да бъде реформиран. Заради това се опита да подчини ЦРУ и Комитета на началник-щабовете на президента чрез Съвета за национална сигурност, т.е. имаше намерение да ограничи безграничната власт на ЦРУ и Пентагона още от времето на Буш-старши.

С една дума, Флин трябваше да определи напълно нова политика на Тръмп. Но това не се случи.

Така наречената "дълбока държава", заедно с израелското лоби, му спретнаха елементарна провокация и Флин подаде оставка, защото е имал разговор с посланика на Русия по открита линия, която, разбира се, се подслушва.

Тръмп прие оставката, а заедно с нея се отказа от надеждите за "американска пролет" и беше наместен на своето място бързо на 14 февруари, когато израелският премиер Нетаняху дойде да си вземе "плащанията". Защо?

От самото начало на президентската кампания за специалистите беше ясно, че зад кандидатурата на Тръмп застана и ционисткото лоби в Израел и САЩ, което допреди няколко години предпочиташе Хилъри. Но Моссад скрои номера на Бил Клинтън с оралната Моника Левински в Белия дом. /Да, големите проблеми на Запада се решават на такова равнище, както и назряващият скандал с педофилията в елита на САЩ/. След това обаче Хилъри и Обама започнаха пренасочване на политиката на САЩ от Израел към Иран – сключиха ядрената сделка с Техеран, свалиха санкциите, върнаха му 150 милиарда долара и т.н. Това доведе до рязко изостряне на отношенията между Обама и Нетаняху, който отдавна е затворник на историята, и изправи Израел пред екзистенциална заплаха. Даже Кисинджър заяви, че дава на Израел максимум още 10 години.

Нетаняху трябваше да търси спасение. Сигурен съм, че всички тези хакерски атаки срещу демократите, изтичанията на пощите на Хилъри и прочие скандали идваха от Моссад и техния интернетен изход Уикилийкс. Разбира се, Нетаняху насочваше "следите" към Русия и "хакерите на Путин", с което преследваше да сблъска отново САЩ и Русия и да се скрие зад този конфликт. Направо съм изумен от безпомощността на Кремъл да обясни тази елементарна политшашмалогия.

Така или иначе на 14 февруари Тръмп стана, както написаха други анализатори, "момче за доставка на Израел". Лидерът на Хизбула Хасан Насрала го нарече направо "идиот". Китайците и иранците са дълбоко озадачени. За Путин се очертава голямо поражение.

В САЩ на сцената отново са клоуни, които могат да правят впечатление само на други клоуни. Но опасни клоуни. Защо? Защото в позицията на Тръмп последва коренна промяна:

Иран отново беше обявен за основен враг и покровител на световния тероризъм и че преди да бъде решен конфликтът Израел – Палестина трябва да бъде решен "проблемът в Персийския залив";
разширени бяха санкциите срещу Иран и Русия;
съобщено беше, че Башар Асад все пак "трябва да си отиде";
Тръмп отложи срещата си с Путин до 6 месеца, въпреки че през тях динамиката ще бъде такава, че срещата може и да не се състои;
Тръмп отказа удължаване на Договора за съкращаване на стратегическите ядрени въоръжения СНВ-3, което за Путин е удар под пояса;
на 2 февруари представителката на САЩ в Съвета за сигурност на ООН Ники Хейли заяви, че санкциите срещу Русия няма да бъдат свалени докато Русия не върне Крим на Украйна.
дойде и публична обида от Тръмп, че "Путин е убиец".
Всичко това не е никаква "пролет", а опит за продължение и запазване на статуквото.

Какво е статуквото:

повече пари за богатите от джоба на бедните в САЩ;
повече войни и провокации и нови печалби на военно-промишления комплекс на САЩ;
повече дебилизиране на американците с фалшиво образование, фалшиви новини, наркотици и порнография;
още по-голямо подчинение на глобалната финансокрация и ционизма.
На този фон няма значение кой ще е в Белия дом – Тръмп или Хилъри. *урсът е един и същ – разрушение и унищожение на Русия.

Собствениците на Запада имат огромен опит в тези неща. Лондон и Вашингтон разпалиха Първата, Втората и Третата /Студената/ война. Сега в Близкия Изток, Украйна и Далечния Изток започнаха Четвъртата световна война. В момента се оформят двата основни фронта – европейският и тихоокеанският.

Нито един президент, вкаран в Белия дом, не е имал никога и никаква самостоятелност. За него има само един режим – ако кривнеш от линията и се опиташ да излезеш от затвора – разстрел. Но може да си подскачаш на едно място. Тръмп започна да подскача. Това му е позволено. За повече няма никакво намерение. За всеки случай го наместиха бързо.

Ако някой си е мислел, че ще бъде различно, е глупак. Дано не са били такива в Москва и Пекин.

http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=261&aid=4
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #260 -: (Понеделник) 13 Март 2017, 12:34 »

Превратът в США е  назначен на 1 май?

Сорос, Клинтън и Обама подготвят "виолетова" революция в САЩ. Създадени са щабове, правителство в сянка, което е и в действащото правителство, 32 000 "доброволци" подготвят преврата.  Работят 250 офиса с допълнителни 25 000 активиста.
Тръмп също не стои със скръстени ръце. Масови уволнения на нелоялните служители и борба с подслушването.
http://boeing-is-back.livejournal.com/502159.html
« Последна редакция: (Понеделник) 13 Март 2017, 14:11 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6540
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #261 -: Вчера в 11:59 »

http://koshava.blog.bg/history/2017/03/23/zashto-sasht-ubi-3500-syrbi-i-mylchanieto-po-tazi-tema.1517288


Защо САЩ уби 3500 сърби и мълчанието по тази тема?

автор: koshava

След бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г. попитали командващия силите на алианса - американския генерал Уесли Кларк, колко цели са били унищожени. „Достатъчно“, казал Кларк. Цинизъм? Не, проза на „милосърдието“ на НАТО.
Сега, десет години от началото на военновъздушната операция срещу Сърбия и Черна гора, алиансът все още не дава сведения за броя на унищожените цели. Няма и данни от щабквартирата за броя на цивилните жертви при бомбардировките.
Случаят в село Рачак стана непосредствен повод за военната операция. Какъв е той? На 15 януари 1999 г. ръководителят на наблюдателската мисия на ОССЕ в Косово Уилям Уокър обяви намерените там 45 убити албанци за цивилни жертви. Според МВР на Сърбия убитите от полицията албанци са били членове на терористичната „Армия за освобождение на Косово“ (АОК).
 
„Правилна и необходима операция“ - така бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън определи агресията на НАТО над Сърбия. Операцията бе проведена от предшественика му, днес върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността Хавиер Солана. В централата на НАТО в Брюксел бомбардировките срещу Сърбия - 38 000 полета, от които 10 484 с бомби с прецизно насочване, се смятат за значителен успех. След първоначалните атаки срещу военни цели алиансът концентрира огневата си мощ срещу промишлени и търговски обекти, но засегнати и разрушени бяха и множество цивилни сгради.
По време на 78-дневната въздушна операция, наречена „Милосърден ангел“, загинаха 1002-ма военни от армията и полицията и около 2500 цивилни. Сред тях 89 бяха деца. Около 10 000 души бяха ранени. Сред убитите са и четирима етнически българи: Стамен Рангелов, от село Божице; Симеон Тодоров от Сталач; Борис Еремиев от Клисура; Иван Станков от Ниш.

Стамен Рангелов е намерил смъртта си във взривена от НАТО болница за цивилни, Борис Еремиев - също, но в друга болница. От четиримата само Иван Станков е бил военнослужещ.
Може би най-големият срам във външната политика на България ни беше вменен от 38-ото народно събрание, правителството на Иван Костов и външния министър Надежда Михайлова. Тогава те, а не българският народ направиха „цивилизационния избор“ да дадат българското небе за апокалиптичните намерения на „Милосърдните ангели“ от НАТО.
Тогава никой не обясни на народа ни защо в някогашните български градове Ниш, Пирот, Враня и Сурдулица миротворните ескадрили на НАТО убиваха и невръстни дечица? Деца, чиито баби и дядовци векове са били българи! Защо се бомбардираха болници, мостове? Беше ли възмездие или наказание за България бомбата, която падна в Горна баня?
 

Митар Максимович- сръбски командир
 Много лесно е да бъдеш обвинен в сърбофилия, но случаят е... напълно друг.
Тук, на Балканите, обясняваме всички злини с филиите и фобиите на други, а не поглеждаме прагматично официалната статистика. Статистика, която по всички закони и етични норми е грозна и срамна за „ангелите“.
Сърбите все още са в опасност заради хилядите неизбухнали касетъчни бомби. Почти 10 години хиляди неизбухнали части от касетъчни бомби са разпръснати из 15 общини, главно в южната част на Сърбия, близо до границата с Косово. Натовските самолети хвърлиха 37 000 касетъчни бомби.
Около 160 000 жители на поразени територии са изложени на риск, а за разчистване на експлозивите ще са необходими 12-23 години.
На Сърбия са й необходими около 38 млн. долара, за да намери и обезвреди бомбите. А колко средства ще са необходими за възстановяването на разсипаната инфраструктура?
А сега малко и за достойнството, което, искаме или не искаме, но трябва да признаем на сръбския народ...
Когато НАТО бомбардираше белградското летище, оркестърът „Биело дугме“ на балканския гений Горан Брегович свиреше пред стотици хиляди „Джурджев дан“, а Весна Змиянац пееше на белградски мост „Йорговани“.
Цеца Ражнатович е толкова обичана в Сърбия не защото е турбофолк звезда, а защото по време на бомбардировките беше начело на всеки митинг срещу агресора заедно с двете си невръстни деца.
................................................................................................
Активен

bojinkata
Страници: 1 ... 16 17 [18]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални