Страници: [1] 2 3 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Астралът  (Прочетена 6805 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Гост
« -: (Вторник) 22 Декември 2015, 09:23 »


http://suvarnavishudha.blogspot.de/2013/02/blog-post_11.html
Активен
Гост
« Отговор #1 -: (Петък) 08 Януари 2016, 23:53 »

Гласът на истината

В този линк ОСВЕН "чесни" сравнения на астралното пътуване с "дяволска работа" друго НЕ видях.Личи си,че авторът или НЕ е бил "с всичкия си" или НЯМА особени познания що е това "Астрал" откъде идва и ЗА КАКВО се използва!

Ама от "ПОРИЦАТЕЛИ" останали на нивото-туй Го чух у ДЖАМИЯТА!

От РОБСТВО ИСТИНА КОГА ще излезе,а??!

П.П.За да НЕ разводняваме твърде много Анонимния раздел,който вече и БЕЗ това си е достатъчно разводнен,предлагам да говорим за Астралът в тема вече ПУСНАТА СПЕЦИАЛНО за него,а НЕ да трябва да отварям нова тема и пак да стават по 1000теми в раздела и човек съвсем да се ОБЪРКВА кое от къде беше и кое къде отиваше.Какво ще кажете,а?
Активен
Гост
« Отговор #2 -: (Събота) 09 Януари 2016, 00:18 »


Ок ! Няма да отваряш нова тема, има я  Wink

Започваме!

Кой контролира Астрала?   ...и  битките, робството им........ Wink


Активен
Гост
« Отговор #3 -: (Събота) 09 Януари 2016, 02:09 »

Гласът на истината

Да кажеш,че някой "контролира" Астралът е все едно да кажеш,че някой "контролира" вятърът или вълните-никой НЕ контролира Астралът той просто си Е една "по-финна" среда,която ни заобикаля НАПЪЛНО в измерение,което не може да се види с нашите очи,не може да се чуе с нашите уши и не може да се усети с нашата кожа.Именно това измерение е обектът,който може да се нарече Астрал и ние ВСИЧКИ всъщност един вид "плуваме" в него.Но точно както пътниците на един кораб известно време след като се качат престават да чувстват "морска болест" и всъщност въобвще изобщо ЗАБРАВЯТ,че са на кораб,така и ние всъщност сме един вид "забравили" за съществуването на Астралът,който всъщност е НАВСЯКЪДЕ около нас!И вместо да се интересуваме от "океанът" в който нашият всъщност МАЛЪК кораб наречен "Свят" съществува,ние доколкова сме станали ПЛЕННИЦИ на този "кораб",че всъщност напълно сме се КОНЦЕНТРИРАЛИ само върху нашата НЕпосредствена заобикаляща ни среда смятайки,че тя е ВСИЧКО.Оттам идва и внушението за "Матрицата",което се използва често в киното и литературата за да опише сегашната форма на съществуване на Духът тук на планетата Земя към настоящия ни момент.Това всъщност е една аналогия за ОТкъсването на Човека от ИСТИНСКАТА заобикаляща го действителност чрез концентрирането му САМО върху един нейн ОТДЕЛЕН АСПЕКТ.Горе-долу това представлява Астралът-основата на ИСТИНСКАТА заобикаляща ни действителност-океанът в който плува нашия малък "кораб"-Свят!

Що се отнася до "битките" и "робството" нека го караме "парче по парче" и си мисля,че ще е по-добре първо да КОНКРЕТИЗИРАТЕ въпросети си за да можете да получите точни отговори,а НЕ просто да "пускате" по една дума тук и там и Човек да се чуди какво и защо искате да Ви каже.Така става ли?

Например,ако Ви е интересно защо НЕ всеки може "да се разходи" из Астралът и защо има тобкова много гурута,врачки,контактьори и какво ли още не дето твърди,че те СА Астралът и че само тях трябвало да слушаме,то мога да Ви отговоря по следния начин-Представете си,че Вие всъщност НЕ сте едно ТВЪРДО тяло,а сте по-скоро като СВЕЩ-съставен сте от различни "слоеве",които "горят" с различна температура и в различен цвят.Разбирате ли?Така и вашите "тела" всъщност са като различните "слоеве" на пламъкът на свещта,които имат различна температура и газовете,които преминават през тях светят в различен ЦВЯТ!Най-външното е това,което ние разбираме като нашето "физическо тяло",а най-вътрешното е това,което Ние разбираме като Бог.Имам предвид Господ Бог,а не множеството различни "същества",които НАИСТИНА имат сили,но са мноооооооого далеч от възможността да се нарекът Господ!Сега си представете,че в рамките на "тъмните" трюмове на "корабът" Ние можем да видим САМО най-външният,най-слаб слой на пламъкът на свещта и затова ние просто СИ МИСЛИМ,че освен този слой друг НЯМА.Ноооооооо,съществуват определени хора,които са развили "очите" да виждат повече "цветове" от "обикновенните" хора и те МОГАТ да проникнат "по-надълбоко" в пламъкът на свещта и да видят НЕ само най-външния горящ слой,а и "отблясъците" от по-вътрешните такива.Разбирате ли?Така се появява и възможността "да се вижда" в Астрала и от тук са способносттите на тези индивиди,които се наричат врачки,екстрасенси,контактьори и т.н..Това са хора КАТО ВСИЧКИ НАС,но просто са прекарали повече време през този или предишни животи за да развият тези "очи" и те имат "по-директен" контакт с ИСТИНСКАТА заобикаляща ни действителност от "обикновенните" хора.А това се постига като ТЕ самите първо са минали в състояние на СЛИВАНЕ на две или повече от тези "слоеве" на свещта си при което тези иначе СКРИТИ тела един вид "изплуват на повържността",а с тях идват и способносттите да се вижда и да се ЗНАЕ за неща,които "обикновенните" очи и уши просто НЕ могат да достигнат.

За да Го обясня така по-"ясно" отново ще използвам аналогията със свещта.Представете си "свещта Ви" изведнъж от характерния САМО за най-ваншния й слой жълт цвят изведнъж да загори в характерен за по-вътрешен слой червен цвят.Това се обяснява със способността на тялото характерно за по-вътрешния слой един вид да "превземе" "външнтото" физическо тяло и така да се стигне до точка,в която то да може да се ПРОЯВИ дори и на физическото Ни ниво.Така един вид "се отключва" Астралът и може да започне "разходката Ви",както и да се появят редица други ваши "възможностти" за които може дори и не сте подозирали,че биха могли да съществуват преди това.А за да се получи това СЛИВАНЕ на телата е необходим някакъв условно да Го наречем така-СТИМУЛ!Този стимул всъщност представлява това,което психолозите наричат "алтернативно състояние на съзнанието" и то се проявява когато успеете да НАУЧИТЕ ДУХЪТ СИ да преминава в различни "режими на функциониране" било то чрез специални медитации,упражнения,решаване на задачи или някакъв друг "чалъм",с които световноизвестните религии и философии просто са ПЪЛНИ.Сега станах ли по-ясен?Някакви други въпроси по отношение на това що е Астрал и как се влиза в него има ли?
Активен
Гост
« Отговор #4 -: (Събота) 09 Януари 2016, 03:25 »

Глас, благодаря за темата! Имам няколко въпроса към теб:

1. Според теб, Астралът сходен ли е с това, което Юнг описва в психологията като "Колективно несъзнавано"?
2. След физическата смърт, душата/ духът или както и да го наречем, в Астрала ли се озовава?
3. Гадатели / магове / врачки от Астрала ли черпят предсказанията си и ако да, защо в едни случаи напълно се припокриват, а в други грешат? Щото познавам една такава, веща в разбирането на карти Таро, която в 2, 3 случая се издъни.., в останалите е О.К.
4. Осъзнатото преминаване в Астрала, свързано ли е с повишени вибрации - чувство, че ти се вие свят преди да заспиш, загуба на ориентация пак преди сън / ще ме разбереш/?
5. Как да се справим с нападенията там - конкретно имах сън как изваждам от пръста си някакъв паразит, подобен на стоножка, с рибешка глава, много гнусно нещо ... знам, че на повечето ще им прозвучи смешно, но аз дни наред не мога да се оттърва от тоя сън!

Благодаря ти предварително за отговорите!
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #5 -: (Събота) 09 Януари 2016, 07:57 »

Осъзнато Сънуване. Без него си загубен там.  Като ветеран в "пенсия" мога да кажа че повечето неща изписани за Астрала са глупости. 

 
Активен

Живота е свещен.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #6 -: (Събота) 09 Януари 2016, 10:08 »

Осъзнато Сънуване. Без него си загубен там.  Като ветеран в "пенсия" мога да кажа че повечето неща изписани за Астрала са глупости. 

 


Точно  така!  Сънува  –  пише  и  си  въобразява  че  е  богоизбран! 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Гост
« Отговор #7 -: (Събота) 09 Януари 2016, 10:20 »

И аз  благодаря за темата и искам да попитам Гласа ако приемем,  че всичко е осъзнато сънуване как би обяснил следното ?
Когато сънувам успявам да засека в стаята си на определена честотата, на разстояние  около 1-2 метър от мен нещо, като паяк който се опитва все едно с пипала да изплете мрежа до съзнанието ми и той самият е мрежов на външен вид.
Тоест сънувам, но виждам че той е причината за сънуването ми, определено ми праща кошмарни сънища. Което в случая е осъзнато сънуване, защото засичам чужд обект над леглото. В сънят ми с хората сме на друго място, тоест паяка се опитва да ми създаде илюзорна представа, че съм на друго място...да го нарека астрала, но аз осъзнавам в момента че това е негова манипулация.

Благодаря предварително за отговора и обяснението  Smiley
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #8 -: (Събота) 09 Януари 2016, 10:38 »

До herrian:

"Като ветеран в "пенсия" мога да кажа че повечето неща изписани за Астрала са глупости."


 Давай,напиши си умностите тогаз.Ще ми бъде интересно да прочета(най-сетне) смислен и систематизиран текст,основан на личен опит(и не забравяй,че личният опит,бидейки субективен,неизбежно съдържа някаква степен на изкривяване,която наричам "филтър на възприятието").Защото това ти изречение(засега) не е нищо повече от баналнo нищoнеказване в стил "мно'о знам,вервайте ми".

(Извинявай,ако съм малко рязък/даже сам се цензурирах/,но се надявам,че можеш да напишеш нещо по-дълго по темата от това в синьото)
« Последна редакция: (Събота) 09 Януари 2016, 11:09 от HomerCat » Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #9 -: (Събота) 09 Януари 2016, 11:23 »

До herrian:

"Като ветеран в "пенсия" мога да кажа че повечето неща изписани за Астрала са глупости."

 Давай,напиши си умностите тогаз.Ще ми бъде интересно да прочета(най-сетне) смислен и систематизиран текст,основан на личен опит(и не забравяй,че личният опит,бидейки субективен,неизбежно съдържа някаква степен на изкривяване,която наричам "филтър на възприятието").Защото това ти изречение(засега) не е нищо повече от баналнo нищoнеказване в стил "мно'о знам,вервайте ми".
(Извинявай,ако съм малко рязък/даже сам се цензурирах/,но се надявам,че можеш да напишеш нещо по-дълго по темата от това в синьото)
И аз се присъединявам към молбата ти.  good
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Гост
« Отговор #10 -: (Събота) 09 Януари 2016, 12:14 »

Цитат
  Що се отнася до "битките" и "робството" нека го караме "парче по парче" и си мисля,че ще е по-добре първо да КОНКРЕТИЗИРАТЕ въпросети си за да можете да получите точни отговори 

Мерси за отговорите Глас, да не те натоварвам за сега  с прекалено много въпроси, че гледам има и други по нагоре ще ти задам два.

1. За Земята ли се сражават там горе или за човешките съзнания? -те са свързани де, но ми е интересно твоето мнение.

2. Има ли робство и там? Тоест ако подпише човек  пакта и заеме дадена страна, може ли когато поиска да я напусне свободно без да  бъде зависим  повече от  тях. (т.е. акцептират ли свободната воля)

Предварително Благодаря за отговора  hi
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #11 -: (Събота) 09 Януари 2016, 13:26 »

До herrian:

"Като ветеран в "пенсия" мога да кажа че повечето неща изписани за Астрала са глупости."


 Давай,напиши си умностите тогаз.Ще ми бъде интересно да прочета(най-сетне) смислен и систематизиран текст,основан на личен опит(и не забравяй,че личният опит,бидейки субективен,неизбежно съдържа някаква степен на изкривяване,която наричам "филтър на възприятието").Защото това ти изречение(засега) не е нищо повече от баналнo нищoнеказване в стил "мно'о знам,вервайте ми".

(Извинявай,ако съм малко рязък/даже сам се цензурирах/,но се надявам,че можеш да напишеш нещо по-дълго по темата от това в синьото)

На тия въпроси могат да отговорят само Наставниците ви. Всеки човек е сам за себе си и това което важи за един може да не е така за друг. Срещите,  уроците,  битките са лични,  зависят от етапа на осъзнаване.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #12 -: (Събота) 09 Януари 2016, 14:02 »

На тия въпроси могат да отговорят само Наставниците ви. Всеки човек е сам за себе си и това което важи за един може да не е така за друг. Срещите,  уроците,  битките са лични,  зависят от етапа на осъзнаване.
На кои въпроси?! Huh? Не става въпрос за конкретни въпроси, а става въпрос за молба да опишеш личните си виждания за Астрала. И като казваш : "Като ветеран в "пенсия" мога да кажа че повечето неща изписани за Астрала са глупости", най - искрено разчитам да конкретизираш кое точно са глупости, с повече от едно изречение... Grin  good
Прав си, че срещите, уроците и битките са лични и са функция на осъзнаването. Иначе казано реалността е индивидуална. НО! Тук, в този форум преди време се осъществи една ОБЕКТИВНА среща в Астрала. ОБЕКТИВНА, предварително уговорена, от която среща и двамата участници /непознаващи се в реалния живот един друг/ дадоха недвусмислена обратна връзка!!! Недвусмислена. И никой от форума не го "отрази" това, егати..../но това е друга тема!/...
Та, все пак се надявам да прочета написани от теб неща, независимо колко са субективни.
 hi
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Гост
« Отговор #13 -: (Събота) 09 Януари 2016, 14:16 »

Хайде стига пак сте спамили, оставете Гласа да се изкаже. Ако нямате конкретни въпроси, отговори или лични случки и преживявания, които да опишите отидете и пишете по другите теми.
Активен
Неактивен HomerCat
Hero Member
*****
Публикации: 1067
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Събота) 09 Януари 2016, 14:20 »

Приемам забележката ти,Гост.
Активен

Сънят на Разума ражда борба с Егото.
Страници: [1] 2 3 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални