Страници: 1 [2] 3 4 ... 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: (ГМО) Генно-Модифицирани Организми  (Прочетена 14298 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #15 -: (Вторник) 30 Април 2013, 08:32 »

Как ни унищожават с ГМО

http://www.epochtimes-bg.com/2013-01/2013-03-24_03.html
Активен

Неактивен tazmdg
Sr. Member
****
Публикации: 367
Пол: Мъж
Смисълът на живота е... 42!

« Отговор #16 -: (Четвъртък) 13 Юни 2013, 09:50 »

Не се стърпях да споделя смесените ми чувства от следното:

Малък участък от Земята ще я нахрани цялата

Звучи невероятно и фантастично, особено на фона на съобщенията за надигащата се продоволствена криза, която ще остави без храна половината население на Земята.

Наистина, съвременното селско стопанство е безнадеждно остаряло и не е способно да реагира адекватно на ръста на населението на Земята, дори ако се отчитат генномодифицираните култури.

Проектът Pronutria разработва нов технологичен процес, който ще позволи да се произвежда голямо количество белтъчна храна на сравнително малък участък земя. Днес животновъдството използва 45% от най-добрите територии и изхвърля повече парникови газове, отколкото автомобилите, самолетите и всички други видове транспорт, взети заедно.

Концепцията за производството на храна на Pronutria, наречена Nutriculture, според компанията е 1000 пъти по-ефективна от съвременното животновъдство, произвежда безопасни висококачествени продукти и оказва минимално въздействие върху околната среда.

На какво се базира тази технология?

Преди всичко специалистите от Pronutria са събрали безпрецедентна база данни за белтъците, необходими на човешкия организъм. Със специални алгоритми и компютърни модели учените са избрали най-хранителните, вкусни и достъпни за производство белтъци, които съдържа обикновената ни храна. С помощта на същия инструмент те са подбрали оптималните съставки на хранителните продукти и са решили вечния проблем за компромиса между вкуса, срока на годност и хранителността на продукта.

Главното предимство в технологията Nutriculture е откриването на факта, че отделните фотосинтезиращи клетки може да се променят по такъв начин, че могат да осигурят непрекъснато и ултраефективно производство на основните белтъци, липиди, въглехидрати или витамини. В качеството на суровина се използват само слънчева светлина, въглероден диоксид, азот и прясна или солена вода.

Отглеждане в големи обеми на клетъчни култури, например на микроводорасли, днес не е проблем. В Pronutria смятат, че може да се установи фабрика за производство на белтъчен концентрат от различен тип в най-различни ъгълчета на планетата. Такива заводи ще се различават от традиционните селски стопанства ват по наличието на слънчеви модули, специално оборудвани за производство на храна с различна консистенция – твърда, течна или желеобразна.

„Фермата на бъдещето” ще прилича на съвременните слънчеви електроцентрали – редици панели, в които ще се развиват фотосинтезиращи клетки, произвеждащи широк спектър хранителни вещества.

Новата протеинова храна засега носи общото име Essenteins, но от компанията твърдят, че ще има достатъчно вариации на вкусове и консистенции, за да бъде задоволен всеки човек.

Белтъчната храна е особено необходима на планетата, тъй като поне за един милиард души месото досега остава лукс. По света има милиони деца, които не могат да израснат само защото не им достига белтъчна храна. Със съвременната система на селско стопанство производството и разпространение на продукти очевидно този проблем не може да се реши.

Инфо: http://megavselena.com/malyk-uchastyk-ot-zemyata-shte-ya-nahrani-tsyalata/ ...има и снимки...
Активен

БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език, а не груби псувни.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #17 -: (Четвъртък) 13 Юни 2013, 11:34 »

tazmdg, това си е направо "манната небесна," с която боговете са хранили евреите в пустинята 40 години! Пак открихме топлата вода. Но там е бъдещето. Кофти за "Монсанто" и другите.
Активен

bojinkata
Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #18 -: (Четвъртък) 13 Юни 2013, 11:58 »

Един от десетима българи има глифозат в тялото си

Тестове, проведени от Екологично сдружение „За Земята“ и „Приятели на Земята“ показват, че има хора, които носят в телата си малки дози глифозат в телата си. Това е най-популярният хербицид по света. Лабораторните тестове показват, че в една от десет проби на урина в България носи следи от глифозат.

Глифозатът е един от най-широко използваните хербициди по света, употребяван от земеделците и малките градинари. С него се пръскат и някои от генетично модифицираните култури, внасяни в Европа (и в България) за влагане във фуражите.

Най-големият му производител е Монсанто, който го продава под търговското име “Roundup”. Въпреки неговата широка употр*ба, според еко-сдруженията, присъствието на химикала в храните и водите е рядко проверявано от контролните органи, а в България изобщо не се следи.

В момента 14 глифозат-резистентни ГМО култури очакват одобрение за отглеждане в Европейския съюз. Някои изчисления показват, че ако те се разрешат, употр*бата на глифозат може да се увеличи с 800% (по данни от „Benbrook CM (2012) Glyphosate tolerant crops in the EU: a forecast of impacts on herbicide use. Greenpeace International“)

 източник  http://www.greentech.bg/?p=42136
Активен

Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #19 -: (Петък) 21 Юни 2013, 12:57 »

До какво ще ни доведат ГМО? - http://lechitel.net/do-kakvo-ste-ni-dovedat-gmo/

Тази информация е публикувана благодарение на труда на учени от различни страни, които рискуват да загубят работата си, за да може обществеността да бъде предупредена за опасността от тези семена произведени от биотехнологичните гиганти като Монсанто и други. Медиите обаче много бързо потулват тази опасност и прикриват истината.
Активен

Неактивен Наско
Hero Member
*****
Публикации: 525

« Отговор #20 -: (Събота) 22 Юни 2013, 09:39 »

Шокиращи резултати от хранене на животни с генно-модифицирана храна

 http://30dumi.eu/2013/06/shokirashti-rezultati-ot-hranene-na-zhivotni-s-genno-modifitsirana-hrana/#ixzz2WvdA4T7h
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #21 -: (Петък) 04 Октомври 2013, 22:48 »

Кардиолог: Съвременната пшеница е идеална хронична отрова. Автор: nikikm
Автор: grigorsimov

Според кардиолога Уилям Дейвис, който е написал книга за най-популярното  в света зърно, сегашната пшеница е “идеална  хронична отрова.”

Дейвис казва, че пшеницата, която ние ядем сега, не е пшеницата  от времето на нашите баби: “Това  е  високо 18-инчово растение, създадено  чрез генетични проучвания през 60-те и 70-те  години на миналия век,” разказва в програмата на CBS “Тази сутрин”  Дейвис. “В това растение  има много неща, за които никога нищо не ви казват. Например, в нея има нов протеин, наречен глиадин. Това не е глутен. Говоря, като се обръщам не към  тези с непоносимост към глутен. Казвам това на всички, тъй като всички са изложени на протеина глиадин, защото е опиат. Той се свързва с рецепторите за опиати в мозъка и стимулира апетита.

На въпрос дали може селскостопанското производство да се върне към зърното, което е произвеждано преди, Дейвис заяви, че е възможно, но това не е икономически изгодно, защото дава по-малко добиви. Въпреки това, според Дейвис започва движение за отказ от използването на пшеница, след което хората започват да отслабват.
“Ако трима души отслабнат с няколко килограма, това е страхотно”, казва той. “Но ние виждаме – стотици хиляди хора да отслабват с 15, 40, 70 кг. Те престават да бъдат диабетици,  страдащите от артрит  изпитват рязко облекчение. Хората се отървават от  подуване на краката, киселинен рефлукс, синдром на ленивите черва, депресия, и така нататък. ”
За да се избегнат тези храни, съдържащи пшеница, Дейвис съветва да се яде “истинска храна” – авокадо, маслини, зехтин, месо и зеленчуци. “Но не зърно. Когато казвам зърно,  искам да кажа пшеница, тъй като повече от 90 на сто от всичкото зърно е пшеница, а не, да речем, ечемик. ”

Д-р Дейвис казва, че всички алтернативи по замяната на  продукти от смляно зърно с  пълнозърнести продукти, което уж е добре за вашето здраве, е като да се сменят цигарите без филтър с такива с филтър, както и убеждението, че това е полезно за здравето. Такава е логиката на храненето, която по своята същност е порочна. Какво би станало ако малко вдигнем летвата и се откажем от всичкото зърно, какво ще се случи тогава?

Тогава ще видим не само подобряване на здравето, а  и трансформация на здравеопазването.

http://www.cbsnews.com/8301-505269_162-57505149/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/
http://30dumi.eu/2012/10/kardiolog-sa-vremennata-pshenitsa-e-idealna-hronichna-otrova/

Read more: http://snaiper-bg.net/2012/10/kardiologo-sa-vremennata-pshenitsa-e-idealna-hronichna-otrova/#ixzz2gm8qYspZ
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2013/10/04/kardiolog-syvremennata-pshenica-e-idealna-hronichna-otrova-a.1163670
   Е, тва е!!!!!!!!
Активен

bojinkata
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #22 -: (Събота) 05 Октомври 2013, 12:20 »

Отдавна си бях сложил в списъка модерната пшеница да я спираме вкъщи напълно, ама след тези статии ще я придвижа в по-горни позиции - вдигнал съм и мерника вече.
bojinkata, мерсаж за инфото. hi
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #23 -: (Неделя) 06 Октомври 2013, 22:09 »

Нали, много силна статия! Аз съм на ръжено  и типово брашно, ама кой знае какво има в тези брашна. Едно е сигурно - много са груби, с много фибри, особено ръженото.
Активен

bojinkata
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #24 -: (Неделя) 06 Октомври 2013, 22:32 »

Яжте лимец. Преди 3-4 години попаднах случайно на едно семейство, което отглежда лимец. Не за търговия, а за собствени нужди. От тогава ми произвеждат по 1 тон и на мен..... Плащам им го по 500 лв. Не казвам, че е много чист и ''девствен'', понеже го ''ръсят'' с chemtrails, но все пак сме сигурни в качеството на семената и отглеждането му. Та, ако си намерите приятели или роднини, които живеят извън града и имат ниви, не е проблем да ви отгледат лимец. Ако тръгнете да го купувате от магазина е адски скъпо удоволствие. 0,500 кг. мисля, че е около 2 - 2,50.....А на тон, ти излиза по 0,50 ст. килограма...И най-интересното е, че колкото и мая да му сложите, не може да се надуе като хляба от магазина.....Нямам идея защо е така....
Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #25 -: (Понеделник) 07 Октомври 2013, 19:27 »

При лимеца глутена е под 2%, така че няма как да бухне от маята. Брашното от пшеница дори го обогатяват допълнително с глутен за да стане по пухкаво след изпичане и най-вече да не се рони, т.е. той играе ролята на лепило.
https://www.google.bg/search?q=%D0%93%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=fu1SUvvJL5CHswbEqoHwCw
Активен

bojinkata
Неактивен alexxx39
Full Member
***
Публикации: 182
Пол: Мъж

« Отговор #26 -: (Петък) 01 Ноември 2013, 18:59 »

Това ми прилича на някой от нашите културисти http://www.novini.bg/news/164168-%D1%88%D0%BE%D0%BA-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BC%D0%BE-%28%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%29.html
Активен
Неактивен nikkei
Newbie
*
Публикации: 33

« Отговор #27 -: (Понеделник) 04 Ноември 2013, 13:01 »

Брашното е идеално да се използва за заличаване на Българската нация, все пак 100% консумираме хляб. В момента у дома си правя хляб с грахам, но рецептата е 50/50 със бялото брашно. А и никак не можеш да си сигурен грахама (пълнозърнесто брашно на пшеницата), до колко е добро.
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #28 -: (Неделя) 08 Декември 2013, 19:43 »

    Един кратък филм за ГМО-тата и изобщо за бъдещето на човечеството:
http://www.youtube.com/watch?v=i9mt-zY7QnY
           Ако през 40-те години на миналия век, страшилището е било ядреното оръжие, то сега е генетичното. В тайни лаборатории се подготвят страшни гететични бомби. Например бактерията "Синти", с която се обработваше Мексиканския залив, заради петролния разлив, освен че яде нефтопродукти, за което е и създадена, вече е мутирала  и яде живи организми, естествено и хора. Официалните власти мълчат!
    пп Колкото до ГМО-продуктите - създава се също чудовище, което ще ликвидира всичко живо. Първите жертви са пчелите и пеперудите, защото имат пряк достъп до тези растения. Такава е и тяхната програма.
Активен

bojinkata
Неактивен tazmdg
Sr. Member
****
Публикации: 367
Пол: Мъж
Смисълът на живота е... 42!

« Отговор #29 -: (Понеделник) 09 Декември 2013, 19:45 »

   Пореден пробив на акулите: И Русия разреши отглеждането на ГМО зърноС постановление, прието на 23 септември, се разрешава в Русия да се отглежда генно модифицирано зърно (ГМО). Решението влиза в сила през юли 2014 г. и както предполага началникът на отдела за изследване на пазара в компанията Bunge Олег Суханов, първата реколта от ГМО соя може да бъде прибрана през 2016-2017 г. , съобщава „Ведомости”.

Към настоящия момент ГМО култури в Русия може да се отглеждат единствено в опитни участъци. При тях е разрешен вносът на някои сортове царевица, картофи, соя, ориз и захарно цвекло. В същото време вертикално интегрирани агрохолдинги и по-рано засяваха големи площи с ГМО фуражни култури. Освен това в Русия е разрешено в хранителни продукти да се използват ГМО суровини, но се изисква това да е маркирано на етикетите.

В страната ГМО семена могат да продават Syngenta, Monsanto, KWS или Pioneer.

Директорът по външните връзки на Съюза по органично земеделие Ана Любоведская припомня, че ГМО семената не могат да се възпроизвеждат. По думите й „земеделците ще бъдат принуждавани постоянно да закупуват такива семена от чужбина тъй като собствено семепроизводство в Русия почти няма”.

 

За отглеждането на ГМО зърно са необходими специални и силно отровни хербициди, които също ще трябва да се купуват от западните производители”, добавя Любоведская.

Производството на ГМО продукти е възможно, рискове за здравето и екологията засега не са регистрирани, отбелязва управителят на Международната конфедерация на обществата на потребителите Дмитрий Янин.

Тази информация не минава незабелязано от потребителите. С чувство на черен хумор те варират от „Приятен апетит, руснаци”, до „Добре дошъл, Monsanto”, компанията, която използва всевъзможни средства за натиск да се купуват нейните ГМО семена, в това число е впрегната и американската дипломация по света, която някога прилага съвсем не дипломатичен натиск върху правителствата в полза на печалбите на Monsanto.

info: http://snaiper-bg.net/2013/12/poreden-probiv-na-akulite-rusiya-razreshi-otglezhdaneto-na-gmo-za-rno/#ixzz2myhOp4y8
Активен

БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език, а не груби псувни.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални