Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Що е то егрегор??  (Прочетена 15850 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #45 -: (Понеделник) 30 Март 2015, 07:48 »

Еволюцията на съзнанието предполага започване от нула и продължаване до безкрай, егрегорите са абсолютно необходими за този процес / учебен/. Нито една мисъл в главите ни не е наша, свързвайки се с истинската ни същност ние вече знаем / спираме да мислим/.  Еволюционния процес на творението се осъществава чрез взаимодействието между плътностите, с нашите мисли променяме следващата тя пък ни влияе като ни вкарва мисли и желания.

Бг2, това няма нищо общо с междугалактическата конспирация или има до толко, че стопаните познават по-добре творението и използват знанията си според целите си.

Абсолюто се подписвам под думите ти, с изключение на това, че "нито една мисъл в главите ни не е наша" и, че "свързвайки се с истинската ни същност ние вече знаем / спираме да мислим". Може би зависи какво влагаме в понятието "мисля".
 good
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #46 -: (Вторник) 31 Март 2015, 23:42 »

Мислите  / на човек свързвал се с истинската си същност/ са кристални и ясни .  За средностатистически човек това състояние на ума е напълно непознато  / в главите им е пълна каша/.  Действат като приемник / избирателно според собствените нужди и потребности/, предавател и усилвател. Smiley
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #47 -: (Сряда) 01 Април 2015, 08:22 »

Да, напълно съм съгласна. Ето, че все пак мисли има /у човека, свързвал се с истинската си същност/, не е да не съществуват мисли. Просто както казваш, това са мисли с кристална яснота. Но ги има /мислите!/. Обръщам внимание на това, защото ти в предния си пост беше написал, че "нито една мисъл в главите ни не е наша" и, че "свързвайки се с истинската ни същност ние вече знаем / спираме да мислим".
 hi

П.П. Между другото съм изпитвала това усещане за "кристална яснота". То е като глътка свеж въздух, като поглед от Еверест...Трае кратко, защото преводача се опитва да се включи и той, отлитат бързо, но ги има и са физически осезаеми, тези моменти. Мъглата тук наистина е твърде гъста...

П.П.2 Приемника, който представляват главите ни се ползва от същности и от егрегори /които не са същност с интелект/. Огромна част от мислите ни не са наши, макар, че ние ги "бълбукаме" - факт.
« Последна редакция: (Сряда) 01 Април 2015, 08:28 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен m0rpheus
Newbie
*
Публикации: 40
Пол: Мъж
КАКВО ВИЖДАШ КАТО СИ ЗАТВОРИШ ОЧИТЕ ?

« Отговор #48 -: (Сряда) 01 Април 2015, 17:08 »

Мира , благодаря   изключително много за темата ти ,  Веско *** Отговор #2 -: (Неделя) 22 Март 2015, 22:27 » *** - > благодаря много   за  статията , изключително  интересна  , благодаря !!!!!  Roll Eyes hi
Активен

< Live, Die , REPEAT >
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #49 -: (Сряда) 01 Април 2015, 21:06 »

Мира, собствените мисли на обикновения човек буквално клонят към нула, визирах тези хора само дето пропуснах няколко изречения  Smiley

 m0rpheus, статията мисля, че е част от   „Вселенските матрици” книгата е от две части, но не съм ги чел. Тека и не ги намерих. Ако някой ги има да ги дава  Smiley
Активен
Неактивен Flores
Jr. Member
**
Публикации: 60

« Отговор #50 -: (Четвъртък) 02 Април 2015, 09:52 »

П.П. Между другото съм изпитвала това усещане за "кристална яснота". То е като глътка свеж въздух, като поглед от Еверест...Трае кратко, защото преводача се опитва да се включи и той, отлитат бързо, но ги има и са физически осезаеми, тези моменти. Мъглата тук наистина е твърде гъста...
Освен тези мигове има и едни, които траят малко по-дълго - когато си в пълно съгласие със себе си, стъпил си на пътя си, както се казва. Но и те са кратки. Преди ми се искаше винаги да се чувствам така, но все по-често се замислям, дали на настоящия етап не е по-добър обичайният вариант. За да разсееш мъглата, трябва да влезеш в нея и да станеш част от нея и тя да стане част от теб. Така ще я опознаеш и ще разбереш как да я отпратиш. Защото варианта с излизането от резонанс е непълно решение - аз няма да съм свързана с егрегора, но той ще продължи да съществува и набира сила. И няма да съм свързана с един или няколко, но ще продължа да съм свързана с други.

И ми се струва, че хората без собствени мисли са много по-малко отколкото изглежда. Повечето не че нямат, а не могат да стигнат до тях или не могат да ги различат.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #51 -: (Събота) 26 Декември 2015, 11:54 »

Ще дам примери за егрегори – поне това според мен са най – ясно видимите и осезаемите егрегори за които се сещам:

1.Семейството.
Когато двама /мъж и жена/ решат да обединят усилията си в общо битие, те не се водят от любов, а от подсъзнателни енергийни изчисления и сметки. Преценяват, че присъствието на другия човек ще ги направи енергийно по – силни /т.е, че ще могат да ползват като свои качествата на другия човек/, и/или подсъзнателно преценяват/изчисляват, че другия човек ще им удовлетвори потребностите от редовно хранене, редовен секс, добри битови условия, емоционалните им потребности, психологическите им потребности и др.  
За осъществяване на намеренията им да сключат тази сделка им е нужна допълнителна енергия /колкото повече, толкова повече/, затова и се правят тия жертвоприношения /сватби/, на които, ако сте честни със себе си, ще признаете, че никога не ви се е отивало, защото се чувствате нелепо и използван. Така е. Използвани сте. И някъде вътре във вас 100% се чува и гласа: „Какво за Бога правя тука аз изобщо? Двама искат да се съешават и да си направят ТКЗС, а аз съм тук в ролята на лампиона, на донора“....За какво би им било нужно на тия двамата /младоженците/ вашето присъствие? За какво е това фокусирано внимание, ръководено от ритуал и подсилено със жертвоприношението на храненето и парите/подаръците/? Просто на новия егрегор му е нужна цялата енергия до която може да се докопа. Това е. За целта замесва колкото се може повече други свързани егрегори /сексуалния, родителския, съдебния, църковния, модния, паричния...и т.н./
Не, че непременно така създадения егрегор пребъдва, но колкото повече хора са замесени, толкова по – трудно е да се измъкнеш от този капан в последствие. Не е невъзможно, но е по – трудно. Чиста проба математика.
Когато се разведат двамата, те сякаш изпадат зад борда изведнъж....Изгубват се връзките със старите приятелски семейства, те стават „неправилни“ спрямо тях. Не ги канят вече, не се събират с тях повече, защото има дисонанс между егрегора на семейните и егрегора на разведените. Това е най – лесния начин да видиш истинското лице на семейния егрегор. Като събереш на едно място семейни и разведени. Всеки от вас може да си спомни поне един случай, когато е сядал на маса с приятели, двама от които са „двойка“и които се държат различно от всички останали. В най – мекия случай се разменят само погледи, а в най – хард случая двамата се натискат и мляскат пред всички или обсебват вечерта занимавайки всички със собствения си егрегор....И всеки който е присъствал на такъв цирк е изпитвал това раздразнение, неминуемо...

2.Службата.
Не може да не сте виждали как изглежда и как се държи един новопостъпващ в службата ви човек. Той се ослушва, несигурен е, угодничи, дори физически изглежда различно от старите служители.../говоря за непознаването на негласния дрес код, характерен за предприятието/...Веднага личи, че е нов, понеже не е влязъл в коловозите на егрегора на въпросното предприятие. Не владее терминологията и жаргона в него, не е в синхрон с етичните правила и граници /наложени от  егрегора/, смее се на „неправилни“ неща, с две думи – не е в синхрон /с егрегора!/.
Само след месец – два, нещата изглеждат съвсем различно. Дрескода е правилния, изразяването е правилното и т.н. Човека е започнал да се „вписва в колектива“..../разбирай – в егрегора!/
Разликата между новопостъпилия и стария служител показва най – добре ролята на егрегора и влиянието което той оказва върху човека. Затова и за някои дългогодишни служители в дадена фирма е трудно да си намерят работа в нова фирма. За тях се употребява израза: „институционализирал се“....т.е.срастнал се с даден егрегор и не може да се пренастрои към взаимодействие с друг егрегор.

3.Държавата.
Тук нещата са малко по – сложни. Има държавен егрегор и национален егрегор. Това не винаги е един и същи егрегор, но има и случаи в които е.
Държавния егрегор залага на писани правила, на закони, на спазването на тези закони, докато националния егрегор залага на неписани такива.
Държавния егрегор използва повече ментална енергия, докато националния – повече емоционална. Макар, че и двата се хранят и с двата вида енергия и нещата не са чак така категорично диференцирани, както го написах.
Егрегорите са вечно във война един с друг за „територия“, т.е.“за енергия“, т.е.“за нас“ в крайна сметка...Не съществува възможност да остане „празно“ място. Освободи ли се „място“, на мига се появява нов егрегор – претендент. Именно затова е изключително важно да се поддържа, ако не националния, то поне /на всяка цена!/ държавния ни егрегор. Защото а отсъпи, а се е намърдал някой по – агресивен и деструктивен...и пъргав.

Света в който съществуваме се променя, така е, но егрегорите няма да изчезнат. Те са част от този свят. Те взимат от хората, но и създават „щит“ за тях. Защитено място, където хората да могат да удовлетворяват потребностите си /от пирамидата на Маслоу/ по – лесно, така, че да им остане време да помислят и за развитието на по – високите си чакри...
Сред егрегорите непрекъснато има такива, които биват погълнати от други, енергията се преразпределя, прегрупира, но винаги, неизменно съществува някакъв егрегор в невидимия план на нашата човешка игра. И който има акъл си пази собствения егрегор /знае си интереса, иначе казано/. А който няма /акъл/ – става като нас...“храна за бантите“.../да използвам цитат от любимия ми филм...който също беше изяден от враждебен егрегор, уви.../
Та така....

Мога да давам примери до в други ден, но спирам.
За мен е ОК да науча колкото се може повече хора да виждат егрегорите и програмите им. Местоположението на енергията винаги казва много повече, отколкото чиито и да било приказки.
Търсете на къде отива енергията. Тази картина винаги е по – информативна от която и да било програма.
Програмите в крайна сметка са за да насочват енергията по дадена схема.
Всеки от нас има вградени програми. Колкото и да се мисли за оригинален и неотразим, на всеки му е инсталиран WINDOWS -а от някого....И далеч не всеки има сили за собствено преинсталиране по средата на живота си....И най – малкото: за да се отървеш от дадена програма, трябва преди това да си способен да я видиш!

П.П. http://xcombg.net/index.php?topic=522.0
ето в тази тема /"България ще се оправи?"/ съм изложила подробно идеите си за въздействие върху българския национален и държавен егрегор така, че да се запази цялостта на Родината ни.
« Последна редакция: (Събота) 26 Декември 2015, 12:09 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #52 -: (Събота) 26 Декември 2015, 15:19 »

Илюзия създадена от ума,  на която после тялото робува.
Активен

Живота е свещен.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #53 -: (Вторник) 13 Декември 2016, 10:48 »

Пролог: Поради проявения интерес отделяме материала заегрегорите в отделна статия в Технологиите, където е по-естествено да му бъде мястото. Не претендираме за изчерпателност по темата, а по-скоро сме търсили синтез, базиран на краткост и яснота. В българския Интернет има и по-обширни разработки по темата за тези, които имат по-серизозен интерес.

 
 
Егрегорът е метафизично явление. Той не може да бъде познат по емпиричен път, но можем да видим неговите проявления в сетивния свят навсякъде около нас. Егрегорът е енергийно поле, захранвано от сбор от мислите, чувствата и емоциите на хора и други одушевени създания (животни и растения).
          Егрегорът се ражда чрез мислите дори на едно или повече съзнания в определен момент. Егрегорът е идея с най-обща рамка. Тази идея се реализира в триизмерното ни пространство спрямо програма, базирана на уникален алгоритъм. Тя се задава от първоначалните метафизични строители на егрегора, като в последствие се обогатява от мислите на носителите на съзнание, които се присъединяват към идеята-егрегор, докато тяхното поведение се движи в предварително определените от егрегора параметри. Енергията на егрегора се подхранва от чувствата и емоциите на съпричастните към него съзнания.
 Пример за егрегор е патриархалното семейство. При него мъжът и жената създават семейство, в което мъжът обещава на жена си да я издържа, а тя да му е вярна и да се грижи за домакинството.
 Този тип семеен егрегор се ръководи от програма на съзнанието, която има за цел да поддържа предварително описаните модели на поведение за всеки от членовете на групата. Енергията на егрегора ще бъде толкова по-силна, колкото по-силна е вярата, които всеки член на семейството има в първоначалната идея.
Егрегорът се явява енергиен трезор, който акумулира в себе си тази част от енергията на чувствата, енергиите и вибрациите, които членовете не могат да реализират на момента в триизмерната реалност. Тази енергия се натрупва от егрегора, за да помогне на членовете на семейството да реализират желанията и стремежите, които са имали първоначално в моменти на криза във вътрешните връзки, изразяващи външно като липса на достатъчно любов и вяра един в друг.
     Тази специфика на егрегора разкрива феномена „сдобряване в леглото”, когато след бесни и люти скандали семейни двойки намират магически отново взаимното разбиране и хармония само след еднократен секс.  Случва се така, защото актът между двамата всмуква енергия от по-горните енергийни слоеве, за да засили връзката във физически план. Това е метафизично проявление на имунната система на егрегора. В тази му осбеност се крие неговата устойчивост през вековете(seclorum:) ). Егрегорът не старее. Индивидуалностите, чрез които той се проявява умират, но той поради метафизическата си същност се запазва и привлича към себе си нови души най-често посредством ритуали и сакрални инициации.
          Ето в тази статия описваме подробно юридическата и метафизична същност и прераждане на егрегора на организираната престъпност:
http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/2012/07/blog-post_29.html
 Обаче, когато единият от двамата в егрегора на патриархалното смейство започне да се отклонява от предварително зададената програма на поведение, примерно, ако след десет години брак, жената изведнъж реши да носи къси поли и дълбоки деколтета и да ходи по нощни клубеве с приятелки без мъжа си, то егрегорът ще се почувства застрашен, защото това й желание е в противоречие с първоначално зададените параметри на програмата му. Затова егрегорът (носител на собствено съзнание)  ще се опита да противодейства на стремежите на съпругата да промени начина си на обличане и поведение в обществото, като използва за свое оръдие мъжа й. Под невидимото въздействие на грегорът съпругът ще започне да й „вдига” скандали, сцени и прочие битовизми, с които нямам желание да ви отегчавам, тъй като българската действителност и без това ви залива в изобилие.
 Влиянието на егрегора може да се имлицира и в по-големи групи в обществото, каквито са религиозните и партийните образования. Например в момента, когато се кръстиш, попадаш под влияние на егрегора на християнската църква. Този на вид безобиден ритуал при определена последователност (католическото кръстене) е в състояние да заключи енергетиката на чакрите ти и да те изложи на отрицателни влияния. Сред религиозните и партийни общности обаче можеш да намериш и приятели, хора които да те подкрепят и защитават от деструктивни сили. Тази закрила ще получаваш само при условие, че спазваш правилата и ритуалите, които са установени в църквата или партията, в която членуваш.
Когато започнеш, да се отклоняваш от правилата и каноните, егрегорът ще индикира това и ще насочи при теб хора, които да се опитат да те коригират в правилната насока. Ако се противопоставиш и преодолееш страховете си, егрегорът ще те отхвърли, като оттегли енергийната си подкрепа от тебе. Хората, които до вчера са били твои лоялни приятели, изведнъж ще се отдръпнат и даже възможно да се държат все едно не съществуваш. Отлъчването прилагано от средновековната църква е христоматийно проявление на тази функция на егрегорите.
Най-силно захранване с енергия егрегорът получава чрез церемониите и ритуалите. Ето защо колкото и скучни и банални да ви изглеждат те, тези които контролират обществото държат много на тях и тяхната циклична повторяемост. Колкото повече ритуали има в едно общество или група, толкова повече енергия се отделя в посока към егрегора и той става по-мощен и по-силен.
Животът на егрегора продължава, докато има енергия, която да съответсва на структурата и алгоритъма на неговата първоначална програма. Когато енергийното захранване се изчерпи значимо, егрегорът изпада в състояние на летаргичен сън. Неговата потенция остава, но е все по-трудно става да се прояви на триизмерно ниво. Подобно е положението на егрегорите на някои древни религии (като тази на Древен Вавилон). Ако сега този егрегор бъде инвокиран от измеренията на забравата и бъде захранен с енергия (чрез ритуали), то неговата програма се активизира наново и той ще набере  сили. Кръвта, насилието и страданието са най-питателни за нискочестотните егрегори. Това е и истинската причина (златото и властта са само поводи над определени нива) за неспиращите световни войни, които като първопричина са един гигантски календар за жертвоприношения, създаващ условия определени многоизмерни същности да се подвизават в близки до нашето измерения.

 
 Има няколко начина, по-които човек може да се откъсне от влиянието на един егрегор:
- Да спре да го захранва с енергия.
- Да премине под власта на друг, по-мощен.
Достъпен пример за действието на егрегорите е начинът, по който комунистическата власт преди 1989г. се опита и успя частично да намали влиянието на православната църква, като забрани общото празнуване големите църковни празници – Коледа, Великден. Поради факта, че те представляват мощни ритуали, захранващи православния егрегор с енергия и когато тяхното празнуване бе забранено, само за 45 години влиянието и силата на църквата спадна до критичен минимум. Същевременно бяха създадени нови ритуали – манифестациите за 1-ви май, 9-ти септември, 7-ми ноември и пр., които подхранваха с енергия егрегора на БКП и СССР. Програмата на този егрегор бе заложена отмарксистко-ленинската идеология.

 
След 1989г. mind-хендлърите ни инсталираха нова програма на т.нар.демокрация и пазарна икомика, а ние въртяхме доволно сини флагчета по площадите, както прасенца въртят опашка пред пълна копаня. В този ра*урс може да разглеждаме егрегора като софтуер, който може да се инсталира в съзнанието на големи групи биологически единици за постигането на определени и предварително заложени цели. Те обаче не се постигат чрез законите на формалната логика и роботика, построени на линейния принцип – „Правиш само и точно А, после Б и накрая В”, а на алгоритмичен принцип, ограничен в определени параметри, които дават лъжливото чувство за свобода. То се бази на формулата: Трябва да направиш А,Б,В, а помежду тях каквото ти душа сака, важното е да спазиш времевата мярка на параметъра и да обиколиш зададените ти крайъгълни  камъни (cornerstones).       Видовете егрегори могат да бъдат много -  семеен, родов, фирмен, клубен, религиозен, национален, партиен. Човек може да бъде под влиянието на различни видове егрегори, но не може да бъде едновременно под влиянието на два егрегора с аналогично въздействие. Не можеш да бъдеш католик и протестант едновременно. Всеки има право да  избере този егрегор, чиято програма е по-близо до неговите собствени възгледи.
Каква е индикацията за мощта на един егрегор ? - колкото повече хората в едно общество си приличат в дадена сфера на дейност, толкова по-силен е егрегора. Друга мяра за егрегориално влияние, открита от психолозите и социолозите е конформизмът.
До определен момент влиянието на един егрегор може да подпомага развитието на един човек (или общност) поради кумулационния и синергитичен енергиен ефект. Трябва обаче да се има предвид, че от един момент нататък параметрите на егрегора започват да бъде спирачка за личностното духовно еволюционно израстване. Затова е добре човек да успее да надрасне влиянието на егрегорите, да не се отъждествява с тях, да успее да открие собствения си път, защото сме в зона на свободната воля, в която свободата и любовта не са задължителна догма, но те определено са начинът по-който реалността се функционира най-добре.

Алхимика и Алхимиците
Активен

bojinkata
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #54 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 19:26 »

        До  тук  разглеждахме  само  външни  егрегори,  но  има  и  вътрешни  такива  според  мен.  Всеки  един  от  нас  изгражда  своеобразен  образ  за  себе  си.  Нещо  като  съвършена  маска  която  е  образ  за  пред  другите,  зад  тази  маска  се  крие  истинското  ни  Аз.  И  парадокса  се  състои  в  това,  че  с  течение  на  времето  маската  може  да  стане  истинското  ни  Аз,  тоест  зависимостта   да  ни  промени  из  основи.   Тази  трансформация  може  да  е  положителна  или  отрицателна,  това  е  без  значение,  важното  е  че  е  възможна. 
         Затова  ако  разглеждаме  егрегорите  като  зависимости,  за  да  не  изпаднем  под  тяхно  влияние  трябва  да  познаваме  себе  си  като  възможности  и  като  ценностна  система.
         

         Външните  егрегори  са  полезни  /градивни/  до  стадии  на  статукво,  след  това  се  превръщат  в  спънка  за  по  нататъшното  развитие  на  личността.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #55 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 19:40 »

Разбира се.
Казано е:


Внимавай с думите си – превръщат се в мисли.
Внимавай с мислите си – превръщат се в чувства.
Внимавай с чувствата си – превръщат се в дела.
Внимавай с делата си – превръщат се в навици.
Внимавай с навиците си – превръщат се в ценности.
Внимавай с ценностите си – превръщат се в характер.
Внимавай с характера си – превръща се в Съдба.

Махатма Ганди

Но,дали човек ще" гради " егрегор зависи от постоянството във фазите му.
Ако постоянно се развиваш и променяш,просто няма "време" да се утвърди един личностен егрегор.
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #56 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 19:59 »

http://duhovno.blogspot.bg/2014/10/blog-post_17.html
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен Dorssay
Sr. Member
****
Публикации: 264
Пол: Мъж

« Отговор #57 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 20:17 »

Митко

 ======== Затова  ако  разглеждаме  егрегорите  като  зависимости,  за  да  не  изпаднем  под  тяхно  влияние  трябва  да  познаваме  себе  си  като  възможности  и  като  ценностна  система.======

Не прочетох темата отначало и да не се повторя с някое мнение , но ....

Според мен , доколкото повечето Традиции разглеждат Егрегора като Енергоинформационна Същност, чиято сила зависи от масата на Енергията в нея , то според мен постановката ..." за  да  не  изпаднем  под  тяхно  влияние ...и т.н" е неприложима.

т.е. всеки от нас , винаги ще бъде във взаимодействие (респективто под влияние) с няколко Егрегора едновременно и доколкото енергийната маса на отделната Личност винаги ще е по-малка от тази на даден Егрегор с Х броя последователи.

Егрегор на пушачите , Егрегор на Форума тук , Егрегор на Държавата (както някой посочи по-горе) и т.н. ... както и да се познаваме Себе си , няма мърдане.

Или Егрегора на полицията да вземем например:

Още щом стъпиш през прага на което и да е ПУ и веднага усещаш влиянието на въпросния Егрегор. И както и да се познаваш , взаимодействаш с него и му се подчиняваш.  Ако се направиш на умен - то Егрегора (чрез своите репресивни елементи) бързо те принуждава да се коригираш и в познанието и Себе си в него.
Активен
Неактивен Dora
Hero Member
*****
Публикации: 2135
Пол: Жена
Не разменям човечността с патриотизъм!

« Отговор #58 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 20:28 »

Значи представете си, как мозъка ни е изграден от невронни пътища. Така е свързан и към цветето на живота. Само дето връзките на места са удебелени(егрегори), а други са само тънки каналчета.

http://megavselena.bg/tsveteto-na-zhivota-sakralna-geometriya/


Като това е идеалният вариант, Дървото на Живота. Сега положението е много оплетено!
Активен

I have no fear for atomic energy 'couse none of them can stop the time!
Удивително е колко различни са хората. Едни не чуват какво казваш, други чуват какво мислиш.
Неактивен herrian
Hero Member
*****
Публикации: 649
Пол: Мъж
Помни края

« Отговор #59 -: (Понеделник) 09 Януари 2017, 20:37 »

Егрегора е Личния ти дявол,  на който слугуваш. Това е съвкупността от всичко,  което не бива да бъдем,  но сме.
Именно егрегора са имали предвид древните философи,  твърдейки,  че човек сам създава демоните в ума си.
Активен

Живота е свещен.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални