Страници: 1 ... 4 5 [6]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: КТБ- кой я източи?  (Прочетена 6907 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Активен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7099
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #75 -: (Четвъртък) 09 Ноември 2017, 16:31 »

НА ЛОВ ЗА БАНКЕР
автор: jelezov
Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                  НА ЛОВ ЗА БАНКЕР                                       
                                       Желю Железов         
        В Русия е излязла от печат много интересна книга – „ОХОТА НА БАНКИРА” - която веднага се е превърнала в бестселър. Струва ми се, че точен превод на заглавието е „На лов за банкер”. Авторът, докторът на икиномическите науки Александър  Лебедев е и крупен бизнесмен, през ръцете на който са минали много милиарди долари, пише книгата като автобиаграфия, но си поставя за цел да разкрие и ролята на банките, т. е. на финансовия капитал в съдбините на съвременното човечество. По случай на събитието, заместник главният рекактор на в. „Завтра” Андрей Фефелов е разговарял с автора. Интервюто е публикувано в http://zavtra.ru/blogs/ohotnik_na_bankirov. Ще цитирам само два  откъса от интервюто, колкото да провокирам интерес у читателите, за да го прочетат.         
          Андрей Фефелов: „… където вие казвате, че специалисти, които могат да разберат банковата система, особено в криминалната й част, са много малко, и тези не многчислени специалисти са вътре в системата. В правоохранителните органи и в системата на надзора такива специалисти практически няма”. Тази мисъл може да ни помогне, да разберем същността на продължилата години сага с фалита на нашата КТБ.         
           Текстът - гвоздей на интервюто, - който ще изпиша с главни букви, за да се набие в главите на лековерния нашенски електорат, който си избира нравствено съмнителни субекти, да го управляват и го държат привързан към ЕС, САЩ, евро-атлантическите ценности, и все не може да разбере причините на задълбочаващата се бедност и неравенство.         
           „ФАКТИЧЕСКИ, ПРОБЛЕМЪТ, КОЙТО НАРИЧАМ „ТРЕТИЯТ КОЛОНИАЛИЗЪМ”, Е КОЛОСАЛЕН. ТОВА Е МНОГО ПО-УМЕН КОЛОНИАЛИЗЪМ ОТ ПРЕДИШНИТЕ ДВА. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАЩАТ АРМИИ, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РИСКУВА ЖИВОТ – ПРОСТО ВСЯКА ГОДИНА  ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЪКВАТ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. ТОВА Е УСТАНОВЕН ФАКТ, И ВСИЧКИ МЪЛЧАТ ЗА ТОВА!”         
             Според мен с това „всички мълчат”, авторът иска да ни каже, че същността на този „трети колониализъм” не се разбира и затова истината за него рядко се назовава. И е прав. А истината е скрита в т. нар. чуждестранни (стратегически) инвестиции.          У нас например огромното мнозинство от учени, политици и държавници, от целия политически и идеологически спектър, открито защитават тезата, че те, чуждестранните инвестиции, както и подаянията от кохезионните фондове на ЕС са благо. И продължават настървено да спорят, за това кой президент, премиер, министър или партия са допринесли повече за привличането им. Тази трагикомедия може да бъде обяснена , но не и оправдана.         
             Обяснението. През този и предишния колониализъм колонизаторите задължително създават в колониите класа – посредник в грабежа, наречена КОМПРАДОРСА буржоазия, която е кръвно заинтересована в увековечаването на колониалния статут на страната си. Освен този политико-икономически користен интерес, съществува и поне още една причина: същността на предишния колониализъм беше сетивно достъпна и затова предмет преди всичко на разсъдъчното мислене. Същността на сегашния нов колониализъм не е сетивно достъпна. Тя може да бъде изразена в случая с най-общото понятие „стойност” (Wert – на немски език), във формата му на „разменна стойност”. Но стойността е сетивно недостъпна. Никой никога не е виждал, чувал, вкусвал, докосвал или помирисвал стойност. Сетивно достапни са нейните множестово и различни от нея носители. Но както за възприемането на сетивно достъпните феномени са нужни сетива, така и за познонието на обективно съществеващата стойност, е нужно „сетиво”, а то е мисленето, в неговата разумна, според Хегел и спекулативна форма. Такова мислене индивидите получават като онаследена дарба и/или формират чрез упорито образование, което не маже да мине без що-годе задълбочено познание на научното творчество поне на Кант, Хегел и Маркс.             
            Оправданието. От нравствена гледна точка, всички форми на колониализъм, експлоатеция и потисничество са зло, незовисимо от това, дали попове ще ги оправдават с божията воля или буржоазни идеолози ще ги определят като разпространение на евроатлантическите ценности, основна от които е демокрацията. И тук човешкото съзнание затъва в дълбоко противоречие, от което трудно намира изход. Трудно, защото това зло е необходимо (обективно закономерно) зло, в смисъл, че капитализмът, на когото то е иманентно, е необходим етап от развитието на икономическата обществена формация. Това е една от основните истини на марксистката историософия. Но, така както днес то е необходимо, така изведнъж (в продължение на няколко десетилетия) ще се превърне в обходимо, тоест излишно, заедно със своя носител – капитализмът. Кой и как тогава ще съди персоналните носители на това „необходимо зло” , е трудно да се каже, защото, както е казал Карл Маркс „Аз не създавам рецепти за готварницата на бъдещето.” Но можем да бъдем уверени, че ще бъдат съдени и осъдени, а някои от тях и жестоко наказани.
Активен

bojinkata
Активен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7099
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #76 -: (Вторник) 19 Декември 2017, 19:05 »

Клифърд Л. Карчмер: Законът „Магнитски“ не брани Василев, а разследва Цацаров и Пеевски http://www.budnaera.com
Автор: nikikm
Клифърд Л. Карчмер: Законът „Магнитски“ не брани Василев, а разследва Цацаров и Пеевски   image
Напоследък се появявиха писания, които по много фриволен и дори съмнителен начин коментират развитето на случая „Цветан Василев“ и прилагането на закона „Магнитски“. Смятам, че трябва да се направят някои уточнения, които да осветят какво се случва до момента.

Някои „експерти“ в определени медии твърдят, че в България предполагаемите престъпления на Василев са "кражбата на века". Такова мнение изразява депутатът от управляващата партия ГЕРБ Десислава Атанасова. Само че Василев не е извършил и не се е възползвал по никакъв начин от кражба или злоупотреби в Корпоративна търговска банка. Основните одити от страна на водещи международни компании са били завършени преди органиираната атака срещу банката и потвърждават фискалното й здраве и съответствие с всички законови разпоредби. Също така е от съществено значение да се отбележи, че бившите правителствени ръководители и банкови регулатори официално обвиняват държавни служители за въпросните престъпления, а не Цветан Василев.

Пише се също, че Василев се оплаквал в САЩ, че са нарушени човешките му права. Това е смешно и абсолютно невярно. Документите по Глобалния закон "Магнитски", с които Държавния департамент разполага, се отнасят за корумпираното поведение на двама български държавни служители, не за виктимизацията на Василев. Тези служители са ощетили стотици вложители на банката. Става дума за Главния про*урор Сотир Цацаров, който има 93% рейтинг на "недоверие" сред гражданите, според социологическите проучвания и Делян Пеевски, депутат и предприемач с участие в известната фирма "Булгартабак", която е обвинена от няколко правителства за контрабанда на тютюн, чрез която подпомага марксистки и други терористи. Така се твърди в доклади на турски служби и ведомства. Банката на г-н Василев се споменава, защото държавното поглъщане на тази институция е изтъкнат пример за корупционно поведение на двете посочени длъжностни лица. Нищо повече.

Внушава се също, че Василев няма нищо общо със Закона „Магнитски“. „Аргументът“  е, че „този човек не е жертва на нарушения на човешки права." Да, така е. Както вече отбелязах по-горе, документите по Закона Магнитски не съдържат твърдение, че човешките права на Василев са нарушени. Твърди се и това трябва да се подчертае, че ликвидацията на Корпоративна търговска банка е пример за корупция на високо равнище. Подобни нарушения, извършени от главен про*урор и депутат, са изрично упоменати в Глобалния закон Магнитски, а именно злоупотр*ба с власт за лична финансова облага, наред с нарушения на човешки права чрез заплахи, извънсъдебно наказание, принудително изселване и дори убийство. Обратното твърдение е невалиден аргумент.

Прави впечатление и друго твърдение: консорциум за правата на човека поиска от администрацията на Тръмп да разгледа 15 случая по Закона „Магнитски“ през септември, но Василев не е сред тях. Отговорът е елементарен. Корупционните въпроси, засягащи Цацаров и Пеевски, не са сред 15-те набелязани случая, тъй като доказателствата срещу двамата все още се събираха и анализираха, когато консорциумът подаде иска си. Простичко е.

Налага се да направя още едно уточнение. Хората, чиито надежди изчезнаха заедно с КТБ - банката на Василев, казват, че те са жертвите на нарушения на човешки права, а не самият Василев. В България определени медии постоянно описват Василев, като „избгягал“ и „укриващ се“. Освен невярно това е и непрофесионално. Василев е в Сърбия, за да спаси себе си и семейството си. В Белград той е намерил убежище, за да избегне репресивни мерки спрямо него и семейството му. Този човек е в това положение, защото е отказал да се подчини на корупционен натиск. Също така следва да се отбележи, че неправителствена организация на банкови вложители "Ние гражданите" пое каузата на Василев и в момента представлява стотици жертви на унищожението на Корпоративна търговска банка, извършено от държавни институции. Тези хора разкриват нови и нови данни за умишления фалит и неправомерни действия спрямо банката и тях като вложители. Това е важно да се знае, защото показва грубо потъпкване на обществения интерес и нарушаване правата на отделни граждани.

Клифърд Л. Карчмер

Старши съветник по разузнаване и проучване на правоприлаганетов „Джеферсън Уотърман Интернешънъл“

Клифърд Л. Карчмер е известен разузнавателен и правоохранителен изследовател, политически анализатор и експертен консултант. В продължение на близо две десетилетия е бил директор на Програмното развитие на Полицейския изпълнителен изследователски форум (PERF), където е ръководил повече от 30 инициативи на департаментите на правосъдието, финансите, отбраната и други държавни институции в различни области, измежду които борбата срещу тероризма след атаките на 11-ти септември, реформата в разузнаването и разследването на убийства и международни (колумбийски) стратегии за борба с наркотиците. Отличен е от Комисията по организираната престъпност на президента Роналд Рейгън със "Синя Лента" за принос в разкриването на пране на пари. Избран е от Комисията на съдебната власт на Камарата на представителите за експерт по престъпления в областта на електронното банкиране. Карчмер е признат изследовател на сътрудничеството в сферите на обществената безопасност и реформата в правоприлагането, както и експерт по формулиране, валидиране и подпомагане на прилагането на оперативната доктрина. Публикувал е статии в "Ню Йорк Таймс", "Уол Стрийт Джърнъл", "Форбс", "Национално обществено радио" и "ABC News". Също така поддържа професионални взаимоотношения в подкрепа на дейностите за борба с организираната престъпност и прането на пари на американската разузнавателна общност, Федералното бюро за разследване и про*уратурата на американския Департамент на правосъдието, наред с други ведомства и агенции.

Източник: https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/klifard-karchmer-zakonat-magnitski-brani-vasilev-razsledva-tsatsarov-peevski.html


Четете още на: http://www.budnaera.com/201704f/17041261.html#ixzz51j5hruD3
Активен

bojinkata
Страници: 1 ... 4 5 [6]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2017 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални