Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Да затворим животинските ФЕРМИ !  (Прочетена 4960 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен galaxsis
Restricted
*
Публикации: 694

« -: (Събота) 16 Май 2015, 00:36 »

С риск  да провокирам много животински съзнания във форума, пускам интересна тема за размисъл   Smiley

Готови ли сте да се откажите от канибализма в човешка и животинска форма на планетата ?

http://web.uni-plovdiv.bg/victorivanov/books/filo_vege.pdf

П.Р.Саркар

Ние сме това което ядем. Нашите мисли и действия са породени от естеството на всекидневно
приеманата храна. Връзката вид храна-съзнание е доказана чрез научни изследвания. От тук авторът
стига до извода, че природно чистата храна (лишена от месо) поражда по-фино съзнание, както и
правилно морално-етично поведение на индивида към себе си и околните.
Нека отворим Библията и прочетем.
„И Бог рече: Давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето На земята и всяко дърво,
което има в себе си плод. Те ще ви бъдат за храна. И по нататък четем., и не употребявайте
месото с кръвта му (на животното).
„Не превръщайте храносмилателната си система в гробище
на животни"
е призивът на велики вегетарианци като Леонардо да Винчи, Бърнард Шоу Алберт
Айнщайн, Сократ, Платон, Буда и Христос. Авторът директно задава въпросът, дали убиването на
животни и изяждането им е морален и хуманен акт. Дали стремежът на всяко мислещо човешко
същество към духовно и физическо съвършенство няма да остане безплоден докато властва брутал-
ният навик да се яде месо.
„Ще дойде време, когато хората ще считат убийството на животни също толкова престъпно и
отвратително, както сега гледат на убийството на хора." - проникновено отбелязан факт от Леонардо да
Винчи.


« Последна редакция: (Събота) 16 Май 2015, 01:41 от galaxsis » Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #1 -: (Събота) 16 Май 2015, 07:29 »

В продължение на шест месеца бях вегетарианка /преди години/. По емоционални причини. От съчувствие към животните. Проядох месото отново насила, заради медицинските /здравословните/ проблеми, които започнаха да се проявяват при мен. Да, прав си за "заземителните" функции на месото в менюто ни. Но ефекта е минимален. Статистически пренебрежим. Според мен въпроса опира до степента в която са развити по - долните чакри на човека. Ако те изостават в сравнение с по - горните, и спрем да ядем и месо, то се получава дисбаланс, и тогава според мен даже е препоръчително да се яде месо.
Противоречиви са данните за въздействието на месото. Ако разгледаш физическото ни устройство /на телата ни/, ще установиш, че ние не сме тревопасни, а хищници по замисъл. Да, имаме и плоски зъби, но пък нямаме търбух като на кравичката, слона, хипопотама, в който да се случва ферментацията след тревопасенето...
Според мен нещата са спорни.
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #2 -: (Събота) 16 Май 2015, 09:31 »

Ха !!!  Laugh

======Според мен въпроса опира до степента в която са развити по - долните чакри на човека. Ако те изостават в сравнение с по - горните, и спрем да ядем и месо, то се получава дисбаланс, и тогава според мен даже е препоръчително да се яде месо.=====

Може ли да кажа същото с по-други думи ?

Яденето , или неяденето на месо е еволюционен процес. Затова Господ , или Космическия Разум или Вселенския компютър , аз го наричам Системата (по-точно не аз , а Традицията върху чиято основа съм фиксирал мирогледа си към този момент) , е дал на човек различни видове зъби , "кучешки" и "преживни". Ако трябваше и беше по-добре да ядем само трева , то еволюцията щеше да ни даде зъби само на долната челюст ккато овцете. А самите те , както и кравите и зайците и всички тревоядни животни щяха да са най-развитите духовно същества на Планатета. Щяха , но не са.
 Grin
А не са , защото при тях структурата на Душата е ....ъъъъъ... по елементарна да го кажем,  при тях липсват "горните" 4 Чакри. (да не забравяме , че думата "Чакра" буквално означава "Енергиен Център") Техните функции се изпълняват и се съвместяват от "долните" 3. Най-характерен пример за съвместимост между Чакрите на животни и хора е кучето. При човек , процеса , мисъл- намерение- действие протича на честотата на Вишудха (Чакрата на гърлото). При кучетата този процес е на нивото на Манипура и затова им викат , че са емпати , т.е. тяхната честота е много близка до честотата на човешката Анахата и Вишудха и те безпогрешно разчитат емоционалния ни фон и намеренията ни без да ги показваме с нищо външно. И това в различна степен зависи и за другите животни , като най-далечни са вибрациите ни с рептилиите , а най-неразбираеми и несъвместими са с тези на насекомите.

Момент , че се отвлякох малко в страни Smiley

Много пъти възниква въпроса , колко месо трябва да се яде за да е нормално. За стандарт се приема процента , колко от зъбите ти са "месоядни" и колко са "тревоядни , т.е. съотношението е около 20% е от храната.

Но както казахме , избора е еволюционен. Човек спира да яде месо не защото му е "жал" и защото "не трябва да се яде" , а защото вибрациите на Съзнанието и от там на организма вече са по-високи , на месото са по-ниски и се губи синхрона и месото започва да го отвращава.Самият оганизъм не го приема. Понеже такъв човек чувства биоенергетиката на тялото и на други неща (на Чакрите , както казва Мира) , то започва да чувства и биоенергетиката на месото във вид на плът , на труп и енергията на Смъртта.

Лично аз ям месо ... все още. Но по много различен начин от преди години , когато бях заклет месар.

Поради тази причина идва момент , ако не сега то в някои от следващите завъртания на Колелото , когато еволюцията на Личноста е достигнала вече до степен , да не приема месото. Тогава няма значение нито за "долните" , нито за "горните" Чакри , те работят в синхрон дори и да не се яде месо.

Отвращението от месо започва да се усеша когато Съзнанието се издигне и започне да работи на честотата на Анахата. При повечето от нас , които сме се загрижили за "духовното си израстване" СТ (сборната точка) е фиксирана на честотата на Манипура и въпреки , че още воюваме с всеки и с всичко , то това е и преходен период.

За хора , които Съзнанието работи на честотата на Свахистана и особено на Муладхара , то може да забравят за всякакво духовно израстване , това са т.н. "млади Души" и тепърва им предстои въртележката по Колелото. Когато на такива хора им заговориш за "духовни практики" и "извисяване" , тия които са на Муладхара може и да те ударят с една лопата по главата и да отидат да си работят нещо , а тия които са на Свахистана ще ти се присмеят и ще ти кажат : "Като си толкова умен , къде са ти парите ?".

И всеки ще има право , което е най-интересното.

« Последна редакция: (Събота) 16 Май 2015, 10:42 от Dorssay » Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #3 -: (Събота) 16 Май 2015, 10:55 »

Човек спира да яде месо не защото му е "жал" и защото "не трябва да се яде" , а защото вибрациите на Съзнанието и от там на организма вече са по-високи , на месото са по-ниски и се губи синхрона и месото започва да го отвращава.Самият оганизъм не го приема. Понеже такъв човек чувства биоенергетиката на тялото и на други неща (на Чакрите , както казва Мира) , то започва да чувства и биоенергетиката на месото във вид на плът , на труп и енергията на Смъртта.
Спрях да ям месо, защото чувствах чуждата болка. Чувствах себе си нечист човек, съучастник в убийство. Плачех като си спомнех онзи филм на Бриджит Бардо, в който се обясняваше и показваше колко време страда животното, какво вижда, какво изпитва пред смъртта в кланницата...Може да се каже и така както ти го казваш, ефекта е същия. Всъщност аз никога не съм била "заклето месоядно". И в момента твърдя, че за мен най - най - вкусните ястия са именно тези без месо. Но ям и месо /рядко, най - вече защото ми е полезно от гледна точка на поддържане на оптимално телесно тегло! /. Мога веднага да спра да ям месо. И няма да ми липсва изобщо. Но ще кача килограми. До ден днешен ми се гади като трябва да разфасовам месо или риба. Мразя да го правя.
За хора , които Съзнанието работи на честотата на Свахистана и особено на Муладхара , то може да забравят за всякакво духовно израстване , това са т.н. "млади Души" и тепърва им предстои въртележката по Колелото. Когато на такива хора им заговориш за "духовни практики" и "извисяване" , тия които са на Муладхара може и да те ударят с една лопата по главата и да отидат да си работят нещо , а тия които са на Свахистана ще ти се присмеят и ще ти кажат : "Като си толкова умен , къде са ти парите ?".

И всеки ще има право , което е най-интересното.
Това много добре и точно си го обяснил!  good
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #4 -: (Събота) 16 Май 2015, 11:28 »


=======Но ям и месо /рядко, най - вече защото ми е полезно от гледна точка на поддържане на оптимално телесно тегло! /.==

Ммммм ... не знам какво да кажа. В къщи съпругата ми е на това ниво , преди известно време бях донесъл в къщи два шарана , още мърдаха , що рев изрева докато ги убие и изчисти , направо се поболя. Понеже аз ям още месо и когато има нужда сам си готвя. Е , готвя - в смисъл отивам някъде и си купувам нещо печен джолан примерно или друго , а тя само го сервира Smiley

То универсална рецепта няма , "яж месо" или "не яж месо". Така или иначе щом вече те отвращава , ти нямаш избор , това не зависи от теб и на даден етап ще го откажеш съвсем. Естествено , на човек са нужни минералите и веществата които се съдържат в месото , но техни заместители има и в много други неща , като някои ядки например. Въпрос на време и нерви и търпение да намериш собствената и подходящата лично за теб диета , която може да е доста различна от тази на д-р Емилова например.

Много интересен факт намерих преди време по този въпрос. Всички знаем , че човек не може да живее само като се храни с едно нещо. Само с месо например. Ще се разболее. Или само с чушки и домати.

Но се оказа , че има едно нещо , което съдържа абсолютно всички вещества необходими на човек и той може да живее с години като го яде само него и без нищо друго.

А това нещо се оказаха фурмите. Най-обикновените ФУРМИ.
Активен
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #5 -: (Сряда) 20 Май 2015, 09:44 »

С риск  да провокирам много животински съзнания във форума, пускам интересна тема за размисъл   Smiley

Готови ли сте да се откажите от канибализма в човешка и животинска форма на планетата ?

http://web.uni-plovdiv.bg/victorivanov/books/filo_vege.pdf

П.Р.Саркар

Ние сме това което ядем. Нашите мисли и действия са породени от естеството на всекидневно
приеманата храна. Връзката вид храна-съзнание е доказана чрез научни изследвания. От тук авторът
стига до извода, че природно чистата храна (лишена от месо) поражда по-фино съзнание, както и
правилно морално-етично поведение на индивида към себе си и околните.
Нека отворим Библията и прочетем.
„И Бог рече: Давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето На земята и всяко дърво,
което има в себе си плод. Те ще ви бъдат за храна. И по нататък четем., и не употребявайте
месото с кръвта му (на животното).
„Не превръщайте храносмилателната си система в гробище
на животни"
е призивът на велики вегетарианци като Леонардо да Винчи, Бърнард Шоу Алберт
Айнщайн, Сократ, Платон, Буда и Христос. Авторът директно задава въпросът, дали убиването на
животни и изяждането им е морален и хуманен акт. Дали стремежът на всяко мислещо човешко
същество към духовно и физическо съвършенство няма да остане безплоден докато властва брутал-
ният навик да се яде месо.
„Ще дойде време, когато хората ще считат убийството на животни също толкова престъпно и
отвратително, както сега гледат на убийството на хора." - проникновено отбелязан факт от Леонардо да
Винчи.Мерси за книжката, сега я чета - доста систематизирана информация и начини да се прилага пряко в ежедневието.
Активен
Неактивен Рамбо Силек
Newbie
*
Публикации: 18

« Отговор #6 -: (Вторник) 26 Май 2015, 16:42 »

https://www.youtube.com/watch?v=8-uMsEgEkBQ

Като свърши клипчето се появава бутон, който води с часта с въпросите. Там също има интересни неща.
На много въпроси отговаря Юрофски. Не споделям обаче мнението му за меда.
Истината според мен,че човекът е тревопасно, но според обстоятелствата през вековете се е превърнал във всеядно същество.


« Последна редакция: (Вторник) 26 Май 2015, 16:58 от Рамбо Силек » Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #7 -: (Сряда) 27 Май 2015, 00:16 »

С риск  да провокирам много животински съзнания във форума, пускам интересна тема за размисъл   Smiley

Готови ли сте да се откажите от канибализма в човешка и животинска форма на планетата ?Ко?
Нье!
И да те питам,теб неживотинското съзнание..
Защо живота на една крава да е по-ценен от този на един карфиол?
Карфиолът няма ли чувства,душа?
Или само телето,щото може да мучи?
Ами солта?
Та ние изяждаме кристалните духчета,всеки път щом посегнем към солта?Ко праим по въпроса?
И въобще..Вместо да ми размахвате некви псевдо лозунги,що не вземете да минете само на слънцеядене?
Тогава бих приела всеки призив и апел.
Ама сега..Понеже ядеш марули,а аз мръвки,и си въобразяваш,че си по-нагоре някъде в еволюционната стълбица? Grin
И с какво право правите преценка,чии живот е по-ценен,и кое трябва да бъде убивано,кое не?
Та не са ли и  ряпата и прасето и човека,творения Божии?И в този случай,не са ли еднакво ценни?
« Последна редакция: (Сряда) 27 Май 2015, 00:22 от Psyhea » Активен
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #8 -: (Сряда) 27 Май 2015, 09:48 »

Пси, животните са една идея по-съзнателни от растенията , в енергийния поток растенията са преди животните / слънце, растение, животно…/ . Чиста храна, чист въздух и чиста вода, са необходими условия за изчистване на съзнанието. Друга истина е, че човек трябва да прави това което е най-близко до него, конфликта е най-малък и от там загубата на енергия.  
« Последна редакция: (Сряда) 27 Май 2015, 10:49 от Веско » Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #9 -: (Сряда) 27 Май 2015, 11:19 »

 Grin
galaxsis
Писах като тебе за риска да се обиди някой,даже и че си объл.Реакцията ти ме впечатли.Явно ти е посинял пръста да натискаш копчето информирай модератора.Е аз не го направих.
Въпреки изявите ти, явно си зле със знания ама добре с копи пейст.
Знаеш ли на какво викат енергиен обмен.И защо толкова са против "храненето" с животинско.
Знаеш ли кое различава животните от човека-това че си готви манджата.
Има само едни други неща които се ядат така, викат им салата(зеленчуци),и плодове.Когато месото е дамазлък имаш "право" да се храниш с него,но и отговорност за това.Ако си гледал аватар,как се става ловец? Иначе можеш да ловуваш ма ако не знаеш чалъма подивяваш.Ако го знаеш помагаш на животното което те е нахранило да расте,докато се пръкне между нас.И някои му рече, теле такова.В момента се трепи живот индустриално, а не се коли.Коляча е работник на кръвта,и той знае как да вземе живота на хайванчето,за да не му навреди.Ако сбърка си заминава.Месото от заколено хайванче,не вредно а се помага на хайванчето да достигне одухотворяване.Затуй си имаме свинска коледа ,на която упорито посягат.
Правете се на голяма работа,ма там кадето ви бива.
Тука на земята главното е да се храним с грижите си,като си гледаме и храната, а постигнатите знания и умения ги споделяме с това което ни е храна.И Земята беше райска градина ,преди  да я опоскат едни тука,дето ги рекламираш.
 Psyhea
Цитат
Вместо да ми размахвате некви псевдо лозунги,що не вземете да минете само на слънцеядене?
Щото като зейнат да го лапнат, ши им изгори *ъза.Човек като е гладен, като зейне му се види *ъза,даже и чергата отдолу.Така ми викаха бабите.
 Cool
Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #10 -: (Сряда) 27 Май 2015, 11:27 »

Пси, животните са една идея по-съзнателни от растенията ,
Мчи,то аз съм по-съзнателна от мангалята,пък кво от туй?Мен ме глобяват в ГТ,пък тях ги пропускат. Cool

Тва в кръга на шегата

Да,Веско.Знам,какво имаш предвид.
И все пак!
Всяко нещо е форма на съзнание и всяка форма е еднакво ценна за Първоизточника.
Само хуманоида има арогантността и наглостта,да оценява формите и да ги степенува по-важност/ама според собствените си субективни разбирания Grin/

ия ги споделяме с това което ни е храна.И Земята беше райска градина ,преди  да я опоскат едни тука,дето ги рекламираш.
 Psyhea
Цитат
Вместо да ми размахвате некви псевдо лозунги,що не вземете да минете само на слънцеядене?
Щото като зейнат да го лапнат, ши им изгори *ъза.Човек като е гладен, като зейне му се види *ъза,даже и чергата отдолу.Така ми викаха бабите.
 Cool
Тъй,тъй Grin

Активен
Неактивен Рамбо Силек
Newbie
*
Публикации: 18

« Отговор #11 -: (Сряда) 27 Май 2015, 12:49 »

С риск  да провокирам много животински съзнания във форума, пускам интересна тема за размисъл   Smiley

Готови ли сте да се откажите от канибализма в човешка и животинска форма на планетата ?Ко?
Нье!
И да те питам,теб неживотинското съзнание..
Защо живота на една крава да е по-ценен от този на един карфиол?
Карфиолът няма ли чувства,душа?
Или само телето,щото може да мучи?
Ами солта?
Та ние изяждаме кристалните духчета,всеки път щом посегнем към солта?Ко праим по въпроса?
И въобще..Вместо да ми размахвате некви псевдо лозунги,що не вземете да минете само на слънцеядене?
Тогава бих приела всеки призив и апел.
Ама сега..Понеже ядеш марули,а аз мръвки,и си въобразяваш,че си по-нагоре някъде в еволюционната стълбица? Grin
И с какво право правите преценка,чии живот е по-ценен,и кое трябва да бъде убивано,кое не?
Та не са ли и  ряпата и прасето и човека,творения Божии?И в този случай,не са ли еднакво ценни?


Растенията не са животни. Те нямат централна нервна система. Когато присъства развита нервна система, толкова е по-силно усещането за болка. И тъй като растенията нямат нервна система, те не усещат болка като животните.
Защо се възмущаваме от мъченията на кучета и котки от изверги, които вилнея, а не се възмущаваме от насилието извършвано над животните по кланиците. Каква е разликата между куче, коте, крава, коза, овца. Ами няма разлика. Все животно. човекът е лицемер.
Елементарна култура е когато се води диалог да се изслуша ответната страна и тогава да има подобаващо изказване, а не нападки и заяждания. Човекът е дал много хубава книжка в която са доказани много неща и той най вече фактът, че човекът е тревопасно същество. Също така дадох линк към лекция, но е сигурно, че никой не го е погледнал. Не му стиска, не му се занимава на никой. Никой не седна като нормален човек да изчете или изгледа клипа и да опровергае параграф по параграф. Но пък с кеф се пишат нападки и глупости.
Също така в книгата има цитати от библията, които доказват на лицемерните вярващи и християни, че консумацията на месо е вредна.
Ако има желаещи и им стиска нека гледат Earthlings / Земляни
Ако филмът ви е приятен - има ви нещо.

http://i.imgur.com/5M8vluE.png
Да затворим животинските ФЕРМИ !


И както призова Юрофски всички, които смятат, че човек е месоядно по природа. Ми сложете едно две годишно лапе със заек и със ябълка. Ако се нахвърли, разкъса и изяде заека, ще призная, че човек е месоядно.
Хората готвят месото, защото организмът им не е пригоден за консумация на сурово месо. Всички знаем, че храна преминала термична обработка е почти без всякаква стойност.
Но какво ли се хабя да пиша и обяснявам.
Лек ден на всички

Активен
Неактивен meander
Hero Member
*****
Публикации: 1798
Пол: Мъж
"Муха влиза само в отворена уста"

« Отговор #12 -: (Сряда) 27 Май 2015, 15:12 »

 Grin
Рамбо Силек
 Undecided
Ника ти е майтапчйски,ма чак толкоз-
Цитат
Растенията не са животни.
Ко речи?
Ми да растенията не са животни, защото са растения. rifle
Всяко нещо е такова, каквото е.
Цитат
Те нямат централна нервна система.
Имат си всичко което им е нужно да са растения.
Цитат
Когато присъства развита нервна система, толкова е по-силно усещането за болка.
Доколкото се сещам нервната система не е за да усещаме болка,има си други неща които реагират на различни работи като чуство.И това чуство в зависимост какво е, се усеща като радост,болка,мъка и т.н.
Цитат
И както призова Юрофски всички, които смятат, че човек е месоядно по природа.
А ся да та попитам,тоя Юрофски какъв ти е? Брат,баща, поне били ли сте заедно като деца.Или, познаваш ли му родителите.
Ако не,що се криеш зад него?Откаде си сигурен че призовава правилно.
Ако е детето както трябва,и е гладно, а мама му тури месо и ябълка,гаранция че ще иска нянка.
Четенето е само информация, става за споделяне от типа -Чу ли какво каза Юрофски.Което не е добре за един мъж.
Енергообмена на Земята реагира на личен пример,и там кадето е правилен си личи по всичко живо.А там кадето не е, има пустини.

 hi
« Последна редакция: (Сряда) 27 Май 2015, 15:25 от meander » Активен

Ако кажеш истината, не ти се налага да лъжеш.
Ако не знаеш какво да правиш, ела на себе си.

     „Ползата от книгата за този, който няма собствен ум,
       е като ползата от огледало за слепия.”
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #13 -: (Сряда) 27 Май 2015, 15:43 »

Рамбо,и само защото една форма не притежава централна нервна система,ти решаваш,че е ОК,да я ядеш,а другата щото има нервна система,не става за ядене?
Серьозно?!Баси точковата система.. GrinЦитат
Растенията не са животни.
Ко речи?
Ми да растенията не са животни, защото са растения. rifle
Всяко нещо е такова, каквото е.


Ех,Меандере..Ма човека откритието на века направи,ко искаш ся..Инак щяхме да си умрем непросветени,и можеше никога да не узнаем,че растенията не били животни ..Срам! Cool
Активен
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #14 -: (Сряда) 27 Май 2015, 16:47 »

Пси, животните са една идея по-съзнателни от растенията , в енергийния поток растенията са преди животните / слънце, растение, животно…/ . Чиста храна, чист въздух и чиста вода, са необходими условия за изчистване на съзнанието. Друга истина е, че човек трябва да прави това което е най-близко до него, конфликта е най-малък и от там загубата на енергия.  
   Веско,  основата  на  хранителната  пирамида  дали  не  е  по  важна  от  върха  й?     
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални