Страници: [1] 2 3 ... 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сънна парализа и срещите  (Прочетена 11232 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Pure Spirit
Newbie
*
Публикации: 3
The people are awaken...

« -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 09:35 »

Здравейте съфорумци,

Аз съм пресен тук и много се радвам, че открих този сайт/форум, където мога да изразя това, което ми се случва и може би да намеря и други хора, които са изпитвали подобни неща.

Не намерих такава тема тук или под такова име и затова я създавам - извинете ме, ако е писано вече за това и не съм видял.

Темата е за сънната парализа, излизане от тялото и срещата с някои различни енергии.

Изпадам в сънна парализа от няколко години като първите няколко пъти усещането беше просто ужасяващо, най-вече заради това, че си абсолютно буден и в съзнание, както е човек през деня, а си затворен в тялото си като в затвор. Всеки път, когато се случва, което осъзнах след многократните ми изпадания в това състояние, е че не можеш да заспиш, нападнат си от хиляди мисли, въртейки се в леглото, неудобно на всяка страна и до около 3-4 часа. В един прекрасен момент, нормално, то му се доспива на човек и тръгвайки да се "унасяш", започваш да усещаш как "прилив" на  страхотно силна енергия, с която не можеш да се бориш, тръгва да сковава цялото тялото като винаги започва от крайниците. Всичко се случва за около минута-две, в много редки случай отнема повече време.

На третия път, когато изпаднах отново в това състояние, всичко, което мислех, че съм преодолял /че това са просто някакви странни, будни, абсолютно запомнящи се и истински сънища и се случват от време на време/ се разпадна на парчета. В стаята имаше три огромни сенки седящи в ъгъла и високи до тавана.  Shocked  Усещах, че се бяха втренчили в мен и ме наблюдаваха. Нищо не казваха. Затворен в тялото си и виждащ цялото това нещо, изпаднах в неистов ужас и страх и исках незабавно някак си да си размърдам тялото, защото мислех, че когато се размърдам и взема контрола на тялото си отново, ще съм в безопасност. Така и стана. Беше много трудно, но успях първо да размърдам пръстите на ръцете си, а после и самите ръце. Когато вече имах контрола над тялото си, те вече бяха изчезна ли, предполагам, когато не гледах към тях. След тази случка не можах да заспя до сутринта, когато стана светло...

От тогава насам имах няколко сънни парализи, някои бяха чисти / без енергии в стаята /, други придружени  с енергии. Всеки следващ път, изпадайки в такова състояние съм по-спокоен и по спокоен, което ми помага на наблюдавам аз какво се случва, разбира се страха надделяваше и аз отново взимах контрол над тялото си, което е и приключване на "сесията".

Последният и най-пресен път беше преди два дена. Този път беше различен от всички до сега... Отново парализиран за секунди, в абсолютно будно съзнание, забелязах, че съм сам. Нямаше никой в стаята с мен. Започнах да разглеждам стаята, всичко от до, но някак си усещах, че има нещо. Усещаше се. Тогава нещо ми направи впечатление. Гледайки към пердето, което е на черно бели вертикални ивици на прозрачен плат, нещо не изглеждаше правилно. Вътрешният ми глас ми каза да продължа да гледам натам. След известно време, около минута по земно време, видях как въздуха трепери в пердето. След неколкократните ми вече изпитания, преодолях страха си и си казвах, стой, не взимай контрол над тялото си все още. Втренчвайки се във вибриращия въздух, който очевидно се прикриваше много добре в ивиците на пердето, започна да се нагнетява и да излиза от прикритието си, при което в последствие се превърна в едно дете, което беше като тези деца от края на 18-ти и началото на 19-ти век, продаващи вестници по улиците за няколко шилинга. То ми каза следното : "Докато не превъзмогнеш страха си, няма да достигнеш до по-високо осъзнаване.", след което то ме дръпна и аз усетих, че ме изкарва от под завивката навън от леглото. Обръщайки се завивката беше абсолютно непокътната, а аз бях извън леглото си... извън тялото си. Така до тук спирам...

Ще се радвам, ако някой сподели някакъв опит или просто какво мисли.

До скоро.
Активен

Ако не превъзмогнеш страха си, няма да достигнеш до по-високо осъзнаване - послание от последната ми сънна реалност.
Неактивен Страшкоу
Administrator
*****
Публикации: 1586
Пол: Мъж
САМО НУ ПАГАДИ!

« Отговор #1 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 10:51 »

Здравей Pure Spirit, когато заспиваш, тялото се парализира, но човек няма как да се хване в крачка, понеже вече е в безсъзнание. Това което се случва е следното, поне аз така го осъзнавам. В началото, така нареченото астрално тяло, заедно с физическото лежат в хоризонтално положение в леглото. Ако човек остане буден, а физическото тяло вече е заспало, чисто и просто, човек е изместил осъзнаването си в астралното тяло.  Наблюдавайки сънната парализа и сковаването на физическото тяло, след това идва ужаса и страха да разбереш жив ли си - мъртъв ли си, буден ли си - заспал ли си.
Преди да заспиш си кажи - каквото и да се случи ще се прибера благополучно във физическото си тяло. Примерно просто, не точно същото. Избери си някакви думи, вържи ги в едно ясно изречение спрямо премеждията които те мъчат нощно време и ги казвай преди да заспиш.
Ако почнат да те тормозят всякакви гадове, чел съм че има значение в каква посока спиш, север, юг, дали си се наял преди да заспиш, ако държиш алкохол в стаята където спиш ги привличаш и т.н. Помня че опитвах всякакви чудесии, накрая спряха да ме тормозят, кое е помогнало не разбрах точно.
« Последна редакция: (Неделя) 12 Октомври 2014, 11:08 от Страшкоу » Активен
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #2 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 12:19 »

Pure Spirit, създай си виртуален защитник. Избираш си го, даваш му име / мен ме пази огромен лъв/ и почваш да си го представяш, че е около теб, че прави нещо и т.н. можеш мислено да си говориш с него, да му даваш задачи / целта е енергийно да го захраниш/. В случай на нужда нека да може да се клонира, да стават 3, 30 колкото трябва. Когато изпаднеш в това състояние той става реален и можеш да го управляваш с мисълта си / ти не мърдаш, но той да/. Можеш да скиташ с него в непознатите светове Smileyползи много Smiley И най- важното няма от какво да те е страх Smiley
Активен
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 319

« Отговор #3 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 12:27 »

Границите между будно и сънно състояние са портали. Както всяка граница, впрочем Wink
Интересно изживяване. Когато съзнанието е в шок и няма подходящо описание на случващото се, автоматично конструира най-близкото подобно. Според мен детето ти е казало истината, но все пак бъди нащрек. Може да е твоя проекция, но по-вероятно не е. Или поне не лично твоя. Като да си я измислиш, 'щото ти е кеф.
Казваш че не си усетил присъствие в стаята, това е добре, но имай предвид, че може да се влияе от "разстояние".
Отбележи казаното от момчето, не случайно го възприемаш като вестникарче, обмисли каква е връзката на посланието в твоя случай, но не го вземай твърде присърце. Имам предвид да изпаднеш в параноя или пък да се почувстваш прекалено специален. Спокойно и осъзнато. Трудно е, но не невъзможно.
И аз съм виждала сенките, бе една, но тя явно първа ме е видяла, както си спях...усетих присъствие, натиск, опасност. Не се събудих, а директно изпаднах в т.нар. "сънна парализа", за да стане още "по-забавно". В такъв момент имаш само един избор - "да си събереш акъла", да не позволиш страхът, който дори нямаш "време" да осъзнаеш, да парализира волята ти, защото иначе...не знам.
И в този смисъл, опитай да култивираш силна воля, правилно намерение и чисто сърце + знание.
Или осъзнатост, с други думи, която да приложиш. Успех!
« Последна редакция: (Неделя) 12 Октомври 2014, 13:06 от ladonnae » Активен
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 319

« Отговор #4 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 13:17 »

Другото което ми направи впечатление е, че си видял три сенки. Защото според това, което съм чела, има точно три "пробойни" в човешкото тяло - първата е страха (от смъртта), тогава те се опитват да изнасилват. Моят случай. Втората е чувството за собствена важност, в която душат, стискат за гърлото. Третата пробойна е чувството за жалост, когато ти сядат на гърдите и не можеш да дишаш, сякаш някой току-що те е изритал в слънчевия сплит. Това са точно 1-ва, 3-та и 5-та чакри/енергийни вихри.
И съм на мнение, че единствено хармонизирането им с прилежащите четни, би могло да осъществи седмата такава.
Макар да присъстват по дефолт у всеки, в някакви степени и етапи на развитие. И имаме няколко скрити Wink
« Последна редакция: (Неделя) 12 Октомври 2014, 13:27 от ladonnae » Активен
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 14:06 »

Здравей, аз също описах подобни случки в темата Астрални срещи и преживявания
На мен ми се случва да се будя посред нощ, обикновено към 4-5 часа, усещайки някакво напрежение или по скоро мрачни мисли и в някои случаи присъствие. Отварям си очите, виждам мебелите и предметите в тъмното но едва ги държа отворени, опитвам се да стана и да светна лампата, но не мога да помръдна, след това някак си ставам, усещам че стъпвам на пода и като натисна ключа, лампата не светва и това още повече засилва паниката, след което пак заспивам и така докато се събудя напълно и разбера че изобщо не съм ставал, а съзнанието ми е будно, но тялото не може да се събуди, все едно си парализиран. Това се случва обикновено след като оставях прането на простора, а от суеверие съм чувал че не се простира нощем или примерно като видя на улицата некролог на малко дете, след това го сънувам че ме хваща за краката и ме дърпа в някаква яма и започвам да викам, и си казвам молитвата "Отче наш" и тези демони или духове си отиват. Случвало ми се е и след обед след като съм бил пред компютъра. А като бях малък беше подобно с тази разлика че ставах и започвах да кашлям и да се задушавам, и на сутринта дори и не помя. Понякога виждам часовника, но стрелката на секундите не се движи, сигурно се будя за част от секундата, чувам тези духове да се гаврят и да ми внушават лоши мисли, после ги ругая и ги гоня, но те не си тръгват, докато не се събудя. Опитвам се да пусна музикалната система от дистанционното, но от нея се чува друга музика, която я нямам и по това познавам че още не съм буден. Аз нямам способност да говоря с духове и т.н., но очевидно те могат да говорят. Друг път отново се събудих към 5 часа и усетих някакво присъствие, съзнанието ми беше будно и виждах мебелите в стаята, но не можех да се събудя напълно и да стана. Попитах това нещо какво иска от мен, този път не ме беше изплашило, то стоеше над мен и не ми отговоряше, опитах се да го изгоня, но не си отиваше. После като се събудих, видях, че това е бил комар.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен Pure Spirit
Newbie
*
Публикации: 3
The people are awaken...

« Отговор #6 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 21:01 »

Здравейте на всички,

Благодаря за споделянето и съветите. Сега като чета отзивите ви се сетих за още случки. Страхотно - Отключва се енергия. Днес имам голям пробив с Рудолф Щайнер, но да се върна на другите случки. Отварям малка скоба, за да спомена, че Карлос Кастанеда и Дон Хуан Матус са част от книжния ми живот и играят голяма роля в разбирането, възприятието и осъзнаването на елементалите, разбира се и всичко останало. За себе си съм разбрал, че съм сънувач, а сънната парализа, освен че в състояние меджу два, понякога дори повече паралелности, е част от голямото сънуване, от истината и събуждането. Разбира се, винаги ще има нещо, което да се опитва да ти пречи и да те отклонява от пътя ти, но за да си спомним, кои сме и каква ни е мисията/пътя/целта трябва да минем през страха, защото без него няма да може да се осъзнаят други важни брънки/парчета от пъзел или както искате го наречете. Мисля, че страха е част от цялото единство и както е полезен, така е и вреден. Винаги трябва да има баланс.

Отново много благодаря за съветите, които ще запомня и ще пробвам през следващото ми влизане в такова състояние, което между другото, започва да ми харесва, защото вече съм запознат с някои неща, разбира се с други не все още.

Искам да ви кажа, че в първия ми пост не бях описал и още нещо, което мисля, че е важно. След като се появи детето, което ме дръпна и излязох от тялото си /не се случва за първи път/ и започнах да разглеждам стаята си по друг начин, тогава се появи друга вибрация, която по същия начин се прикриваше. Взирайки се в нея тя се превърна в баба ми, която по принцип по това време спи в друга стая от апартамента и никога не е идвала толкова късно в стаята ми и то по тъмно. Аз си помислих „как така? Баба ми няма как да е тук сега и си казах, че това изобщо не е тя, и че това е нещо изкуствено/неистинско”. В този момент енергията, която се бе превъплътила в баба ми започна да „говори/мисли” адски думи, лоши, неприятни, псуваше. „Как баба ми ще псува” си помислих, при което дойде момента на страха, който ми помогна да се върна в тялото си отново и да се размърдам… Тук се сещам /сега в момента/ думите на детето „Докато не превъзмогнеш страха си, няма да достигнеш до по-високо осъзнаване”. Това означава ли, че е трябвало да остана с онзи елементал, който започваше да става ужасно агресивно нещо?  Undecided

Мисля, че цялата тази случка показва, че в стаята ми е имало две доста различни енергии, за които дон Хуан казва/показва/споменава на Карлос Кастанеда.
« Последна редакция: (Неделя) 12 Октомври 2014, 21:23 от Pure Spirit » Активен

Ако не превъзмогнеш страха си, няма да достигнеш до по-високо осъзнаване - послание от последната ми сънна реалност.
Неактивен Веско
Hero Member
*****
Публикации: 648

« Отговор #7 -: (Неделя) 12 Октомври 2014, 21:36 »

Избираш Кастанеда получаваш летачи  Smiley Моя е съвет е да спреш с този източник. Творението е ментално. Виж М.Радуга и Монро.
Активен
Неактивен Psyhea
Restricted
*
Публикации: 3138
Дата на регистрация 2012-12-12!

« Отговор #8 -: (Понеделник) 13 Октомври 2014, 06:38 »

Избираш Кастанеда получаваш летачи  Smiley Моя е съвет е да спреш с този източник. Творението е ментално. Виж М.Радуга и Монро.
+1
Активен
Неактивен ladonnae
Sr. Member
****
Публикации: 319

« Отговор #9 -: (Понеделник) 13 Октомври 2014, 08:03 »

Избираш Кастанеда получаваш летачи  Smiley Моя е съвет е да спреш с този източник. Творението е ментално. Виж М.Радуга и Монро.
Мдааа...има го и този момент. Само че когато дойде "подаръкът", смятах книгите му за наркомански фантасмагории. Добре че не се получи химията между мен и онова нещо...някак си не бе мой тип Smiley

Това означава ли, че е трябвало да остана с онзи елементал, който започваше да става ужасно агресивно нещо?  Undecided

В никакъв случай! Поне докато не си сигурен в себе си и/или придобиеш опит, за да знаеш с какво си имаш работа.
Активен
Неактивен umbra
Sr. Member
****
Публикации: 442

« Отговор #10 -: (Вторник) 14 Октомври 2014, 13:47 »

Здравейте и поздрави за интересната тема.
Въпроса ми е -  колко време може да остане човек с малко опит в това ужасяващо състояние на будна парализа?
Аз лично издържах около 3 мин.
Активен
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #11 -: (Четвъртък) 16 Октомври 2014, 21:43 »

Докато не заспи отново или не се събуди, понеже тялото физически спи, освен мозъка и очите, като позволява само да ги отвориш и да гледаш, но това става с ужасни усилия и воля, но не повече от няколко секунди, умората е голяма, клепачите натежават и едва ги удържаш за части от секундата, понякога за по-дълго, но за минути да не говорим, след което пак заспиваш, докато очите отпочинат за секунди или минута и вече се събудиш нормално. Трудността идва от това, че тялото за да се събуди напълно е необходимо да има физически дразнител, като допир, шум и др., но когато тези фактори отсъстват, сетивата не регистрират енергийните причини и точно тогава човек е най-уязвим. Въпреки че съм се събуждал от кошмари внезапно, след неколкократно потупване по гърба, но не можах да си обясня от къде е дошло, помислих си, че нещо е паднало от облегалката и ме е ударило, но  нямаше нищо, а как може нещо да падне 3 пъти? След такъв момент те облива студена пот, без реално да има някаква заплаха, но нали неизвестното е страшно за това че е неизвестно?
« Последна редакция: (Четвъртък) 16 Октомври 2014, 22:02 от peppone1 » Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен daydreamer
Newbie
*
Публикации: 1
Пол: Мъж

« Отговор #12 -: (Сряда) 19 Ноември 2014, 01:28 »

Здравейте. Интересна тема сте подхванали. Имал съм допир с някои от ефектите на сънната парализа, но не съм сигурен, че съм я изпитвал. Изпитвал съм халюцинациите свързани с нея при събуждане, но винаги съм толкова зает да гледам с интерес какво става около мен, че не се сещам да проверя дали мога да се движа. Свързвам тези неща изцяло с положителни емоции и за това не се е случвало да ме стряскат, въпреки че някои изживявания бяха странни. Чел съм и съм се занимавал малко с осъзнато сънуване, така че това не беше нещо напълно ново за мен, когато го изживях.

Някои от историите ми на кратко са такива: събуждам се, отварям очи и виждам нещо. Гледам го известно време, а с времето изчезва. Виждал съм старец с бяла коса да си дялка с нож пръчка, седнал на пода в стаята ми - стоеше под масата; Виждал съм от върховете на пръсите ми да излиза енергия с всякакви цветове и да слиза на вълни надолу; Виждал съм светлина, която беше с кръгла форма на стената (наистина я имаше). Изведнъж започна да се движи хаотично по стената, като рязко променяше посоката си. Знаех, че съм в това състояние и няколко пъти върнах поглед към първоначалното ѝ място, но я нямаше там. Кагота се събудих напълно, тя спря и се върна на старото си място; Събуждал съм се и съм виждал крак на огромен гущер върху главата ми - зачудих се какво прави там, но го изчаках да се махне. Имал съм и някои други, но вече не ги помня.

Някой друг свързва ли тези видения с положителни емоции? Смятате ли, че са предизвикани от сънна парализа? За да ми отговорите по-добре, ще вметна , че съм на 25 и знам за някои от опасностите свързани със сънищата. Препоръчаните по-горе автори ще ги разгледам с интерес. Smiley
Активен
Неактивен peppone1
Hero Member
*****
Публикации: 531
Пол: Мъж

« Отговор #13 -: (Сряда) 19 Ноември 2014, 19:14 »

Твоят случай, аз го разбирам не толкова като сънна парализа, а може би като сънна инертност, случвало ми се е след внезапно събуждане все още да усещам физическа болка от предшествуващия кошмар, да не мога да видя част от ръката си и след секунда образа да се възстанови. Чувал съм и глас след събуждането, който кънтеше високо и си помислих че съм забравил телевизора, но нямаше нищо и в стаята беше тихо. Този ефект се получава най-вероятно от рязката граница между сън и яве, но сънната парализа  при повечето хора се характеризира с усещане за присъствие, което е най-разбираемо то да бъде причината за този феномен и желанието на живот и смърт да се събудиш.
Активен

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионалистът не е човек който не греши, а този който е направил всички възможни грешки в най-тясната област.
Неактивен ektorrr
Newbie
*
Публикации: 6

« Отговор #14 -: (Събота) 22 Ноември 2014, 22:49 »

Здравейте съфорумци,

Аз съм пресен тук и много се радвам, че открих този сайт/форум, където мога да изразя това, което ми се случва и може би да намеря и други хора, които са изпитвали подобни неща.

Не намерих такава тема тук или под такова име и затова я създавам - извинете ме, ако е писано вече за това и не съм видял.

Темата е за сънната парализа, излизане от тялото и срещата с някои различни енергии.

Изпадам в сънна парализа от няколко години като първите няколко пъти усещането беше просто ужасяващо, най-вече заради това, че си абсолютно буден и в съзнание, както е човек през деня, а си затворен в тялпът, когато се случва, което осъзнах след многократните ми изпадания в това състояние, е че не можеш да заспиш, нападнат свъртейки се в леглото, неудобно на всяка страна и до около 3-4 часа. В един прекрасен момент, нормално, то му се доспива на човек и тръгвайки да се "унасяш", започваш да усещаш как "прилив" на  страхотно силна енергия, с която не можеш да се бориш, тръгва да сковава цялото тялото като винаги започва от крайниците. Всичко се случва за около минута-две, в много редки случай отнема повече време.

На третия път, когато изпаднах отново в това състояние, всичко, което мислех, че съм преодолял /че това са просто някакви странни, будни, абсолютно запомнящи се и истински сънища и се случват от време на време/ се разпадна на парчета. В стаята имаше три огромни сенки седящи в ъгъла и високи до тавана.  Shocked  Усещах, че се бяха втренчили в мен и ме наблюдаваха. Нищо не казваха. Затворен в тялото си и виждащ цялото това нещо, изпаднах в неистов ужас и страх и исках незабавно някак си да си размърдам тялото, защото мислех, че когато се размърдам и взема контрола на тялото си отново, ще съм в безопасност. Така и стана. Беше много трудно, но успях първо да размърдам пръстите на ръцете си, а после и самите ръце. Когато вече имах контрола над тялото си, те вече бяха изчезна ли, предполагам, когато не гледах към тях. След тази случка не можах да заспя до сутринта, когато стана светло...

От тогава насам имах няколко сънни парализи, някои бяха чисти / без енергии в стаята /, други придружени  с енергии. Всеки следващ път, изпадайки в такова състояние съм по-спокоен и по спокоен, което ми помага на наблюдавам аз какво се случва, разбира се страха надделяваше и аз отново взимах контрол над тялото си, което е и приключване на "сесията".

Последният и най-пресен път беше преди два дена. Този път беше различен от всички до сега... Отново парализиран за секунди, в абсолютно будно съзнание, забелязах, че съм сам. Нямаше никой в стаята с мен. Започнах да разглеждам стаята, всичко от до, но някак си усещах, че има нещо. Усещаше се. Тогава нещо ми направи впечатление. Гледайки към пердето, което е на черно бели вертикални ивици на прозрачен плат, нещо не изглеждаше правилно. Вътрешният ми глас ми каза да продължа да гледам натам. След известно време, около минута по земно време, видях как въздуха трепери в пердето. След неколкократните ми вече изпитания, преодолях страха си и си казвах, стой, не взимай контрол над тялото си все още. Втренчвайки се във вибриращия въздух, който очевидно се прикриваше много добре в ивиците на пердето, започна да се нагнетява и да излиза от прикритието си, при което в последствие се превърна в едно дете, което беше като тези деца от края на 18-ти и началото на 19-ти век, продаващи вестници по улиците за няколко шилинга. То ми каза следното : "Докато не превъзмогнеш страха си, няма да достигнеш до по-високо осъзнаване.", след което то ме дръпна и аз усетих, че ме изкарва от под завивката навън от леглото. Обръщайки се завивката беше абсолютно непокътната, а аз бях извън леглото си... извън тялото си. Така до тук спирам...

Ще се радвам, ако някой сподели някакъв опит или просто какво мисли.

До скоро.  да и на мен ми се слуцхжало така буденсам а немога да стана сеино сам скован ама с голямо усиле ставам  Grin

Активен
Страници: [1] 2 3 ... 7   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални