Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Връзките между различните инкарнации/превъплъщения и нашите двойници.  (Прочетена 1570 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #15 -: (Понеделник) 23 Ноември 2015, 23:28 »

Прочети всички трудове на Ленчето и ще си изясниш много неща за Етера, материята и всичко останало, като електричество, енергия, магнетизъм, светлина, тъмнина, свободна енергия.

galaxsis, мисля, че тези неща са ми предостатъчно ясни, и за разлика от Блаватска, която е мъртва и не може да говори, има достатъчно хора, които са живи и говорят.

А ти трябва да започнеш по-често да задаваш въпроси.
Активен

Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« Отговор #16 -: (Понеделник) 23 Ноември 2015, 23:35 »

Мъртва ...била.. Undecided

И що прави  тази тема у мъртвите, след като вече са спрели да говорят  Undecided

Че и за инкарнации и превъплъщения си мечтаят  Undecided
Активен
Неактивен tan16
Jr. Member
**
Публикации: 58
Пол: Мъж

« Отговор #17 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 00:07 »

А какво ще кажете за камикадзетата?

Само че темата се измести и фокусира основно върху Смъртта, пребиваването в Астрала/Отвъдното. Мен ме интересува дали има копия на нашата реалност, т.е. хора, които изглеждат като нас и живеят в сходна на нашата реалност. Също дали бъдещето ни връщане тук на Земята или някъде другаде има ли връзка с миналото такова? Не само кармата, за която говорят? Визуална връзка, личностни качества пренасят ли се? Ако сте изгледали клипчетата в началото на темата, ще видите страшно голяма прилика между покойници от минали векове и настоящи живи обитатели на тази планета. Да, може да е фейк и много ми се ще да се получи някаква дискусия по тези въпроси.
Като споменахме раждането и половата енергия на майката и бащата, какво ще кажете за телегонията?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #18 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 01:45 »

Мен ме интересува дали има копия на нашата реалност, т.е. хора, които изглеждат като нас и живеят в сходна на нашата реалност.

Не съм попадал до сега на издържана, кохерентна логика, която да подкрепя такова допускане.

Също дали бъдещето ни връщане тук на Земята или някъде другаде има ли връзка с миналото такова? Визуална връзка, личностни качества пренасят ли се?

Лични качества се пренасят, да. Естествено. Нали в това е целият смисъл. Визуалната "връзка", както я наричаш, също има, да. Но това значи много неща и не е причина (казуалност) за каквото и да е. А какво да се каже за телегонията? Вземи прочени каквото пише за телегония и си кажи мнението и размислите по въпроса.Имам чувството, че се опитваш да станеш зависим от чуждо мнение. Не бъркай форумите с гугъл, и гугъл с форумите.
Активен

Неактивен tan16
Jr. Member
**
Публикации: 58
Пол: Мъж

« Отговор #19 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 02:55 »

E, знам за какво се отнася телегонията, иначе нямаше да я спомена. Smiley Мнението ми е, че има някаква логика, дори мисля, че по такъв начин се пренасят доста различни белези. Smiley Доказано е, че жизнеспособността на сперматозоидите при птиците се запазва за 80  дни, при бозайниците - до няколко месеца. Може да се намерят аргументи в полза на развитието на расизма, както и да се потърси религиозна обремененост/влияние. Според мен най-голямо си е унаследяването от бащата и майката, но е възможно и останалите мъжки сексуални партньори да имат някакво по-минимално участие. Колкото до това дали само първият определя всичко, струва ми се алогично. Мисля обаче, че е възможно и бройката на жените да оказва влияние върху поколението, макар че тази теория го отрича това нещо. Допускам, че може да не съм прав, но такива са ми размислите. Smiley

Всъщност, не става въпрос за такава зависимост, каквато я описваш - това би елиминирало собственото ми чувство за авторитарност Laugh, не че се е случвало и такова нещо при емоционален срив, но сега мисля, че съм в друга фаза/етап. Аз си имам свое мнение, но предпочитам първо да попитам/прочета другото становище в случай, че съм пропуснал нещо. 2+ глави мислят по-добре от една. Ако нещо ми се стори достатъчно логично, мога да го допусна за истинно/близко до истината. Аз се съмнявам във всичко, което чета, видя или чуя, докато не го проверя лично или поне не докосне собствените ми възгледи/убеждения/анализи. Форумите са полезни, когато се обменят информация, идеи, становища/различни гледни точки, пораждат се конструктивни дискусии, спорове. Smiley Ценни са както собствените възгледи и опит, така и чуждите. Така се осъществява колаборация и може да се стигне до по-пълно разбиране на нещата.

Уморен съм сега, едвам пиша, но се надявам темата да има своето развитие. Smiley
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #20 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 06:24 »

Forum,много съм ти мерси..
Горе долу и аз тъй ги виждам нещата..
Активен
Неактивен Enigma
Newbie
*
Публикации: 20

« Отговор #21 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 10:26 »

Надявам се да не измествам много фокуса на темата, но бих искала да ви попитам за колективното несъзнавано с неговите архетипи, описани от Юнг - мислите ли, че съответства на астрала / отвъдното?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #22 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 17:42 »

Форумите са полезни, когато се обменят информация, идеи, становища/различни гледни точки, пораждат се конструктивни дискусии, спорове. Така се осъществява колаборация...

Аз си имам свое мнение, но предпочитам първо да попитам/прочета другото становище в случай, че съм пропуснал нещо.

*бах тая колаборация... Напомня ми на galaxsis и Митко - единия си траел, щото чакал първо другия да си изтърве сиренцето, пък другия само мълчал и питал първия що трае. Всеки случай, няма да успееш да породиш дискусии по този начин. Ще се убедиш с времето.Надявам се да не измествам много фокуса на темата, но бих искала да ви попитам за колективното несъзнавано с неговите архетипи, описани от Юнг - мислите ли, че съответства на астрала / отвъдното?

Не мисля. Ако си добре с английския, те насърчавам да прочетеш въпросния материал, който пак линкнах по-горе, и да видиш дали може да ти понесе убежденията. Но ако не става, пак ще направя обобщение накратко.Става въпрос за "Реципрочната система на теорията". Това се дефинира като - основа за нова научна парадигма. Основа за нова научна парадигма ще рече, че всички заключения на логиката, философията, физиката, химията, астрономията и всички производни неща се ТЪЛКУВАТ логически по НОВ начин. Като цяло, този нов начин представлява обръщане с главата надолу на досегашния начин на тълкуване продуктите на логиката. Интересното обаче е, че когато всичко до сега се обърне наобратно и отзад-напред, логиката може да проникне до "метафизичното" и до местата, където настоящата логическа основа не успява да стигне.

Горните скици не са просто свидетелство на един от операторите на стола от Монтоук, както galaxsis плитко, както винаги, схваща. Те са свидетелства И логически предвидени положения, които Резипрочната система на теорията (РСТ) предвижда, изхождайки от доказуеми факти. Това е именно причината въпросният човек да е приел напълно РСТ като валидна и да я е приел за много по-вярна от настоящата световна логическа парадигма. Именно поради миналото си в Монтоук, с което може да сравнява и да си доказва, той се е въодушевил от РСТ, поради което е решил да допринесе за популяризирането й.

А самата Реципрочна система на теорията е от 70те години, и я е измислил валиден, приеман физик, който сам е направил няколко открития като принос за научния свят - не е произволен случаен тревоман-хипи.

Така че става дума за едно рзлично, и по-сериозно положение. Защото, както galaxsis намеква по-горе, МНОГО, ако не и ВСИЧКИ уважавани езотерици, останали в историята, са казвали същото. Независимо дали приети или презряни от историята, всички езотерици, които са доказали мощта на знанието си, като Блаватска, Кроули, и други илюминати, твърдят, че нещата са именно наобратно - с главата надолу и отзад-напред. galaxsis споменава и Кийли - Кийли е родоначалникът на всички публични научни тенденции към етера и първи успява да се сдобие с известност и достатъчно масовост, така че да изкара научните технически постижения в областта на етера от ограничените кръгове на единици неподозиращи случайни изобретатели.


Така че тук става дума за нещо НОВО, към което насочвам. Всички знаем какво е изписала Блаватска и останалите и какво е изписано по техен адрес и прочие, това е доста вехто. Но в случая говоря за нещо, което е по-близо до Кийли, защото става дума за знание, което идва по пътя на научната, а не на езотеричната логика. И то е същото това познание като от езотериците, но СЕГА ВЕЧЕ - научно обосновано.Според Реципрочната система на теорията...

- Вселената е изградена от движение. Пространството се дефинира като движение, и времето се дефинира като движение. И времето и пространството са еднакви по това, че и двете се дефинират в движението.
- Материалният свят е съставен от точно две материални Вселени. (не говоря за нематериалните светове в тази публикация, въпреки че РСТ се занимава с тях - горните скици)
- Едната материална Вселена е Вселената на пространството. Тя се характеризира с това, че пространството е нещо триизмерно, а времето е величина, и поради това се измерва с часовник.
- Другата материална Вселена е Вселената на времето. Тя се характеризира с това, че времето е нещо триизмерно, а пространството е величина, и поради това пространството се измерва с часовник.

- Скоростта на светлината не е най-бързата възможна скорост, а е предел.
По същия начин като скоростта на звука. Когато самолет достигне скоростта на звука, се преминава предел. Това преминаване се обозначава от силен гръм. След което настъпват някои изменения в законите на физиката, докато самолетът се намира в свръх-звукова скорост. По същия начин скоростта на светлината е предел.

- Когато нещо достигне светлинна скорост, то се намира на предела между двете материални Вселени. АКО нещото премине този предел, и усвои свръх-светлинна скорост, тогава времето става триизмерно, а пространството се превръща във величина, която може да се измери само посредством часовник. Тоест тялото е преминало в другата материална Вселена, и е вече ненаблюдаемо в нашата (суб-светлинната вселена).
- Ако нещо от свръх-светлинната материална вселена иска да дойде тук при нас, където пространството е тяхното време... то ще трябва да намали скоростта си на движение. Ако някой от нас иска да напусне суб-светлинната материална вселена, той ще трябва да се ускори отвъд скоростта на светлината, и тогава времето ще е неговото ново пространство.

- Разликите са доста грандиозни. Защото двете материални вселени виждат една-друга наобратно. Тоест там, хората изглеждат обърати наобратно, с хастара навън. Това означава, че там, в свръх-светлинната материална вселена, аурата е твоето тяло, а тялото е твоята аура. Това означава, че там, бъдещето е онова, което се намира пред теб, а миналото е онова, което е зад гърба ти. Защото времето е триизмерно, и ти един вид можеш да се разхождаш из него по съвсем същия начин, както тук се разхождаш в триизмерното пространство. Хората там не могат да повярват как е възможно някой да се разхожда из пространството, така както на теб не ти се вярва, че е възможно някой да се разхожда из времето.

- Всяко едно нещо     съществува навсякъде      едновременно.
Това означава, че ние съществуваме навсякъде. И ето отговорът на въпроса ти: това, което наричаш твое съзнание тук, там минава на заден план и е твое подсъзнание. Това, което тук наричаш твое подсъзнание, там е на преден план като твое съзнание.

- Телепатията между двама души се обяснява в РСТ като двама души, които са отдалечени в суб-светлинната вселена, но в свръх-светлинната вселена седят един до друг и си говорят.
- Пътуването във времето се обяснява в РСТ като тяло, което се ускорява до свръх-светлинна скорост, преминавайки в свръх-светлинната вселена. Там, то изминава определен път, напред или назад, което за нас тук означава в бъдещето или в миналото. Ако изминава сложен път и настрани - точно както ние знаем да се движим из триизмерно пространство - то извършва по-сложни неща от наша гледна точка. След което се забавя отново до суб-светлинна скорост, което ефективно го пренася в бъдещето, в миналото, или в "различен времеви сюжет" от наша суб-светлинна гледна точка.
Така че... пътуването във времето и пътуването в пространството са абсолютно едно и също нещо. Не съществуват космически кораби, които да пътуват в пространството, но не и във времето. Защото въпросът опира, чисто и просто, до скоростта, с която се движат, нищо повече.
Не е толкова просто обаче. Защото е необходима изключително сложна навигационна система... която да може едновременно да навигира в триизмерно пространство и в триизмерно време, и да превключва мигновено между двете. Защото разликите са огромни дотолкова, че не можеш да разпознаеш нищо от свръх-светлинната вселена. Опитай се да си представиш например как изглежда собствения ти образ във времето, а не в пространството. После си представи, че го наблюдаваш триизмерно. Такива са разликите.
- Телекинезата се обяснява с това, че съзнателно човек успява да извърши манипулация върху предмета в свръх-светлинната материална вселена, и да го състари или подмлади в определена посока там, което тук би изглеждало като движение в триизмерното пространство в определена посока.

- и прочие...


Вижда се, че отдавна сме надскочили бръщолевенето на Блаватска и компания. И въпреки че думите им остават верни, те са просто една вехротия в днешно време, която е просто безполезна на фона на модерното напреднало разбиране, което е налично в момента.

Та отговорът на въпроса ти - не, колективното несъзнавано не съответства на астрала или на отвъдното (а астрала и отвъдното са също различни неща). Колективното несъзнавано съответства на свръх-светлинната материална вселена, според РСТ.
Астралът е... според мен... РЕЗУЛТАТ, а не конкретно място/равнина. Според личното ми мнение, въпреки че нямам подобни опитности, астралът е РЕЗУЛТАТ ОТ СУМАТА НА ДВЕТЕ ВЪЗПРИЯТИЯ - суб- и свръх-светлинно. Когато свръх-светлинното ти възприятие се повиши в определена степен, а суб-светлинното ти възприятие се намали в определена степен, тогава ЕФЕКТЪТ Е, че съзнанието ти развива нова форма на тълкуване на нещата, която именно нова форма на тълкуване наричаме астрал.

Но не мисля, че това само по себе си е място/равнина. Има само две места (две триизмерности) - на пространството и на времето. В които ние постоянно съществуваме едновременно, и в които пребиваваме, преживяваме и се движим едновременно. А астралът е интерпретация на тази едновременност, в която се "влиза". Не влизаш в равнина/място, а влизаш в нова интерпретация на онова, което по принцип е.

И съветвам онези от вас, които имат такива опитности, да вземат този акъл от мен, който няма такива опитности, защото каквото казвам е вярно.
« Последна редакция: (Вторник) 24 Ноември 2015, 17:56 от форум » Активен

Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #23 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 18:06 »

Такааа......идваме си на думата. В началото бе движението, а някъде в края се появи и словото....Мерси Форум(вече те пиша с главна буква  Wink)....Продължавай да наливаш знания в празни глави.....Макар, че лично аз бих им казал на празноглавците сами да си ловят рибата, а не да чакат да им го сервирам ястието на готово....Ама тва е друга тема ..... Ти си добър човек....Освен, че даваш на празноглавците( т.е. не владеещи, английски, немски, френски....италиански....испански.....латински) храна, ами и им я и дъвчеш....Защото празноглавеца не може освен да си осигури храна, той иска да я получи и сдъвкана....т.е. не може и да положи усилия да я приведе в нормален за консумиране вид. И ти като добър човек(Меркел  Wink) ги каниш празноглавците на трапезата си, поднасяш им отгледана и сготвена от теб храна....сдъвкваш им я и им я наливаш у търбусите..... Wink.....Адмирирам те....Аз не мога като теб...егоист съм. Само един съвет ще ти дам. Спри да дъвчеш храната на хомо еректуса и поне им я поднеси необработена. Не за друго, но поне да ми доставиш искреното удоволствие да гледам как хомо еректуса се гърчи у форума със ''спазми в стомаха''.... Wink.....Ако може де...не ти се моля на колене..... А иначе, искрено се забавлявам с Теб и горкия хомо еректус опулил малките си и тъпи очички, от които дал Бог много у форума .... Дерзай ..... храни празноглавците, но не забравяй, че те утре ще изядат теб......


hi
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #24 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 20:27 »

Ooo,Aри..Драго ми е да те видя/прочета и в тази тема Roll Eyes

Много четки към Форума,много нещо..
Ама вместо да му обясняваш как ще го пишеш с главна буква,вземи му помогни с преводите,че инак току виж,те помислили и теб за празноглавец незнаещ друг език
 Cool

Активен
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #25 -: (Вторник) 24 Ноември 2015, 21:12 »

Ооооо...ама ти сериозно ли си мислиш, че хомо еректуса ша пие вода от Моя извор? Не ! Учи езици, за да не ти се подиграват и съучениците на сина ти  Wink....
Няма как да си живеете в невежество, пък претенциите да удрят у стратосферата....Просто няма как....Който не е учил на млади години, ша забива петата у *ъза на стари години. Дерзай ! Единствено мога да ти помагам с латинския  Cool....За стандартните езици си лови рибата сама. Ако не, ще гладуваш. И м/у другото, единствения ''+'' за мен от този форум е, че от вчера вече съм си наел 24часова учителка по руски. Факт. От Люлин е мадмоаезел Лена. Ще живеем заедно през следващите 2-3 месеца. По 24 часа нон стоп. Утре отивам у швейцарското посолства да и бием виза, понеже тя няма такава. И след месец заминаваме.... Laugh Laugh Laugh Laugh.....А като се ''върна'' на пролет у форума, руския ще ми е като френския, английския...испанския.....немския...абе, втори майчин език....И писмено и говоримо !

А относно Форум, изобщо не му се подмазвам...пък няма и за какво. Ако си ме следила, ще си наясно, че хората, които уважавам ги пиша с главна буква, а тези, които не ги уважавам ги пиша с малка буква. Е, кво да те правя, като ти самата се пишеш с малка буква  Grin....Аз ли пък да те повишавам в чин и да те изписвам с голяма буква....? Ми не....ти самата си се хвърлила под трамвая, па после се чумериш....
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #26 -: (Сряда) 25 Ноември 2015, 06:21 »

Ооо,не..Чак такива илюзии,не съм си правила Cool

Ама да те питам и теб като Маги..

Що щеш ти  у този форум,където списва хомо еректус..ъъъм,пардон,планктона?
Активен
Неактивен Enigma
Newbie
*
Публикации: 20

« Отговор #27 -: (Сряда) 25 Ноември 2015, 10:59 »

Форум, прегледах набързо посочените от теб материали, ще ми трябва време да ги изчета внимателно, затова на този етап няма да си позволя да коментирам, без да съм обстойно запозната. Прави ми впечатление обаче, че в предпоследната статия, авторът говори за състоянията "приживе" и "след смъртта" като за двете страни на една монета  - реалността, в която времето е координата, а пространството се измерва е всъщност състоянието след смъртта. "Раждаш се за едната реалност и умираш за другата" / цитирам по памет /. Така че, ако колективното несъзнавано съответства на свръх- светлинната материална вселена, както казваш, не описва ли това аналогично преживяванията / състоянието след смъртта?
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #28 -: (Сряда) 25 Ноември 2015, 12:02 »

Така че, ако колективното несъзнавано съответства на свръх- светлинната материална вселена, както казваш, не описва ли това аналогично преживяванията / състоянието след смъртта?

Предполагам, че значи, да. Но, както твърди автора, и на двете места се съществува в материална форма (просто видоизменена).
Активен

Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #29 -: (Сряда) 25 Ноември 2015, 20:00 »

Ооо,не..Чак такива илюзии,не съм си правила Cool

Ама да те питам и теб като Маги..

Що щеш ти  у този форум,където списва хомо еректус..ъъъм,пардон,планктона?Ми нали требе да знам дали планктона вече е еволюирал в хомо еректус, а какво по добро място от тук. За тва се понавъртам да си правя социологията. И не си вадя изводите само от тук....навъртам се и в други сайтове, като дневник, блиЗ, пик..... и да ти кажа нивото е едно и също. Е, с някои изключения де....ама те изключенията тук са с панталон, така, че теб не те бърка....Е ся разбрали защо идвам тук....
Как дела дарогая мая....?

Или май беше обратното....Как дела мая дарагая ....?

Мисля, че имаше някаква разлика м/у дарогая и дарагая и то по-точно в какъв контекст се използва...Както и да е...още съм пресен ''руснак'', ти си по-в час по въпроса, ще ме разбереш.... Grin Grin
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални