Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Deep Internet  (Прочетена 2096 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен trustno1
Sr. Member
****
Публикации: 361

« -: (Петък) 05 Септември 2014, 22:28 »

Здравейте,не намерих тема ,която е за Deep Internet/доколкото разбрах става въпрос за скрития вебсърфинг като тор браузери,vpn/fvpn проксита и т.д
   
     Бих се радвал ако има някой който е в час с това и развием темата.
Активен
Неактивен trustno1
Sr. Member
****
Публикации: 361

« Отговор #1 -: (Неделя) 21 Септември 2014, 14:07 »

Имам основания да вярвам ,че във скритите търсачки,(некомерсиалните) като гугъл и др.

може да се намери много повече инфо ,полезно и обогатяващо и доста отсейки.
Сега ще обясня.
факт 1.Всичко излиза по-различен начин,цялата структура е различна като суб структура"

Примерно ако в гугъл ,на първо място излиза нещо което е най-търсено и с рейтинг,
в другите търсачки излиза хаотично.
Няма 10 или повече ненужни линкове и редиректвания.


Пак повтарям ако има някой в час,ще се радвам да развием дискусията ,аз също ще добавям някои работи когато имам повече време и успехи в откриването на такива неща.
Активен
Неактивен x_name41
Sr. Member
****
Публикации: 499

« Отговор #2 -: (Неделя) 21 Септември 2014, 15:11 »

здравейте trustno1, бих искал да споделя една забележка която ми е направила дълбоко впечатление. Когато търся в гугъл примерно нещо от рода на "железен човек", във резултатите се касае или за въпросния филм или за някакво музикално събитие, и нищо от рода на някаква научна статия или някакъв sci-fi материал или разработка (а знам че такива съществуват). Друг пример, търся примерно нещо конкретно със определено име, но когато излезнат резултатите виждам нещо съвсем друго със същото име, нарочно ли се прави така, умишленно ли е мога само да гадая?, но така по този начин могат много успешно да се скриват и заличават сериозни научни факти, разработки и така нататък.
Активен

"музиката удължава живота"
Неактивен carlus
Newbie
*
Публикации: 3

« Отговор #3 -: (Неделя) 21 Септември 2014, 16:29 »

Здравейте на всички и поздрави за прекрасния форум който сте сътворили.  good

Да определено търсачките са настроени да крият информация не само да показват платените линкове. На няколко пъти засичам да изчезва информация и да се подменя със сходна която подвежда .
Давам пример с Динамо веднага излиза само фокусник , което навежда на мисълта че е случайно  станало съвпадение на имената.Но не е така когато търсите нещо конкректно и го правите често , постоянно ще попадате на странични материали които да ви въодешевявът в коренно различна насока за да загубите концентрация на мисълта си.  За да избегна тези трикове се концентрирам в само това което ме интересува.За да излъжа търсачката търся в изображения търсените думи, човешката памет е по силна визуално отколкото четивно- това ви позволява да прегледате повече спам сайтове и бързо да намерите точно това което ви трябва.За съжаление обаче вече ми прави впечатление че търсачките почват да запушват и тази дупка с подвеждащи централни снимки на кухи сайтове.

Пс: Не търси железен човек пробвай с екзоскелет и английският му вариант включи на снимки търсенето good2
Активен
Неактивен radiko
Newbie
*
Публикации: 15

« Отговор #4 -: (Неделя) 21 Септември 2014, 19:32 »

Аз съм много доволен от една полухакерска търсачка която почти не филтрира.
http://www.tuvaro.com 
Активен
Неактивен X_Doctor
Newbie
*
Публикации: 5

« Отговор #5 -: (Вторник) 18 Ноември 2014, 21:09 »

Проблемът с търсачките според мен главно се състой в това,че "комерсиалните" търсачки създават т.нар. search balloon.Под това се има предвид,че доста често ти покават,това което искаш да видиш или това,което най вероятно ще те интересува.Например:наскоро си търсил обяви за екс*урзия в чужбина.След ва,три дни в гугъл търсиш инфо за Италия...100% от първите резултати ще преобладават такива за екс*урзии..и т.н. съжалявам,но в момента не се сещам за по добър пример.Но идеята е,че се търсенията ти се запзват и резултатите,често са на база на стари търсения...може да са непълн,неточни и със сигурност показват нещата изкривено.Като добра търсачка се сещам за  DuckDuckO
  Smiley Smiley
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #6 -: (Вторник) 18 Ноември 2014, 21:17 »

Вярно.

Но все пак това не е корена на проблема. Корена е в поведението на самия рисърчър - поведението да разчиташ на търсачката за самия отговор (информация в десетката) отваря възможността рисърчърът да бъде воден за носа. И търсачката го води за носа именно заради отказът от мислене, не пълния отказ от мислене, ами презумцията, че ще попаднеш директно на отговора.
С такова поведение, което множеството рисърчъри демонстрират, е просто естествен процес, че ще се направят търсачки, които да ги водят за носа.


Ако рисърчърът въобще дори не си помисля, че е възможно да попаднеш на каквото и да е наготово, и търси просто какъвто и да е материал, годен за обработка, именно защото счита себе си за процесора, който ще преработи информацията и ще я рафинира в нещо ценно - тоест ако си дава сметка, че собственият му ум увеличава стойността на нещо, което преди това дори не е имало стойност - тогава това поведение не може да се манипулира.
С такова поведение търсачката на практика губи значението си.Никога не забравяйте: не екстернализирайте най-ценните си заложби на одушевени същества! Не влагайте способностите си в техниката! ... и тя няма как да ви поведе за носа.
Активен

Неактивен X_Doctor
Newbie
*
Публикации: 5

« Отговор #7 -: (Вторник) 18 Ноември 2014, 21:32 »

По темата с търсачките доколкото разбирам..идеята е да търсиш информавия,а не отговор.Ти да решава какво ти трябва и какво как да преработиш(може да не съм разбрал правилно).А по другия въпрос...наистина трябва да се стараем да е така,но всякаш имам някакво такова цел(явно съвсем умишлено) хората да не само да влагат способностите си  в техниката,а до голяма степен да губят свойте,да взимат наготово,да мислят,че и без това техниката има по добри способности и т.н.(пак не съм сигурен,но наистина забелязвам такава тенденция,която като че ли е налагана).
Активен
Неактивен форум
Hero Member
*****
Публикации: 3754

« Отговор #8 -: (Вторник) 18 Ноември 2014, 21:57 »

Естествено че е налагана. Как си представяш в противен случай роби да разполагат с техника? Откъде накъде? Техника се дава само когато е сигурно, че ще я използваме против себе си заради малоумието, което старателно се култивира.
Активен

Неактивен trustno1
Sr. Member
****
Публикации: 361

« Отговор #9 -: (Сряда) 26 Август 2015, 11:19 »

Естествено,че няма да търся нещо конкретно в дадена търсачка.Аз говорех предимно за тези търсачки в които има много повече резултати за дадено нещо ,в сравнение с основните търсачки.няма да споменавам за кеша на сървърите на тези търсачки.Бил съм свидетел,как едно нещо се показва така,а преди седмица или 15дни колкото е кеш паметта на сървъра виждам нещо съвсем различно.
Активен
Неактивен csm
Newbie
*
Публикации: 12
Пол: Мъж

« Отговор #10 -: (Понеделник) 02 Май 2016, 19:35 »

Дълбокият интернет или диип уеб (има и други термини) е една система, която чрез програмата тор позволява да се разглеждат т.нар диип уеб или ониън сайтове. Те имат адреси от типа Fdsr4dsAFAt4fdsay4.onion и се отварят единствено с ТОР браузъра. ТОР е програма разработена от американските военни с цел да се комуникира секретно, но е пусната за свободна употр*ба. Той е модифицирана версия на Firefox и доста прилича на него, но с някои екстри. Интересното, е че позволява както да се сърфира анонимно (както в диип уеб, така и в нормалният уеб), така и да се хостван сайтове също анонимно без да може да се разбере и локализира източника. За това се казват ониън (лукови) сайтове защото информацията се разцепва на множество слоеве както структурата на лука и накрая се сглобяват в  нещо смислено при изходната точка т.е.  когато се подава към потребителя.

Ако направите една разходка в дълбокият интернет можете да се натъкнете на някои странни и даже притеснителни неща. Всъщност доста Smiley
Например сайтове в  които свободно се търгуват всякакви видове наркотици, оръжия и др. забранени стоки. Цензура там не съществува. На външен вид прилича много на уеб-а, какъвто беше през 90те години - семпли сайтове, липса на реклами банери и други шарении. Има неща, които никъде другаде не могат да се видят. Доста извратени неща. Например сайтове, авторите на които твърдят че извършват нечовешки експерименти  с хора в тайни лаборатории, ей така съвсем любителски, педофилски мрежи, и всякакви други изродщини. Има и съвсем нормални сайтове, мирор на уикилиикс, сайт на анонимните, блогове, онлайн библиотеки. Голяма част от сайтовете са затворени общности, които се отварят само след като се регистрираш, а иначе нищо не се вижда а само се загатва какво е. Има си и познатите неща като форуми, емеил услуги, търсачки и директории, но с ониънското сърдържание. Ако за първи път влизаш в диип у*ба си е преживяване определено. Бях попаднал веднъж на изтекла снимка от някакъв масонски ритуал, от която могат да те побият тръпки направо.


Програмата тор може да се изтегли от официалният сайт:
https://www.torproject.org/


А на този адрес можете да видите визуално как изглежда тор трафика по света:

https://torflow.uncharted.software/#/2015-10-21

Адреси на ониън сайтове потърсете в нормалния уеб като отправна точка, ако сте решили да поразгледате. Приятно сърфиране в дълбините Smiley
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални