Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ирак  (Прочетена 1202 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Неделя) 05 Януари 2014, 00:12 »

Иракските власти загубиха контрол над Фалуджа.
 От няколко дни властта в града е в ръцете на Ал Кайда. И в Ирак започва войната.
http://www.bbc.co.uk/russian/rolling_news/2014/01/140104_rn_iraq_falluja.shtml
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #1 -: (Сряда) 22 Януари 2014, 19:08 »

 Кой иска гражданска война в Ирак
 
 Противостоянието в Ирак придоби нови размери. Вече не се извършват отделни терактове, а от ИДИЛ/клон на Ал Кайда/ са завзети два града - Фалуджа и Рамада. Водят се ожесточени боеве.
           Основен спонсор е САЩ , който дава оръжие и пари на Фронта Ан Нусра, който пък е част от ИДИЛ. Така, че средствата се разпределят вътре между тези терористични организации. В тази връзка в Белия дом е постъпила петиция от "Ние - народ" (We The People), в която се призовава Обама да спре спонсорирането на терористичните организации в Близкия изток. Разбира се тук ролята на спонсори играят и Турция, КСА, Катар и други страни.
           Заедно с това възникват и рискове. САЩ отчитат, че евентуалния анклав в Западен Ирак, завладян от ислямистите, няма да бъде проамерикански настроен, затова сега се оказва помощ на Иракското правителство с оръжие. Отзовал се е и Иран.
           Така, че е възможен сирийския сценарий.


http://www.fondsk.ru/news/2014/01/15/komu-nuzhna-grazhdanskaja-vojna-v-irake-25188.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #2 -: (Сряда) 12 Февруари 2014, 14:05 »

От доста време липсва инфо за Ирак. Това е умишлено затъмнение, наложено от западните медии. Какво всъщност става там!

Многоходовата иракска авантюра, взела колосални жертви и материални ценности, дава  сбой, и ситуацията заплашва да излезе изпод контрол,  развивайки се на по предписания сценарий. Шиитите/Нури ал-Малики/ подложиха на гонение сунитите. Последва ответна реакция. Само за януари 2014 година са убити повече от 1000 души. Да се преписват на Ал Кайда не става вече. В Ирак има гражданска война, която придобива все по-ожесточен характер и обхваща все нови райони. Разпада на страната е въпрос на време. Иракски Кюрдистан вече е извън контрола на Багдад. Най-изострена е обстановката в провинция Анбар. От декември там има жестоки боеве между "шиитското опълчение на Малики" и местните сунитски племена. Местните са завзели Фалуджа и Рамади, най-големите градове в провинцията.

  На 30 април в Ирак са планувани поредните парламентарни избори. Страната е в хаос. Парламентът не работи. Няма бюджет за 2014. Гигантските доходи от продажбата на нефт и газ отиват в банкови сметки в САЩ. После какво става с тези пари никой не знае. Това е предизвикало и бурята от недоволство всред местните власти.

На 11 января в г. Дивания (провинция Кадисия) е бил събран "конгрес на Средния Евфрат», на който се поставил въпроса за справедливо разпределение на ресурсите.населения». На25 януари в Басра – столица на нефтодобива на Ирак -е имало конференция със същите искания.

По мнение на много аналитици, личният авторитет, влияние и политическа тежест на Нури ал-Малики и водения от него блок «Държава на закона» са забележимо спаднали. Обвиненията в авторитаризъм, поголовна коррупция, неспособност да осигури сигурност дори в центъра в Багдад (средно количество терактове за седмица  с 70 до 110) и тн.

 Така, в Багдад официално се заговори за готовността да се прекрои административната карта на страната като се увеличи броя на провинциите от  сегашните 18 до 30. Така се цели:

- разчленяване на «метежните» провинции с преобладаващо суннитско население с едновременно довеждане във властта представители от движението «Сахва» («Пробуждение»)* - шейхове, купени с много пари  от САЩ.

- същото да се постигне в Кюрдистан и Басра.
Това е нож с две остриета - следват искания за автономии и отцепване от централната власт!
 Но това може би е целта на ключовите играчи, влияещи на събитията в региона.
Западът, начело със Соединёнными Штатами, а така също Иран, Саудовская Аравия, Турция и, безусловно, Израел са заинтересовани в това,  Ирак да бъде разчленен.
         Бъдещето на Ирак не се решава в Багдад.
http://www.fondsk.ru/news/2014/02/12/peredel-iraka-ostanetsja-li-takaja-strana-na-karte-mira-25698.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #3 -: (Вторник) 10 Юни 2014, 16:03 »

Срочно сообщение. Радикалните исламисти от ИДИШ захвзеха иракския город Мосул
. .Анна Дымова в Втр, 10/06/2014 - 15:32
 

В Ирак от радикалната групировка ИГИШ е завзет второй по величине город страны Мосул и цялата територия на провинция Найнава. В неговите околности е завзето летището и прилежащите военни складове с тежко и леко въоръжение. Пленени са и въртолети и самолети. От затвора "Бадуш", са пуснати повече от 1500  терориста, които ще се влеят в редиците на ислямистите.
    Сега те настъпват към съседната провинция Салах-эд-Дин. Столицата на провинцията - град Тикрит е обкръжен. Правителството иска намесата на сащ. На Обама обаче не му е до ИРАК.
http://anna-news.info/node/16960

Какво следва? Следва падане на правителството и идване на власт на Ал-Кайда. Разцепване на страната по картата, препоръчана от сащ преди години.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #4 -: (Вторник) 15 Юли 2014, 17:12 »

Американският тризъбец в Ирак
Николай БОБКИН | 15.07.2014 | 00:00
 
Днес във Вашингтон търсят отговор какво да правят с Ирак. Реално той вече е разделен на три части. Досегашният премиер Малики неоправда техните надежди да бъде послушна марионетка/затова беше сложен от тях/ - подкрепи Асад, търгува с Иран, купува оръжие от Русия и тн.  За това беше пуснат в действие план Б - ИДИЛ навлезе в страната и разцепването започна. Но и резултатите, които настъпиха пак неудовлетворяват Белия дом. Всеки започна да играе своя игра. Но САЩ продължават да поощряват разчленяването на страната.
...........................................................................

 
http://www.fondsk.ru/news/2014/07/15/amerikanskiy-trezubec-v-irake-28486.html
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #5 -: (Вторник) 15 Юли 2014, 18:02 »

А аз мисля, че се получи чудесно - САЩ имат нужда от извинение, за да отидат там с пълна сила. При Саддам не беше пълна сила, защото оправданието не можеше да бъде вездесъщо, всичко премина под знака на временната операция, в гонение на една единствена личност - я Саддам, я Бин Ладен, я някаква шепа хора... това не може да ти направи хубава война.
- има ли цивилна война? Има. Има ли нужда от омиротворителна намеса? Има.
- има ли гигантско терористично екстремистко тяло? Има. Има ли нужда войната с тероризма да продължи с повече усилия? Има.
- има ли легитимна държава, която го раздава световен агресор? Има - Нов Ирак търгува с руско оръжие, подкрепя съмнителната Сирия, и е дупе и гащи с низвергнатия Иран.

САЩ са готови още утре да отидат там и да създадат Нови Израел по всички от съществуващите линии да си извиниш военното присъствие. Не виждам какво повече можеше Вашингтон да иска.

Утре ще кажат - не само, че трябва да трепеме още терористи, не само че имаме още за омиротворяване, не само че трябва да резнем крилцата на новите агресори в Мала Азия... ами на всичкото отгоре като отидем да свършим цялата тая работа, ще вземем да оправим и Сирия, и Иран наедно! И като свършим всичката тая работа, това ще е плесница в лицето на Путин. Ся, гласувайте, и тръгваме.. щото гониме резервации.
« Последна редакция: (Вторник) 15 Юли 2014, 18:07 от форум » Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #6 -: (Неделя) 20 Юли 2014, 22:41 »


Начался массовый исход христианского населения из иракского Мосула
19.07.2014 19:57
Патриарх Халдейской католической церкви Луис Рафаэль Сако Первый. Иллюстрация: katolik.ruПатриарх Халдейской католической церкви Луис Рафаэль Сако Первый. Иллюстрация: katolik.ru

Боевики "Исламского государства Ирака и Леванта" (ИГИЛ), объявившие о создании "Исламского халифата" на захваченных ими землях Ирака и Сирии, выдвинули ультиматум христианскому населению контролируемого ими города Мосул, сообщил телеканалу "Аль-Джазира" патриарх Халдейской католической церкви Луис Рафаэль Сако Первый.

По словам священнослужителя, командование боевиков издало приказ, обязывающий христианское население подконтрольных им районов платить специальный налог, введенный для немусульманского населения и превышающий 250 долларов в месяц. Те, кто не в состоянии уплатить эту сумму (а таких, как сообщается, подавляющее большинство), обязывают либо сменить вероисповедание, либо немедленно покинуть территорию "халифата".

Это требование, по свидетельствам местных жителей, транслировалось через громкоговорители городских мечетей. Также на дома всех христиан нанесены специальные знаки. Объявлено, что эти дома, после того, как их освободят нынешние хозяева, перейдут в собственность радикалов.
Expert.ru

    В освобожденном Славянске до сих пор нет света, а за водой ездят в…
    11 июля Владимир Путин начал свое недельное латиноамериканское турне.…
    Встреча президента РФ Путина и канцлера ФРГ Меркель в Рио-де-Жанейро…

В результате начался массовый исход практически всего христианского населения из Мосула. "Христианские семьи сейчас находятся на пути к городам Дохук и Эрбиль в иракском *урдистане. Впервые за всю историю Ирака в Мосуле теперь нет христиан", - сообщил Луис Рафаэль Сако Первый.

Отметим, что так называемый "налог на иноверцев" (харадж) существовал в средние века в Арабском халифате, а затем и в Османской империи. В результате, утверждают историки, налоговое бремя на немусульманские народы стран, подконтрольных халифам, в среднем на 25-30% превышало налоговые обязательства подданных-мусульман.

Подробности: http://www.regnum.ru/news/polit/1827443.html#ixzz382jhqQYa
Любое использование материалов допускается только при наличии гиперссылки на ИА REGNUM
http://www.regnum.ru/news/polit/1827443.html
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 24 Юли 2014, 23:08 »

ИДИЛ нареди генитално осакатяване на жените в Мосул
Фетвата ще засегне около 4 млн. момичета и жени
24 юли 2014

Джихадистите от „Ислямска държава“ (преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) са наредили всички момичета и жени във и около северния иракски град Мосул да бъдат подложени на генитално осакатяване, съобщи ООН.

Фетвата ще засегне около 4 млн. момичета и жени, каза Жаклин Бадкок, хуманитарен координатор на ООН в Ирак, цитирана от британския в. „Гардиън“.

Това е нещо много ново за Ирак, особено за тази част на страната. То предизвиква сериозни тревоги и трябва да се вземат мерки, каза Бадкок.

ИДИЛ превзе Мосул, вторият по големина град в Ирак, през юни, а миналата седмица представител на иракските власти съобщи, че градът е бил прочистен от християнското си население.

Световната здравна организация (СЗО) дефинира женското гениталното осакатяване (или обрязване) като „всички процедури, които включват частично или пълно премахване на външните женски гениталии или друго нараняване на женските генитални органи по немедицински причини“. То се практикува от етнически групи в 27 страни в Субсахарска и Североизточна Африка и в по-малка степен в Азия, Близкия изток и в някои имигрантски общности.

Джихадистите от „Ислямска държава“ (преди „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ) са наредили всички момичета и жени във и около северния иракски град Мосул да бъдат подложени на генитално осакатяване, съобщи ООН.

Фетвата ще засегне около 4 млн. момичета и жени, каза Жаклин Бадкок, хуманитарен координатор на ООН в Ирак, цитирана от британския в. „Гардиън“.

Това е нещо много ново за Ирак, особено за тази част на страната. То предизвиква сериозни тревоги и трябва да се вземат мерки, каза Бадкок.

ИДИЛ превзе Мосул, вторият по големина град в Ирак, през юни, а миналата седмица представител на иракските власти съобщи, че градът е бил прочистен от християнското си население.

Световната здравна организация (СЗО) дефинира женското гениталното осакатяване (или обрязване) като „всички процедури, които включват частично или пълно премахване на външните женски гениталии или друго нараняване на женските генитални органи по немедицински причини“. То се практикува от етнически групи в 27 страни в Субсахарска и Североизточна Африка и в по-малка степен в Азия, Близкия изток и в някои имигрантски общности.

Източник: TheGuardian.com    

Активен

Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #8 -: (Петък) 27 Февруари 2015, 10:22 »

Без коментар  Lips Sealed http://www.dailymail.co.uk/news/article-2970270/Islamic-State-fighters-destroy-antiquities-Iraq-video.html
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #9 -: (Петък) 27 Февруари 2015, 16:50 »

Това са пак фашаги, но ислямски, джихад ще правят! Всичко им е позволено, защото зад тях е САЩ. Както  виждаме "световната общественост" си трае! По тези проблеми  е глуха и сляпа!
Активен

bojinkata
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални