Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бързо белене на яйца  (Прочетена 827 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7174
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« -: (Вторник) 17 Февруари 2015, 10:41 »

Бързо белене на яйца и други техники за подобни продукти, искащи време и усилия
[url]https://www.youtube.com/watch?v=4vWf7pa-OsU][/url]
https://www.youtube.com/watch?v=y0aKzXiYq-k
Активен

bojinkata
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #1 -: (Петък) 20 Февруари 2015, 00:15 »

Т'ва е много яко. Както бях писал в друг форум, че всяка задача има повече от едно решения, които няма да ги намерим в някоя книжка на някой професор, защо пък да не се направят и такива машини, простото създава сложното, последната техника на белене на портокала беше малко бавна, но за сметка на това доста творческа, а със здравите кори добрия кулинар ще им намери приложение, може обратно да опакова портокала, та после да не се налага ново белене, поне аз избягвам да ям портокал, точно заради беленето му, въпреки че имам специален пластмасов резец.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен mira
Hero Member
*****
Публикации: 1507
Пол: Жена
живота е изумително приключение

« Отговор #2 -: (Петък) 20 Февруари 2015, 08:15 »

Това с беленето на портокала е .... Sad...
Аз също не обичам да беля портокал, но обичам да го ям....
Има две по - лесни техники.
Едната е: хваща се портокала и се нарязва кората му "по меридианите" на примерно 6 парчета. Реже се дълбоко, така, че да се среже цялата кора, но да не се нарани портокала. След това се разчупва портокала на 2, а после и на 6 парчета заедно с кората. Беленето на едно от тези 6 парчета е много по - лесно, отколкото беленето на целия портокал - кората се отделя лесно и чисто. Обелката служи и за "чинийка" на парчето.
Втората техника е още по - лесна - просто чудесна! Портокала се срязва на кръгчета "по паралелите" на колкото парчета се получи. Реже се не само кората, реже се всичко. Взема се едното "кръгче", срязва се кората на едно място и се хваща с двете ръце и се "разгъва" кръгчето. Получава се линия /кората/ с островърхи триъгълничета по нея /парченцата портокал/...И просто захапваш. Много лесно се яде по този начин и много чисто.
Пробвайте и ще кажете как е.
 Wink
Активен

Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лошите решения...
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални