Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: (ГМО) Генно-Модифицирани Организми  (Прочетена 12997 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Ключарят
Full Member
***
Публикации: 179

« Отговор #75 -: (Понеделник) 19 Октомври 2015, 20:01 »

Ще споделя това, което ми е известно от личен опит относно царевиците. Как да познаем дали една царевица е Истинска, или е ГМО? На този въпрос може да отговори само човек, който е ял от двата вида царевици! В противен случай няма да имате отговор. Следващото поколение в България и идея няма да си има за старата и качествена царевица ... Подмяната на храните, ценностите и вижданията са следствие на индивидуалните ни и групови избори.

ГМО царевицата (над 90% от продаваните днес в родната ни татковина, заради глобализацията и изопачената концепция за ‘свободния пазар’):

1)      цветът е наситено жълт;

2)      симетрично подредени зрънца;

3)      сладка е (наличие на глюкозо-фруктозен сироп :( );

4)      Не те насища и може да изядеш 2-3 кучанчета, защото хем оставаш с празен стомах, хем си пристрастен заради глюкозно-фруктозния сироп … и кой-знае-какво още слагат в нея;


Истинската царевица:

1)      цветът е по-блед;

2)      зърната са Несиметрични;

3)      няма сладост, но е вкусна!;

4)      един среден кучан те насища, а ако изядеш два – може да Не обядваш …. Повярвайте ми, не се шегувам. :) Помня като по-малък какво беше, когато гледахме такава царевица на село. Не знам вече продава ли се, има ли села, в които стари хора си пазят семената и си я гледат постарому. Може би да. Може би и в другите страни има качествена царевица, но тази – която е на пазарите и по плажовете в България … Вие ми кажете дали попада в графата за ГМО. Защото аз съм минавал и купувал преди години, а вече само гледам отстрани как други си дават левчето и само по вида на царевицата разбирам каква е.

ГМО царевица – снимка. Истинска царевица – снимка1 и снимка2.
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #76 -: (Понеделник) 19 Октомври 2015, 21:10 »

Отдавна не съм виждал истинска царевица! Ключар, много точно попадение!
Активен

bojinkata
Неактивен Страшкоу
Hero Member
*****
Публикации: 1563
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #77 -: (Сряда) 21 Октомври 2015, 00:06 »

Мащабът на засятата ГМО-царевица, цифрите са в млн. декари.

http://prikachi.com/images/786/8416786Q.png
(ГМО) Генно-Модифицирани Организми
Активен
Неактивен Страшкоу
Hero Member
*****
Публикации: 1563
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #78 -: (Сряда) 21 Октомври 2015, 00:59 »

1507 - Pioneer / Dow AgroScience
1507 - Pioneer HiBred
1507 x 59122 - Dow AgroSciences / Pioneer Hi-Bred
1507 x 59122 - Mycogen Seeds / Dow AgroScience
1507 x NK603 - Pioneer Hi-Bred
1507 x NK603 - Pioneer Hi-Bred / Mycogen Seeds
3272 - Syngenta Seeds
3272 x Bt11 x MIR604 x GA21 - Syngenta
4114 - Pioneer Hi-Bred International
5307 - Syngenta
59122 - Pioneer / Myogen Seeds
59122 - Pioneer Hi-Bred / Mycogen Seeds
59122 x 1507 x NK603 - Pioneer Hi-Bred
59122 x 1507 x NK603 - Pioneer Hi-Bred
59122 x NK603 - Pioneer Hi-Bred
59122 x NK603 - Pioneer HiBred / Mycogen
98140 - Pioneer
Bt11 - Syngenta
Bt11 - Syngenta
Bt11 x 59122 x MIR604 x TC1507 x GA21 - Syngenta
Bt11 x GA21 - Syngenta
Bt11 x MIR162 x 1507 x GA21 - Syngenta
Bt11 x MIR162 x GA21 - Syngenta
Bt11 x MIR162 x MIR604 x 1507 x 5307 x GA21 - Syngenta
Bt11 x MIR162 x MIR604 x GA21 - Syngenta
Bt11 x MIR604 - Syngenta
Bt11 x MIR604 x GA21 - Syngenta Seeds
Bt11 x MIR604 x GA21 - Syngenta Seeds
Bt176 - Syngenta
DAS-40278-9 - Dow AgroScience
GA21 - Syngenta Seeds
GA21 - Syngenta Seeds
GA21 x MON810 - Monsanto
LY038 - Renessen LLC
LY038 x MON810 - Renessen LLC
MIR162 - Syngenta
MIR604 - Syngenta
MIR604 - Syngenta Seeds
MIR604 x GA21  - Syngenta
MON810 - Monsanto
MON810 - Monsanto
MON863 - Monsanto
MON863 - Monsanto
MON863 - Monsanto
MON863 x MON810 - Monsanto
MON863 x MON810 - Monsanto
MON863 x MON810 x NK603 - Monsanto
MON863 x NK603 - Monsanto
MON87411 - Monsanto
MON87427 - Monsanto
MON87427 x "SmartStax" (MON89034 x 1507 x MON88017 x 59122) - Monsanto
MON87427 x MON89034 x NK603 - Monsanto
MON87460 - Monsanto
MON88017 - Monsanto
MON88017 - Monsanto
MON88017 x MON810 - Monsanto
MON89034 - Monsanto
MON89034 - Monsanto
MON89034 x 1507 x MON88017 x 59122 - Dow AgroSciences / Monsanto
MON89034 x 1507 x NK603 - Monsanto
MON89034 x MON88017 - Monsanto
MON89034 x MON88017 - Monsanto
MON89034 x NK603 - Monsanto
MON89034 x NK603 - Monsanto
MON89034 x TC1507 x MON88017 x 59122 ("SmartStax") x DAS-40278-9 - Dow AgroScience
MON89034 x TC1507 x NK603 x DAS-40278-9 - Dow AgroSciences Europe
NK603 - Monsanto
NK603 - Monsanto
NK603 x MON810 - Monsanto
NK603 x MON810 - Monsanto
NK603 x MON810 - Monsanto
NK604 x T25 - Monsanto
T25 - Bayer CropScience
TC1507 - Pioneer / Dow AgroScience
TC1507 x 59122 x MON810 x NK603 - Pioneer

-----------------------------------
Това са почти всички видове ГМО-царевици, между тях има и кръстоски и се получават и одобрени ГМО-хибриди. Основните разработчици са Монсанто, Синжента и Пайнер. Това което е описано в официалните документи е, че са по-устойчиви на хербециди и инсектициди. Има разработки и за такива, които да издържат на засушаване. А извън официалните документи се търсят начини при образуването на пораснала царевица, зародишите на зърната да са нефункциониращи. Идеята е в това отгледаната царевица да не може да се използва за посев, а при засяване всеки земеделец да закупува семена от производителя всяка година.
Активен
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 419

« Отговор #79 -: (Сряда) 28 Октомври 2015, 22:30 »

Първият летален изход, вследствие на ГМО, е факт
http://www.puls.bg/health/highlights/news_21631.html?utm_source=dnes.bg&utm_medium=box&utm_campaign=box



Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #80 -: (Четвъртък) 29 Октомври 2015, 15:07 »

http://mt46.blog.bg/sport/2015/10/28/tova-ne-e-li-totalitarizym.1403003

Това не е ли тоталитаризъм?...

Автор: mt46 .


 ЕП забрани правото на страните едностранно да забраняват вноса на ГМО

В Страсбург мнозинството евродепутати гласуваха против гарантиране право на правителствата в ЕС едностранно да се отказват от правила на единния пазар в съюза за генномодифицирани организми (ГМО) и фураж за животни.

Европейската комисия предложи проектозакона през април.

„Страните членки трябва да поемат своите задължения и да вземат общо решение на ниво ЕС, а не да въвеждат забрана на национално ниво", обяви Джовани Ла Вия (ЕНП, Италия), председателстващ комисията по околна среда към 751-местния парламент, която по-рано този месец препоръча отхвърляне на проектозакона.

577 евродепутати гласуваха против предложението на Европейската комисия, 75 го подкрепиха, а 38 се въздържаха, съобщава кореспондентът на БНР в Брюксел.

През януари 2015 г. Европейският парламент прие ново законодателство, което позволява на европейските държави да ограничат или забранят изцяло отглеждането на генномодифицирани култури (ГМО) на тяхна територия, независимо дали това е позволено на европейско ниво.
www.glasove.com/categories/novini/news/ep-othvyrli-pravoto-na-stranite-ednostranno-da-zabranyavat-vnos-na-gmo

ПП: Не разбрахте ли най-после, че ЕС обслужва интересите на САЩ, на световния елит, на корпорациите, а не на европейските народи?...
Още колко грама мозък ви е нужен, за да осъзнаете очевидни неща?...

Така е в колониите!
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #81 -: (Понеделник) 18 Януари 2016, 15:19 »

- Турска мая + ГМО пшеница = хиляди болни българи, Автор: nikikm

Автор: fascindoo

Търсите хубав хляб – бял, бухнал, мек, със златиста хрупкава коричка. Ако може и да ухае подобно на този, който баба ви е месила в детството. В която и да е пекарна или хлебозавод в страната ще ви кажат: „Няма никакъв проблем! Вижте магазините ни – пълни са с апетитни хлебчета. С ким, със семена, с ръж. Едрозърнести и дребнозърнести…”

Но могат ли да издържат тези хлебчета до другия ден, без напълно да изсъхнат и се разтрошат, запазват ли вкуса и аромата си? Както тези от селските пекарни. Не! Защото за никого не е тайна, че съвременният хляб е сбироток от некачествено брашно от ГМО пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори – в тях може да се намери цялата Менделеева таблица.

Поради това българите затлъстяват, страдат от алергии и имат лоша кожа, а зърнарите използват много пестициди при обработване на почвата. От там вече могат да тръгнат доста лоши заболявания, за които никъде не се говори.

Брашното
Според известния американски кардиолог д-р Уилям Дейвис от Вашингтон съвременната генномодифицирана пшеница – основна съставка на хляба, е „перфектна хронична отрова”. Но никой не ни информира, че алчните за по-високи добиви земеделци ни пробутват именно такава.

 Най-опасен в нея е глиадинът – това не е глутен, а нов протеин, който всъщност е опиат. Засяга рецепторите на мозъка, които пък стимулират апетита. Д-р Дейвис твърди, че именно това е една от основните причини за масовото затлъстяване. Той е изчислил, че ГМО пшеницата ни принуждава да изяждаме поне по 440 калории повече на ден, и то 365 дни в годината.

Да, никой не ни пречи да заместим вредния бял хляб с черен пълнозърнест.

Това обаче е все едно да спреш цигарите и да минеш на такива с филтър, обясни д-р Дейвис. Той препоръчва житото да бъде заместено с лимец – прародител на пшеницата, но това едва ли скоро ще се случи.

Българските зърнопроизводители безотговорно използват и прекалено много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Това трови хората, които се хранят с хляб от зърното им. Няма контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас.

 Информацията се потвърждава от американския концерн „Монсанто”, един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света. От него признават, че…. най-големите поръчки от Европа за хербициди и други химически продукти идват от майка България.

 В момент, в който повечето европейски държави официално забраниха продуктите на индустриалния гигант „Монсанто”. За това помогна и потресаващият документален филм на Мари Моник Робен, в който тя показа мрачната картина на престъпленията към хората и околната среда на тази компания – производителка и на известните отрови аспартам, ориндж и др.

Бял или черен?

Хората масово дължат проблемите си с храносмилането на добавките в хляба. Ако той е качествен, трябва да помага на перисталтиката и е много ценен за доброто й функциониране, за изхвърлянето на токсините от тялото. Само че не е. Все повече лекари препоръчват черния хляб като далеч по-полезен от белия. Според информация на изследователи от Калифорния, ако човек изяжда 5 филии бял хляб дневно, рискът да се разболее от рак нараства два пъти.

Проблемът обаче е с какво брашно е замесен препоръчителният черен хляб?
 Пълна илюзия е, че става дума за качествено, защото чистата хубава пшеница вече е дефицитна в целия свят.
За тъмните и пълнозърнести брашна се използва по-нискокачествена. Още: много спорно е доколко в България се продава нормален черен хляб, защото истинският му вариант би трябвало да се изработи от малцова ръж – недопустим лукс за страната ни.
Вече за никого не е тайна, че за да докарат тъмния цвят на хляба, заводите и пекарните слагат в тестото кой какъвто оцветител има – застояло по складовете кафе, чай, цикории. Всичките те обаче са твърде невинни пред боите, които у нас безотговорно се изсипват в тестото на т.нар. „черен” хляб и това го доказа преди няколко месеца масираната проверка на инспектори. В случая вече става дума за отровните Е-та, на които продължаваме да не обръщаме особено внимание.

Колкото до много популярния и евтин типов хляб, той се меси от недоброкачествено бяло брашно с висок процент пепелност. Казано иначе – с повече едри люспи от обвивката на зърното, които за стомасите на мнозина са неприемливи.

Още: при проверка в Германия беше доказано, че в 37% от брашната за пълнозърнести черни хлябове в Европа се съдържа отровният пестицид глифозит. С него се пръскат семената за посев, за да не ги нападнат плевели. Само че той остава и в брашното.

Маята
В т.нар. заводски хлябове слагат мая – вреден и токсичен продукт, съдържащ термофилни дрожди (захаромицети).  Още по времето на Хитлер е доказано, че милиони са хората със заболявания на червата, за които маята е истински бич. Защото термофилните дрожди са химически създадени микроорганизми, които изграждат твърди съединения. Те пък правят камъни в бъбреците и жлъчката, а в стомаха засилват процесите на гниене.
Проблемът е, че количеството на маята в нашенския хляб е в пъти по-голямо от разрешената норма. Според българските стандарти тя не трябва да надвишава 4% от съдържанието на самия хляб. А в заводите бутат в тестото поне 4-6 пъти повече мая, плюс оцет и разни други вредни добавки. За да бухва тестото по-бързо. Така се печели време и се произвежда повече хляб.
Целият производствен процес на един заводски хляб е точно 1 час и 55 минути. Докато истинските майстори в малките пекарни го правят мераклийски – за 22 часа. Те активират закваската няколко пъти в денонощието, понякога слагат малко мед, който е истински катализатор на процесите.
 В България се ползва и евтина турска мая, която е от живи бактерии, развъждани върху кости.

Тя има специфичен и недобър мирис, който се усеща и в хляба. Никой още не е изследвал въздействието на тази мая върху организма.
Нежните подобрители – така наричат пекарите не само добавките в хляба, но и в козунаците, кроасаните, бутертестото, корите за баница, тестото за пица. Иначе казано, всички онези тайни химикалчета, без които бизнесът им ще угасне. Клиентите дори не подозират, че има добавка, която пази влагата в хляба и вехтия козунак и пречи да се развива мухъл. Така те са дълго време „пресни”. А т.нар. кремове, примерно в кроасаните, всъщност са течни химически пълнежи. Отделно самият найлонов плик, в който се опаковат както хлябове, така и кроасани, е силно токсичен.

Земята ни вече е уморена от химическите торове и хербицидите. Хлябът ни е силно химизиран още от полето. Затова здравето ни започва от нивата, а не от здравната каса.
Причината е, че всичко, което дишаме, пием и ядем (не можем и без хляб!), се натрупва в човешкия организъм като отрови и тялото ни боледува. Как да се спасим?
Може би ако всички подкрепим родното производство на здравословни храни. Но дава ли ни някой гаранция, че ще се откажем от братската дружба със зловещия химически концерн „Монсанто” и сроните им европейски такива?
И, виждате ли, изведнъж ще изчистим почвите си от отровите му? Не. В България е сигурно само едно – че сме болни.
Огнян Симеонов, диетолог
lechiteli.bg

 
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #82 -: (Понеделник) 18 Януари 2016, 15:30 »

Божинка... ЦЯЛАТА мая е от термофилни дрожди. И внос от Германия да беше, и от САЩ да беше - същото. Сега блогърите вече само Турция им е в устата, ивсичко ще стане турско, щом е отровно. Поне дано по тоя начин, като е турско, някой да вземе да се впечатлии да спре да яде боклуци. Понеже до сега ефект от толкова писане нямаше.
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #83 -: (Събота) 09 Април 2016, 21:13 »

Прост эксперимент с ГМО

Левия кочан е ГМО, десния органика!
http://4vkusa.mirtesen.ru/blog/43108014179/Prostoy-eksperiment-s-GMO

Сега аптеките са по-начесто от магазините за хр. продукти - през 100-200 метра! А народът болен - купува хапчета, та се къса! И рекламите по ТВ - най-много за здравето?!
Активен

bojinkata
Неактивен Sotoyan
Newbie
*
Публикации: 1

« Отговор #84 -: (Вторник) 12 Юли 2016, 22:50 »

Какво точно се опитва да докаже простият експеримент с царевицата?Идеята на генното модифициране е да увеличи издръжливостта на продуктите,та е нормално по-бързо да опадат зърната на органична царевица,отколкото на тази,която е ГМО.Това,че нещо е ГМО не го прави автоматично вредно и лошо и тук не съм сигурен какъв е проблемът с царевицата  Undecided
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #85 -: (Четвъртък) 14 Юли 2016, 18:58 »

Какво точно се опитва да докаже простият експеримент с царевицата?Идеята на генното модифициране е да увеличи издръжливостта на продуктите,та е нормално по-бързо да опадат зърната на органична царевица,отколкото на тази,която е ГМО.Това,че нещо е ГМО не го прави автоматично вредно и лошо и тук не съм сигурен какъв е проблемът с царевицата  Undecided

Проблемът е  в добавките, които правят царевицата ГМО. Доколко те са поносими, възприемчиви от човешкия организъм и дали  следва от това да са полезни или вредни. Там е заровено кучето.
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #86 -: (Понеделник) 18 Юли 2016, 18:11 »

И още нещо - ГМО-продуктът само по външен вид прилича на основния продукт. По вкусови качества си е пластмаса, картон или нещо подобно. Пример - така наречените "дървени" домати! Прекрасни на външен вид, но без вкус и мирис на домат! Вътре с жълти дебели жилки!
Активен

bojinkata
Неактивен csm
Newbie
*
Публикации: 12
Пол: Мъж

« Отговор #87 -: (Вторник) 26 Юли 2016, 01:54 »

Става изключително трудно да се опазиш и да не ядеш ГМО.

Освен царевицата, същото е и със соята. Даже тя най-често е ГМО. Идеята е че ГМО соята е устойчива на Раундъп и по този начин много по-лесно и евтино се отглежда, по този начин се налага и по-добре на пазара. Предполагам така стоят нещата и с другите ГМО култури.

Във всички сладки продукти - шоколади, бисквити, сладоледи се съдържа емулгатор: соев лецитин. Няма отърване.

А ГМО царевица има и в кока колата, и в бирата. В колата под формата на глюкозо фруктозен сироп вместо захар. Той се прави от сладката ГМО царевица.
Има държави, където колата си я правят със захар и е по-хубава, но в колониалните държави това не е необходимо иначе печалбата ще е по-малка.

В бирата пък (някои марки като туборг например) слагат царевичен грис, хич няма да се учудя ако е ГМО. В крайна сметка за какво ти е скапания царевичен грис в бирата?

Въпреки, че ГМОто не е разрешено все още, пак ни тровят с него.

Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 6896
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #88 -: (Неделя) 28 Август 2016, 20:30 »

 Сигурни ли сте, че поне веднъж в живота си сте разглеждали внимателно лепенките върху бананите? А знаете ли какво означават те?

                       

1. Ако на тях има четири-цифрен код, който започва с числата 3 или 4, това означава, че продуктът е отглеждан на базата на интензивното земеделие, който включва използването на торове и пестициди.

2. Ако продуктът е с 5-цифрен код, който започва с числото 9, това означава, че продуктът е отглеждан с традиционни методи, както се прави в продължение на хиляди години. Сега този метод се нарича "органичен",с други думи, без използването на пестициди и минерални торове.
3. Ако продуктът е с 5-цифрен код, който започва с число 8, това означава, че продуктът е генетично модифициран или по-известно като ГМО.

След като прочетете това, най-вероятно ще обръщате повече внимание на това, което купувате и ядате!

Не забравяйте да споделят тази информация с близки и приятели, може би ще им помогнете като ги предупредите!
Текста е превод.
Активен

bojinkata
Неактивен csm
Newbie
*
Публикации: 12
Пол: Мъж

« Отговор #89 -: (Неделя) 04 Септември 2016, 01:01 »

И още нещо - ГМО-продуктът само по външен вид прилича на основния продукт. По вкусови качества си е пластмаса, картон или нещо подобно. Пример - така наречените "дървени" домати! Прекрасни на външен вид, но без вкус и мирис на домат! Вътре с жълти дебели жилки!

Пластмасовите домати не съм сигурен дали са 100% ГМО или не, но знам че ги берат зелени и преди да ги пуснат в продажба ги обработват с етилен и така те узряват на сила за 24ч за това и са пълна отврат. Това лято имах удоволствието да опитам градински домати при баба от градината и... направо осъзнах че съм забравил какъв е вкуса на истинския домат. То просто няма нищо общо, нито като вид отвътре, пък да не говорим за вкусови качества. Повече домати няма да си купя от магазина, нито ще си поръчвам в ресторант. Ще чакам следващото лято.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални