Страници: [1] 2 3 ... 10   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Русия  (Прочетена 8523 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« -: (Понеделник) 25 Август 2014, 23:35 »

Русия обмисля въвеждане на контрол на цените на хранителните продукти
http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/25/2367749_rusiia_obmislia_vuvejdane_na_kontrol_na_cenite_na/

Причина за намесата на Министерството на земеделието станаха опасенията от увеличение на цените на някои стоки след въведеното в началото на август ембарго върху вноса на някои хранителни продукти. РБК посочва, че на този етап увеличенията са незначителни.

Проектът за наредба на министерството цели стабилизиране на цените и "предотвратяване на спекулативните ексцесии" като позволи на отделните региони да сключват споразумения с производителите и търговските вериги, които да планират мерки по задържането на цените на различните видове хранителни продукти.

Министърът на промишлеността и търговията заяви в петък, че неговото ведомство е приело проекта за наредба. Сходно потвърждение дава и Министерство на икономическото развитие, а се чака реакцията на антимонополната комисия.

В миналото Русия два пъти е въвеждала сходни мерки за стабилизиране на цените – през 2007 и 2010 г. През 2007 г. антимонополната комисия взема решение, че тези споразумения не вредят на законодателството, понеже имат временен характер и се сключват в интерес на потребителите.

В навечерието на президентските избори през 2007 г. правителството провежда мащабна кампания по задържане на ръста на цените на хранителните продукти. През първите два есенни месеца инфлацията в страната е малко над 2%, но в много региони цените на основните хранителни продукти нарастват с повече от ¼.

Тогава кабинетът постига споразумения с най-едрите производители и търговски вериги, според които до края на годината цените на редица основни храни няма да бъдат увеличавани. В очакване на рязко увеличение след изтичането на периода обаче руснаците се презапасяват с всякакви стоки, което води до значителен скок на цените във всички сфери.

Първоначално програмата е продължена до 30 април 2008 г. В края на май правителството признава, че замразяването на цените е неефективна мярка, която следва да бъде изоставена. По данни на Росстат през периода на ценовия контрол цените на различните хранителни продукти, които са влезли в обхвата на ценовия контрол нарастват с между 5% и 27%.

Икономическият анализатор Михаил Бурмистров е на мнение, че предложеното от Министерството на земеделието законодателство ще измени пазара в полза на търговските вериги. От своя страна преработвателните фирми ще бъдат поставени в по-тежко положение от търговците и може да се наложи да търсят преференции от държавата.

Въпреки това той посочва, че сключването на такива "доброволно-принудителни" договори е за предпочитане пред създаването на работна група за контрол на цените към про*уратурата, предложено от руски депутати. Според него обаче списъкът с продукти, включени в ценовия контрол трябва да е малък и много конкретен. 


Честито, новия социализъм, СССР версия 2.0, планова икономика с централизиран контрол на цените.
Централизираният контрол води до спекулации, презапасяване, изкупуване, празни рафтове, купонна система, "специални магазини за избрани", магазини "кореком" за продажби във валута и так дале и так дале и так дале и так дале.
Хората са се втурнали да купуват, защото ограничението на цените е до края на годината, и се подозира, че тогава се очаква много рязък скок.
Вече за няколко седмици цените на хранителните продукти са скочили с 25% !!!
Смело по пътя на Северна Корея.
Вчера излезе една статия, с 20ина снимки от там. Само 1 пълничък имаше: Висшият Вожд: Ким Тъп Пън. Всички други бяха като от сталински дисидентски лагер, само кожа и кости.

Дежа ВЮ (казали французите) ...
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #1 -: (Понеделник) 25 Август 2014, 23:39 »

Русия започна масови проверки на McDonald'sЧетири ресторанта в Москва бяха затворени, Роспотребнадзор мотивира мерките с нарушения на санитарните разпоредби

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2014/08/21/2365781_rusiia_zapochna_masovi_proverki_na_mcdonalds/

435 ресторанта има McDonald's в цяла Русия. Само в Москва са 160.
Руската федерална служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) започна в четвъртък масови проверки на веригата ресторанти McDonald's в цялата страна, съобщи бизнес порталът РБК. В сряда регулаторът затвори четири ресторанта от веригата в столицата. Причината са редица нарушения на санитарните разпоредби, включително в най-известното заведение на Пушкинския площад, първо отворило врати още във времената на бившия СССР. В Русия McDonald's имат 435 ресторанта, като само в Москва те са 160. РИА "Новости" съобщи, че ще бъдат повдигнати дела за административно нарушение, като доказателствените материали предстои да бъдат предадени на съда. Там ще се реши и колко дълго ще важи забраната за работа на затворените заведения. Бизнес всекидневникът "Комерсант" уточнява, че максималният срок е 90 дни. Претенциите на регулатора в Москва са свързани с начина за съхраняване на суровините (например заедно са държани полуфабрикати и готови храни), но също така и с броя и площта на помещенията и дори с архитектурното планиране на целите обекти.

Непланирани проверки

Повечето от започналите проверки в четвъртък не са планирани. Но "Комерсант" пише, че проверките на McDonald's са по поръчка на правителството. Вестникът се позовава на свои източници от федералните власти и обяснява, че при плановите проверки първо се издава предписание за отстраняване на нарушенията. РИА "Новости" цитира източник от правителството, според когото заведенията на "Макдоналдс" не отговарят на стандартите за качество и "властите в Русия няма да търпят това".

Роспотребнадзор отрича действията му да са политически мотивирани, но е факт, че те вървят в 8 района на страната едновременно, сред които Подмосковието, Татарстан, Челябинска област, Свредловска област, Башкирия, Башкортостан, Краснодар. Представителката на Роспотребнадзор в Свредловска област Наталия Лукянцева заяви пред ИТАР-ТАСС, че са получени оплаквания от граждани за лошо качество на продукцията, както и за нарушения на санитарните разпоредби. От McDonald's отговориха, че се запознават с оплакването на регулатора и ще определят необходимите стъпки за отварянето на ресторантите за клиенти възможно най-бързо и че ще правят "всичко възможно за успешното продължаване на дейността ни в Русия".

Загуби за милиони рубли

В McDonald's в Русия работят повече от 35 хил. души. Говорителката на компанията Нина Прасолова заяви, че персоналът от затворените заведения ще бъде прехвърлен към други ресторанти от веригата. Годишните приходи на компанията възлизат на 60 млрд. рубли (около 1.2 млрд. евро), подчертава РБК. Изпълнителният директор на консултантската компания Restcon Андрей Петраков оценява загубата от четирите затворени ресторанта в Москва на около 1.5 млн. рубли дневно (31 хил. евро). Проблемите за компанията започнаха в края на юни, когато поделението на Роспотребнадзор в Новгородска област поиска чрез съда спиране продажбите на няколко основни вида бургери, сладолед и млечни коктейли. После от регулатора казаха, че не са искали спиране, а само отстраняване на нарушенията, т.е. правилно изписване на калоричността на сандвичите.


Русия, проявява безсилие, и си го изкарва на ресторантчетата за бързо хранене Макдоналдс.
(защо пък те да имат ядене, след като всички останали нямат!)
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #2 -: (Понеделник) 25 Август 2014, 23:42 »

Руският петрол падна под $100 за барел

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/19/2364239_ruskiiat_petrol_padna_pod_100_za_barel/

Котировките на руската марка петрол Urals слязоха под психологическата граница от 100 долара за барел и това не е добър сигнал за бюджета на Русия. В понеделник, когато сортът Brent слезе под 102 долара за барел, цената, предлагана за Urals, стигна 98 долара за балтийските и 99 долара за средиземноморските доставки, съобщи "Ройтерс". Следвайки тенденцията на глобалния пазар за петрол, през последните 12 месеца Urals поевтиня с 11.3%, като само от началото на тази година сделките са на цени с 8.2% по-ниски.

Причините са същите като за останалите пазари – сравнително слабо търсене в Европа и Азия, засилващо се присъствие на американския петрол и увеличаване на офертите от Либия, която изкара с една четвърт повече суровина в момент, когато се разбра, че кризата с ислямистите в Северен Ирак засега няма да се отрази на добива в тази страна.

В края на май на Петербургския икономически форум – ключовото бизнес събитие в страната, президентът на "Роснефт" Игор Сечин каза, че се очаква балансирано поскъпване на петрола в рамките на 2-3% годишно. "Действат различни фактори в полза на стабилни цени в диапазона 90-110 долара за барел, като при увеличаване на напрежението и рисковете, и двете граници може да бъдат надхвърлени."

Слизането на сорта Urals под 100 долара за барел засега няма да се отрази на инвестиционните програми в сектора, защото – по думите на Александър Дюков, генерален директор на "Газпром нефт", работните дългосрочни планове се правят при още по-евтин петрол – някъде около 95 долара за барел. Андрей Полишчук, анализатор в Райфайзенбанк, коментира пред "Ведомости", че ревизията на капиталовите разходи вероятно би започнала при продължително задържане на цената под 90 долара за барел.

Сергей Вахрамеев от инвестиционната къща "Анкоринвест" смята, че новината е по-лоша да бюджета на Русия, отколкото за производителите. Колежката му Юлия Цепляева от Сбербанк припомня, че за балансиран бюджет Urals трябва да е в рамките на 100-105 долара за барел, и то при условие че няма да се увеличава разходната му част. В същото време стагнацията на икономиката и намалените приходи от петрол налагат Москва да увеличи субсидиите за регионите. При 90 долара за барел ситуацията е деликатна за бюджета, но слезе ли под 80 долара стигат и няколко седмици на това ниво, за да стане много болезнено. В такива моменти винаги се ускорява и изтичането на капитали, допълва Цепляева.

"Ройтерс" припомня, че официално руският бюджет е балансиран за тази година при 114 долара за барел. Това е ценовата зона, в която могат да се реализират обещаните от президента Владимир Путин разходи за социални програми и отбрана.

Според "Ройтерс" прогнозите за септември са цените за Urals да останат относително ниски – в рамките на 1.15-2 долара за барел по-евтино от Brent, т.е. да продължат да се движат около и под 100 долара за барел.


Нашият мъдър народ е казал "Не дръж всичките яйца в една кошница!"
Очевидно Путин не я е чувал тая поговорка и е решил да си направи целия бюджет на най-голямата сила в евр-азия (бъзик, де, те китайците са само 5 пъти по-силни) с петрол и газ.
То така ако ставаше ...  Grin
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #3 -: (Понеделник) 25 Август 2014, 23:48 »

Украинец пое отговорност за боядисаната петолъчка в Москва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/23/2366666_ukrainec_poe_otgovornost_za_boiadisanata_petoluchka_v/

Украинец призна на страницата си в интернет, че е авторът на ацията в Москва по боядисване на петолъчката и монтиране на украинско знаме на една от емблематичните сгради на руската столица.

Властите поставиха под домашен арест четирима руски граждани от Москва - Анна Лепешкина, Евгения Короткова, Алексей Широкожухов и Александр Погребов, докато тече следствието, по което може да бъдат обвинени и осъдени за хулиганство на затвор до 7 години. Анна е известна руска състезателка по бейсджъмпинг (скокове с парашут от високи сгради).

Украинецът се представя с малкото си име Григорий и прякора си Mustang Wanted. На страницата си във "Фейсбук" той публикува и своя снимка на върха на петолъчката над внушителния жилищен комплекс на улица "Котелническа".

В специално съобщение украинецът казва, че пома отговорност с думите "Аз съм този, който в порив на искрени патриотични чувства се изкачи на покрива и пребоядиса звездата, украсяваща кулата на  "Котелническа" в цветовете на нашия роден украински флаг, а след това и поставих там знамето на независима Украйна, за което имам снимкови и видео доказателства".

Мъжът твърди, че е работил до 6 часа сутринта на 20 август, че не е виждал на покрива и не познава арестуваните руснаци и заявява, че е готов да се предаде на руското правосъдие, но в замяна на освобождаването на украинския пилот Надежда Савченко, задържана в Русия и обвинена за гибелта на двама руски журналисти в Източна Украйна.

"Тя за нищо не е виновна, аз поне боядисах една звезда. Смятам постъпката си за арт-пърформънс, посветен на Деня на независимостта на Украйна, както и на всички момчета, защитаващи днес моята Родина. Слава на Украйна!", завършва посланието на Григорий.


Украинец пое отговорността за боядисаната петолъчка в Москва с цветовете на Украйна.
Представи и неоспоримо доказателство, че го е направил, има снимка с неговото лице, на фона на петолъчката.
Все още ще чакаме Кремъл да освободи 4мата неправилно арестувани без никаква вина спортисти катерачи. Вярно, че важното е да се трупа актив за свършена работа на тайната полиция, ама при такива очевадни доказателства ...
Поредният резил ...
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #4 -: (Понеделник) 25 Август 2014, 23:56 »

Русия не получи покана за срещата на НАТО, въпреки че водещите теми са свързани с нея

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/25/2367438_rusiia_ne_poluchi_pokana_za_sreshtata_na_nato_vupreki/

Въпреки че главните теми на предстоящата среща на върха на НАТО имат отношение към Русия, за разлика от предишни години този път представители на Руската федерация не са поканени на срещата, коментира московският всекидневник "Комерсант", цитиран от БТА. Вестникът цитира руски дипломатически източници, според които "в днешните условия в Москва не са и очаквали това".

Събитията около Украйна радикално измениха дневния ред на срещата, отбелязва "Комерсант". Отначало се предполагаше, че главни теми ще бъдат борбата с тероризма и с киберзаплахите. И в самия алианс, най-вече в страните членки на ЕС, даже започнаха да говорят, че "НАТО е изживяло времето си". Украинската криза обаче вдъхна нов живот на блока, подчертава вестникът.

Затова не е изненада, че всички ключови теми на срещата на върха имат отношения към Русия, включително Афганистан, защото транзитът на стоки натам минава през руската територия. Вестникът припомня активното участие на висши руски представители на предишните срещи, което помогна за вземане на важни и съществени решения за укрепване на международната сигурност

От централата на НАТО пояснили пред вестника, че участието на руска делегация в срещата в Уелс в началото на септември този път е било сметнато за "нецелесъобразно". Руски дипломатически източници пък припомнили, че НАТО още през април е взел решение за прекратяване на сътрудничеството с Русия.

"Това не беше наша инициатива. Ние бяхме готови да продължаваме съвместната работа. Жалко е, че се замразяват важни проекти. Сега топката е в полето на НАТО и ние няма да се натрапваме", казали руските дипломати.

Още в първия ден на срещата в Уелс обаче е насрочено заседание на Съвета НАТО-Украйна с участието на президента Петро Порошенко, отбелязва "Комерсант". Припомня се изявлението на генералния секретар на пакта Андерс Фог Расмусен отпреди няколко дни, че НАТО е готова да помогне на Киев да модернизира своите въоръжени сили и да разшири програмата си за съвместни учения с Украйна.

Силен дразнител за Москва може да стане и решението на пакта за разполагане в Източна Европа на постоянна основа на съществени бойни сили, което противоречи на основополагащия акт Русия-НАТО от 1997 г., подчертава руският всекидневник. За това настояват преди всичко балтийските страни и Полша, които смятат, че приоритетна задача на НАТО отново трябва да стане възпирането на Русия.

Вестникът цитира изказаната от руските дипломати надежда, че отношенията между Москва и алианса ще се подобрят, след като Расмусен отстъпи поста си на новия генерален секретар - бившия норвежки премиер Йенс Столтенберг, което трябва да стане на 1 октомври, т.е. след срещата в Уелс.

"В Москва към господин Столтенберг се отнасят неутрално положително, докато сегашният генерален секретар в последно време не предизвиква нищо друго освен раздразнение. И ако се съди по състоялия се тези дни обмен на реплики, това е взаимно. Расмусен по-рязко от други на Запад реагира на навлизането на руския хуманитарен конвой в Украйна в петък, като обяви, че това е нарушение на международните задължения на Москва, и добави, че Русия сама е създала кризата в Югоизточна Украйна", пише вестникът.

И допълва, че в Москва вече "са свикнали с неговия стремеж да се изявява в медийното пространство със или без повод в контекста на украинската криза... и вече са престанали да обръщат внимание на пустословията на господин Расмусен".


Лошо, товариши! Май имало още хляб в НАТОто!
Направо се питам дали Русия не играе комбина с НАТО! От една страна лошият хулиган бие хлапетата и им взема с'тинките, а от друга НАТО предлага защита, но срещу скромни суми.
Между 2те злини избирам 2та.
По-обезпокояващото е, че целият цивилизован свят разбра, че Русия ЛЪЖЕ! И с нея не може да се преговаря човешки и цивилизовано. От сега нататък, за десетки години напред тя ще е изхвърлена като мръсно коте, от кръга на цивилизованите държави и ще е в списъка на тези, с етикет ТЕРОРИСТИ!
Чудесно постижение за Путин! Никой друг не беше постигал такова нещо. Определено човекът е новатор.
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #5 -: (Вторник) 26 Август 2014, 11:11 »


Като знам каква престъпна организация е нато-то, много съм доволен, че Русия вече почти скъса с нея....  Въпросът е, ние кога ще го направим...и защо изобщо ни вкараха в тази престъпна организация.... Angry

  Среща на върха 60 години НАТО, кои са истинските престъпници?


  НАТО оправдава войната с евфемизми като "човешка сигурност", "хуманитарна интервенция" или пък "отговорност за защитата"? Има оценки за повече от 25 хиляди военни, задължени да защитават не противниците на войната, а лидерите на НАТО, които имат колективна отговорност за войните и които постоянно нарушават международните норми.

    НАТО трябва да бъде разпусната за приноса й за ужасите на войната и за пренебрежението към съществуващите норми. Докато на 4 април 2009 година държавните лидери от НАТО се подготвят за празненствата за юбилейната 60-та конфереция на Алианса в Стасбург и Баден Баден, повечето от страните в Обединените нации вероятно ще бъдат по-склонни да честват унищожението на НАТО. НАТО е провокативна, опасна институция, която умножава ужасите на войната и конфликтите както чрез съществуването си, така и с разширяването си. Страните от Алианса общо са похарчили приблизително 70% от световния военен бюджет, който в момента ъзлиза на 1,473 милиарда долара.
Пари, отделени за армията в световен мащаб:
http://www.globalissues.org/article/75/world-military-spending
НАТО трябва да бъде разформировано по следните причини:

    * Страните-членки са похарчили 70% от световния годишен военен бюджет от 1,473 милиарда долара в нарушение на години от международни обещания за преразпределение на средствата за армията.
    * НАТО оправдава притежанието на атомни оръжия от "приятелски страни", но е склонна да извърши удари по атомните обекти на страни, обявени за престъпни от Алианса, и да рискува облъчване с радиация.
    * Въпреки че участва в многобройни военни интервенции и окупации като в Косово, Ирак и Афганистан, НАТО по-скоро допринася и оправдава, отколкото да спира ужасите на войната, в нарушение на основната задача, поставена от Хартата на Обединените нации.
    * НАТО не се отказа от опцията "първа употр*ба на атомната полика" и не предприе действия по резолюцията на Общото събрание, озаглавена "Осъждане на атомната война A/RES/38/75, 1983" - "да осъди формулирането, предлагането, разпространението и пропагандата на политически и военни доктрини и идеи, които имат за цел да легитимират първата употр*ба на атомни оръжия и да като цяло да оправдаят приемливостта на започване на атомна война" (2, Condemnation of Nuclear War General Assembly Resolution A/RES/38/75, 1983;
    * НАТО използва отработен уран, чийто ефект е отчасти подобен на атомно оръжие, и не предприе действия, за да подчертае, че "употр*бата на атомни оръжия ще бъде нарушение на Хартата на Обединените нации и престъпление срещу човечеството" ( Resolutions 1653 (XVI) of 24 November, 1961, 33/71 Bof 14 December, 1978, 34/83 G of 11 December, 1979, 35/152 D of 12 December, 1980 and 36/92 I of 9 December, 1981;
    * НАТО, чрез употр*бата на отработен уран, който може да има ефекта на атомно оръжие, пренебрегна решението на Международния съд, че използването или заплахата за използване на атомни оръжия противоречи на Международното хуманитарно право (World Court Project, 1996);
    * НАТО нарушава Протоколите от Женева за забранените оръжия
    * НАТО пречи на Обединените нации като допринася за провала по отношение на
          o изпълнението на задължения по международните конвенции, договори и ангажименти
          o действията по обещанията, направени в Conference Action Plans и
          o удовлетворяването на очакванията, предизвикани от резолюциите на Общото събрание.
    * НАТО поддържа погрешното тълкувание на Член 51 - самозащита - в Хартата на Обединените нации в подкрепа на инвазия в суверена държава и използва претекста за "човешка сигурност" и "хуманитарна интервенция", "предотвратяваща/превентивна" агресия, за да оправдае инвазията и окупацията на други държави.
    * НАТО постоянно пренебрегва Глава 6 - мирно разрешаване на спорове, от Хартата на Обединените нации, и възможността предвидена в Глава 6 за решаване на спорове в Международния съд.
    * НАТО не предприе действия по обещанията дадени в Платформата за действие от Конферецията на жените на Обединените нации, които предвиждат улесняване на дипломацията, преговорите и мирното решаване на конфликти в съответствие с Хартата на Обединените нации, и по-точно Член 2, параграф 3 и 4 (Art. 147 b., Advance Draft, Platform of Action, UN Conference on Women, May 15);
    * НАТО се провали в изпълнението на задълженията си според международното споразумение озаглавено (IV) Във връзка с защитата на цивилните граждани по време на война (Женева, 1949) за защита на "хората, които не взимат участие във военни сблъсъци".
    * НАТО наруши Споразумението срещу мъченията
    * НАТО не изпълни задълженията си по Международното споразумение за човешките и политическите права да "забрани пропагандата на войната", член 20, и да "забрани проповядването на омраза на национална, расова или религиозна основа, която представлява подстрекаване към дискриминация, враждебност или насилие (член 20-2)"
    * НАТО не изпълни задълженията си, предвидени от резолюцията на Общото събрания, озаглавена Декларация за употр*бата на научния и технологичен прогрес в интерес на мира и в полза на човечеството, 1975, - да гарантира, че научните и технологичните постижения не представляват заплаха за човешките и политическите права на хората или на организациите, както и за човешкото достойнство.
    * НАТО не изпълни задълженията си по Договора за защита на детстките права - да гарантира спазване на правилата на международното хуманитарно право, свързани с децата по време на въоръжен конфликт (член 18, Convention on the Rights of the Child, 1989);
    * Кампанията на НАТО не задоволи очакванията от резолюцията на Общото събрание, озаглавена "Ефекти от ядрена радиация" и задълженията си да предотврати вредни ефекти за настоящи и бъдещи поколения, като се имат предвид нивата на радиация, на които са изложени хора.
    * НАТО не изпълни задълженията си по Договора за биологичното разнообразие за предотвратяване на загуба или намаление на биологичното разнообразие в райони, богати на видове, и също така допринесе за необратимо унищожение на природата.
    * НАТО не предприе действия, за да изпълни поетите на Конференцията за хората и околната среда на ООН (UNCHE, 1972) обещания да спре производството на оръжия за масово поразяване, като продължава да подкрепя добива и разпространението на уран, както за атомни реактори, така и за атомни оръжия.
    * НАТО не изпълни редица резолюции на Общото събрание на ООН като тази от 1981 - за намаляване военния бюджет и да преразпределяне на спестените средства за икономическо и социално развитие и особено в полза на развиващите се страни.
    * НАТО участва във военни учения като Exercise Trident Fury, които са мащабно показно на военнолюбие, погазващи нормите, свързани със забрана на пропагандата на война, отразени в Споразумението за граждански и политически права.
 

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #6 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 03:53 »

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/27/2369037_nato_shte_ima_novi_bazi_v_iztochna_evropa_tvurdi/
НАТО ще има нови бази в Източна Европа, твърди Расмусен

Генералният секретар на НАТО обяви късно във вторник, че алиансът за пръв път ще изгради нови бази в Източна Европа, на които за броени часове да разположи свои части за бързо реагиране като ответна мярка на руската военна заплаха, съобщи "Гардиън".

Андерс Фог Расмусен обясни, че целта е да се ограничи способността на президента Владимир Путин да предизвика проблеми в бивште съветски републики.

Решението трябва да бъде постигнато на срещата на върха на НАТО в Кардиф следващата седмица. САЩ и Великобритания са "за", страни като Франция, Италия и Испания са "против", а Германия засега се кол*бае за подобен ход, защото той със сигурност ще предизвика остра реакция от Москва.

"Ще приемем т.нар. план за готовност за действия с цел да сме способни да реагираме бързо в тази съвършено нова обстановка в Европа. Вече разполагаме с нещо, което наричаме сили на НАТО за бързо реагиране, чиято цел е да са способни при нужда бързо да се разгърнат. Сега намерението ни е да развием до много, много висока степен на готовност авангарда на тези сили", заяви Расмусен.

Той обясни, че "за да предоставиш бързо подсилване на тези сили, трябва да има и съответната инфраструктура в приемащите държави". Така че ще последва разполагане на въоръжение, оборудване, подготовка на инфраструктурата - бази, щабове... Идеята е, че в крайна сметка на изток ще има по-видимо присъствие на НАТО".

Полша и трите балтийски републики призовават за това, но в Кардиф най-вероятно ще се използва формула, избягваща думата "постоянни бази". Става дума по-скоро за обекти, на които много често ще се сменят частите, обясни Расмусен. "Идеята е, че всеки потенциален агресор ще знае, че ако атакува член на НАТО, ще попадне не само на местната армия, но е на войски на алианса. Това е важното."

"Трябва да приемем реалността, че Русия вече не смята НАТО за партньор. Русия е държава, която, за съжаление, за пръв път от края на Втората световна война заграби чужда територия със сила. Очевидно трябва да се адаптираме към това, което никой не очакваше. Особено след войната с Грузия през 2008г. забелязваме значителна промяна във военния подход и способностите на Русия да реагира бързо. Те са способни за много, много кратко време да превърнат големи маневри в нападателна операция", каза генералният секретар в интервю за 5 европейски издания.

Той още веднъж заяви, че Русия съвсем очевидно е ангажирана с дестабилизирането на Източна Украйна. "Виждате една сложна комбинация от традиционни военни действия, смесени с информационни кампании и най-вече с дезинформация. За да се контрира подобна "хибридна война" ще е нужно нещо повече от НАТО", добави той.

Източник на "Гардиън" от НАТО казва, че украинската армия е в трагично състояние: "Ако ние сме две стъпки зад руснаците, украинците изостават с 16 стъпки. Техните генерали просто искат да взривяват всичко наред. Но това не е война на сражения, а на информация", казва източникът, който неотдавна е бил на посещение в Киев.

Президентът на Украйна Петро Порошенко ще присъства на форума в Кардиф и ще бъде единственият държавен глава на страна извън алианса, който ще разговаря с колегите си от НАТО.
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #7 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 03:57 »

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/26/2368889_ministerstvo_na_otbranata_oficialno_obiavi_rusiia_za/
Министерство на отбраната официално обяви Русия за заплаха за сигурността на България

Снимката е от протест срещу политиката на Путин в Тбилиси, Грузия от днес. За новото ръководство на министерството на отбраната дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство е заплаха за националната сигурност.


Русия и нейната политика са сред рисковете за националната сигурност на България, това се казва в подготвен от Министерството на отбраната документ, кръстен "Визия 2020: България в НАТО и в Европейската отбрана". Утре документът предстои да бъде внесе в съвета по сигурност към правителството. Той ще бъде представен и на срещата на страните от НАТО в Уелс на 4 и 5 септември и според военният министър в служебното правителство Велизар Шаламанов посочва как най-добре да бъдат защитени българските интереси в НАТО и ЕС. На базата на Визия 2020 ще бъде разработена и детайлна национална програма "България в НАТО и в Европейската отбрана", която ще се представи за приемане от Министерския съвет и Народното събрание.

Според проекто-документа, разположена в Югоизточна Европа и Черноморския регион, днес Република България се оказва в една от зоните с най-голяма концентрация на рискове и заплахи в Евроатлантическата общност. В същото време тенденциите за тяхното развитие не предполагат подобряване на ситуацията, нито в средносрочен, нито в дългосрочен аспект.

Като заплаха от североизток се посочва кризата в Украйна, която е продукт на дългосрочната амбиция на Русия да възстанови влиянието си в бившето съветско пространство и чрез това да се утвърди като полюс на сила. "Отчитайки характера на държавно устройство на Руската федерация, това развитие представлява сериозна заплаха за нашата сигурност и сигурността на Алианса като цяло", се казва във Визия 2020.

Според програмата засилването на способностите на Русия за конвенционални военни действия остро провокира националните ни способности за отбрана. "Активното и повсеместно пропагандиране на руската политика, особено с посредничеството на български политически и икономически субекти и медии, или недържавни организации е явна информационна война, подкопаваща интегритета на институциите и държавността и атакува директно националните демократични ценности, дух и воля", се казва още във Визия 2020.

Хибридната война, като заплаха за България

Като основен риск за България е посочена новата хибридна война, съчетаваща конвенционални методи с похвати от партизанска, кибернетична и информационна война, както и с действия противоречащи на международното право. Освен това изострянето на отношенията между Москва, от една страна и Киев, ЕС, САЩ и НАТО, от друга, поставя на огромно изпитание икономическата и енергийната сигурност на страната ни, което допълнително влошава отбранителните ни способности.

Като заплахи за националната сигурност от югоизток и юг се посочват динамично протичащите кризисни процеси в Близкия Изток и Северна Африка. "Конфликтът в Сирия, рисковете от гражданска война в Ирак, въоръжената конфронтация между Израел и "Хамас", обстановката в Ливан, Либия, Египет и Алжир са източник на постоянни заплахи за сигурността на България, НАТО и ЕС като цяло", се посочва в документа. В него се казва също, че съществува реална опасност лица от криминалния контингент или членове на терористични организации да се възползват от регионалната нестабилност и миграционните потоци и да достигнат на територията на страната ни.

От запад съществуващите потенциални рискове са свързани със страните от Западните Балкани са забавянето на тяхната интеграция в НАТО и ЕС, неспазването на принципите и ценностите на либералната демокрация и загуба на ясна евро-атлантическа посока. "В региона продължават да се генерират рискове за стабилността, включително за България, произтичащи предимно от етническа и религиозна нетърпимост и от дълбоко вкоренените, включително и у нас, "националистически идеологии", се казва във Визия 2020.

Пет пъти повече инвестиции в превъоръжаване
На дискусия по документа, проведена в понеделник, министърът на отбраната в служебното правителство Велизар Шаламанов посочва, че парите за отбрана трябв да бъдат инвестирани в превъоръжаване. Според програмата към момента България не разполага с необходимия военен ресурс, който да изпълни ефикасно ролята на гарант на сигурността, особено в бързо променящите се предизвикателства на съвременната стратегическа среда.

Настоящето ръководство на министертво на отбраната смята, че за да се промени това, трябва още през 2015 г. разходите за отбрана ще достигнат приетите от НС 1,5% от БВП, като след това те ще се увеличават всяка година с 0,1% от БВП,така че през 2020 г. да достигнат 2,0% от БВП.

В същото време е нужно да се промени и структурата на разходите, като вместо 4-5% от сумата да се дава за капиталови разходи (тук влиза и превъоръжаването), за тях да се заделят до 15-20% от общия бюджет за отбрана. Това би гарантирало възможността за постоянно технологично осъвременяване на способностите на българските въоръжени сили.

Ново звено ще търси пари за проекти от НАТО и ЕС
Визия 2020 предвижда и създаването на звено за управление на проекти с НАТО, ЕС, регионални и двустранни програми, което ще отговаря за събирането на информация за различни съюзнически инициативи, към които може да се кандидатства за финансиране, както и за подготовката на документите и управление на договорените по тази линия проекти.

Сред спешните мерки за преворъжаване, документът посочва закупуването на многофункционален тактически изтребител, модернизацията на съществуващите фрегати тип Е-71 и подмяната на тяхното въоръжение, и придобиването на нова бойна бронирана машина.

Документът предвижва също обвързване и стриктно съответствие на подготовката, тренировките и ученията с нормите в НАТО. "За целта е необходимо възможно най-голям брой учения да бъдат в рамките на НАТО, а всеки български военнослужещ да покрива напълно нормативите за полева подготовка, летателни часове или дни на море. Всяко отклонение от тази политика неизбежно води до деморализация на армията, неспособност да изпълнява функцията си и вредни, често необратими последици за българската икономика и външна политика", се казва в документа.
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #8 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 04:02 »

Сбогом, Европа!
http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/08/26/2368239_sbogom_evropa/


"Дневник" препечатва от портала "Култура" пълния текст на есето на писателката Людмила Улицка за самоубийствената и опасна руска политика днес

Залцбург е като вълшебна табакера, идеалният туристически град, в който времето сякаш е спряло – въображението дорисува картината на предишен, угаснал и носталгично прекрасен живот. Река Залцах, преливащата зеленина, каменният ръб на планината, крепостта на върха, двата манастира, няколкото църкви, университетът – всичко е като в древността.

Град-мит, град-фантом, град-фантазия. Местните жители носят униформи – на портиери, на сервитьори и камериерки, зад които от време на време се мяркат шапките на готвачите. Погледът попада на маскирани като Моцарт просяци със синтетични перуки и малки цигулки и на неколцина немаскирани бедняци: тукашни цигани, бежанци от Източна Европа… Единствено те напомнят за днешния ден.

От летището до хотела ме откара шофьор с такава външност и с такъв английски език, че не се осмелих да му оставя бакшиш. Настаниха ме в хотел "Захер", старинен и разкошен хотел, нещо от което така страни душата ми на интелигент-разночинец, – тук миришеше на "стари пари", на старомоден разкош, на Австро-Унгарската империя, на тайните и изживели себе си романи на аристокрацията и буржоазията. Запознаването с бившата империя започна още с прекрачването на прага и завърши с премиерата на операта на Моцарт "Дон Жуан". Между тези събития, в утрото на същия ден, бе откриването на фестивала.

Темата му бе стогодишнината от Първата световна война, нейните неусвоени уроци. Тъкмо за това ми се иска да разкажа най-много. Подготвяйки се за това тържествено мероприятие, попитах моите две германски приятелки и колежки – преводачката Ганна-Мария Браунгарт и редакторката Кристина Линкс – дали да не си взема книжка за четене, за да не умра от скука. Те знаят добре, че от официални речи получавам едновременно мигрена, алергия и депресия. Не си взех книжка – от вежливост. Мероприятието бе открито с австрийския химн. Както всички останали зрители и аз станах на крака. Помислих си – добре ви е на вас австрийците, музиката на химна ви е на Моцарт, а думите са написани през 1947 г. от една прилична поетеса – Паула фон Прерадович.

Изпитах лека завист: ние отдавна се срамуваме от нашия, руския химн. Първият му вариант – по музика на композитора Александров – е написан през 1944 г. от поета-царедворец Сергей Михалков. Думите му звучат мощно: "Нас Сталин ни научи на вярност към народа, за подвиг и труд той ни вдъхнови…" Когато развенчали Сталин, същият този Михалков поправил текста – вместо Сталин поставил "партията", отгатнете коя… От 1955 до 1970 г. пеели за партията… От 1971 г. до 1991 г. изпълнявали химна без думи – голата, бодра музика на Александров будеше по радиото цялата страна в шест часа сутринта… После времената се обърнаха и през 2000 г. узакониха поправения за пореден път текст: същият Михалков, професионалист на професионалистите, наплюнчи обиграното си перо и замени думата "партия" с думата "Бог", изписана с големи букви, както е прието сега в нашата прясноправославна страна, и така ние си останахме при същия химн. За жалост и авторът, и композиторът вече се "представиха в Господа", така че е трудно да си представим кой би направил поправките на следващия химн… Впрочем историята на нашата страна е толкова лъкатушна и зигзагообразна, че е много вероятно скоро още веднъж да освежим химна, връщайки се към Сталин…

Докато размишлявах, двама забележителни актьори прочетоха диалога от странното, дълго осемстотин страници произведение на Карл Краус "Последните дни на човечеството" – едно от пророчествата за гибелта на човечеството, написано между 1915 и 1919 г… Какво се случва с този свят, ако той днес си спомня отново за пророчества със столетна давност? Слушах изказванията на ръководителите на Австрия – управниците на Залцбург, министъра на културата, президента на републиката – и се изпълвах с все по-голямо изумление, което е съвършено непонятно за гражданите на европейските страни: това бяха речи на културни и образовани хора и напомняха много повече речи на университетски професори, отколкото изказвания на партийни функционери, с които сме привикнали от раждането си.

Те говореха за взаимодействието между културата и политиката, това бяха размишления за възможната гибел на света, съпоставка на два исторически момента – предвоенния период в началото на ХХ век и началото на XXI век. Всички изказващи се по един или друг начин засегнаха тази тема: ентусиазмът на народа, шумното одобрение на войната в кръга на европейските интелектуалци в началото на века, редките гласове на протест… И главното – нечуван подем на националистически настроения в обществото. При съпоставката на тези два исторически момента се хвърля на очи тяхното опасно сходство: същият подем на национализма в различни страни, експлоатация на понятието "патриотизъм", подхранване на настроения за национална изключителност и превъзходство…

Аз живея в Русия и чувствам това особено остро. Не се занимавам с политика, но казвам това, което мисля, когато ме попитат. Именно поради тази причина ме определят като "пета колона", обвиняват ме, че ненавиждам своята страна и се оправдават с мен глупаво и неплодотворно. Не изпитвам никаква ненавист, изпитвам срам и безсилие. Руската политика днес е самоубийствена и опасна, тя представлява заплаха най-вече за самата Русия, но може да се окаже причина за нова Трета световна война. Всъщност тази война вече започна. Локалните войни в Чечения, Грузия, а сега и в Украйна са нейният пролог. А епилога едва ли ще има кой да напише.

Именно на този фестивал, слушайки изказванията на австрийските ръководители, аз се върнах към моите отдавнашни размишления за природата на държавата, толкова сходна с природата на злокачествения тумор. Демокрацията, която има своите проблематични страни, въпреки това е единственият механизъм, който е в състояние да се бори с това присъщо на всяка държава свойство. Съществуват строго определени задължения, които обществото делегира на държавата, на правителството, на хората, които упражняват властта. Държавата по своята природа има силен инстинкт за самосъхранение – тя влага огромни усилия, за да остане вечна и несменяема. Държавата пуска метастази в онези области, които не й принадлежат – в културата, като я подчинява на своите интереси, и в частния живот на човека, като се опитва да манипулира съзнанието. Колкото по-високо е нивото на демокрация, толкова по-висока е гаранцията за контрол на обществото над държавата. В наше време, с възникването на мощния механизъм за управление на народните тълпи с помощта на тоталните средства за масова информация, държавата се стреми да контролира или да си присвои всички средства за масова информация. Именно това се случи в нашата страна. Тук е и основната опасност за демокрацията – в условията на авторитарен режим тя лесно става "управляема"…

Австрийските политици говореха тъкмо за това, което ме вълнува най-много: за взаимоотношението между политика и култура. Но най-точно и обосновано се изказа австралийският историк Кристофър Кларк, автор на дълбокия труд "Сомнамбулите. Как Европа стигна до войната през 1914 г.", който направи блестящ анализ на предвоенната ситуация в Европа. Възторгът и въодушевлението, което изпитват дори най-големите интелектуалци на Европа след началото на Първата световна война, показват именно това, че дори най-развитият интелект губи битката с мощната природна агресия, заложена в човека-животно и лесно попада в мрежите на национализма, на присъщата на своя народ изключителност. Дори Зигмунд Фройд е бил заслепен от блясъка на това мнимо величие. Човекът, написал няколко години преди началото на войната, че "цената на цивилизацията са чувството за вина и недоволството, което изпитват хората под натиска на първобитните си инстинкти и неспособността да ги овладеят", след обявяването на войната пише с възторг: "Никога не съм се чувствал толкова много австриец, както сега". Имал е още време за размишления: по време на Първата световна война той губи двамата си синове, а Втората световна война го принуждава да напусне любимата си Австрия… Но през тези години възторгът на Фройд споделяли Томас Ман, Музил, Хофманстал, който приемал войната като очистване от буржоазността и застоя. Така хората на културата, работещи винаги в противовес на политиката, предали своето предназначение, пренебрегвайки собствените си нравствени ориентири. Днешният избор е не между войната и мира, а между войната и пълното унищожение на човечеството. Днешният свят е разделен не на бели и черни, на евреи и араби, мюсюлмани и християни, бедни и богати, образовани или невежи, а на такива, които разбират това и други, които отказват да го разберат.

Цивилизацията днес е в задънена улица: агресията, присъща на човешката природа, съвсем не е укротена от достиженията на науката, просвещението, познанието, изкуството. Струваше ни се, че културата може да укроти тази самоубийствена страст към самоунищожение, страхувам се обаче, че човечеството вече не разполага с време… Сама по себе си цивилизацията и нейните най-забележителни технически достижения не са нищо повече освен възможност за пълно взаимно унищожение за кратко време. Вече не можем да стоварим вината върху мистичните сили на злото, върху Дявола и неговите прислужници – в неотдавнашния филм на великия режисьор Со*уров "Фауст" на човека е поставена нова, непозната за Гьоте диагноза: злото, живеещо в дълбините на човешката душа, превъзхожда всичко, което християнското богословие приписва на Дявола.

Човекът е надминал Дявола по концентрация на злото и повече не се нуждае от остарялата концепция за инферналната природа на злото, защото се справя сам, със собствените си сили. Йозеф Остермайер, министър на културата на Австрия, припомни имената на онези, които са издигнали своя глас срещу Първата световна война, – Стефан Цвайг, Оскар Кокошка, Берта фон Зутнер. Това е незначително малцинство и никой днес не би могъл да предскаже как би се обърнало развитието на Европа, ако към тази гледна точка се бе придържала по-голямата част от интелигенцията.

Програмата по откриването на Залцбургския фестивал продължава. Звучи музика на Рихард Щраус, песни по музика на Антон Веберн. Музиката продължава този разговор за живота и смъртта. Друга тема в днешното изкуство вече няма. В края на вечерта президентът на Австрия Хайнц Фишер произнася думи с огромна важност: "Днес няма такова противопоставяне между култура и политика. Хората на културата се изказват често против политиката, против неонацизма. Политиката и културата са като партньори в дългогодишен брак: карат се, влизат в конфликти, но не могат да съществуват един без друг; много е важно художниците да запазят критичното си отношение към действителността." С гласа на австрийския президент, по мои спомени, политиката за пръв път апелира към културата. Но може би е вече късно.

Накрая бих искала да кажа още нещо: аз живея в Русия, аз съм руска писателка от еврейски произход и с християнско възпитание. Моята страна днес е обявила война на културата, обявила е война на ценностите на хуманизма, на идеята за свободата на личността, на идеята за правата на човека, изработвана от цивилизацията през цялата й история. Моята страна е болна от агресивно невежество, национализъм и имперска мания. Срам ме е за нашия парламент – невеж и агресивен, срам ме е за правителството – агресивно и некомпетентно, за ръководителите на страната, поклонници на силата и хитростта, представящи се за супермен, срамувам се за всички нас, за народа, изгубил нравствените си ориентири.

В Русия културата претърпя жестоко поражение и ние, хората на културата, не можем да променим самоубийствената политика на нашата държава. В интелектуалното съобщество на нашата страна бе извършен разкол: отново, както в началото на века, срещу войната застана малцинството. Моята страна всеки ден приближава света към нова война, нашият милитаризъм вече е изострил нокти в Чечения и Грузия, а сега тренира в Крим и Украйна. Сбогом, Европа, боя се, че никога няма да ни се удаде да влезем в европейското семейство на народите. Нашата велика култура, нашите Толстой и Чехов, Чайковски и Шостакович, нашите художници, артисти, философи, учени не успяха да обърнат политиката на религиозните фанатици на комунистическата идея в миналото, нито на алчните безумци днес.

Триста години ние, хората на културата, черпим от едни и същи извори – нашия Бах и нашия Данте, нашия Бетховен и нашия Шекспир, – и не сме губили надежда. Но днес на нас, хората на руската култура, на тази малка нейна част, към която принадлежа и аз, ни остава да кажем само едно: "Сбогом, Европа!"
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #9 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 04:19 »

Президентът на Литва: Русия предлага евтин газ срещу напускане на НАТО
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/23/2329611_prezidentut_na_litva_rusiia_predlaga_evtin_gaz_sreshtu/

Президентът на Литва сравни тактиката на Владимир Путин с действията на Йосиф Сталин и Адолф Хитлер и заяви, че Москва се опитва да убеди трите балтийски републики да напуснат НАТО в замяна на по-евтини петрол и природен газ.

В интервю за германското списание "Фокус" Далия Грибаускайте казва, че "Путин използва националността като претекст да завладее територии с военни средства. Точно това правеха Сталин и Хитлер. Подобни сравнения са съвмем точни."

Ден по-късно тя заяви, че не е правила подобен паралел при отговора на въпроса дали споделя мнението на бившия държавен секретар Хилари Клинтън, че анексирането на Крим наподобява действията на Хитлер преди избухването на Втората световна война.

Грибаускайте казва в интервюто, че Русия иска да съхрани сферата на влияние, която някога е била част от бившия СССР и че особено държи балтийските републики да са икономически и енергийно зависими от нея.

Според нея Москва иска Литва, Латвия и Естония да се превърнат в "неблагонадеждни членове на НАТО и ЕС". "Според нашата информация има руски предложения към другите балтийски държава да им намалят цените за петрол и газ, ако напуснат НАТО", казва още президентката на Литва.
"Путин има мисионерска визия да защитава Източното полукълбо. Той си представя една Русия като тази от времето на Екатерина Велика. Неговият характер се развива доста странно", допълва тя в интервюто.

Грибаускайте казва, че Русия и Путин "се характеризират с агресивност, насилие и желание да прекрачва границите". По думите й балтийските държави и Полша непрекъснато изпитват това, а почти всяка седмица в руския ексклав Калининград се провеждат военни маневри.

Все пак тя смята, че руско нахлуване в балтийските републики е невероятно, защото те са членки на НАТО. Но все пак било по-добре те да са добре подготвени, за да не си и помисля някой подобно нещо.
Трите страни увеличават разходите си за отбрана и призовават НАТО да увеличи в бъдеще присъствието си в района.

Игор Морозов, сенатор в Съвета на федерацията в Москва и член на комисията по външна политика, заяви пред РИА "Новости", че Русия трябва да скъса всякакви отношения с Литва след това интервю. Освен това в отговор на "недопустимите думи" на Грибаускайте трябвало да последват икономически санкции, включително спиране на транзита на петрол и отмяна на статута на най-облагодетелствани за литовските предприятия на руския пазар.


Забележете червеното!
Някой казал нещо си и московчаните веднага искат да спират петрола за отмъщение!
Как може човек да прави бизнес при такива условия?
Ти си планираш икономиката, купуваш петрол, а те ще си играят на шантаж!
Май наистина вече живеят в някаква паралелна реалност и идея за СССР, където има цензура и робовладелство.
Заслужават си пълна изолация, пък ако ще да се пренася газа и петрола с кофи и мулета от пустинята.
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #10 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 04:29 »

Как работи руската пропаганда. Снимки:
http://argumentua.com/stati/40-lzhivykh-faktov-putinskoi-propagandy-napravlennoi-protiv-ukrainy
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен МИТКО
Restricted
*
Публикации: 1892

« Отговор #11 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 11:18 »

    Тангра,  ТИ  и  АРРИТО  си  имате  закачката,защо  ти  се  изцепи  -  Ще  те  намеря  и  тогава   ....... 
     На  един  мой  пост  един  твой  съмишленик  употреби  същият  израз  -  Ще  те  намеря  и  .....
   

      Двойни  стандарти  Тангра  двойни  стандарти!  За  да  се  обедини  Германия  Щатите  обещаха  НАТО  да  не  се  разширява   -  спазиха  ли  обещанието  НЕ! 
      НАТО  явява  ли  се  враг  на  Русия  -  Да,  и  ти  казваш,  че  Русия  е  длъжна  да  се  отнася  приятелски  към  членовете  на  алианса?   Русия  окупирала  Крим,  а  защо  населението  не  въстана?  Русия  просто  изпревари  Щатите,  те  бяха  готови  да  се  настанят  там  и  това  щеше  да  бъде  окупация.
     Сега  Русия  заплашва  България  и  за  да  се  отървем  ЮП  ще  мине  през  Турция  и  Гърция. 
    Опитай  се  да  бъдеш  обективен,  не  разсъждавай  едностранно! 
Активен

Въобръжението  е  по-важно  от  знанието
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #12 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 15:43 »

    Тангра,  ТИ  и  АРРИТО  си  имате  закачката,защо  ти  се  изцепи  -  Ще  те  намеря  и  тогава   ....... 
     На  един  мой  пост  един  твой  съмишленик  употреби  същият  израз  -  Ще  те  намеря  и  .....
   

      Двойни  стандарти  Тангра  двойни  стандарти!  За  да  се  обедини  Германия  Щатите  обещаха  НАТО  да  не  се  разширява   -  спазиха  ли  обещанието  НЕ! 
      НАТО  явява  ли  се  враг  на  Русия  -  Да,  и  ти  казваш,  че  Русия  е  длъжна  да  се  отнася  приятелски  към  членовете  на  алианса?   Русия  окупирала  Крим,  а  защо  населението  не  въстана?  Русия  просто  изпревари  Щатите,  те  бяха  готови  да  се  настанят  там  и  това  щеше  да  бъде  окупация.
     Сега  Русия  заплашва  България  и  за  да  се  отървем  ЮП  ще  мине  през  Турция  и  Гърция. 
    Опитай  се  да  бъдеш  обективен,  не  разсъждавай  едностранно! 
Митко, защо ме караш да обяснявам неща, дето ги писах вече.
Ари-то, взе да обижда в промишлени количества, много преди аз да го поканя да решим проблемите на живо.
Ти сляп ли си, не четеш ли, не виждаш ли какъв тон държи!?
Има претенции какво да мисля и какво да пиша!
Второ, той каза, че бил голям бияч, че ходел на фитнес, че имал другарчета, че ходели да бият, да чупят, плащали им за митинги, ходели по футболните мачове да хулиганстват и да бият и так дале и так дале!
Негови думи, не мои!
А аз съм бил балерина, и не знам какъв, да не ги изреждам всичките!
Добре де, казах, дай да сложим картите на масата (нещо, което ти обичаш!);
Да поемем отговорност  (нещо, което ти обичаш!),
И да се видим на живо, ЗА ДА УСТАНОВИМ, кой ЛЪЖЕ и кой говори истината!
Нито повече, нито по-малко!
Ако се извини, няма проблем! Ако ме набие, няма проблем!
Да съм предлагал да бия тебе, божинката или мира!?
Ти какво ме изкара!? Че искам да бия беззащитни!?
Хайде моля те, по-сериозно и не съди така приб*рзано!
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен Tangrata
Hero Member
*****
Публикации: 779

« Отговор #13 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 15:46 »

...
Митко!
За 12 години по различните форуми НИКОЙ не ме е хващал в лъжа!
Нещо повече! Почти навсякъде имам от потребителите максимален респект! С много хора съм се виждал на живо, дори и от този форум и са ме виждали черно на бяло що за човек съм!
А въпросният ари, аз лично съм го хващал много пъти в преднамерена ЛЪЖА!
Ей това е двойният стандарт! Че се толерира такова поведение!
Активен

"От човешката глупост по-забавно нещо няма. Това комиците са го открили много отдавна."
Неактивен ARRI
Hero Member
*****
Публикации: 1831
Пол: Мъж

« Отговор #14 -: (Четвъртък) 28 Август 2014, 20:37 »

чики, стига си ревал като *едераз на гейско рамо...Митко не е от твоя отбор(гей)...И изкарай къде си ме фанала у лъжа ма ревло...Обиколи всички теми да ривеш от мен като бит *едераз...Давай веднага доказателство, че съм лъгал.... Evil Evil Evil
И ако вадиш тва, че искам милионите от тото-то, да знаеш, че хептен ша ми паднеш под очите.....Баси и гейчето недоклатено...Чак па си брои рейтингите у другите форуми....как го уважавали..как му се кефели....Ти вярно май си живееш виртуален и измислен живот...Ревла с ревлите....Орева орталъка ....
И между другото си мислех, че искаш да ме видиш лично за да ми потанцуваш...А то се оказа, че тя искала да ме бие....Леле майко...леле майко какво доживях...някаква недоклатена соросоидка да ме бие.... haha haha haha haha haha...Все едно наю цицин да ми забие круше...Смях у залата....
Ееееххххх...чики, чики....гоуем смех е с теб..... Grin Grin Grin Grin

От къде ви вербуват такива смешковци, хал хабер си нямам...То за тва и от всякъде ви наритват де...Единственото място дето виреете е сайта на дневник....Ама да не забравяме, че той се финансира от фондация ''америка за България'' де...За тва и чики рики само от там вади доказателствата за развоя на събитията у Украйна...Там новините се пишат под диктовката на дрънцолия....На чики от хората  Wink....Ама нищо де...Дерзай чики....може в някой следващ живот дрънцолия да победи Русия....ама не и в този ти живот....Ама ти па си дерзай като Матросов на амбразурата....няма лошо...требе и да се яде......Разбираме те чики...всички те разбираме... Wink

Активен

Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.Оруел
Страници: [1] 2 3 ... 10   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  


Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines  Theme KurtLarVaDisi
© Copyright 2012 - 2018 XCOMBG.NET

конспирация манипулации езотерика окултизъм НЛО извънземни духове сънища окултен конспиративен видения духове нематериален паранормални