Страници: [1] 2 3 ... 25   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Херметизъм  (Прочетена 22012 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« -: (Вторник) 06 Октомври 2015, 15:46 »

 
          До преди час се питах в кой раздел да поставя материала, който бих искала да споделя с вас:
"Херметизма на траките
ОТВОРЕНИЯТ ХЕРМЕТИЗЪМ НА ТРАКИТЕ И НЯКОИ ПРАКТИКИ, СВЪРЗАНИ С НЕГО"
 http://umaybg.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5/

          Във форума не намерих тема посветена на Херметизма, въпреки, че се обсъжда езотеричното, окултното,  алхимичното, астрологията, орфизма и Елевсинските мистерии, както и връзката им с египетските традиции, гностцизма ... Също Питагорейството. А всички те имат един извор и не само те.
      Преди дни HomerCat създаде интересна тема, поне за мен интетесна The Red Pill part 1
Когато обаче се питах как да споделя позицията си в нея се почувствах ограничено. Питах се кое ми липсва. Бях забравила за Херметизма. Напомни ми въпрос на стар приятел, на когото дължа благодарност за вдъхновението да започна тази тема.  hi
Покрай безсмислените битки в теми,  в които Библията се смята за остарял порок, а извънземните са съвремените ангели забравих как възприемам, от къде тръгвам... Какво ме води.
       От години изследвам за себе си апокрифи, гностически текстове, религиозни доктрини, допитвам се до изповядващи разни идеали. Това, което търся не е нова информация, още по малко верую. Както Платон казва :"Пълното невежество не е най-голямата злина; по-лошо е натрупването на недобре усвоени знания"... Това, което търся е среда, в която да обменя и преподредя наличната си информация. Търся да намеря в кое кътче на познанието все още присъстват корените на това, което вече знам. Търсех себеподобни... Разбрах, че всеки един без изключение държи в себе си късче от пъзела, който търся да сглобя за себе си. Всеки и всяко тръгват от корените, които познавам. Лесно намирам паралели, по-трудно разграничавам. Затова и, когато пишем за религии и учения, за мен е без значение дали ще аргументирам Христос през учението на Херметизма или през себе си, или с цитат от Библията. Защото всичко това са понятия изходящи от единен логос, интерпретирани от наслоеното многообразие на доктрини и битийни схващания къде разумни, къде изопачени в смисъла си и така лакатушейки се е изтрила през вековете пътеката към дома, към водещото... И все пак както и в приказките и сказанията,  колкото и препятствия да има, дори и по видимо нов път,  героя стига до дома си, защото пътя не води до място "извън", а е вътре в себе си и богатствата достигнати по този път са достояния на собствената ни цялост.

       
       Само като въведение споделям тук откъс от горепосочения материал:
" Ще започнем същината на доклада с една предпозиция. Преди години се случи така, че ни се наложи да пишем за връзката между „Корпус Херметикум”, свързан тематично с другото произведение от същия род „Поимандрес” и ролята на траките. Без доказателства, само по предчувствие и логика, предложихме виждането, че това произведение е на траките херметици, а не е египетско. Едва след десетина години се появиха факти, но покрити с прах от 200 години, които потвърдиха възгледа ни. Сведенията дойдоха от проучванията на живялия през XVIII – XIX в. княз Чертков. Той именно пише, че произведението „Корпус Херметикум” е открито за първи път в земите на траките. "

     
Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #1 -: (Вторник) 06 Октомври 2015, 17:54 »

Въведението ми в темата за Херметизма завърши с думите от цитирания по-горе доклад:
"Сведенията дойдоха от проучванията на живялия през XVIII – XIX в. княз Чертков. Той именно пише, че произведението „Корпус Херметикум” е открито за първи път в земите на траките. "
Какво представлява " Корпус Херметикум"?
Ще цитирам фрагменти от следния материал:
http://misli-bg.com/articles/63/kabala/hermetizym

І. Corpus Hermeticum

1. Структура и съгласуваност

Латинският превод на Марсилио Фичино*, известен като Corpus Hermeticum, е важен стимул за развитието на ренесансовата философия и култура. Сборникът е съставен от 17 трактата, които изясняват основните учения на гностицизма под формата на проповеди или разговори на знаещия с желаещия да узнае. Фичино подрежда трактатите по степен на авторитетност. На първо място са разговорите на Висшето Същество с Хермес, следват разговорите на Хермес с Асклепий и на Хермес с Тат. По този начин проповеди 13, 14, 15, 16 и 17 по кодекса на Фичино се оказват и в отношение на диалогична съгласуваност. След като е изяснил различията между сетивата и мисленето (CH ІХ), Хермес продължава дис*урса с изясняване на разликата между действията и сетивата (CH ХVІ), следва диалогът за истината (CH ХVІІ), илюзията (CH VІІІ) и накрая за мъдростта (CH ХІV), където, приключил с обучението на Тат, Хермес резюмира в писмен вид съдържанието на поученията си и ги изпраща на Асклепий.

Бележка:
*Марсилио Фичино
За поклонници на херметизма се споменава още през 830 година, когато халиф Ал Мамун преминал през град Харан и там се срещнал с хора наречени "сабиани". Те заявяват пред мюсюлманските власти че техен пророк е Хермес Трисмегистус и книгата от която се ръководят е Херметика. В западна Европа основната част на Корпус Херметикум е преведена от гръцки през 1460 година от Марсилио Фичино за библиотеката на Медичите, макар че отделни откъси са споменавани още през IV век от алхимикът Зосимус.

...
2. Влияния и традиции

Повлияна безусловно от индийските философско-религиозни системи и преди всичко от етиката на будизма и метафизиката на Самкхя, гностическата традиция изминава дълъг път на развитие от късноантичния гностицизъм, през юдаизма и исляма, преди да окаже съответно влияние върху възраждането на европейския езотеризъм.
Като елинистична система на окултизма херметизмът разцъфтява в Египет от І век, запазвайки се като жива традиция в сирийския град Харан почти до Х век, когато неговият главен представител, Табит ибн *ура (836-901) основава езическа херметична школа в Багдад.
В Харан херметизмът се съчетава синкретично с неоплатонизма още преди възникването на исляма. Най-ранните ислямски алхимици включват и херметични автори, които пишат под арабизирани псевдоним: Балина (Аполоний Тиански) и Артефий (Орфей). Знаменити арабски философи като Ал Кинди, Ал Фараби, Ибн Сина и други са значително повлияни от херметичните съчинения.

Постепенно херметизмът си пробива път и на запад. Парцивал на Волфрам фон Ешенбах, съчинена около 1210 г., съединява търсенето на Светия Граал с херметичния езотеризъм. Шотландските версии на Старите обвинения на свободното масонство, чийто най-ранен ръкопис датира от 1400 г., твърдят, че геометрията е била изнамерена преди потопа от Явел, син на Ламех**, който записал науката върху каменни колони, запазили се и след потопа и открити от „великия Хермарий“, който преподал тази наука на човечеството. През 60-те години на ХV век Марсилио Фичино превежда сборник с херметични документи от епохата на елинизма и му дава названието Corpus Hermeticum – основен двигател на западния езотеризъм.

Бележка:
** Ламех - Син на Матусал, и баща на Ной. Живя седемстотин седемдесет и седем години, и умря пет години преди потопа - Бит. 5:25-31.
... Спирам с цитати, заради някои впечатления. Защо спрях на Ламех? - не защото е споменат в Битие. Определено причината не е тази. В една друга тема наскоро "форум" писа за книгата на ангел Разаел, цитат от  http://xcombg.net/index.php?topic=1324.msg27958#msg27958
« Отговор #28 -: (Понеделник) 17 Август 2015, 18:40 »:
Цитат
Из Книга пета, Митове на свещеното слово

315. Книгата на Разиел

(В еврейския мистицизъм (тоест Кабалата), Разиел е архангелът на Мъдростта, „Пазителят на тайните“ и „ангелът на Мистериите“, бел.прев)

Книгата била разкрита на Адам, докато бил в Еденската градина, за да му се покаже всяко поколение и всеки негов маг, всяко поколение и водачите му. Как Господ му е показал поколения, които още не съществуват? Някои казват, че Бог го е пратил в сън и му показал, а други казват, че Адам видял всички с очите си, защото всичко, което четял в тази книга, го виждал със собствения си взор.

(защото най-вероятно е била напреднала технология за създаване на информационна проекция в съзнанието, бел.прев)...
Някои казват, че книгата била написана на пергамент, а други казват, че била гравирана в сапфир. Как се е четял този сапфир? Адам го вдигал до очите си, и огънят, горящ вътре в сапфира, възприемал формите на букви, така че Адам да може да ги прочете.

В книгата се съдържало тайно писание, обясняващо 72 клона на мъдростта, мистерии, които не били разкрити дори на останалите ангели. Книгата съдържала и цялата история, минало и бъдеще, на човечеството.
...
 След това Адам усилено изучавал книгата и я завещал на сина си Сет. Така тя се унаследявала през поколенията.

И по този начин книгата била предадена от Сет на Енош, после на Кенан, после на Джаред, и по този начин достигнала Енох. От тази книга Енох извлякъл знанието за Мистериите на сътворението. Преди да бъде въздигнат в рая, Енох поверил книгата на сина си, Метуселах [Metuselah], който я прочел и я предал на сина си Ламех, и оттук достигнала до Ной, сина на Ламех, който се възползвал от нея, за да построи Ковчега.
Има и такива, които казват, че книгата е била разкрита на Ной от ангела Разиел. Те казват, че Ной чул книгата от устата на Разиел и по-късно Разиел му я записал върху сапфирен камък.
Прочитайки книгата, на Ной му било възможно да прозре велики тайни на познанието, йерархии от разбиране, и идеи на мъдростта, да познава пътя на живота и пътя на смъртта, пътя на доброто и пътя на злото, и да предвижда грижите на всяка година, дали за мир или война, за изобилие или глад, за жътва или суша. Като се вглеждал в книгата, били разкрити съдбите на звездите, както и пътя на слънцето и имената на пазителите на всеки един фирмамент.

(фирмаментът е древна алхимическа концепция, според нея небето е нещо твърдо, като купол, и ако някой успее да го строши и да премине през него, отива в друг свят, бел.прев)
Разкрити били и тайните да се тълкуват сънища и видения, и как да се управляват всички човешки желания, също и как да се прогонват зли духове и демони.
От цитираните дотук материали разбираме, че :
1."геометрията е била изнамерена преди потопа от Явел, син на Ламех**, който записал науката върху каменни колони, запазили се и след потопа и открити от „великия Хермарий“, който преподал тази наука на човечеството. "
2."Преди да бъде въздигнат в рая, Енох поверил книгата на сина си, Метуселах [Metuselah], който я прочел и я предал на сина си Ламех, и оттук достигнала до Ной, сина на Ламех, който се възползвал от нея, за да построи Ковчега.
Има и такива, които казват, че книгата е била разкрита на Ной от ангела Разиел. Те казват, че Ной чул книгата от устата на Разиел и по-късно Разиел му я записал върху сапфирен камък."
3." произведението „Корпус Херметикум” е открито за първи път в земите на траките. "
...
 
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #2 -: (Вторник) 06 Октомври 2015, 22:30 »

Намерих в и-нет част от текста

http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2556.0

Това което привлече вниманието ми:


16. И Бог е в Духа; Духът е в Душата; Душата е в материята, и всички те съществуват във Вечността.37.   И понеже движенията им са различни и многообразни, а телата им също не са еднакви, макар че на всички заедно е дадена една скорост, не е възможно да има двама или повече създатели.

38.   Ако имаше повече създатели, единството на порядъка нямаше да може да се запази и щеше да възникне съпрничество за мястото на най-могъщия.

39.   Ако предположим, че съществуваше един втори творец за съществата, подвластни на промените и смъртта, тогава той би пожелал да сътворява също така и безсмъртни същества, а Творецът на безсмъртните би пожелал да сътворява смъртни същества.

40.   Освен това, ако съществуваха двама творци, и от едната страна има материя, а от другата – душа, тогава на кого от двамата би трябвало да принадлежи Творението? И ако двамата биха се грижили за Творението, кой би трябвало да притежава по-голям дял от него?77.   Затова трябва да гледаш на Бог така: Всичко, което съществува, Той държи в Себе си като мисъл: Всемира, самия Себе си, Вселената.

78.   Ако ти самият не станеш равен на Бог, не можеш да Го разбереш, защото само сходното разбира себеподобното.

79.   Израстни до огромни размери, освободи се от всички тела, издигни се отвъд всяко време, стани вечност. Тогава ще разбереш Бог.

80.   Остави да те проникне мисълта, че няма нещо невъзможно за теб, гледай на себе си като на безсмъртен и способен да разбереш всичко – всички изкуства, всички науки, вида на всичко онова което живее.

81.   Стани по-висок от всички висини и по-дълбок от всички дълбини.

82.   Събери в себе си усещанията на всичко създадено: на огъня и водата, на сухото и влажното; представи си че си едновременно навсякъде: на земята, в морето, във въздуха; че дори не си още заченат, че се намираш в майчината утроба; че си юноша, старец; че си мъртъв и се намираш отвъд смъртта. Ако можеш да обхванеш всичко това еновременно със съзнанието си – времена, места, случки, качества и количества, тогава ще можеш да разбереш Бог.

83.   Но ако държиш своята душа в плен на тялото, ако непрестанно я потискаш и знаеш само да казваш: "Аз нищо не разбирам, нищо не мога, страх ме е от морето, не мога да се издигна до небето, незнам кой съм бил и какъв ще стана", тогава какво общо имаш с Бог?

84.   Защото докато обичаш тялото си и си покварен, ти не си в състояние да обхванеш нищо от това, което е действително красиво и добро. А най-голямото зло е да не познаваш Божественото.
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #3 -: (Сряда) 07 Октомври 2015, 00:21 »

bg2,
Благодаря ти! Сега ще можем да коментираме.
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #4 -: (Събота) 26 Декември 2015, 12:18 »

За тракийският орфизъм изворите са твърде оскъдни,  но ако съдим по основното стигнало до нас орфизма поне на пръв поглед наподобява на нещо като протохерметика. За траките Хермес не е бил просто вестилел на олимпийските богове,  а много повече. Хермес е стражът на слънцето който го придружава по пътя му денем в небето и нощем през подземния свят към изхода който е пещера накрай света в источна посока. Хермес е страж на хората и водач на душите,  пазител на знания,  покровител на науките. Според орфизма Хермес е и създател на хората,  заедно с Хефест и Прометей. " Познай себе си и ще познаеш вселената и боговете" - е казал Орфей. Това е много подобно на " Каквото горе такова и долу; каквото вън такова и вътре; всичко е едно и  едно е всичко". Разбира се ако има връзка то тя трябва да се търси в богомилите-катари предходниците на розенкройцерите.
И не смесвайте розенкройцери с илюминати Sad
Активен

Живота е свещен.
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #5 -: (Събота) 26 Декември 2015, 13:06 »

Корените на розенкройцерите са в Тракия,  а на илюминати в египет.  Орфиците имат Музей,  а  крадците имат моше=мойсей. Музей е пазител на скрижалите на Орфей и автор на химни и пророчества,  моше получава скрижалите си от един облак . С други думи илюминати крадът част от знанията на херметиците с цел да ги ползват за собствена облага за сметка на останалите живи същества. Тогава знанията били поделени и скрити на седем места и седем били избрани за пазители.  Един от тези пазители бил Ашока цар на северозападна Индия от династията Сакя,   който  основал Братството от Хималаите. Също така символ на това Братство на херметиците е и дракона. Двуглав дракон отразяващ дуалноста във вселената и седмоглав отразяващ равнищата във същата вселена. Този дракон е пазител на яйцето в гнездото,  на върха на дървото,  където го мъти орлица. Корените стигат чак до мътилката на първичния океан,  клоните опират в трона на тримата,  които са един.
Ако се разтърсите внимателно не в чуждоземни писаници,  а в нашите собствени поверия  и митове ще откриете предостатъчно връзки между траки,  българи,  богомили и розенкройцери. Тогава ще стане ясно защо са ни набелязали. Не е заради хубавите ни очи,  а заради нещо което имаме в себе си. Седем народа са херметици по съдба , така да каже поради това,  че Пазителите са от тях. Името Розенкройц казва достатъчно.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Събота) 26 Декември 2015, 13:10 »

Въпросът не е кое откъде произлиза. Въпросът е какво ОЦЕЛЯВА в момента. Защото, точно в момента, розенкройцерите са илюминати.
Активен

Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #7 -: (Събота) 26 Декември 2015, 13:24 »

Главите са две но дракона е един. Отатък за анунаките споменах,  че те воюват по между си ползвайки хората като оръжие. Земно отражение на тази вечна борба е сблъсъкът между Пазителите и Отцепниците или крадците. Сравнението с игра на шах е най-подходящо. Съмнително е дали играчите си дават сметка че пешките им са живи същества.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #8 -: (Събота) 26 Декември 2015, 14:07 »

 Grin
herrian
Цитат
Главите са две но дракона е един.
Айде да ва светна малко.Дракона(тя) е двуглава.Що? Оня тапанар призоваваше черното слънце, на което разрушиха материалния дом тука в плюса.И предизвикаха големия взрив.Те бяха я налазили,и решиха че като унищожат едното проявления, ще могат със другото и, да завладеят живота и в двете.Та.
Всяка царица на света,е и царица в минуса,за това се изобразява двуглава.Тежка е царската корона.Тая на която разрушиха дома,е прибрана и е тука на Земята.Или, младата Царица на света Земята,е приютила в дома си, предишната която мангалите прецакаха.Новата Царица си пое задълженията,но старата и помага да навлезе в домакинството.Ся двете ухиленки им готвят манджичка да са наядат най сетне и да са спрат.
Женското е Бяло слънце,Черна дупка ,и Черно слънце.Това са трите проявления на Женското.  Kiss
Всичко е извратено от тях,в писанията им няма това което искате да знаете.
 Cool
П.п.
Цитат
Земно отражение на тази вечна борба е сблъсъкът между Пазителите и Отцепниците или крадците. Сравнението с игра на шах е най-подходящо. Съмнително е дали играчите си дават сметка че пешките им са живи същества.
Няма такъво нещо.Играта е между технолозите,и демонолозите(два вида са и са в постоянна битка кой да цунка на оная минджата).Пазителите,не използват никого, те само  пазят реда и правилата.И помагат на женското ,което е пазител, поради това че ражда живот.А Земята е място за лечение на женското,и стана капан за паразитите.С един *уршум два заека.Господ е Майстора.  Laugh
« Последна редакция: (Събота) 26 Декември 2015, 14:23 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #9 -: (Събота) 26 Декември 2015, 14:51 »

Да,  и този Господ е Тати, за когото ти необичаш да говориш, дори пропусна факта,  че Мама Птица си е у гнездото и си мъти яйцето. Smiley
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #10 -: (Събота) 26 Декември 2015, 15:55 »

...
ако има връзка то тя трябва да се търси в богомилите-катари предходниците на розенкройцерите.
И не смесвайте розенкройцери с илюминати Sad
hi
 Да. Много точна забележка.
Исках да пиша за посвещението, но за сега се спирам. Посвещението е причината да възникне кое да е окултно течение. Но всички те, основно розенкройцерите отбелязват богомилите за техни посветители. Също тамплиерте. Макар разклоненията на ордените притворно да ги има, базата бива да се знае възниква тук. За Християн Розенкройцер се знае, че е отглеан от "съвършените".  В момента довършвам прочита на книгата на Влад Пашов "Богомилите път на съвършените", има я в интернет. И макар Влад Пашов да цитира Дънов, говорейки за Бялото братство, правилно отбелязва, че каквото и да е писано за богомилите, малко се говори за тяхното учение като за окултно, по скоро се обосновава социално-реформаторски, или религиозно, като манихейска ерес в сравнение с т. н тогавашно християнство, ала същинския му корен и реалното му обвързване с чистото християнство, каквото то е, с цялото познание, до което достига посветения, това убягва на авторите. Същинската връзка е тук, траките, древните мистерии, извели до съзнание за божествената искра,  са основата, на която стъпва християнското учение.

Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #11 -: (Събота) 26 Декември 2015, 15:58 »

I франсетата са у кюпа..А да..Мила е писала..тамплиери..
Ма то траки/фраки,все едно...
 
Даже си мисля,че тРАките са високи рижави..

а  БългАРите дребни и смугли..

Знаете ли,веднъж питах С.Мавров за това..За АР и РА ..Каза че са две противоположности и нормално е да има отражение в линиите им тук..Което не само че потвърждава,че българите не произхождат от траките,но и сочи,че са две различни противоположности  
« Последна редакция: (Събота) 26 Декември 2015, 16:04 от Psyhea » Активен
Неактивен Мила
Hero Member
*****
Публикации: 1209

« Отговор #12 -: (Събота) 26 Декември 2015, 16:34 »

I франсетата са у кюпа..А да..Мила е писала..тамплиери..
Ма то траки/фраки,все едно...
 
Даже си мисля,че тРАките са високи рижави..

а  БългАРите дребни и смугли..

Знаете ли,веднъж питах С.Мавров за това..За АР и РА ..Каза че са две противоположности и нормално е да има отражение в линиите им тук..Което не само че потвърждава,че българите не произхождат от траките,но и сочи,че са две различни противоположности 
... А Боян Мага какъв е?  Smiley Чие познание води?
Активен
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #13 -: (Събота) 26 Декември 2015, 16:44 »

Мисля че отговора е в "християнското " му име Венеамин,  което по-скоро напомня за Вайнемьойнен от Калевала или Боян-Имен,  както е познат.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #14 -: (Събота) 26 Декември 2015, 17:58 »

I франсетата са у кюпа..А да..Мила е писала..тамплиери..
Ма то траки/фраки,все едно...
 
Даже си мисля,че тРАките са високи рижави..

а  БългАРите дребни и смугли..

Знаете ли,веднъж питах С.Мавров за това..За АР и РА ..Каза че са две противоположности и нормално е да има отражение в линиите им тук..Което не само че потвърждава,че българите не произхождат от траките,но и сочи,че са две различни противоположности  
... А Боян Мага какъв е?  Smiley Чие познание води?

Ne знам..Ще помисля,то в името му трябва да е заложено...Всъщност..той нали на вълк се превръща,а Чингиз хан нали и него вълк го пази?.. Huh?

че даже и се сетих за тази статия на ПР


За митичния образ на Боян Мага, Сириус и символа на кучето

http://www.parallelreality-bg.com/statii/zagadki/takiiskobalgarski/316-2011-04-19-22-08-26.html
« Последна редакция: (Събота) 26 Декември 2015, 18:08 от Psyhea » Активен
Страници: [1] 2 3 ... 25   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални