Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: КТБ- кой я източи?  (Прочетена 7339 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #45 -: (Петък) 16 Октомври 2015, 16:20 »

Точно тук се намесва Борисов..той затова поддържа и затопля отношенията с САЩ.Ако се замислиш малко....Борисов е марионетка.Тва не се коментира.НО.Е най удобния защото има покровители,а тези покровители ..се борят държавата ни да се запази.Иначе ще стане точно като 1996та и долар за 3к лева.

Оффф, по-голяма глупост не бях чел! САЩ се борят държавата да се запази! Shocked Те и в Либия, Украйна, Сирия, Ирак, Афганистан и т.н се бореха да запазят държавата, та се видя! От какъв зор са се загрижили за Бг! Huh? Нищо не си схванал от поста ми за удара по Афганистан, или защо си срутиха Кулите, пък и целия СПЦ, в НЙ. Изобщо наясно ли се какво се случи в НЙ на 9/11 - 2001 и защо? Там е отговора!
     Че нали КТБ се срина след намесата на биби! Явно не си следял тогава събитията. Иначе това си беше и е пладнешки обир на 4.5 милиарда, без последствия за крадците! Къде е държавата да им потърси сметка? Колко години минаха оттогава! Борисов се намесил - КАК? Какви са резултатите?
    Споря с радио, но да  опитаме?!
Активен

bojinkata
Неактивен Sergo
Newbie
*
Публикации: 48

« Отговор #46 -: (Вторник) 20 Октомври 2015, 09:31 »

Случайно попаднах на интересно интервю, не го бях чул.
https://www.youtube.com/watch?v=Au7ACxAwhb0
Активен
Неактивен trustno1
Sr. Member
****
Публикации: 361

« Отговор #47 -: (Сряда) 21 Октомври 2015, 21:32 »

там ли е отговора ??
Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #48 -: (Вторник) 10 Ноември 2015, 18:03 »

Скандал: Лъсна аферата на Цветан Василев с „Виваком”!

Банкерът беглец сам се изпусна за далаверите с пирамидата КТБ.
 
София, България

 
 
 
Вече за никого не е тайна как е работела „успешната“ банка години наред. За да се заобиколят изискванията на регулаторния режим за сделки между свързани лица, Василев създаде над 100 фирми-бушони, през които паричният ресурс на финансовата институция потъваше в бизнес проектите му. Малка подробност  - фирмите бяха учредени от неговите секретарки, охранители, домакини, шофьори, а парите изтичаха през тях в други фирми-бушони, докато се стигне до купуването с пари на КТБ на активи – действащи предприятия и недвижими имоти. Друга съществена подробност – повечето от тези активи никога не са служили като обезпечение в полза на първоизточника на средствата. Т.е. парите са от банката, но всъщност активите не са и никога не са били нейни.


В началото Василев съзнателно пропускаше този момент, докато не се появи теорията му за “SPV”-тата  - според него това били дружества със специална инвестиционна цел, някакъв иновативен модел на работа на банкова институция. Но за това, че са били управлявани от негови подставени лица, които изпълняват основните си трудови функции в самата банка - като обслужващ персонал, и едновременно с това получават през „собствените“ си фирми десетки и стотици милиони кредити, които няма как да върнат, Василев и досега мълчи.

Мълчи, защото истината боли и колкото и да е нагъл, Василев не събира сили да я признае.

Край на небивалиците му обаче отдавна сложиха, както проф. Стив Ханке, така и водещите международни одиторски фирми, а накрая и специално създадената парламентарна комисия. Според всички тях, банката е била брутално източена от Василев, а практиките му нямат нищо общо с банковото дело.

Сега за Василев на дневен ред е отново БТК. За тези, които още не били разбрали къде точно е КТБ в сделката, Василев любезно ни осведомява— „банката е финансирала компаниите майки на Виваком при придобиването на компанията“. Т.е. и според самия него, БТК е на банката. Само че юридически не е и той го знае много добре, защото сам се е погрижил за това. Първо, защото не е заложена в полза на опусналата средства КТБ (отново парите за покупката на БТК са преминали през десетки фирми-бушони), и второ, защото след затварянето на банката Василев побърза да прехвърли 43 % от нея на собственото си люксембургско дружество  SHCO 79.

В началото на 2015-та това участие премина за 1 евро в ръцете на Пиер Луврие – подставено лице на Василев и крупен „инвеститор“, който щеше да осигури 900 млн. евро, за да покрие дълговете към КТБ. После тази „сделка“ изведнъж пропадна, а за финал се оказа, че Василев е прехвърлил тези дялове на друг негов „приятел“ – руснакът Дмитрий Косарев.

Според подписаното помежду им скандално споразумение (публикувано в „Труд“), двамата са се разбрали да си „поделят“ БТК, НУРТС, ТВ 7, ГАРБ, Дунарит и Авионамс при евентуална продажба, в съотношение 80% за Василев и 20 % за Косарев. Последният пък се задължава да охранява Василев и семейството му. Сигурно от българското правосъдие... Идеална сделка на гърба на Фонда за гарантиране на влоговете и на обикновения данъкоплатец, които вече платиха 3.6 млрд. лв. от гарантираните депозити.

Сега, според Василев, новият „спасител“ бил именно Косарев. А лошата ВТБ, която има да взима 150 млн. евро от предоставен заем, искала да подари БТК на нов инвеститор.

Плачът на Василев е обясним - ако БТК бъде продадена от кредитора си ВТБ, а не от тандема Василев-Косарев, беглецът няма да получи тези „негови“ 80 процента. Не бива да се забравя – за които не е дал нито един лев собствени пари, но които счита, напълно по „габровски“, за свои.

Че крадецът вика „дръжте крадеца“, това е ясно. Не е ясно обаче, защо след като и досега твърди, че притежава или контролира най-ценните активи, закупени с пари на КТБ, Василев просто не ги прехвърли – но не на подставени лица като Луврие и Косарев, а на Фонда за гарантиране на влоговете? И така да спести години усилия на синдиците и държавата, да съберат нещо от разпиляното. Защо не прехвърли на държавата Петрол, Дунарит, БТК, хотелите „Сана“, собствените си къщи и всичко, закупено с парите на вложителите?

Това ще е мъжка постъпка. Плачът на един избягал от правосъдието обвиняем, не е.


Цветан Василев не се уморява да пише своите „Писма от чужбина“. Удобно разположил се в петзвездния хотел в Белград, бившият банкер има три задачи – да се крие от правосъдието в България, да работи за финализиране на кражбата на века и да напомня с бележки за персоната си. Първите две засега върши успешно, а третата е твърде нелицеприятна, защото всяка дума, изречена от Василев по темата „КТБ“ и „активите“ й, звучи подигравателно и надменно.
Нагоре
http://chavdar01.blog.bg/politika/2015/11/10/gabrovski-pinizi-ili-gabrovski-shegi-izberete-sami-golia-ia-.1405972
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #49 -: (Понеделник) 01 Февруари 2016, 21:34 »

СКАНДАЛНА СХЕМА! МИЛИОНИ ЕВРО ПРЕВЪРТЕНИ ОТ СМЕТКА НА НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ В КТБ. „ПОЛУЧАВАНИТЕ ПАРИ ПО СМЕТКА, ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПЛАЩАНЕ ПО ПРОДАЖБА НА АКЦИИ И ДЯЛОВЕ ОТ КАПИТАЛИ НА ТРЕТИ ЛИЦА“.

НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ КТБВ редакцията на АФЕРА се получи солиден набор от документи, свързани с лицето Недялко Недялков, сега собственик на Агенция „Пик“, преди – съдружник на Мартин Златков в „Уикенд“. В приложената схема, свързана с банка КТБ, ясно личи как през Недялков и Златков са прехвърляни суми от милиони евро.

„Получаваните от тях средства по сметките си представляват плащане на цени по продажба от тяхна страна на акции и дялове от капиталите на трети лица.“, е описано в схемата.

АФЕРА публикува дословно изпратения материал. Не публикуваме придружаващите го 47-те страници банкови документи от КТБ, тъй като в тях се съдържат лични данни на лицето Недялко Недялков. Готови сме да ги предоставим на про*уратурата, при положение, че прецени – по-важна ли е подобна проверка – дали става дума за „пране на пари“, от про*урорска проверка – дали Слави Трифонов „заплашвал“ Недялков, тъй като в агенцията си е тиражирал, че Слави бил гей.
––––

NEDKTB SHEMA
„1 – На 17.07.08 г. Грейблок плаща на Мартин 2 250 000 евро за покупка на дялове.
6 – На 17.07.08 г. Грейблок плаща на Недялко 2 250 000 евро за покупка на дялове.
2 – На 23.09.09 г. Ингрей плаща на Мартин 2 250 000 евро за покупка на акции по договор от 21.08.09 г.
3 – На 23.09.09 г. Ингрей плаща на Недялко 4 249 000 евро за покупка на акции по договор от 21.08.09 г.
4 – На 24.09.09 г. Мартин плаща на Грейблок 2 250 000 евро — възстановена сума.
5 – На 24.09.09 г. Недялко плаща на Грейблок 2 250 000 евро — възстановена сума.
6 – На 04.06.10 г. Бромак плаща на Мартин 6 825 000 евро — заем.
7 – На 04.06.10 г. Мартин плаща на EFV 6 825 000 евро по договор за акции с Ингрей.

На 11.12.12 г. Бромак продава на Вивес вземането си от Мартин.
През периода 2008 r- – 2010 г. Недялко Недялков Йорданов и Мартин Радославов Златков превъртат по сметките си в KTБ АД суми за десетки милиони евро.
Получаваните от тях средства по сметките си представляват плащане на цени по продажба от тяхна страна на акции и дялове от капиталите на трети лица.

МАРТИН ЗЛАТКОВ:
През горепосочения срок получава около 5 млн. евро от продажби на акции и дялове. Отделно през м. юни 10 г. получава фирмен заем от около 7 млн. евро, който все още дължи.
При затварянето на банката остава с около 2,8 млн. лева. Опитва се да направи цесия с ЕВРОБИЛД 200 ЕООД /фирма на защитения свидетел Бисер Лазов/, но прихващане не е осчетоводено, сигурно поради изпуснати срокове.

НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ:
През горепосочения срок получава около 6,5 млн. евро от продажби на акции и дялове.
На 18.06.14 г. /два дни преди затварянето на банката/ успява да преведе 4 млн. лева от своята сметка в КТБ АД по друга своя сметка в друга банка.

Информация към настоящия момент за Мартин Златков и Недялко Недялков.
На 17.09.2008 год. Дружество „Грейблок“ превежда на Мартин Златков сума в размер на EUR 2 250 000 /два милиона, двеста и петдесет хиляди евро/. Основание за превода е покупка на дялове.
На 23.09.2009 год. Офшорното дружество „Ингрей Холдинг“ превежда на Мартин EUR 2 250 000 /два милиона, двеста и петдесет хиляди евро/. Ден след това Мартин Златков връща на „Грейблок“ сумата.
На 04.06.2010 год. „Бромак“ на основание договор за заем превежда на Мартин Златков сума в размер на EUR 6 825 000 /шест милиона, осемстотин двадесет и пет хиляди евро/.
В същия ден Мартин Златков превежда на дружество „EFV INF“ същата сума с основание — договор за акции с Ингрей.
По договор за цесия от 11.12.2011 год. прехвърля заема от Мартин на ВИВЕС АД. До този момент няма погасяване на задължението.
На 10.05.2011 год. Мартин Златков получава като дивидент за 2010 год. сумата от 330 000 лева.
На 14.09.2011 год. отново като дивидент получава 221 000 лева. През 2012 год. дарява на баща си сума в размер на 500 000 лева...
http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #50 -: (Петък) 26 Февруари 2016, 22:46 »

ДЪРЖАВА НА ЧИСТАЧКИТЕ. И ЦАЦАРОВ ВКАРА ЧИСТАЧКА В СЪСПЕНС: ТЯ ИЗХВЪРЛИЛА ДОКУМЕНТИ ЗА КТБ В БОКЛУКА

цацаров борисов пеевски„Чистачка в столичната следствена служба е изхвърлила в контейнера документи по делото за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ). Това установи проверяващата комисия, назначена по спешност от главния про*урор Сотир Цацаров. Чистачката е дала писмени обяснения по проверката и е заявила, че е изхвърлила два чувала с нарязани на машина листове. „Не й е направило впечатление да има изхвърлени цели документи“, пише в доклада на проверяващата комисия.“

Верно, ни смятат за пълни кретени.
Държавата на чистачките. На единия авер му звъни чистачка, той и вдига и спира поръчка, после се снима като льольо с метла в ръка. На другия авер пък чистачка му крива, че по „грешка“ изхвърлила документи по делото с фалита на КТБ направо в кофите за боклук.
Сега остава Цацаров да се снима с парцал в ръка.
До този момент НИКОЙ не обелва и дума за ОТКРАДНАТИТЕ ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА – ГРАНАТОМЕТИТЕ, с които бе стреляно по Трактора, но пък Сарафов квичи, перейки Трактора, колко „изключителен професионалист“ бил стрелял. Сега пък чистачка има достъп до делото за КТБ и хвърля протоколи в контейнер за боклук.
Ай, с… бе, без никакво извинение!

Afera.bg

Колаж: Матей Димов
http://afera.bg/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0.html
Активен

bojinkata
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #51 -: (Вторник) 01 Март 2016, 17:02 »

БЪЛГАРИЯ НЯМА ВОЛЯ ЗА РАЗКРИВАНЕ ИСТИНАТА В КТБ.

автор: mlado  
НЯМА  *ураЖ  ДА  СИ  ПОКАЖЕ  КИРЛИВИТЕ  РИЗИ.

 Докладът  на  американската  компания  за  разследване  източването  на  КТБ  е  предаден  в  Парламента.  Очакванията  бяха  големи. Вдигна  се  много  шум,  много  говорене  по  радиа,  телевизии,  в  Парламента  на  високоплатени  политици  за  нищо.  Видяха,  че  в  доклада  не  са  посочени  поименно  виновни  лица,  които  са  източвали  парите  на  вложителие  в  банката  и  не  са  погасили  кредитите  си.  Не  е  видно  сумите,  които  са  сменяли  собственика  каква  част  от  тях  ще  се  върнат.  Не  е  разкрита  вината на  лица  от  БНБ,  които  отговарят  за  спазване  финансовата  нормативна  уредба  в  КТБ. Не  е  видно  какво  е  съдържанието  на  заданието  за  разследване  пред  американската  компания. Не  е  видно  какъв  е  ефектът  от  разследването,  при  изплатени  двадесет  и  два  милиона  долари.  Тия,  които  са  се  облагодетелствали  сега  умело  си  прикриват  следите. Безнаказаността  в  България  им  дава  възможност  да  се  скрият.  Държавните  ръководители, Премиерите  Станишев,  Орешарски, Борисов  Конституцията  на  България  им  дава  право  да  получават  пълна  информация  за  сигурността  и  състоянието  на  страната.  Те,  ако  всеки  от  тях  във  своето  управление  бе  проявил  необходимата  воля,  с  инструментариумът  с  който  разполагат  са  можели   да  предотвратят  източването  на  КТБ. БНБ  със  своята  пасивност  също  е  станала  причина  за  източването  на  КТБ. Тогава  е  можело,  но  сега  е  късно. Цветан  Василев  и  Иван  Искров  отдавна  трябваше  да  бъдат  закопчани. Разиграва  се  един  театър  пред  обществеността  с  доза  на  цинизъм. Тия  господа,  които  покорно  гласуваха  четири  милиарда  лева  за  сметка  от  бюджета  за  погасяване  източването  на  КТБ,  сега  станаха  борци  за  истината,  за  правдата. До  сега  няма  нито  един  обвинен,  задържан  и  осъден,  защото  тук  всички  са  в  кюпа. Тук  са  партийните  субсидии  на  политическата  класа. Тук  са  корпоративните  сделки  и  поръчки  на  управляващите.  Тук  са  загробените  милиарди  от  АЕЦ”Белене”.  Тук  са  задълженията  от  по-скъпия  ток  над  осемстотин  милиона лева към  американските  централи  ТЕЦ”Марица-изток”-1  и  3. Тук  са  бонусите  на  политици,  магистрати,  банкери  и  на  разни  далавери.   Цялата  тази  палитра  от  разноцветни  недосегаеми  господа  докладът  ги  поставя  под  общ  чадър.  Няма  конкретни  имена,  няма  виновни. КТБ  е  предпочетена  от  успели  фамилии  Иван  Костови,  Делян  Пеевски,  Милен  Велчеви,  Маргарита  Попови  и  други, които  демокрацията  е  щедра  към  тях. Състоянието  на  безнаказаност  е  преминало  границата  на  критичната  точка.  Господа  будители  на  истината  и  правдата,

задавате  ли  си  въпроса  защо  беше  поръчан  този  доклад,  когато  той  не  дава  това,  което  търсиме.  Докладът  нито  показва  виновните  лица,  нито  връща  обратно  заграбени  парични  суми. Докладът  увеличи  разходите  в  КТБ,  респективно  от  бюджета.  А  може  би  той  така  е  поръчан. България,  ако  имаше  воля  сама  можеше  да  направи  пълна  инвентаризация  на  КТБ  и  в  протоколите  за  брак  щяха  да  попаднат  много  имена.

 
http://mlado.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/03/01/bylgariia-niama-volia-za-razkrivane-istinata-v-ktb.1434093

Така нареченото  - нищоправене! И 22 милиона - тутуууууууууууу!
« Последна редакция: (Вторник) 01 Март 2016, 17:09 от bojinkata » Активен

bojinkata
Неактивен Sergo
Newbie
*
Публикации: 48

« Отговор #52 -: (Понеделник) 07 Март 2016, 22:30 »

Паника в Главна про*уратура и Министерство на финансите. Изправени сме пред грандиозна измама, която мафията ни пробута. Докладът за фалита на КТБ може да се окаже фалшив и абсолютно незаконен. Разследване на журналиста Григор Лилов доказва, че "АликсПартнърсСървисис” не е онази „АликсПартнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация!
Излиза, че разследването за финансовата афера е било възложено и отчетено от никому неизвестна фирма, създадена само пет месеца (?!) преди да получи единствената си поръчка – от България за Корпоративна банка.
Аферата „Корпоративна банка” въобще не е приключила, а продължава с пълна пара и днес – с поредни афери като нейни явно-тайни дъщери.
В края на септември 2014 г. Лютви Местан, Делян Пеевски и Йордан Цонев поискаха международна фирма да разследва т.нар. „източване” на КТБ. На същото мнение бяха и видни експерти от БСП, като Румен Гечев.
През октомври 2014 година към тях се присъедини и Мартин Димитров от РБ. Благодарение на негова инициатива Народното събрание единодушно прие такова решение, с което препоръча на БНБ да намери съответна фирма или детективска агенция, която да издири откраднатите пари.
През ноември 2014 УС на БНБ също се включи в хора.
През март 2015 парламентът единодушно гласува поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които официализираха подобна операция. Активна роля изигра управляващата ГЕРБ и лично Менда Стоянова, шеф на бюджетната комисия.
Така Фондът за гарантиране на влоговете задейства процедурата по политическата препоръка на депутатите, специалната на финансовия министър, авторитетната на БНБ.
От 11 кандидати за специалната поръчка за КТБ остават 6, между които и „АликсПартнърс”
И не между другото – световно известната „AlixPartners” се занимава с вътрешни разследвания (в рамките на дадена корпорация), а не с дирене на някакви пари по света, т.е. с межународни детективско-финансови разследвания, както ни я представиха. Ако родните политици и финансови управители наистина искаха такова, можеха например да наемат също световно известната „Кроул енд Кроул”.
Но и това не е скандалът!.
Скандалът е, че създалата доклада за Корпоративна банка „АликсПартнърсСървисис” не е онази същата „АликсПартнърс” с поделения по целия свят и изключителна репутация!
Защото договорът на България относно КТБ не е сключен с нейната лондонска дъщерна фирма! Сключен е с никому неизвестната, освен у нас AlixPartners Services UK LLP.  На нас ни го представят като дело на световноизвестната AlixPartners, LLP (също британска фирма – поделение на американската), но не е.
Затова главният про*урор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов са в паника. Ако се докажат твърденията на Григор Лилов, ще се окаже, че под носа на държавата, олицетворявана от про*уратурата и финансовото ведомство, е извършено нагло престъпление с цел да бъде заблудена цяла общественост. В състояние ли са облаче тези две институции да извършат безкористна проверка, след като са се провалили в своите задължение при определяне на фирмата за КТБ? За заблуда или съучастие става въпрос?

Е нема такава държава нема

Активен
Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #53 -: (Вторник) 08 Март 2016, 11:14 »

Чисто съучастие! Чисто престъпление! Всичко е предварително обмислено и планирано! Поредният цирк пред заспалото общество, разигран от ДПС и Герп. Браво на Григор Лилов, но едва ли ще се случи нещо! Shocked Ще го заметат от килима. В играта е и бокометлата! Така, че нещата са буря в чаша с вода! Става  въпрос за много пари!
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #54 -: (Вторник) 08 Март 2016, 11:33 »

Като стана на въпрос за пари... искам отдавна да питам един въпрос.Какво се случва с тези пари?
Бойко милионер ли е?
Пеевски милионер ли е?
Всъщност кои са онези единични рядко срещани лица в управлението, които не са милионери?

Какво си правят парите? Свършват ли им? Ядат ли ги? Какво толкова ядат тогава? За бензин ли отиват? За проститутки? Ако падаше такова *бане, нямаше да има никакво време нито за медийни изяви, нито за крадене.
За наркотици ли отиват? Отдавна всички да са измрели, ако имаше такава нарко-консумация.Та къде отиват мангизите? Влагат ги навън ли? И после какво? Инвестират? И те се връщат повече? И тия повече те къде изчезват?

Защо са нужни толкова пари на глава от бандата? Да не се топлят зимата с тях?Някой знае ли за какво се употребяват парите?
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #55 -: (Вторник) 08 Март 2016, 14:00 »

 форум, трупат ги в офшорки или задгранични банки. Не посочвам само западни, защото се оказа че имат и в източни - арабски и тн. Това го казаха и САЩ, като прибраха едни 450 милиона от банка в КСА  на български велможа и негов приятел с турски псевдоним. Били със съмнителен произход. Huh?  В същност това  ще стане и  с всички други сметки на наши и източни величия /подозирам, че и Путин ще изгори или е изгорял в Швейцария/. Наш Плевню и др.Борисов също си признаха за такива сметки, но те не знаели, че имат такива? Shocked Това разрови Барека, за да се покаже като ценен и беше оценен и награден с брюкселски билет. И разследването му потъна в офшорките!
     Да, проблемът е, че човешкото око няма насищане. По една стара приказка,  притча, обаче шепа пръст е достатъчна да усмири тази алчност!
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #56 -: (Вторник) 08 Март 2016, 14:11 »

Но Божинка, не виждаш ли, че в това няма смисъл?


Как така ги трупат? За какво ги трупат? Човек трупа милиони, за да може да живее като цар после.

Аз не виждам някой от тях да живее. Плевнелиев е подложен на адския стрес да те плюе цяла една нация. Даже семейството му страда, жена му не й понасят тия неща. Бойко побеля, откакто влезе в политиката. Пеевски има толкова стрес на главата, че инфаркта му е в кърпа вързан и то скоро.

Както виждаш, Местан колабира от притеснение и стрес. Ако някой си живее от натрупаното - това е Доган. Някой друг да се е оттеглил, за да си живее като Доган?
Не. Всъщност, това, което виждам, е как всичките тези се трудят неуморно и безразсъдно в някакви постоянни схеми, от които човек със сигурност не се подмладява. И със сигурност не му остава време много да живее... освен да наебе някоя елитна проститутка и да се дрогира до козирката два-три пъти в седмицата. Нищо повече.А пък ти и хората като тебе постоянно повтаряте "турпат ги, турпат ги в офшорки". Питам - това какво би трябвало да обяснява? Като казвате така, това не е ли същото като да казвате - "неузнаваемо е и не е възможно човек да проумее за какво са парите, така че няма смисъл да мислим за целта им - те просто свършват натрупани някъде".


Питам, какво се върши с парите?
Активен

Неактивен bojinkata
Hero Member
*****
Публикации: 7220
Пол: Мъж
мислите определят съдбата ти

« Отговор #57 -: (Вторник) 08 Март 2016, 14:29 »

форум, ти не виждаш обяснение, но ТЕ виждат! Колко е сладко и приятно да броят нулите и пачките! Явно не си притежавал много кинти, за да усетиш какво става с теб! Има една дума - АЛЧНОСТ, която обяснява всичко! Ми вземи кръшкачите, *бачите, тези дето искат да изчукат всичко що ходи  по земята! Тези личности във всеки момент се притесняват, че изпускат някоя дупка за онождане!
     Общувал съм и с милионери. Някои от тях в момента са просяци, но какво ми казваха - страшно приятно е да имаш много, много пари! Това разбира се не им пречеше да живеят като скотове!
      Та това се върши с парите - правят си кефа! Става въпрос за многото пари, разбира се!
       Стресът и ядовете са неизбежни защото купищата пари привличат и други хиени,  пък  пораждат и завист и злоба!
       Аз също не виждам смисъл от многото нули, но това си е мое мнение.
Активен

bojinkata
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #58 -: (Вторник) 08 Март 2016, 14:53 »

Аз пък съм твърде далеч от мисълта, че този свят се върти от глупаци и съм твърде далеч от това да си помисля, че обяснението на нещо може да бъде алчност, лудост или каквото и да е.Питам се обаче - това ли е пределът на ума на политическите анализатори? "Алчонст"? Това е отговора?

Моля ви се...
Питам се ЗАЩО политическите анализатори не продължават по линията на логиката напред. Ти, Божинка, питаш ли се същото? Каква е причината да се спира пред този точно праг?

Или "няма" причина? "Алчност", както казваш, е универсалният отговор на всичко, за което пишеш и изтъкваш наяве?
Активен

Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #59 -: (Сряда) 09 Март 2016, 00:43 »

       Парите  са  средство  за  придобиване  на  власт  и  безнаказаност!!  За  властта  няма  предел. 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Страници: 1 2 3 [4] 5 6   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални