Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хонконг – „Революцията на чадърите“  (Прочетена 493 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« -: (Сряда) 08 Октомври 2014, 15:48 »

Започна нова цветна революция или ''майдан'', както наричаме в последно време действията на вашингтонските фашисти. Тези са толкова отчаяни, че посегнаха и на Китай... Wink....Първо мечката, а сега дракона....Не мислите ли, че войната, която се опитват да провокират ще ги изпрати на дъното по-бързо, и по този начин агонията на дрънцолия (сащ) ще приключи...Нооооо....естествено, няма да са виновни правителствата, които катастрофират и фалират дрънцолия в продължение на десетилетия, а ще изкарат виновни  мечката и дракона  Wink...... То май и тва е целта де...На дрънцолите е ясно, че с мечката мед не могат да ядат, нито пък с дракона да летят, но въпреки всичко постоянно ги провокират..... Smiley.......
Хайде сега заедно да открием разликите м/у цветните революции....арабската пролет...майдана и нашите протести от миналата година.....То разлики май няма де...Единствено се набиват на очи думата ''демократични ценности'' и финансирането от един и същи източник.... Grin Хонконг – „Революцията на чадърите“


Ще избухне ли нова цветна революция, този път в Хонконг?
„Революцията на чадърите“ започна в края на септември и първите дни на месец октомври (2014). Протеста е организиран от студенти, които настояват административният управник на Хонконг Люн Чун-ин да подаде оставка, а Китай да позволи на гражданите сами да изберат кандидатите си за предстоящите през 2017 г. административни избори. И тук се наблюдават обичайните шаблонни модели и компоненти на т.нар. „цветни революции“. Имаме символ на поредната „революция“ в името на „демократичните права“ на някакви низвергнати и подтиснати хора от юмрука на диктаторското и „недемократично“ правителство, в случая това на Китай. Символа е – чадъра, тъй като протестиращите студенти се събират с разпънати чадъри, които използват, за да се предпазят от безкрупулните органи на реда, които ги пребивали и пръскали с лютив спрей. Второто важно нещо е т.нар. „правозащитни“ организации да разкритикуват или поне да „изразят загрижеността си“ относно спазването на правата на младите интелигентни студенти. Своята загриженост изрази и Вашингтон, на което Китай отговори в свой стил – сдържано и красноречиво. „Моля Съединените щати да не се опитват да се намесват във вътрешните работи на Китай“.

Ако си спомняте и „окупацията“ на Софийския университет се ръководеше от няколко групички, оглавявани от младежи (някои се оказа, че въобще не са студенти, а други че са били „скъсани“ още преди години), които не криеха връзките си с американските неправителствени организации, институти и фондации. Те дори се срещаха с някои чужди посланици, които „изразяваха подкрепата“ си. Срещнаха се и с бившия посланик на САЩ в България.

Оказа се, че лидерите на протестите са създатели на групи и неправителствени организации са получили финансово спонсорство от  Националния демократичен институт (анг.: National Democratic Institute) – финансиран от Държавния департамент на САЩ – и куп фондации като „Фондация Форд“. Национален демократичен съюз е превел на тези организации общо $ 460, 000 долара. От финансираната от Държавния департамент американска НПО изразяват следната позиция:

    „To foster awareness regarding Hong Kong’s political institutions and constitutional reform process and to develop the capacity of citizens – particularly university students – to more effectively participate in the public debate on political reform, NDI will work with civil society organizations on parliamentary monitoring, a survey, and development of an Internet portal, allowing students and citizens to explore possible reforms leading to universal suffrage.“

Joshua Wong co-founded Scholarism in 2011, which he says was the year of his political awakening. He was 15 years old at the time.

Джошуа Уонг е едва на 15 г., когато през 2011 година става съосновател на групата Scholarism, която се финансира от National Democratic Institute
Ето го хонг конгския хасанчо генов  Grin Grin Grin Grin

За лидер на протестите се самопровъзгласи създателя на групата „Scholarism“ (2012) – Джошуа Уонг. Групата му е сред тези организации, които са получили спонсорство от американските НПО-та. През 2011 г. семейството на Уонг, по покана на Американската търговска камара, заминава на луксозна почива във Венецианско Макао.

Обичайна практика е за подривна дейност да се набират млади хора, студенти. За това не е никак случайно, че американските фондове и тръстове щедро финансираха много от университетите в Хонконг. Ако погледнем сайта на Hong Kong-America Center ще видим, че американската организация е финансирала почти всички университети и институти в Хонконг.

Половин месец преди избухването на студентския протест в Хонконг борда на директорите на Националния демократичен институт приветства нови, доста интересни, членове. Сред тях са хора като Карл Индерфрурт, който беше пом.държавен секретар на САЩ и отговаряше за целия регион на Югоизточна Азия (1997-2001). Индерфрурт е част и от Center for strategies & International studies  (CSIS) през 2011-2013 г.  и е изтъкнат поддръжник на американската икономическа експанзивност, залагаща на агресивното налагане на американски енергийни компании в държави, които имат залежи от шистов газ. (виж: Expanding U.S. Trade Markets: Exploring Liquefied Natural Gas Exports – дискусия, организирана от CSIS, в която участва и Индерфрурт).

Към бордът на директорите се присъединяват още няколко души – всичките „ветерани“ в сферата на въоръжените сили, националната сигурност и международните отношения.

Новоизлюпената „революция“ в Хонконг, както следва, получава внимателен „бекъп“ и отразяване в про-западните медии, които твърдят едновременно, че вкастите в Хонконг се опитват да смажат протестиращите, използват прекомерна сила и арестуват наред, но и че

    „На моменти през изминалата седмица полицията напускаше улиците с аргумента, че иска да намали напрежението. Не е ясно обаче каква е била причината да отсъстват по време на размириците.“ („Ройтерс“ – 04 окт.).

Освен това на протестите присъстват винаги поне няколко хиляди души, като в първите дни западната преса съобщаваше за „около 10 хил. души“. Броят на задържаните, които се цитира пак от гледна точка на про-западната медия за 04 окт. е едва 19 души. На фона на няколко хиляди души със сигурност следва да е имало провокатори и агресори. Ако имаше масови арести съотношението на протестиращите и арестуваните нямаше да е няколко хиляди към 19 души. Освен това и косъм не е паднал от организаторите на незаконните протести като Джошуа Уонг.

    „За малцинството, което иска да подклажда „цветна революция“ в цялата страна, както в Хонконг, това е само фантазия“, заяви официален Пекин.

От Пекин отрекоха и включването на армията в подкрепа на полицейските органи в Хонконг. Лидерите на протеста заявяваха, че армията ще се присъедини към местните органи на реда, но това беше опровергано категорично от секретаря по сигурността Лай Тун-куок.

Китай обаче реагира хладнокръвно на отдавна подготвяната „Революция на чадъра“. Пекин очакваше подобен сценарий и на своя почва. Все пак китайците наблюдаваха последните събития от Арабската пролет и от Украйна. Властите реагират сдържано и избягват да се подадат на провокациите от страна на основните групи, които направляват целия протест, и да влязат в сблъсъци с тях. Те знаят, че точно това се очаква, за да се отприщи следващия етап на „интервенцията“.


Голяма част от протестиращите далеч не могат да бъдат определени като „проамерикански“, каквито са лидерите на самият протест като Джошуа Уонг.

Целта е ясна. Година преди срещата между лидерите на Китай и САЩ, американците форсираха атаките си срещу Китай по няколко направления. Съревнованието между САЩ и Китай в Югоизточна Азия е повече от жестоко и включва и ядрена надпревара за надмощие в региона. Крайната цел на „чадърите“ е протестите да обхванат градове из цял Китай, което според анализаторите би се случило доста трудно. Сред протестиращите, най-вече от групата на Уонг, се чуват признания, че са се подготвяли в продължение на една година за настоящите протести, като основен акцент над тренировката им е било как да избегнат съпротива от органите на реда и да не позволяват да бъдат разпръснати. Тук трябва да отворим една голяма скоба и да си зададем въпроса как се потушават протестите в Лондон или Вашингтон, например? Сълзотворен газ, кучета, палки, водни струи, гумени патрони. Можем да видим брутални кадри от протестите срещу Г-8 в Лондон или пък от „Окупирай Уолстрийт“, където властите в САЩ дори използваха забранени от международното право зашеметяващи химикали.

Вътре в самия Хонконг също не може да се твърди, че всички са против Китай. Така например „Анти Евромайдан – Хонконг“ е организация, наброяваща около 1.5 млн. души – за справка, населението на Хонконг е горе-долу 7 млн.души. Властите в Пекин бяха поставени пред обичайните опции – да капитулират пред протестиращите или, попадайки в капана на провокациите и отговаряйки им, да ескалират положението. Те обаче измислиха трети вариант, както пише „Ню Йорк Таймс“ – да наблюдават отстрани представлението.

Площадите започнаха да се опразват, пише американското издание, отбелязвайки че мнозина от протестиращите са се прибрали и централните улици са се опразнили. Разбира се, цитират се и случайни лица от протеста, които заявяват че „очакват скоро те да се върнат или да дойдат още хора по-късно“. Властите в Пекин заявиха, че има риск Хонконг да „потъне в Хаос“, припомнят журналистите на „Ню Йорк Таймс“. Според тях Пекин се надява, че внесения хаос от протестите в нормалното ежедневие, който се засилва, ще изиграе сам своята роля за отдръпване на публичното доверие към протеста.

    „Правителството просто наблюдава как протестиращите окупираха няколко зони в Хонконг и как протича окупацията. Всичко, което могат да направят оттук нататък демонстрантите е да ескалират положението“, цитира изданието източник от правителството в Китай.

Вашингтон се надява протестите да се разрастнат не само в континентален Китай, но най-вече в богатите на ресурси Тибет и Синцзян. Спомняме си, че в Синцзян в деня на подписването на историческата сделка между Русия и Китай за експорт на руски енергийни ресурси в период от 30 г. за Китай в размер на $ 400 млрд.долара, от движещи се автомобили бяха хвърлени пакети с бомби на оживен пазар в северозападната китайска провинция, оставяйки мъртви 31 души и ранявайки още поне 90 други.

Всеизвестния National Endowment for Democracy (NED) официално подкрепя сепаратистите от малцинството на уйгурите в Китай, което наброява 8, 5 млн. души в цялата страна и населява най-вече северозападната част на Китай. NED са наляли в неправителствени организации на уйгурите в Китай милиони долари през последните години. В самия сайт на NED са цитирани някои от организациите, „грижещи се за правата на уйгурите“ в Китай:

    International Uyghur Human Rights and Democracy Foundation
    $187,918
    To advance the human rights of ethnic Uyghur women and children. The Foundation will maintain an English- and Uyghur-language website and advocate on the human rights situation of Uyghur women and children.

    International Uyghur PEN Club
    $45,000
    To promote freedom of expression for Uyghurs. The International Uyghur PEN Club will maintain a website providing information about banned writings and the work and status of persecuted poets, historians, journalists, and others. Uyghur PEN will also conduct international advocacy campaigns on behalf of imprisoned writers.

    Uyghur American Association
    $280,000
    To raise awareness of Uyghur human rights issues. UAA’s Uyghur Human Rights Project will research, document, and bring to international attention, independent and accurate information about human rights violations affecting the Turkic populations of the Xinjiang Uyghur Autonomous Region.

    World Uyghur Congress
    $185,000
    To enhance the ability of Uyghur prodemocracy groups and leaders to implement effective human rights and democracy campaigns. The World Uyghur Congress will organize a conference for pro-democracy Uyghur groups and leaders on interethnic issues and conduct advocacy work on Uyghur human rights.

Финансирания от Държавния департамент на САЩ World Uyghur Congress, чрез говорител, в изразената от тях позиция относно кървавия атентат в Сянцзян заявяват, че най-вероятно сепаратисти стоят зад него и не го оправдават, но „правителството на Китай не им е оставило друг избор“.

        „World Uyghur Congress spokesman Dilxat Raxit said in an emailed statement that there was “no justification for attacks on civilians” but added that discriminatory and repressive policies provoked “extreme measures” in response.“

Кутията на Пандора е отворена.
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #1 -: (Сряда) 08 Октомври 2014, 17:45 »

Даааа, паниката е обхванала фсащ, щом посегнаха и на Дракона. Ама той е още по-независим от путя! Директно още сега им казаха да не се месят дето не им е работата. Вече взеха да прибират барикадите, поради недоволство на гражданите, които искат да ходят на работа нормално!
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Сряда) 08 Октомври 2014, 19:42 »

Емиииии....то излезе инфо, че от 7 млн. население на Хон Конг, са се били вдигнали около 100 000 ...... И в същото време, над милион и половина са организирали контра протест, и не са били съгласни с чадъраджиите.....Абе позната история....Идваме на извода, че който владее медиите, той владее информацията....А който владее информацията той владее властта... Факт....По същата пързалка спускат хонг конците като урките, софянците....арабелите и пр. ''революционери''.... Wink......Ама ша видим дракона кво ша направи....АЗ, ако съм на дракона(Китай), ще им дам ''демокрация'' и ''независимост'' ....С две думи, веднага ще ги обреча на демократичен глад.....Рано е...много е рано още да прогнозираме.... Wink.....


Поздрави  hi
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #3 -: (Петък) 10 Октомври 2014, 23:26 »

Такаааа...От няколко дни търся кат луд инфо за  конфликта м/у драконите и илюминати, и все попадах на противоречиво инфо и не успявах да наредя пъзела....ама ето инфо от нашите платени медии, друго няма да пускам....макар, че бразилската, индийска и китайска преса са много по-остри и изчерпателни, ша сложа нашето инфо.... Wink....Ама нещата не са толкова ''меки''....Драконите яко са се озъбили.....Даже и няколко по-независими американски форуми(ако изобщо има такива де) направо са завряли.....Повечето коментари са от сорта - И там ли си навряхме гърбавите(еврейски) носове брееее....? Искате камък връз камък ли да не остане от САЩ ? и пр.  коментари....До като ни отвличат вниманието с ИДИЛ...Украйна и пр., истинската война е около Хонгконг.....Макар, че американците бутнаха мощно рамо на Китай, като си изкараха там производството и самите те създадоха империята, сега явно се осъзнаха и поведоха война с/у творението си.... ....Е те тази война вече ще е страшна....Когато баща тръгне да убива детето си, е направо апокалипсис....И да не забравяме най-важното - детето държи топките(дълга) на баща си у ръцете...Т.е. не му държи топките, а детето е стиснало за топките  татко си.... Wink....Страшно...много страшно става....Еврогейците идея си нямат какво ги чака.... Cry....Когато атовете се заритат и то яко, магаретата еврогейци, директно се затриват....И като конспиратор, започвам да привиждам коалиция м/у хамериканците и БРИКС, коалиция, която ч/з унищожение уж м/у тях си, цели да унищожи Европа....Не забравяйте, че старата аристократична дама Европа, която е люлката и на съвременната цивилизация е трън у очичките на по-низшите класи....Не знам...на знам...не знам....Ще следя много от близо ситуацията и ще алармирам.... Sad

Това изявление е дадено у еврогеята.... Wink...С две думи, внимавайте, на кой крал ще служите.....Не зная...работата не върви на добре....изоообщо не върви на добре.....А меркелица с въздържанието си да критикува Пекин, означава, че е свалила гащите..... Wink...Т.е. еврогеята свали гарда....М/у другото това посещение идва точно на време.....Не е случайно....Идва зима....Газ требе....Ли Къцян, върши черната работа на Путин....просто им напомня на еврогейците, кой им държи топлото......Не ми харесва цялата тази работа...Голямите ще се сбият, ще се отстранят един друг и ще подпукат нас....
Която и от двете империи да победи, победителя ще схруска нас....Не искам лично да съм васал нито на американците, нито на БРИКС......Не искам старата дама да е трофей.....И самия факт, че ни ''обезкървиха'' европейците и ни направиха еврогейци ме притеснява още повече....Тва е...ние ще сме трофея за победителя....А дали се бият, или се ''бият'' времето ще покаже....


Китай обеща да поддържа висока степен на автономия на Хонконг

Китайският премиер Ли Къцян, който е на посещение в Германия, заяви, че няма да има промени в политиката на централното правителство по отношение на поддържането на висока степен на автономия на Хонконг.

Къцян допълни, че хонконгското правителство ще осигури благоденствие и стабилност, отбелязва "Ройтерс".

"Централното правителство на Китай винаги се е водело по принципа една страна, две системи. Жителите управляват Хонконг с висока степен на автономия. Видяхме, че на практика няма промяна в тази политика, няма и да има", каза Къцян на пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел.

"Поддържането на дългосрочно благоденствие и стабилност на Хонконг е не само в интерес на Китай, но най-вече в интерес на народа на Хонконг", каза той и допълни, че Пекин ще защити интересите на всички чуждестранни инвеститори там.

Меркел се въздържа да критикува режима в Пекин, когато бе попитана за ситуацията в Хонконг. Тя каза, че се надява да бъде намерено решение, което задоволява жителите на Хонконг.

"Протестите бяха мирни и се надявам това да продължи така", каза тя, но след това се поправи: "Във всеки случай те преминаха мирно в повечето време". /news.bg

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални