Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: 2 в 1 Разказче :)  (Прочетена 416 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 187

« -: (Петък) 01 Януари 2016, 20:13 »

Той рисуваше със сърцето си тяхната следваща среща, защото любовта му бе вечна, а романтизмът подпалваше листата на страстта в него ежесекундно. "Благодаря ти, Душа!" - плачеше от радост на колене тя. Бе толкова лесно за него да отвори обятията си. Никога не бе срещала тя толкова сърдечен и вдъхновяващ човек. Винаги откровен, нежен и внимателен към всеки детайл от персоната й. Проникващ в дълбините на психиката й, лекуващ всичките й травми и болки от миналото. Всеки жест бе отправен с идеята тя да се развива и отпива от универсалните и непреходни качества и ценности. Тя възвърна личната си сила и увереност, красотата, която бе забравила, даряваща я на безценица на индивиди, невиждащи фонтана от доброта, ограничаващи полетите на духа й и присмиващи се на интересите й. Любознанието бе едно от тях. Нямаше ден, без който тя да не утоли жаждата си за информация - всякакви художествени истории, описващи битието на различни същества, философски романи, езотерични или научни текстове - нямаше граници за нея, изкуствено създадени от родителите, религията, убежденията й или горчивия й опит. Цяло изкуство е да можеш да отсееш и структурираш в такава подредба четивата, че от прочитането им да извлечеш максимума, докато Съзнанието се разгръща като пролетно кокиче, цъфнало в края на декември, галено от меките лъчи на едно забравено слънце, едвам виждащо се през гъстата мрежа от ... невъзмутим (като будист) чемтрейлс! (:D) След време завръщането към вече познатите текстове, но с нова перспектива, е неизбежно - разширяващо Съзнанието чрез детайли, останали неуловими от първия прочит. Той толкова мечтаеше да се запознае с нея и да вижда как тя попива всяка информация и опит, всяко качество и умение негово, отразявайки (не)съвършенствата им, разкривайки истинността и същината им (бидейки техни проводници) позволявайки им да стават все по-добри души ... и творци. За да бъде успешен този процес на магическо взаимодействие са нужни пълна отдаденост и безусловно приемане, оголваща откритост и нескончаемо уважение, проникновен ум и кой знае какво още. Активната реципрочност не бе възможна с книгата (за разлика от пасивната), защото тя не беше него и не можеше да отразява нейните качества, убеждения, мисли, емоции и чувства в един динамичен и двупосочен обмен на всякакво равнище (ментално, емоционално, физическо) ... Резултатът на тази алхимия за напреднали е виждането на себе си и другия като това, което са ... и което не са. Той се събуди от леглото, окрилен от съня/живота си, гордеещ се с това, което е и което не е. Тя заспа сладко, благодарейки на мирозданието и душата си за всичко.

~~~

Беше ми хрумнала идеята да сътворя две отделни и самостоятелни разказчета, които обединявайки ги, да създадат смислово трети, без да си личат съставните му части-цялости. :) И ето, че го направих успешно. В случая съставях динамично и едновременно трите разказчета, вместо първо малките, а след това да ги сливам в резултата, който прочетохте.

Реших всяко четно изречение да е за едното мини-разказче, а всяко нечетно за другото. Ето го текста, раздробен на две части-цялости. Като една от хубавите заигравки е изречението с Любознанието - съвсем различно се интерпретира като е в целия текст, и когато е само в отделния. :)

~~~

Той рисуваше със сърцето си тяхната следваща среща, защото любовта му бе вечна, а романтизмът подпалваше листата на страстта в него ежесекундно. Бе толкова лесно за него да отвори обятията си. Винаги откровен, нежен и внимателен към всеки детайл от персоната й. Всеки жест бе отправен с идеята тя да се развива и отпива от универсалните и непреходни качества и ценности. Любознанието бе едно от тях. Цяло изкуство е да можеш да отсееш и структурираш в такава подредба четивата, че от прочитането им да извлечеш максимума, докато Съзнанието се разгръща като пролетно кокиче, цъфнало в края на декември, галено от меките лъчи на едно забравено слънце, едвам виждащо се през гъстата мрежа от ... невъзмутим (като будист) чемтрейлс! (:D) Той толкова мечтаеше да се запознае с нея и да вижда как тя попива всяка информация и опит, всяко качество и умение негово, отразявайки (не)съвършенствата им, разкривайки истинността и същината им (бидейки техни проводници) позволявайки им да стават все по-добри души ... и творци. Активната реципрочност не бе възможна с книгата (за разлика от пасивната), защото тя не беше него и не можеше да отразява нейните качества, убеждения, мисли, емоции и чувства в един динамичен и двупосочен обмен на всякакво равнище (ментално, емоционално, физическо) ... Той се събуди от леглото, окрилен от съня/живота си, гордеещ се с това, което е и което не е.

~~~

"Благодаря ти, Душа!" – плачеше от радост на колене тя. Никога не бе срещала тя толкова сърдечен и вдъхновяващ човек. Проникващ в дълбините на психиката й, лекуващ всичките й травми и болки от миналото. Тя възвърна личната си сила и увереност, красотата, която бе забравила, даряваща я на безценица на индивиди, невиждащи фонтана от доброта, ограничаващи полетите на духа й и присмиващи се на интересите й. Нямаше ден, без който тя да не утоли жаждата си за информация – всякакви художествени истории, описващи битието на различни същества, философски романи, езотерични или научни текстове – нямаше граници за нея, изкуствено създадени от родителите, религията, убежденията й или горчивия й опит. След време завръщането към вече познатите текстове, но с нова перспектива, е неизбежно – разширяващо Съзнанието чрез детайли, останали неуловими от първия прочит. За да бъде успешен този процес на магическо взаимодействие са нужни пълна отдаденост и безусловно приемане, оголваща откритост и нескончаемо уважение, проникновен ум и кой знае какво още. Резултатът на тази алхимия за напреднали е виждането на себе си и другия като това, което са ... и което не са. Тя заспа сладко, благодарейки на мирозданието и душата си за всичко.

Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални