Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: НЛО В ДРЕВНИТЕ ТЕКСТОВЕ  (Прочетена 538 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен apostoloff
Newbie
*
Публикации: 41
Пол: Мъж

« -: (Четвъртък) 02 Юли 2015, 13:23 »

ЛЕГЕНДИ, ПРЕДАНИЯ ИЛИ...

В централния архив на Делхи (Индия) се съхранява древен текст “вайманика шастра”, написани в ІV век пр.н.е. от мъдрецът Махарши Бхарадваджи на основата на още по-древени ръкописи от първото и второто хилядолетие преди нашата ера.

В този ръкопис са представени 32 секретни действия на летящи чинии или вимани, споменавани в различни източници на древноиндийските епоси. Оказва се, че виманите били изключително здрави и не можело нито да се счупят, нито да се изгорят (стопят).

Посредством използването на различни превключватели летящите чинии можели: да се въртят в кръг около оста си, да се свиват и разширяват, т.е. да увеличават и намаляват размера си; да променят формата си по време на полет; да се преобразяват в облак с цел маскировка; да изпускат силно сияние или обратно, да предизвикват около себе си плътна тъмнина; да поглъщат слънчевите лъчи и да стават невидими; да се движат с голяма скорост; да прелитат от една страна в друга, както и от един свят в друг; да се придвижват със скокове или на зиг-заг; да се гмуркат под вода; да изпускат светлинни лъчи, под чието въздействие всички предмети ставали видими; да генерират сила, способна да парализира хора и животни; да получават на своите екрани изображение на случващото се на значително разстояние от тях и т.н.

Освен това, в ръкописа има ръководство за пилотите на вимани, които били способни “да прелитат от остров на остров, от континент на континент и от свят в свят”.

В други текстове се съдържат описания на различни прибори, изпълняващи функциите на радар, фотоапарат, прожектор и разрушителни видове оръжия. Говори се и за диетата на пилотите, тяхното облекло. Има глава, в която се описва и конструкцията на виманите. В нея се съобщава, че виманите биват 12 типа. В една от древните санскритски книги се разказва, че в момента на излитане, колесницата “ревяла като лъв”. Вътрешното описание на вимана: “В средата на кораба се намирала метална кутия, която се явявала източник на “силата”. От тази кутия силата отивала в две големи тръби, поставени на носа и кърмата на кораба. Освен това, “силата” се насочвала към осем тръби, гледащи надолу. В началото на пътуването на тях се отваряли клапи, а горните клапи оставали затворени.

“Токът” със сила бил изхвърлян и се удрял в земята, повдигайки кораба нагоре. Когато наберял височина, гледащите надолу тръби се прибирали наполовина, за да можел да виси във въздуха. Тогава по-голяма част от “тока” се пренасочвала към тръбата на кърмата, за да можел да излети, тласкайки кораба напред”.

Описанието на общото устройство на летателния апарат: “Силно и здраво трябва да е неговото тяло, направено от лек материал. Вътре трябва да се поставят устройство с живак и железни нагреватели под него. Посредством сила, която се съдържа в живака, човека, намиращ се в колесницата, може да прелети на големи разстояния в небето. Когато живакът бъде подгрят от железните нагреватели, колесницата започва да набира скорост и веднага се превръща в “перла в небето”.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВАктивен

************************

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net
Неактивен sfomato
Jr. Member
**
Публикации: 63

« Отговор #1 -: (Сряда) 02 Март 2016, 19:17 »

Виманика Шастра и дословно в превод от санскрит е - изкуство на въздухоплаване.В Древните Индийски Веди,тези трактати са дали описания поне на 4-и основни типа летателни апарати с различни предназначения,както методите за изготвяне,свойства и функции.По свойте характеристики те и до днес многократно превъзхождат съвременните летателни устройства и апарати и има изключително сериозни военни заявки  за откриване на такива древни артефакти,както още от 20в.,така и в 21в.
Не случайно,Институтите АНЕНЕРБЕ са започнали още тогава тези гонки,същото са го правили и руските аналогични такива и после американските..Тези технологии са и изключителни оръжия,което в най-простичък превод означава - да придобиеш Държавно/национално/ превъзходство над тази  наша планета.
Третия райх донякъде, наистина е успял и то благодарение на Тибет и то още през 30-те год. на 20в.Пробивът обаче в технологичните скокове отива в ръцете на САЩ след края на ВСВойна - голяма част от архивите на АНЕНЕРБЕ са там,както и най-важните,емблематични немски учени,като един Вернер фон Браун,който и става  директор по разработката на операциите в центъра на НАСА - „Д. Маршал“ в Хънтсвил, Алабама.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%80_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%91%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BD

Има и достатъчно изображения на тези летателни апарати и да кажем,че това е част от тях:http://tradiciadrevnih.ru/paleo/img/48.jpg

Сходни такива технологии присъстват и в древни стенописи от Египет,Шумер,както и от Ю.Америка да не говорим за мегалитите,които и днес са огромно предизвикателство за инженери,физици и прочие..
Активен
Неактивен МИТКО
Hero Member
*****
Публикации: 1655

« Отговор #2 -: (Петък) 21 Октомври 2016, 14:31 »

http://mir24.tv/news/Science/15216564?utm_source=smi2    Древен  извънземен  кораб  или  не? 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2016 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални