Страници: 1 [2] 3 4 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да затворим животинските ФЕРМИ !  (Прочетена 4774 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #15 -: (Сряда) 27 Май 2015, 17:48 »


И все пак!
Всяко нещо е форма на съзнание и всяка форма е еднакво ценна за Първоизточника.
Само хуманоида има арогантността и наглостта,да оценява формите и да ги степенува по-важност/ама според собствените си субективни разбирания Grin/

   Е  това  от  къде  и  да  го  погледнем  си  е  повод  за  размисъл!                                                                                                                                                       
       
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #16 -: (Сряда) 27 Май 2015, 22:13 »

Пси, животните са една идея по-съзнателни от растенията , в енергийния поток растенията са преди животните / слънце, растение, животно…/ . Чиста храна, чист въздух и чиста вода, са необходими условия за изчистване на съзнанието. Друга истина е, че човек трябва да прави това което е най-близко до него, конфликта е най-малък и от там загубата на енергия.  
   Веско,  основата  на  хранителната  пирамида  дали  не  е  по  важна  от  върха  й?     

Това е като да спорим кой орган е най-важен в човешкото тяло.
Активен
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #17 -: (Сряда) 27 Май 2015, 22:22 »


И все пак!
Всяко нещо е форма на съзнание и всяка форма е еднакво ценна за Първоизточника.
Само хуманоида има арогантността и наглостта,да оценява формите и да ги степенува по-важност/ама според собствените си субективни разбирания Grin/

  Е  това  от  къде  и  да  го  погледнем  си  е  повод  за  размисъл!                                                                                                                                                        
        


Хората са идиоти... най-голямото зло за природата. Sad Трябва ни много още време като вид, дано само остане нещо от планетата до тогава.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #18 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 10:55 »

Пси, животните са една идея по-съзнателни от растенията , в енергийния поток растенията са преди животните / слънце, растение, животно…/ . Чиста храна, чист въздух и чиста вода, са необходими условия за изчистване на съзнанието. Друга истина е, че човек трябва да прави това което е най-близко до него, конфликта е най-малък и от там загубата на енергия.  
  Веско,  основата  на  хранителната  пирамида  дали  не  е  по  важна  от  върха  й?    

Това е като да спорим кой орган е най-важен в човешкото тяло.
Не,точно..Връх без основа е нещо което не може да съществува дори като понятие..Нямаш ли понятие основа,понятието връх,отпада автоматично
Активен
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #19 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 11:06 »

Eeeeй, ама много обичам вегета да ми начукват канчето за дето обичам добре препечи свински ребърца...  Tongue Tongue Tongue


1. Навикването на месоядните показва на първо място непознаването на един от най-важните закони на Вселената: По-висока вибрация може да проникне в по-ниска, но по-ниска вибрация не може да проникне в по-висока! Следствието на този закон е, че един високовибрационен човек дори и да се храни с месо, то не му въздейства. Смила си се за 4 часа в организма и оттам по каналния ред.

2. Духът на животните и растенията идва от едно място - Планетарния дух! И двата вида са опитности на планетарния дух и поради тази причина е смешно да се делят на някакви там нервни системи и прочие простотии.

3. Все повече си мисля, че животните, които се отглеждат за храна са просто говеда без дух, на които им е все тая. Това е нещо като ОП-ове в животинския свят. Ако говорим за диви животни, то те си имат дух и това е вече неприемливо и за мен, имам предвид убийството им, но онова месо, което е в магазините си е просто месо и нищо повече.

4. И на последно, но не по важност, слагам и друг Вселенски закон за ненамеса в работите на другите. Къде остана допускането и разбирането...От мен толкова. Не ми се участва в безмислени спорове и дискусии, които могат да продължават до безконечност.

Усмихнат ден на всички!
Активен

Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #20 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 11:42 »

Защо се възмущаваме от мъченията на кучета и котки от изверги, които вилнея, а не се възмущаваме от насилието извършвано над животните по кланиците.
Рамбо Силек, много хубаво попадение. Нещо подобно в тази посока - примерно в щатите има случаи на хора влезли в затвора, заради убийство над куче, обаче в същото време убийство на дивеч не е уточнено наказателно? Има явно противореничие - няма как и двете неща да са в правилната посока, едното от двете е преиначено според мен.
-----------------------------------
Или пък на Изток имат много специално отношение към мишката като същество. Обаче като се сетя на село, как ги умъртвяват мишките и ако му кажа на някой от по-старите набори, той ще се спука от смях човека ...то изобщо, толкова е различен светогледа на отделния човек към животните, че на моменти ми се струва, че се размива границата.
Имаше един на село, започна да се интересува от източна философия, мина време и мишките вече ги хващаше в капани-клетки и ходеше да ги пуска в другия край на двора ...но те после май пак се връщаха при него  ...приятен и свестен човек беше.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #21 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 12:48 »

Какъвто и да е произхода на духа на съществото, физическата болка си е физическа болка и си е факт.
Животното, което го убиват не го боли душата, а го боли физическото тяло.
За да те боли физическото тяло са нужни рецептори за болка, каквито растенията нямат.
Питомно или диво, животното изпитва физическа болка, а растението - не.

Факт.
Вибрацията на физическата болка при убиването на животното, се запечатва /посредством свойствата на водата, която се съдържа във физическите ни тела/ в месото, което ядем и по някакъв начин въздейства и на нас /отново посредством свойствата на водата в нас/.
Факт.
П.П. може би, ако се намери начин да се убиват животните без да изпитват болка, нещата щяха да са по - малко грозни...
П.П. както казах - моята позиция е "на кантар"...
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #22 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 13:28 »

Да,ама и при раждане има физ.болка,но съзнанието ликува!Една родилка например,която силно желае детето си,макар и в болки умира носейки и заряда на щастието и любовта,че рожбата и е на бял свят..

Аз мисля,че ако убиваме животните подобно Навитатр от Аватар,няма да има негативния отпечатък в клетките им,а само вибрациите на любовта и служенето,разбирането и допускането,приемането и отдаването.
Активен
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #23 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 16:50 »

Моби срещу месото, което убива планетата

http://www.zdravjivot.org/19246/moby-срещу-месото/

DJ, текстописец и музикант, Моби (Ричард Малвeл) е веган от 28 години, което означава, че не консумира абсолютно никакви продукти от животински произход. Този текст е неговият апел за спасение на хората:

Преди няколко години разговарях с Ал Гор (да, хваля се). И го попитах много прост и рязък въпрос: „Животновъдството генерира 18% от газовете, причиняващи климатични промени. Защо не споменавате това в книгата или филма си?“

Отговорът му бе неудобно искрен. Перифразирам какво отвърна той: „За повечето хора ролята на животновъдството в климатичните промени е твърде неудобна истина“.

Ние обичаме животинските продукти.

Или поне вие обичате животинските продукти. Аз съм веган от 28 години насам, така че, честно казано, дори не помня вкуса им.

Но колективно, като вид, изглежда обичаме животинските продукти. И то много.

Всяка година в САЩ се отглеждат и убиват около 10 милиарда живи животни. В глобален мащаб отглеждаме и убиваме около 56 милиарда животни ежегодно. Ако направите сметката, това означава, че убиваме 1776 за храна всяка секунда всеки ден.

Без да броим рибите и другите морски продукти.

Но въпреки че съм веган по етични съображения, не искам да пиша за зооетиката на животновъдството. Искам да пиша за начините, по които животновъдството ни убива и съсипва планетата ни.

Знам, звучи като лява хиперболизация. „Убива планетата ни!“

Но понякога хиперболата не е преувеличение. Понякога тя е просто очевидната истина. Ще започна с климатичните промени.

ООН разпространиха консервативен доклад, в който заявиха, че животновъдството причинява към 18% от настоящите емисии на парникови газове.

Ако го погледнем в перспектива: животновъдството е отговорно за генерирането на повече предизвикващи климатични промени газове, отколкото всички коли, кораби, автобуси, камиони, мотоциклети и самолети на планетата. Взети заедно.

Ние обаче обичаме животните – поне да ги отглеждаме и да ги ядем.

Така че правим размяна: животински продукти за климатични промени.

Климатът е сложно нещо. Климатичните промени също. Но ролята на животновъдството в климатичните промени е проста.

Ами глада? Има над 7 000 000 000 души на тази планета, и много от тях са изключително гладни. Безброй публикации и книги задават въпроса: „Как ще изхранваме планета със 7, 8, 9, или 10 милиарда души?“ Дискусиите опират до торове, ГМО и обработваема земя.

Има обаче една болезнено проста идея: спрете да давате човешка храна на селскостопанските животни.

Необходими са около 8 кг зърно, за да се получи 1 кг телешко месо – което може да нахрани двама души за няколко часа. За сравнение, 7 кг зърно, консумирани директно от хората, могат да нахранят 13 души за почти цял ден.

В глобален мащаб нямаме проблем с глада; имаме проблем с животновъдството.

Даването на храна на животните и изяждането впоследствие на животните е като да отопляваш къщата си през зимата, като гориш дърва навън.

Като говорим за зими: преди няколко години, уморен от студените зими в Ню Йорк, се преместих в Калифорния. Миналата година в Ел Ей, имахме 362 прекрасни слънчеви дни. Температурата по Коледа беше 27 градуса, нямаше дори едно облаче в небето.

Което е чудесно, ако не броим факта, че Калифорния и по-голямата част от американския Запад изпитват сега най-тежката суша в историята.

Властите приканват жителите на щата да се къпят за по-кратко време и да използват по-малко вода за поливане на градината. И двете принципно са добра идея. Но да гледаме в перспектива: дългият душ използва около 150 литра вода.

Докато за да се направи  150-грамов хамбургер са необходими между 15 000 и 68 000 литра вода.

Над 90% от водата в Калифорния отива за земеделие. Някои земеделски производства са много отговорни в консумацията на вода. Нужни са само 2000 литра вода, за да се получи 1 кг соя, например.

Но други земеделски култури са потресаващо консумиращи вода – например оризът и памукът. Но особено консумиращо вода е животновъдството. Всеки килограм пилешко изисква около 3500 литра вода, а свинското изисква около 4500 литра!

Лично аз бих искал да можеше да сключа споразумение с Калифорния.

Да, ще вземам по-къси душове, ако спрете да субсидирате употр*бата на вода за животновъдство. Ако просто се пъхна под душа и се окъпя максимално бързо, бих могъл да сляза до 20 литра вода на душ.

След 270 душа, бих използвал горе-долу също толкова вода, колкото е нужна за получаването на един килограм телешко.

Така, установихме, че наличието на около 56 000 000 000 живи селскостопански животни на планетата потребява много вода и зърно и създава много метан и въглероден двуокис.

Но тези милиарди животни освен другото и замърсяват. И замърсяват изключително отвратително, не само с невидими затоплящи климата газове.

Да погледнем и това в перспектива: жителите на Филаделфия създават около 1 000 000 тона урина и изпражнения годишно. А една, само една, голяма ферма за свине създава приблизително 1 600 000 тона урина и изпражнения годишно.

Езерата и реките се замърсяват с водорасли. Подземните ни води се замърсяват.

И основният виновник за това са живите селскостопански животни.

56 милиарда живи селскостопански животни на планетата създават много тонове изпражнения и урина ежегодно – три пъти повече от хората.

И като допълнение към замърсяването на водните запаси, те замърсяват и домовете. Изследване на университета в Аризона откри повече остатъци от изпражнения и отпадъци в средностатистическата кухня на всеядни хора, отколкото в тоалетната.

Основно заради месото в къщата.

Животните прекарват живота си сред урината и изпражненията си, и когато биват убити и опаковани, те пренасят със себе си тези отпадъци. Във вашия дом. Те пренасят в дома ви и пестициди, антибиотици, хормони за растеж, холестерол и наситени мазнини.

Ако колективно спрем да консумираме животни и животински продукти от утре, според проучванията ще има спад на затлъстяването, на сърдечните заболявания, диабета и някои видове рак.

Нямаме глобална епидемия на влошено здраве; имаме глобална епидемия на земеделие.

Твърде голяма част от бюджетите за здравеопазване в Западния свят отиват за лечение на болести, причинени от консумацията на животински продукти.

Не че искам да разхвалвам твърде вегетарианството, но при нас, вегетарианците, има осезаемо по-ниски нива на затлъстяване, диабет и някои видове рак.

Когато говоря с хората за животновъдството и консумацията на месо, хората обикновено казват: „Да, но месото е евтино“.

Така е. Но само защото е силно субсидирано с данъците ни.

В САЩ се харчат милиони долари ежегодно за преки и индиректни субсидии за производители на месо и млечни продукти. Милиарди на данъкоплатците, субсидиращи продукт, който съсипва околната среда и влошава здравето ни.

Субсидираме зърното, с което се храни добитъкът. Субсидираме водата, която се използва в животновъдството. Ние, данъкоплатците, субсидираме животновъдството.

И какво получаваме? Получаваме парникови газове. И трилиони килограми животински отпадъци, които замърсяват реките и водоизточниците. И краен продукт, който причинява рак, диабет, сърдечни заболявания и затлъстяване.

И, което запазвам за най-накрая, получаваме зоонотични болести.

„Зоонотичен“ е странна и забавно звучаща дума. Звучи донякъде като ерудирана част на зоопарк, където животните четат книги и живеят на яхти. Но зоонотичните болести не са забавни или атрактивни.

Някои зоонотични болести, които може и да познавате: ешерихия коли, салмонела, SARS, птичи грип, ебола и някои стари познати като едра шарка и обикновена настинка.

Зоонотичните болести идват от животните и в много случаи от животновъдството.

За щастие до момента можем да лекуваме повечето зоонотични болести с антибиотици. Но ето къде е проблемът: животните в големите ферми се разболяват често и са в толкова тежко състояние, че често антибиотиците са единственото, което ги предпазва от умиране, преди да бъдат заклани.

На животните се дават безумни количества антибиотици, докато са живи, и тези антибиотици после присъстват в млякото, яйцата и месото им.

Когато консумирате животно, поглъщате и мазнините, и мускулите, но и всички антибиотици, които животното е консумирало през живота си.

Двойният удар на зоонотичните болести, произлизащи от земеделието: животните са източник на зоонотични болести, но и източник на резистентност срещу антибиотици. Така че те могат да ни убият, особено доколкото животновъдството е създало супер-зарази, които не реагират на традиционните антибиотици.

Това е прелестният свят на животновъдството.

И да обобщим:

Животновъдството:
Използва тонове зърно, които биха могли да се консумират пряко от хората.
Използва тонове прясна вода, която би могла да се използва за отглеждане на здравословна храна.
Създава тонове урина и изпражнения, които замърсяват езерата, реките и питейната вода.
Създава около 18% от парниковите емисии.
Допринася за затлъстяването, диабета, сърдечните заболявания и рака.
Причинява епидемични зоонотични болести.
Допринася за създаването на резистентни срещу антибиотиците „супер-зарази“.
И е крайно субсидирано с парите на данъкоплатците.

Като вид, сме изправени пред сложни и вероятно трудни за преодоляване проблеми. И после сме изправени пред животновъдството.

Така че вместо да се фокусираме върху трудните, може би непреодолими проблеми (като лекуване на плешивината), нека просто се концентрираме върху нещо лесно с огромни предимства: да ликвидираме животновъдството.

Единственото, което трябва да направим, е да спрем да го субсидираме и да купуваме животински продукти. Просто е. И предизвикващите климатични промени газове ще намалеят с около 18%.

На глада по света ще настъпи край.

Прясната вода ще бъде чиста и по-изобилна. Броят умиращи от рак, сърдечни заболявания, диабет и затлъстяване ще намалее. И зоонотичните болести също ще намалеят осезаемо.

Наистина е толкова просто.

Правили сме много трудни неща в миналото. Ликвидирали сме робството. Дали сме на всички правото да гласуват. Прокарали сме закони, забраняващи работа на деца във фабрики. Дори вървим към момент, когато тютюнопушенето ще се приема за ужасен спомен от далечното минало.

Можем да го направим. Трябва да го направим. Разчитането на животновъдството буквално ни убива и съсипва климата и планетата ни.

Ще завърша, като цитирам Албърт Айнщайн:

„Нищо няма да донесе по-голяма полза за човешкото здраве и да увеличи шансовете за оцеляване на живота на Земята толкова, колкото еволюцията към вегетарианска диета“.
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен bg2
Hero Member
*****
Публикации: 814

« Отговор #24 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 17:10 »

Коментарът ми към горната статия:
Аргументите на Моби (Ричард Малвeл) са повече от убедителни, а и освен това написаното би могло да се провери, дали е така или не. Наистина, като се замисли човек, масовото животновъдството гълта безумно много ресурси.
На хайванчетата им трябва вода, храна, лекарства като се разболеят и т.н. И всичко това за сметка на естествената природа (пасища срещу гори) и храни които хората също ядат (жито, пшеница). Също и болестите. Тъпчат животинките с всякакви боклуци и всичко това после отива при хората. Например болеста луда крава. Не ми се мисли и какво слагат в колбасите и местните продукти.
Активен

Което е разумно, съществува, и което съществува, е разумно - Георг Хегел
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #25 -: (Четвъртък) 28 Май 2015, 19:30 »

Саламчета не съм яла от години..
Само някоя домашна наденица чат-пат и толкоз Sad
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #26 -: (Петък) 29 Май 2015, 09:48 »

Да,ама и при раждане има физ.болка,но съзнанието ликува!Една родилка например,която силно желае детето си,макар и в болки умира носейки и заряда на щастието и любовта,че рожбата и е на бял свят..

Аз мисля,че ако убиваме животните подобно Навитатр от Аватар,няма да има негативния отпечатък в клетките им,а само вибрациите на любовта и служенето,разбирането и допускането,приемането и отдаването.
Psyhea, получава се разминаване някъде. Ако една мечка изяде детето на майката или умъртви някой човек, роднините и приятелите на жертвата, едва ли ще възприемат случилото се като проява на любов и служене.
Обаче ако човек умъртви мечка или някое животно е част от процеса на служене и допускане - това ли имаш предвид, поне аз така го схванах.
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #27 -: (Петък) 29 Май 2015, 10:08 »


И все пак!
Всяко нещо е форма на съзнание и всяка форма е еднакво ценна за Първоизточника.
Само хуманоида има арогантността и наглостта,да оценява формите и да ги степенува по-важност/ама според собствените си субективни разбирания Grin/

  Е  това  от  къде  и  да  го  погледнем  си  е  повод  за  размисъл!                                                                                                                                                        
        


Хората са идиоти... най-голямото зло за природата. Sad Трябва ни много още време като вид, дано само остане нещо от планетата до тогава.
Веско, прощавай че все те цитирам периодично, но така се случва, не е със зла умисъл. Човеците не са най-голямото зло на природата, а обратното: най-голямото благо. Човекът е свързващото звено за тези под него с тези над него - един вид служи като мост.
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #28 -: (Петък) 29 Май 2015, 12:51 »

Много  станахме  човеците!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #29 -: (Петък) 29 Май 2015, 15:34 »

Да,ама и при раждане има физ.болка,но съзнанието ликува!Една родилка например,която силно желае детето си,макар и в болки умира носейки и заряда на щастието и любовта,че рожбата и е на бял свят..

Аз мисля,че ако убиваме животните подобно Навитатр от Аватар,няма да има негативния отпечатък в клетките им,а само вибрациите на любовта и служенето,разбирането и допускането,приемането и отдаването.
Psyhea, получава се разминаване някъде. Ако една мечка изяде детето на майката или умъртви някой човек, роднините и приятелите на жертвата, едва ли ще възприемат случилото се като проява на любов и служене.
Обаче ако човек умъртви мечка или някое животно е част от процеса на служене и допускане - това ли имаш предвид, поне аз така го схванах.
Не

Ако мечка изяде дете,това е трагедия,щото е нелепо просто,по-ниско интелигентен организъм да изяде по-интелигентен.
Не,че не се случва.То така учим всички..
Но човекът носи отговорността за собствения си живот и за това да се предпази и да оцелее.
Паралелно с това носи отговорността и за живота и съществуването на по-нисшите форм.Животни и растения.
Ми ся ако си прост да ядеш мухорка,тя гъбата вина няма,нали?
Отговорността винаги е за сметка на по-интелигентния.
Освен това мечката няма дертове с вибрациите си и тяхното повишаване.
И накрая..Ако бяхме стигнали до фазата да молим животните за техния живот,и след това да им благодарим,самите ни вибрации стават такива,че животното не би ти посегнало.
Никой не посяга към материя с по-висока вибрация от собствената си,за да яде.
Освен човекът от слънцето,ама и там виждате от какво растояние се случват нещата
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални