Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Що е то егрегор??  (Прочетена 16112 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 14:38 »

Всяка организация ,реална или виртуална ( като групите в нета)създават астрални същества , наречени егрегори ,тези същества се борят за постигането на целта на групата . Ето материал за егрегорите :
"Егрегор означава мисъл-форма, създадена от няколко човека(може и от един,но мисълта му трябва да е доста концентрирана)която влияе на потока на събитията и го променя.Колкото повече хора мислят за дадено нещо,толкова по-силен е егрегора......."
"Осемте стъпки за създаването на егрегор:


Процесът на създаване и унищожаването накрая на един егрегор се състои от осем стъпки:
(1) Формулиране на задачата,която той ще изпълнява;
(2) Решаване относно външния му вид;
(3) Наименуването му;
(4) Изработване на магическия му знак;
(5)Извайване на негово изображение,в което да пребивава,когато не е активен;
(6) Изпълнение на ритуал за вдъхване на живот в него за предварително определен период от време;
(7) Изпълнение на ритуал за унищожаването му,когато настъпи моментът; (Унищожаване на физическото изображение.

Първата стъпка при създаването на егрегор е формулирането на целта на неговото съществуване.С други думи,трябва да имате някаква задача или функция,която егрегорът да изпълни.Това би могло да бъде всичко - от защитата на дадена стая или място до,оказване на помощ на даден кон да тича по-бързо в определено състезание.

Следващата стъпка,която трябва да направите,е относително лесна.Просто определета външния вид,който искате да има вашия егрегор.

След като вече сте наясно с целта и външния вид на егрегора,който се опитвате да създадете,следващата стъпка е да предложите име за него.Конкретното име,което предложите,в действителност е без значение,стига да не е име,което означава нещо противоположно на предназначението на егрегора.

След като сте решили относно името на своето творение,сте готови да изработите неговия магически знак.Засега трябва да го начертаете просто върху лист хартия,но по време на ритуалното раждане на вашия егрегор от вас ще се иска да добавите този магически знак към физическото изображение на съществото.

Последната стъпка от създаването на егрегора,преди да се изпълни ритуалът на неговото раждане,даден по-долу,е да създадете физическо изображение на съществото.За да го направите,ще имате нужда от невтвърдяваща се глина за моделиране.Можете да я купите от почти всяка книжарница за художествини материали или универсален магазин.Както скоро ще се уверите,много е важно да използвате глина,която не се втвърдява сама.Ако предварително сте решили вашият егрегор да бъде с определен цвят,в такъв случай използвайте глина с този цвят.Ако не сте обърнали голямо внимание на цвета или не можете да намерите глина с избрания от вас цвят,тогава използвайте кафява,жълтеникава или сива глина.

След като се снабдите с глината,отделете известно време за медитация върху образа на егрегора,който сте създали в ума си.Скицирайте го,ако това ще ви помогне.Когато чувствате,че сте сигурни за външния му вид,използвайте глината,за да се опитате да изваете негов модел.Той трябва да е 8 или 9 фута висок и 3 или 4 фута широк,тъй като с фигурка с подобни размери се работи най-лесно.Докато ваете,се концентрирайте върху атрибутите и функцията на съществото,на което създавате изображение,защото тази стъпка от процеса е много по-магическа,отколкото изглежда на пръв поглед.
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 15:29 »

Абе Мите от теб такива простотии .....  dash2 http://www.sibir.bg/index.php?page=displayTopic&id=3508&tid=50967
Активен
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #2 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 16:32 »

Интересен пример за действието на егрегорите е начинът, по който комунистическата власт намали влиянието на православната църква – забрани общото празнуване големите църковни празници – Коледа, Великден. Те представляват мощни ритуали, захранващи православния егрегор с енергия и когато тяхното празнуване бе забранено, само за 45 години влиянието и силата на православния егрегор спадна до абсолютния минимум. Същевременно бяха създадени нови ритуали – манифестациите за 1-ви май, 9-ти септември, които подхранваха с енергия егрегора на БКП. А програмата на този егрегор всъщност е марксистко ленинската идеология.
Като вид, егрегорът може да бъде семеен, родови, фирмен, клубен, религиозен, национален, партиен. Един човек може да бъде под влиянието на различни видове егрегори, но не може да бъде едновременно под влиянието на два егрегора от един вид – както е казано в Библията: “Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.” Всеки трябва да избере този егрегор, чиято програма е по-близо до неговата собствена.
Как може да се разпознае доколко е силен един егрегор - колкото повече хората в едно общество си приличат, толкова по-силен е егрегора.
Влиянието на един егрегор може да подпомага развитието на един човек (или общност), но от един момент нататък започва да бъде спирачка за неговото еволюционно израстване. Затова е добре човек да успее да надрасне влиянието на егрегорите, да не се отъждествява с тях, да успее да открие собствената си програма, такава каквато е дадена в неговия личен хороскоп.
източник:www.astrohoroscope.info
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #3 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 17:15 »

http://www.sibir.bg/blog/momchev/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=162644
      Абе  кво  да  правя  просто  момче  съм  си,  не  съм  го  крил  никога!
      Това  е  източника  на  поста  ми!  Пропуснах  да  го  посоча  за  което  се  извинянам!!!  Инак  не  ме  интересуват  и  вълнуват   никакви  егрегори.   Вещичка  го  каза - Осъзнаеш  ли  зависимостта  (пристрастяването)  си  към  нещо  вече  си  по-силен  от  него! 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Страшку
Hero Member
*****
Публикации: 856
Пол: Мъж
Заяц ты меня слышишь?

« Отговор #4 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 17:41 »

Казвате мисъл-форма. Замисляли ли сте се какво се получава когато екипа от сценаристи, режсьор и т.н. започнат да създават игрален филм на ужасите да речем? Докато се направи филма, ежедневно, ежечасно бълват мисъл-форми. Какво се случва после с тази цялата пумия, която са сътворили? Smiley
Активен

Човешкото развитие е пътят от примитивното през сложното към простото.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #5 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 18:58 »

За егрегорите западните автори почти не пишат. Затова пък руснаците са разровили из основи темата. Предлагам на тези които се интересуват следните линкове:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E2%E5%F0%E5%F9%E0%E3%E8%ED
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E7%E5%EB%E0%ED%E4
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%EF%EE%E4%E2%EE%E4%ED%E8
Има още много прецизно написани неща, но са на руски.
Само за сведение, думата "егрегор" може да се срещне назована и с други имена:
- "енергоинформационен паразит"
-"махало"
...Може да има и други имена.
Митко е описал целенасоченото създаване на егрегор. Междувпрочем, и в Новия завет Исус е дал рецептата за правене на егрегор /и за включване към егрегор/. "Обединението прави силата" също отразява идеята по свой начин.
Искам само да добавя, че:
-егрегора няма собствена "воля", но може да създаде усещането , че има такава.
-егрегора има програма.
-егрегора се стреми да се разраства /да се храни/.
-егрегора в даден момент кристализира.
-човека и егрегора се скачват енергийно, т.е. на принципа на сходните честоти.
-има различно качество егрегори /които са с различни "обноски" спрямо хората/: условно: "висши" и "низши" егрегори.
-егрегора се храни както с енергията на привържениците си, така и с енергията на противниците си...
Е това последното прави нещата много интересни, наистина...

Не претендирам за изчерпателност, просто нахвърлях някои от основните неща.

Наско, материала ти е в десетката, с примерите за егрегори и с критерият за еднаквостта!  good
Само ще кажа, че колкото и да се дистанцираш, какъвто и аскет да си, какъвто и маг да си, все едно си в някакъв егрегор докато си жив /поне в един брой егрегор, неизбежно!/. Примерите: паричният егрегор, половият егрегор, езотеричният егрегор, и още и още и още...бол!
Неизбежно е и аз съм последният човек, който ще тръгне да твърди , че се е откачил от егрегорите си. Но това, което човек може да направи , е да облагороди взаимоотношенията си с егрегорите, развивайки осъзнатост.
Поне, ако не друго, може да избягва деструктивните за живота му егрегори като си остави само онези които са в синхрон с личните му цели.
Според мен егрегорите са "усилватели". Страничен продукт, който обаче се е вписал в еволюцията ни много здраво. В тази си роля, егрегорите се явяват предавка, чрез която можем да ускорим всеки процис, към който имаме афинитет и така ускоряваме процеса на трупане на опит и ученето си.« Последна редакция: (Понеделник) 14 Януари 2013, 19:11 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен Вещичка
Hero Member
*****
Публикации: 820
Пол: Жена
Виждам те!

« Отговор #6 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 20:08 »

Мира бе,

пак не ми отговори кое е това, което те прикрепя/връзва към даден егрегор! Ти казваш, че всеки е вързан. Ок, ама кое е това, което те връзва? Исках да разбера дали знаеш, защото това, което говориш може и да е истина, ама е половината истина.

Сега ще ти обясня:
Онова, което те свързва с даден егрегор е ЕМОЦИЯТА, която отделяш от себе си към него. ЕМОЦИЯТА е нишката, която те привързва толкова здраво, колкото ти самата се вържеш.

Ненапразно ти казвах, че може да се отлепиш от всякакъв егрегор ако решиш - просто прекратяваш емоцията. Но я ПРЕКРАТЯВАШ, а не я погребваш дълбоко вътре в себе си.

Емоцията е много мощен инструмент. Тя е тази и която те свързва с някой енергиен вампир например. В момента, в който излъчиш емоция от себе си, то веднага се закачаш за нещо със същата вибрация. Това, заради което си излъчила емоция ако си има егрегор, то ти си директно в десятката.

И ДА, можеш да се откачиш от егрегор ако прережеш връзката, тоест спре да ти пука и спреш да изпитваш емоция по даденото нещо. Ти твърдиш, че не мога да се откача от някой егрегор - напротив, Мира, МОГА! Мога го, защото не изпитвам емоция към даденото нещо - все ми е тая, разбираш ли - не ми пука... местя си я в другия крачол и си продължавам  Grin Grin Grin...  Ей сега да се разцепи земята в съседния двор, само ще надигна задника да погледна колко е голяма дупката... просто не ми пука и не ме е страх. В крайна сметка каквото има да става то ще стане и аз едва ли ще го спра  Tongue...


Виждала ли си фините си тела? Ако не си ще ти кажа освен, че светят в някакъв цвят, то от тях излизат хиляди нишки - едни по-дебели, други по-тънки. Всички тези нишки те свързват с нещо си - хора, ситуации, егрегори и прочие дивотии. Всяка една такава нишка ти тегли от личната енергия по един или друг начин. Никой не ти ги е закачал по теб, това сама си си го направила с личните си емоции...

Прекъсни нишките. Пребори се със страховете си. Възвърни СИЛАТА си. Закали волята си... и ще бъдеш само ТИ!

Емоциите са хубав инструмент, но са до едно време. След това идва възпитанието им и вкарването им в пътя, защото започват да пречат. Тук говоря за отрицателните емоции. Затова и се казва, че ОСЪЗНАТИЯТ ЧОВЕК сам избира на кое да отдаде личната си енергия!

Аз може и да съм се вързала към егрегора на еклерите и шопската салата, ама това е ЛИЧНИЯТ ми избор, а не на някаква неориентирана емоция  Grin. В случая аз си избирам каузите в които да влагам от собствената си енергия, а не те мен!
Активен

Неактивен user
Hero Member
*****
Публикации: 723
Пол: Жена

« Отговор #7 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 20:17 »

Мира, книгите от първия линк не могат да се свалят за съжаление.
Ама нищо де. Аз имам една книжка за егрегорите. Ама не съм стигнала до нея още.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #8 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 21:58 »

Казвате мисъл-форма. Замисляли ли сте се какво се получава когато екипа от сценаристи, режсьор и т.н. започнат да създават игрален филм на ужасите да речем? Докато се направи филма, ежедневно, ежечасно бълват мисъл-форми. Какво се случва после с тази цялата пумия, която са сътворили? Smiley
Ми кат мине време и филма потъне в забвение и никой вече не мисли за него и постепенно егрегора се разпада.

Егрегора се  създава много лесно без никви ритуали и преднамерения.Няма такива работи.Вече имаме създаден наш форумен егрегор!А добрутро!
Егрегора е сбор/енергийно образувание/от мисъл форми с еднакво значение,смисъл/вибрация.
Захранва се чрез мисъл и съответна и емоция.Елемнетарно е да ингорнеш даденото нещо и като мисъл и като емоция и късаш с егрегора.Защото може хич да не мислиш за Християството,ама ако ти трепва нещо,имаш некви чувства емоции(па макар и позитвни)значи още си обвързан.Елементарно е.

Ето копи пейст от сайта на Паралелна Реланост

"Егрегорът е енерго-информационно образование, енерго-информационен паразит. Храни се с мисли, чувства, но най-вече с желания и енергия, насочена към дадено нещо/проявление. Колективната проекция на общ род желания, интереси и мисли формира егрегорът. Това е проявлението на типа колективно съзнание. Веднъж формиран, егрегорът прави зависим човека, който е включен към него."
http://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/285-2011-02-02-20-48-25.html

Олд,що глупости бе човек?Ако приемеш,че мисълта има сила и енергия,кво чудно има?
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #9 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 22:14 »

Мира бе,....
Почти няма нещо с което да не съм съгласна от поста ти.  hi
За егрегорите: съгласна съм 100%. Само дето аз му викам "вибрация", а ти "емоция".
Фините си тела не съм си ги виждала, но имах прозрение за това, което ти говориш:1:1 същото, което говориш ти. И интуитивно знам, че ясновидците именно там виждат: обвързаностите ти, енергийните ти потоци и оценяват тенденциите.
Единственото различие, което имам с теб по въпроса с егрегорите е, че не е практически възможно да се откъснеш от всички егрегори докато си жив. /за по-нататъка- след физическата ни смърт - не съм много сигурна още как стоят точно нещата/. Теоретически може всичко. Но практически - не. Защото не живееш във вакуум. Човека е социално същество в някаква степен. Има желания. Има нужди. Дори чисто физически. Тези контакти, стремежи, желания, нужди и т.н. го свързват практически с егрегорите. Може да е СЛАБО свързан /ако е аскет/, но е свързан. Не само пристрастеността те свързва с егрегорите. Любопитството, интереса, и т.н. "красти" също свързват човека. Въпроса е все пак с какви егрегори си свързан, защото има агресивни и неагресивни такива.
П.П. Можеш ли да ПРЕКРАТИШ  всичките си емоции? Ама ВСИЧКИТЕ?  Wink Какво ще остане от теб тогава?  Не и човек, де... peace
Мира, книгите от първия линк не могат да се свалят за съжаление.
Ама нищо де. Аз имам една книжка за егрегорите. Ама не съм стигнала до нея още.
Да му се не види - верно са ги свалили от спиралата - сега видях. Мисля, че ти имам пощата - ще ти ги пратя всичките, само да се сетя коя беше твоята поща...
Ще опитам още днес.
 Smiley


« Последна редакция: (Понеделник) 14 Януари 2013, 22:22 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен old4
Hero Member
*****
Публикации: 1105
Пол: Мъж

« Отговор #10 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 22:36 »

Да почна подред :
Абе  кво  да  правя  просто  момче  съм  си,  не  съм  го  крил  никога!
Мите, никога не съм си и помислял че си прост  Wink, статията която си постнал е пълна простотия, не ти !Извинявам се ако съм те обидил с поста си  hi .

Егрегора се  създава много лесно без никви ритуали и преднамерения.Няма такива работи.
Олд,що глупости бе човек?Ако приемеш,че мисълта има сила и енергия,кво чудно има?
Ами ето момиче младо, ти сама си отговорила що  Wink!

Вече имаме създаден наш форумен егрегор!А добрутро!

Има ама аз не се влияя от него  Wink.Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #11 -: (Понеделник) 14 Януари 2013, 22:39 »

П.П. Можеш ли да ПРЕКРАТИШ  всичките си емоции? Ама ВСИЧКИТЕ?  Wink Какво ще остане от теб тогава?  Не и човек, де... peace

Сори ма от къв зор трее станеш безчувствен пън,че за да разкъсаш връзките с някви елементарни(несъзнателни при това,непритежаващи интелект,съответно слаб противник!)образувания?Просто колкото по информиран и осъзнат е човек,толкова по-внимателно избира къде да си отдава енерджито/емоциите.
Активен
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #12 -: (Вторник) 15 Януари 2013, 21:15 »

Аз може и да съм се вързала към егрегора на еклерите и шопската салата, ама това е ЛИЧНИЯТ ми избор, а не на някаква неориентирана емоция  Grin. В случая аз си избирам каузите в които да влагам от собствената си енергия, а не те мен!
Ето за това говоря и аз: да "облагородиш отношенията си с егрегора", да си "подбираш егрегорите с които се свързваш така, че да си в синхрон със собствените ти цели", "да не си пешка, неосъзнат безусловен донор", ...за същото говоря но с други думи го изричам.
И....Продължавайки в стила на твоят пример с еклерите и салатата... Grin /който ми хареса много!/ , да кажа следното: ако решиш да се откажеш и от еклерите и от салатата...можеш, не е да не можеш. Но автоматично преминаваш в егрегора на неядящите еклери и салата...Дори и съвсем да спреш храната...И "слънцеядците" /"фотосинтезиращите"/ си имат егрегор...

Моят извод: не можеш дори и да искаш да се разкачиш от всички егрегори, защото не живееш във вакуум. Но можеш да регулираш донякъде взаимоотношенията си с тях.
Дадох примера с електричеството...Не е като да го обичаш, но си ти трябва. Да се разкачиш значи да спреш взимане-даване по такъв начин, че да можеш и без него и това да не променя настроението ти с нищо...А на практика така ли е? Не е. защото половината ти живот е зависим от електричеството. И трябва да спре да ти пука и за храната в хладилника, и за възможността да чатиш във форума, и т.н. Това е просто пример, но доста илюстративен.

 hi
« Последна редакция: (Вторник) 15 Януари 2013, 21:21 от mira » Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #13 -: (Вторник) 15 Януари 2013, 22:57 »

      Интересно,  никога  не  съм  чувствал  липса  на  енергия,  никога,  е  тогава  защо  трябва  да  се  притеснявам  от  някакви  си  енергосмучещи  същности?  Енергията  нали  ако  не  я  ползваш,  не  можеш  да  я  съхраниш.   Хайде  да  не  сме  егоисти!!!!!!!
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #14 -: (Вторник) 15 Януари 2013, 23:47 »

   Хайде  да  не  сме  егоисти!!!!!!!
МИТКО.. Grin Grin Grin Grin good
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални