Това с беленето на портокала е ....

...
Аз също не обичам да беля портокал, но обичам да го ям....
Има две по - лесни техники.
Едната е: хваща се портокала и се нарязва кората му "по меридианите" на примерно 6 парчета. Реже се дълбоко, така, че да се среже цялата кора, но да не се нарани портокала. След това се разчупва портокала на 2, а после и на 6 парчета заедно с кората. Беленето на едно от тези 6 парчета е много по - лесно, отколкото беленето на целия портокал - кората се отделя лесно и чисто. Обелката служи и за "чинийка" на парчето.
Втората техника е още по - лесна - просто чудесна! Портокала се срязва на кръгчета "по паралелите" на колкото парчета се получи. Реже се не само кората, реже се всичко. Взема се едното "кръгче", срязва се кората на едно място и се хваща с двете ръце и се "разгъва" кръгчето. Получава се линия /кората/ с островърхи триъгълничета по нея /парченцата портокал/...И просто захапваш. Много лесно се яде по този начин и много чисто.
Пробвайте и ще кажете как е.
