Страници: 1 ... 22 23 [24] 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Херметизъм  (Прочетена 22015 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #345 -: (Събота) 23 Юли 2016, 10:48 »

http://www.rennes-le-chateau-la-revelation.com/sommaire-uk.htm
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #346 -: (Събота) 23 Юли 2016, 12:15 »

Предвид отговор 318 и 319 http://xcombg.net/index.php?topic=1363.msg37321#msg37321 , засягащи въпроса -   Дали Септимания е т. н "Старо еврейско царство"?! прилагам следните данни:

   Еврейският пътешественик от дванайсети век Вениамин Туделски разкрива в своя летопис относно пътуването си от Испания към Средния изток, че князът, начело на господстващата аристокрация на Нарбон, е „потомък на Давиловия род, както е посочено в родословното му дърво“. Дори в „Енциклопедия Юдаика“ са споменати тези „еврейски царе“ на Нарбон - но е пренебрегнато родословието им. Разбира се, никой нямал желание да се поинтересува откъде може да произлиза родословието, споменато от Вениамин Туделски. В действителност, както ни предстоеше да разберем, ситуацията е доста сложна.
Докато разглеждахме генеалогиите на тези князе от коляното Давидово в южната част на Франция, открихме, че те са същите фигури като прародителите на един от водачите на Първия кръстоносен поход - Годфроа дьо Буйон, — който става крал на Йерусалим. Начело на този поход са четирима велики благородни предводители. Защо тронът е предложен само на Годфроа дьо Буйон, и то от тайнствен и все още неизвестен съвет от избиратели, които се събират в Йерусалим, за да вземат решение по въпроса? На кого може да са били подчинени тези горди повелители и защо? Ние опитахме да докажем, че произходът е имал преимущество пред титлата - че Годфроа е получил законното си наследство като представител на Давидовото коляно.
- из "Свитъците на Исус" на Майкъл Бейджънт
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #347 -: (Неделя) 24 Юли 2016, 13:21 »

Последно в отговор 327 писах за обсадата на Монсегюр.
http://xcombg.net/index.php?topic=1363.msg37356#msg37356

Днес ще добавя някои бележки относно случилото се.  

! Много ценен коментар за мен:
Цитат
Това е още по особено, предвид факта, че тези катари -  посветени са изповядвали схващането, че нищо материално няма съществена стойност. Следователно биха ли държали толкова на предмет, та да го охраняват с цената на живота си?  

Това с кланянето на предмети, чаши, одежди на мъртъвци и светци, копия , Граали, статуии избива рибата от всякъде. Някога в един друг форум събираха камъни, оргонити, кристали  и ги задействаха дори им казваха мантри и им се кланяха.
Ония Моисеевци в пустинята и те нали си правеха златни  телета и им принасяха жертви. Без да подозират "силите" зад тях.
Проблемът на много хора  е, че след като не познават истинския жив бог (ДУХ) - създават, свой такъв, предмет, талисман, статуя, паметник, камък....и започват да  му се кланят.

 И "ония" това чакат !

Мила катарите какво са почитали?

.......

Също тия Тамплиери нали знаеш, че на Птоломеите са служили ?
А какво търсят и те не знаят, защото са само служители!

п.п. Всъщност търсили са "предмети" - чаши, Граали, копия, кивоти....и "Духът" им останал чужд.

Защо е било нужно на "Духа" , да им предоставя материални неща за да се въплъти в тях, че те да го потърсят?

Те не търсят "Духа" и силата стояща зад предмета, а самия "ПРЕДМЕТ".

 GrinСъщо:
Мила, как свързваш търсенето на "богомилите" с  "Тамплиерите" ?

Къде е разликата?


Също каква е разликата между "катар"?...богомили..?...и  ..."тамплиер"....? ...
Относно 'предметите' пазени от  катарите. Относно връзката им с тамплиерите. Бележки:
  Три безценни старинни писма, чиято автентичност е категорично доказана от водещи експерти, се съхраняват в италианския фонд Malnipote. Част са от архива на проф. Умберто Каридини, известен на Апенините специалист по Средновековието, който ги открива по време на проучванията си. Той обаче умира преди да успее ги публикува. Части от тях са качени в интернет от студентите му.

 Тези писма хвърлят светлина върху легендата на легендите-тази за Светия Граал, както и върху смятаната за съмнителна от много историци връзка между рицарите на Храма -тамплиери и богомилите във Франция, известни днес като катари. Както и за ролята на мюсюлманската секта на асасините.

Писмата са писани тамплиерския магистър за Прованс между 1248 и 1250 г. Ронселин де Фос.

(пропускам цялата статия, описваща обсадата на Монсегюр и бягството на избраните с реликвата).

Трите писма, за които споменахме в началото, са писани през 1245 г., 1256 г. и 1270 г. от тамплиерския магистър за Прованс между 1248 и 1250 г. Ронселин де Фос, който през 1253 г. става магистър на Ордена за Англия, а през 1260 г. - отново за Прованс. Седалището му е в градчето Пиюс, където се провежда един от съборите на богомилите-катари. Вероятно тогава „добрите хора” се сближават с рицарите. Той адресира писмата до сравнително малко известния тамплиер Ришар, чийто брат Рено де Вишие по-късно става Велик магистър на Ордена на тамплиерите, като го ръководи от 1252 до 1273 г.

Според писмото Рено де Вишие обещава да скрие тяхното съкровище. Той ненавижда водача на кръстоносния поход срещу тях Симон дьо Монфор и племенника му Филип, който е господар на крепостта Тир в Светите земи. Помага му бъдещият седемнадесети Велик магистър на Ордена на име Гийом де Соняк. Той е на този пост от 1247 до 1250 г., когато е убит в бой с мюсюлманите. Още в началото на писмото се появява избягалият от обсадената крепост Монсегюр богомилски дякон на Тулуза Пиер Боне. Става ясно как той и другарите му изпълняват мисията, за която са изпратени.

В посланието богомилите са изписвани навсякъде с главни букви „Добри Хора”, „Добри Мъже”, „Добри Братя”, а жените са наречени „Добри Дами”. Именно на жените е поверено да пренесат и скрият съкровището.

Да видим какво пише Ронселин де Фос на Ришар де Вишие през 1245 г. Преводът е на автора на тези редове. Писмото започва така:

„Мой скъпи братко во Христе, Тук, в Акра, мога вече да ти пиша, за да докладвам за успеха на мисията, която ми повери в деня на рождението на нашия Господ през 1243 година, когато дяконът от „Добрите Хора” Пиер Боне пристигна в нашата къща и поиска помощта ни и закрилата ни за тяхното Съкровище. Ти ми повери задължението да придружа и ескортирам „Добрите Дами” и тяхната Реликва до нашия Храм и да я предоставя тайно на твоя брат. Същата вечер тръгнах от нашата къща в Пиюс, като бях направляван от „Добрия Човек” Пиер Боне до укрепената пещера при Niaux, където заварих седем „Добри Дами”, пазени от един „Добър Човек”.

Същата вечер се разделихме: докато двамата „Добри Братя” продължиха своя път, за да скрият остатъка от тяхното съкровище, дамите отпътуваха с конска кола, като носеха Реликвата на Йосиф, закриляни от мен.”


« Последна редакция: (Неделя) 24 Юли 2016, 13:41 от Мила » Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #348 -: (Вторник) 26 Юли 2016, 23:04 »

...
« Последна редакция: (Сряда) 27 Юли 2016, 00:52 от Мила » Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #349 -: (Четвъртък) 15 Декември 2016, 10:50 »

етикет: Меровинги

https://books.google.bg/books?id=kKVoQZxsOAQC&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false
An Historical Compendium, from the Creation, to the Year of Our Lord 1722 ...

https://books.google.bg/books?id=MosAAAAAMAAJ&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=false
A Short History of the Church of Christ: From the Close of the Sacred ...
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #350 -: (Събота) 07 Януари 2017, 23:18 »

http://nauka.bg/%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%be%d1%80%d1%84%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d1%8a%d1%82-%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0-%d1%84%d0%be%d0%bb/


Една не много голяма статия за орфизма.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #351 -: (Петък) 20 Януари 2017, 10:46 »

Благодаря за статията, herrian! Също и за тази в темата за българите.
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #352 -: (Понеделник) 06 Февруари 2017, 10:49 »

http://krasiancientastrology.com/wp-content/uploads/2017/01/Hermetichna_Astrologia-1.doc
Херметична астрология, Робърт Поуел
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #353 -: (Понеделник) 06 Февруари 2017, 15:59 »

Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #354 -: (Вторник) 07 Февруари 2017, 10:31 »Аз благодаря, защото има с кого да обсъждам!
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #355 -: (Вторник) 07 Февруари 2017, 10:51 »

В темата "Луцифер - Корана, Католицизма и лъжите за кръста" възникна необходимост от аргументи, по повод:

Цитат
 Истинското зло е на запад и се опитва да се представи за християнство. През 1054г. е големия разкол, тогава се пръква сектата католицизъм. Тогава се появява и антихриста,  в лицето на папата,  и ето близо хиляда години антихриста властва над света.
  

          
         В подкрепа на това твърдение ще отбележа, че тамплиерския орден е бил подчинен на Константинопол, а не на папата и е бил в непрекъсната връзка с ислямските асасини....
Представи някакви доказателства (основание за заключение, източници и т.н.) за това си твърдение, моля.
Защото след 13.10.1307 г. ("черният петък" произлиза от тази дата) всеки може да твърди всичко за тях и всичко някак остава само на думи. "Историята се пише от победителите".

     Из http://www.gumer.info/bibliotek_Buks/Polit/Article/smol_prav.php :
Преведох набързо някои моменти от този текст, обосноваващи връзките на тамплиерите и асасините:

... Уви, политиците на Запада рядко се обръщат към историците, а още по-рядко към историците на Изтока, даже преди взимането на такива отговорни решения, каквото е обявяването на война с една или друга източна държава. Иначе те биха разбрали, че всъщност противостояние "христианство - ислям" няма, а има друго противостояние - " вярващи (боговеры) - поклонници на мамон", хората на духа и поклонниците на златния телец.
За напрегнатия конфликт на цезаро-папизма с движението на катарите, богомилите, официално-православната Византия вече е казано достаточно (има се предвид изложението в книгата до тук). Но ние все още не сме загатнали съвършено неочаквания факт за съюзническите връзки на тамплиерите с... мюсюлманския орден на "ассассините".
А между другото за тези връзки съществува сериозна литература. Из последните работи отделяме книгата на Джеймс Вассерман "Тамплиери и Ассассини" (2001). Ордена на "ассассините" се явява основа на шиитското направление в исляма. Появявайки се в края на 11 век на територията на днешен Иран, това религиозно-мистично направление скоро предизвикало разкол и разцепило исляма на две части: сунити и шиити. "Ассассините" създали мощно секретно общество, подобие на орден, или точно тайна империя, която притежавала и собствени войски, и собствени финанси, и човешки ресурси, поради което успешно се бори с всякакъв противник, от християни до мюсюлмани. Външните признаци на "ассассините" се явяват... белите плащи с червени ивици.  (Напомням, че белите мантии с червени кръстове били приети исторически по-късно от Ордена на  храмовниците (тамплиерите).
Както отбелязва Едуард Бурман (Edward Burman, The Assassins - Holy Killers of Islam), Св. Бернар Клервоски, составил устава на тамлиерите, не докоснал системата на йерархията в Ордена. Затова и тази система на йерархията, създадена от самите тамплиери, се оказала като две капки вода  с йерархията на... "ассассините". Рицаря съответствал на "рафик" (rafiq - компаньон или "другар"), сержант-послушниците - фидаал (fida'I), тоест редови член, а миряните, на служба у рицарите и сержантите наричали - ласик (lasiq). Висшите степени на двата ордена също се отличават с поразително сходство: приори и магистри съвпадат с ассассинските da'i, а Великия магистър се нарича da'i kabir, то есть "Великий дааи".
Когато през 1307 година ордена на храмовниците бил разгромен и започнали разпити, то тамплиерите, между другото ядно били разпитвани за тяхната връзка със сарацините и други мюсюлмани. Затова и до нас са дошли сведения, че тамплиерите практически през цялото време на своето съществувание поддържали непосредствена връзка с "ассассините".
...
Още по-поразително е сходството в доктрината на двата ордена. И двата ордена, както показва сходството във възгледа на много историци, водят своето начало в... гностицизма и мистерите на първите християни, в това същото апостолско учение, което чудодейно се предавало от поколение в поколение чрез пустинниците и отшелниците на 3-5 век, чрез първите монашески обители и скити. Известното на всички църковно слово "скит", тоест монашеска обител, происхожда из древно-коптското "шиит" (долина) - несравненно фонетическое сходство с "ши"a" и "шиитите" мюсюлмани, с този, който е получил право на съществуване чрез "ассассините".

  


следва

***

     За да е ясно защо поставям в темата за херметизма този орговор ще се позова на следните взаимовръзки:

1. Връзка на тамплиерите с Константинопол.
2. Връзка на тамплиерите с древните източни учения.  
    Херметизма - основа на ученията.
3. Връзка с Богомилството.
4. Катари и тамплиери.
5. Ассасини и тамплиери.
6. Есеи, орфици, ктисти като последователи на единен корен. Исихасти. Пустинници. Монашески обители. Суфисти.
7. Тракия. Аркадия. Хермес... Орфей... Християнски мистицизъм... Възраждане на херметичното учение през средните векове
8. Сионския приорат.
9. Есеи. Зилоти. Сикари. Масони и сикари... Сикари и мюсюлмански асасини.

Помежду всички тези елементи съществуват здрави връзки и общи корени. Ще си послужа с аргументи насетне в темата.
« Последна редакция: (Вторник) 07 Февруари 2017, 10:56 от Мила » Активен
Неактивен teodordt
Full Member
***
Публикации: 151
Пол: Мъж
"Защото няма от какво (да се страхува)."

« Отговор #356 -: (Вторник) 07 Февруари 2017, 11:56 »

Всъщност, молбата ми за аргументация се отнасяше до твърдението, че тамплиерите били подчинени на Константинопол. Стори ми се странно и не мога да се съглася с тази теза. Написах съображенията си в другата тема.
 
Мила, относно останалото, не мога да обсъждам нищо. Нямам никакви знания по темата.
Активен

В нашата история (а и в историите на други страни) от XVIII в. до сега няма нищо по-задушаващо от "братската любов" на една голяма европейско-азиатска страна с имперски амбиции и нейните "освободителни" напъни.
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #357 -: (Вторник) 07 Февруари 2017, 19:52 »


Какво не разбирате? Че Бог е слязъл толкова ниско, колкото сте Вие и все пак е по-човечен от всеки?!  Не се е оцапал. Не е наранил. И как така - питате Вие. Значи не съществува, казвате. Щом не е като Вас.

Има достатъчно източници от които всеки може да провери каква е историята на аврамическите религии. Не е трудно да се предположи, че "магическите сили" на така наречения месия идват от подхранвана с векове "колективна памет" за насилие, жертви и страдания. В което не виждам да има нещо хуманно.

Странно е, хем се отхвърлят разни сведения и учения като "човешко дело", хем им се отдава енергия и се черпят "сили" от същите тези "учения".

Дали съществува бог. Да, бог съществува и е толкова реален, колкото са реални и човешките фантазии.

bg2,
Никоя фантазия не може да покрие невероятните възможности на "реалния" свят, в който живееш. В това отношение фантазиите изглеждат като бледо подобие на реалността. Доколкото разбирам умът ти не е в състояние да достигне подобен обхват. Поне засега. Жалко. За мен това може да означава - един събеседник по малко в твое лице.
Едва ли Бог ше изчезне поради факта, че съществува незабелязан от теб. Ти обаче със сигурност не би оцелял/а без Него, дори и да не разбираш това.
  

Към днешна дата мнението ми е същото каквото е било когато са писани мненията от цитата.

Сигурно общия мотив в целия миш-маш не е, че култовете за които пишеш изискват захранване и енергия от "богомолците", а и не само от тях. Голям зор да се вменяват разни неща за бог и тем подобни.  
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #358 -: (Сряда) 08 Февруари 2017, 06:55 »

Интересни неща наистина.

Докато четях ми хрумна нещо. През 1204 цар Калоян разбива кръстоносците при Одрин, а около век по-късно тамплиерите бият катарите. Дали няма връзка незнам,  но е странно.  Балдуин е бил от Фландрия, дн. Белгия. Избиването на катарите прилича на отмъщение за случилото се при Одрин, където според средновековните автори загива цвета на рицарството.
Другото,  което взе да ми се върти в главата беше Тамплиери=Брюксел и Асасини=Терористи.
Едно от обвиненията срещу тамплиерите е, че се кланяли на Бафомет, което е деформирано от мохамет. Ами ако е било истина?
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #359 -: (Сряда) 08 Февруари 2017, 10:34 »

http://sparotok.blogspot.com.es/2013/10/blog-post_29.html

За богомилите
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални